Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יום ראשון הגיע ואיתו מדריך חדש

תהנו

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 7
פורסם

שמח שהצלחת, אבל אני מאוד לא ממליץ לגעת במזרקים תקינים. פוטנציאל הנזק הוא גדול מאוד גם לDIY ותיקים.

1. אני זוכר היטב את הפוסט של @איציק נ. https://carsforum.co.il/topic/116390-ניקוי-מזרקים-אחד-ומוסר-השכל-גדול-ואיך-תגרמו-למנוע-ברכבכםולכםלחייך/

כדאי לשים לב להסבר של איציק שיש סוגים רבים של מזרקים שניקוי יגרום לליכלוך להיתפס בתוכם.

2. בBMW E34 שלי ז"ל תמיד היה לי קושי לעבור בדיקות זיהום אויר בטסט. בכל זאת מודל 1996 עם מנוע גדול, ומערכות טיהור די פשוטות. ממיר וחיישן למדה שנמצא מתחת לרכב ולא מתחמם, בנוסף ל2 טסטים בשנה. אז ניסיתי הכל, החלפתי כל חלק אפשרי. חבר בעל רכב דומה אמר לי "תביא את המזרקים, יש לי בעבודה ניקוי אולטראסוני תעשייתי, יפתור את הבעיה בדוק". פירקתי את המזרקים והבאתי לו, והוא החזיר לי ואמר שהתקין גומיות חדשות מהמבחר שהיה לו בעבודה. הכל היה טוב ויפה, אבל אחרי כמה חודשים התחילה בעיה חמורה עם יציבות המנוע בסרק והוא נטה להיכבות. הבנתי שמדובר בכניסת אויר לא מדוד למנוע ולא הצלחתי למצוא שום חלק דולף. כבר שקלתי קנייה של מכונת עשן (לא מצאתי בשום מוסך) עד שהבנתי שהבעיה היא בגומיות המזרקים. הזמנתי גומיות מקוריות, אך בהתקנה שלהם נשברו לי חלקים מהכתר פלסטיק על השפיץ של המזרק. אחרי זה המנוע לא עבד טוב. הבאתי בהתחלה סט מקורי משופץ ממעבדה בחו"ל שהיה בסדר, אבל במסגרת שאיפותי למושלם החלפתי אחרי זה שישיית מזרקים חדשים למק"ט מקורי מעודכן של מזרקים מסוג דיסק במקום pintel. הובטח שיפור בצריכת הדלק והביצועים. ביצועים אולי היו, צריכת דלק ממש לא.

בנתיים רכשתי כלי בצורת קרס של רופאי שיניים ואני מקפיד להשתמש רק בו, בכל החלפה של O-ring ברכב. זאת הדרך היחידה לא לעשות נזקים.

3. בשל אי הבנה חשבתי שניתן להחליף באספנות שלי מזרקים מסוג pintel למזרקי דיסק וניסיתי להתקין כאלה חדשים. המנוע עבד איום ונורא והייתי חייב להוציא אותם מיד. אחד המזרקים המקוריים נשבר בפירוק ולא יכולתי להחזיר אותו. המחירים של המזרקים העתיקים האלה (בני 35 שנה) מטורפים באינטרנט, אפילו מפירוק. בדרך נס מצאתי 4 מזרקים באמזון במחיר טוב שנשלחו אלי כל אחד מארץ אחרת. 3 הגיעו והרביעי נעצר בDHL שלא הסכימו לשחרר אותו. הזמנתי אחד חמישי שהגיע בשלום. הרכבתי את ארבעתם והמנוע עובד יפה, אולם יש עלייה בצריכת הדלק. כנראה שיש בעיה גם עם מזרקים ששוכבים עשרות שנים במחסנים. אחרי חודשיים DHL שיחררו לי גם את המזרק החמישי שכבר קיבלתי עליו החזר מאמזון.

4. ברכבי דיזל עם מסילה משותפת הבנתי ממוסכניקים שאין מה לגעת, כשנגמר זמנו של המזרק צריך להביא סט חדש למרות המחיר ההזוי. עזרתי לחברים עם לנדקרוזר להביא סט מקורי מחו"ל.

5. ברכבי BMW חדשים יותר צריך לקודד כל החלפה של מזרק במחשב הרכב באמצעות מחשב דיאגנוסטיקה. לכן לא מפרקים ומנקים, אלא מחליפים לחדש ומקודדים כשצריך.

