Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מנוי לפרטנר בסיבים אופטיים 1גיגה.

יש כמה דברים קצת לא הגיונים שאני לא מצליח להבין...

99% מהאתרים שנתקלתי בהם נטענים תמיד מאוד מהר אבל יש כמה בודדים שלפעמים נטענים לאט.

למשל אתר למטייל, אתמול בערב כול המוצרים שנמכרים בו היו נטענים לאט וכשהייתי מתחבר להוט מובייל הכול היה נטען הרבה יותר מהר.

היום בבוקר המצב התהפך, כלומר דרך הוט מובייל לאט ודרך פרטנר מהר, ועכשיו חזר חזרה.

למה זה קורה?

שמתי לב גם שמוקדם בבוקר ועד בערך 12 האתרים הבעייתים נטענים תמיד מהר

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

זה יותר עניין של שירותי אכסון והחוזה של שירות האחסון מול הקישור לספק האינטרנט שלך. באתרים בינלאומיים לא משנה כל כך.. בישראלים כנראה שכן

פורסם

האתר של למטייל עובר דרך חברת cloudflare, זה שירות חיצוני שנקרא CDN שהמטרה שלו היא להנגיש לך את תוכן האתר מהמיקום הפיזי הכי קרוב אליך

יכול להיות שבזמנים שונים או מספקים שונים אתה מנותב לשרתים שונים.

פורסם (נערך)

המצב שאני מתאר קיים אצל כול הספקיות או שיש ספקיות שאצלהן תמיד כול האתרים נטענים מהר?

לגבי אתר למטייל, הוא חזר עוד פעם להיטען מאוד מהר... כלומר נטען לאט בערך מ12:00 ועד 19:00.

פורסם

ארוך מדי, לא קראתי.

קח בחשבון שגם לאינטרנט יש שעות עומס, בדיוק כמו בכבישים. 

בשעות הצהריים מצטרפים כל הסטודנטים, כל מי שעובד בחצי משרה, כל הגיימרים הצעירים שצריכים רוחב פס גבוה שסיימו ללמוד בבית הספר להיום ומתחילים לשחק ברשת ועוד כל מיני. 

מעבר לזה, יש אתרים שהם פשוט בעייתיים מראש בזמן ההעלאה שלהם, לרוב אלו האתרים של חברות גדולות שלא ממש צריכות את האתר למכירות (כמו למטייל למשל). גוגל מוריד בדירוג את האתרים האיטיים, ולכן חברות שלא נשענות על מכירות ברשת לא טורחות לשדרג את האתר, מאחר ויש להן תנועה רגלית ערה.

(אם תשאלו אותי, דעתי היא שזה אדיוטי, אבל נראה שזו המציאות ואנשים לא טורחים לשפר\לשדרג\לייעל, בין אם בחוסר מודעות או בחוסר רצון להשקיע או שילוב כלשהו).

אחרי שכל זה נאמר,

גם לדפדפן יש משמעות. 

בדקתי בכרום ובדקתי ב BRAVE.

בכרום לקח לאתר משמעותית יותר זמן לעלות מאשר ב BRAVE.

מאמין שזמן העלייה יהיה שונה גם בפיירפוקס. 

קיצר, זה נושא גדול ומורכב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כול מה שכתבת מאוד הגיוני, גם אני חושב שעומס על השרתים משפיע על הזמני תגובה ומהירות הטעינה של הדפים.

מה שאני לא מצליח להבין איך ולמה זה מושפע מהספק אינטרנט.

לפעמים אני נתקל באתר שנטען לאט דרך פרטנר, מעבר להוט מובייל לפעמים גורם לאתר להיטען מאוד מהר ולפעמים האיטיות נשארת.

יש גם פעמים שזה הפוך ובפרטנר נטען מהר ובהוט מובייל לאט.

זה מה שלא מובן...

מעניין אם המצב הזה קיים אצל כול הספקיות?

אולי אצל בזק זה לא קיים?

פורסם
לפני 20 דקות, דניאל1983 כתב:

אולי אצל בזק זה לא קיים?

:rofl::rofl::rofl:

תחשוב על זה ככה. 

יש כמה, 5? לצורך הדיון? ספקי אינטרנט. 

יש לצורך הדיון 6 מליון משתמשים. 

לא ידועה לנו החלוקה שלהם מבחינת שעות הפעילות, של מי למעשה רוחב הפס שהם מספקים לך, וכמה אנשים חולקים את אותו רוחב פס בכל נקודת זמן. 