הערה אחרונה - פתיחת סוויץ לא מזרימה דלק לחליל. יש הגנה כך שמשאבת הדלק תפעל רק בזמן שיש סטרטר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

משאבת הדלק עובדת בסוויץ פתוח, לא הבנתי את כוונתך ופעם ראשונה שאני שומע שהיא לא (ממש שומעים אותה) אתה אולי מתכוון להזרקה עצמה.

לגבי מה שאירע לך, זה יכול לקרות כנראה אבל נשמע יותר יוצא מן הכלל מאשר הכלל. האם הניקוי בוצע עם פתיחה וסגירה של המזרקים כל העת? האם שומנו הגומיות טרם החזרת המזרקים למקומם?

פורסם

סרטון יפה ומועיל רק לא הבנתי לא הכלי כזה מלוכלך בתחילת הניקוי? מניח שזה שאריות מנקיונות קודמים אבל זה מבלבל קצת.

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

משאבת הדלק עובדת בסוויץ פתוח, לא הבנתי את כוונתך

בBMW היא לא תעבוד עם מנוע דומם. מנגנון בטיחות שנועד למנוע הזרמת דלק בעת תאונה. חשבתי שככה בכל רכב. תעבוד רק במקביל לסטרטר או מנוע פועל.

אצלי הגומיות שומנו. אני לא ביצעתי את הניקוי אצלי בעצמי והניקוי לא היתה הבעיה. תיארתי מקרים של בעיה בפירוק/הרכבה.

קראת את השירשור של איציק? אצלו הניקוי גרם לבעיה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עוד לא הגעתי לזה, אקרא בהמשך השבוע.

לגבי הסוויץ - בכל רכב המשאבה עובדת כמה שניות כדי לבנות לחץ ומפסיקה. זה מספיק בטיחותי

לפני 4 שעות, baer כתב:

סרטון יפה ומועיל רק לא הבנתי לא הכלי כזה מלוכלך בתחילת הניקוי? מניח שזה שאריות מנקיונות קודמים אבל זה מבלבל קצת.

כן, לא קניתי אחד חדש במיוחד בשביל הסרטון😄

פורסם

הדיון הוא לא אם זה מספיק בטיחותי. צריך לדעת שככה זה עובד, לפחות בחלק מהרכבים. חשוב להבין את זה לדיאגנוסטיקה של משאבת דלק. אנשים בודקים הגעת מתח למשאבה בסוויץ פתוח, רואים שאין, ומסיקים שהתקלה בחשמל ולא במשאבה. 

ואז לומדים בדרך הקשה ש it's a feature, not a bug.

תקרא את השירשור של איציק, זה חשוב.

עמוס

פורסם

קראתי עכשיו את השרשור של איציק, אכן סיפור מרתיע משהו, אבל לקחתי בחשבון גם את האופציה של החלפת מזרקים אם יקרה משהו. עלות רביעיית דנסו סביב ה1200 שקל, לא מחיר שקשה לעמוד בו (לפחות עבורי).

אני לא חוזר בי מההמלצה והדרך לעשות ניקוי, כמובן שכל אחד יעשה את שיקוליו שלו.

פורסם

תודה.

ממש סרטון טוב, אתה מצליח להכניס את כל ההנאה מהעבודה (הגישמאק למבינים) לצופים.

חשבת פעם לפרק את הויטרה לגורמים ולהרכיב מחדש? זה נשמע שכל פעם צצה לך בעיה אחרת (המשאבת הגה בסוף) בהומור כמובן,

עוד שאלה - לא הסברת למה מיועדת הכפפה הקרועה שתחבת למנוע? מניעת כניסת לכלוכים?

ושוב, סרטון מוצלח בקטע של ההמחשה, ממש הרגשתי במוסך, חבל שאתה לא עושה על מאזדה 3 (מה שיש לי עכשיו) הייתי פותח להסתכל , אני משוגע על לדעת איך דברים מורכבים.

פורסם

במזדה 3 זה אותו תהליך בדיוק, אין שם שום דברמ יוחד. אם אני זוכר נכון אולי צריך לפרק פילטר אוויר בדרך.

אין לי טעם לפרק את הגרנד ויטרה לגורמים, היא במצב מאוד טוב. המשאבת הגה בסדר גם כן, זה סיפור שיעלה בראשון הבא - נשאיר אתכם במתח.

לגבי הכפפה - אמרתי את זה באנגלית בחצי בדיחה אבל העיקרון הוא שלא יכנס לכלוך פנימה.

• תוכן חדש...