כך שיכול להיות שלקוח של 012, שחולקת רוחב פס עם (לא יודע מי האמת, אבל הם רוכשים את הפס מאיפהשהוא), נהנה מהעומס שעובד על 012+המקור ממנו הם רוכשים את הרוחב פס, בעוד שבשעה הזו בדיוק רוב האנשים גולשים דווקא על הכבלים של הוט.

כמו כביש 6 והכבישים המקבילים אליו. חלוקת העומסים לא בהכרח שווה, ולא תמיד יש לך עומס בכביש 6- ולא תמיד יש לך עומס בכביש מקביל. אבל לפעמים יש לך עומס גם וגם. 

זה נושא טכני ורחב. 

כדי לתת לך תשובה חד משמעית, יהיה צורך בנתוני סטטיסטיקה של שימוש באינטרנט בישראל- דבר גדול מאד ומורכב מאד, וממש לא ישים.

בזק... :rofl:

נגיד את זה ככה: אשתי קיבלה ממני אישור לירות בי אם אי פעם אחשוב שוב על להתחבר לאינטרנט של בזק. 

מזל שאין לנו אקדח בבית, כי העצבים שקיבלתי פעם אחת על הוט גרמו לי לפזול... אי שפיות זמנית.

אז היום אני על סיבים פרטנר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

המשפט האחרון שלך מאוד חשוב!!!

בבזק הייתה גם בסיבים?

מה לא אהבת בבזק?

מהניסיון שלך, לבזק או לפרטנר יש תעבורה טובה יותר?

מבחינת זמני טעינה, יציבות, מהירות?

אני הייתי מחובר הרבה שנים לתשתית נחושת של בזק ועם ספק בזק בינלאומי.

אף פעם לא היו שום בעיות ואף פעם לא שמתי לב למשהו חריג בתעבורה.

יש לי כמה חברים שמחוברים לסיבים של בזק וגם מאוד מרוצים.

פורסם

היה טרד אחר לא מזמן, אני אישית הגעתי למסקנה שפרטנר באזור שאני גר בו זה הספק הגרוע יותר מבין האופציות.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ומי הכי טוב?

את הטרד שפירסמת אני פתחתי.

פרטנר החליפו לי את הראוטר, ועכשיו אין בעיות ניתוקים, הראוטר יציב, מהירות תמיד בסביבות 950, טורנטים טסים.

פורסם

אמל״ק - במקרה שלך אם הבעיה הכי גדולה שלך היא טעינה איטית באתר או שניים, הייתי נשאר עם פרטנר. 

במקרה הכי גרוע, מהחליף שרתי dns לאלה של cloud flare או גוגל.

לדעתי, מאז הרפורמה של איחוד הספקים וכתוצאה מכך מותה בטרם עת של בזב״ל, אין ספק אינטרנט שהוא מעבר לסביר מינוס.

הבעיה הגדולה של כולן (למעט סלקום ופרטנר), היא העובדה שהן מנסות לחסוך בכתובות ipv4 בעוד שהן לא הטמיעו עד הסוף את ipv6. 

כתוצאה מכך הן משתמשות בטכנולוגיה של cgnat, שזו בעצם מן רשת פנימית, שדרכה כמה משתמשים גולשים על אותו ip.
החסרון הבולט שלה זה חוסר יכולת לגשת לרשת הפנימית שלך מבחוץ, ויותר מדי captcha.

בנוסף לכל זה, אף אחד מהספקיות לא באמת מספקת רוחב פס נורמלי לחו״ל.

הייתי בבזק, בסלקום, בגילת ובפרטנר.

מבחינת רוחב פס לחו״ל פרטנר היו הכי טובים, אחריהם בזק, גילת די באותו מקום עם בזק והכי גרועים היו סלקום, שאיתם היה לי כל כך הרבה packet loss שבלתי אפשרי היה לנהל שיחות FaceTime zoom או טלפון ע״ג הוויפי.

אבל, רוחב פס זה לא הכל, ולפעמים היה לייטנסי גבוה מדי בפרטנר, למרות שרוחב הפס שלהם היה כביכול הטוב ביותר.

אגב, רוחב פס גבוה למקום אחד בספק ספציפי, לא מבטיח לך אותו דבר לשרת אחר.

בנוסף, לא ביצעתי מחקר או לקחתי סטטיסטיקות, כל מה שכתבתי לעיל זה מהתנסות אישית במקום ספציפי - לאנשים אחרים יכולות להיות תוצאות שונות.

• תוכן חדש...