Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשותי יונדאי i20 שנת 2021.

לאחרונה הפכנו לזוג הורים טריים והבנו שהיונדאי מאוד צפופה עבור כסא אחד, וכנראה שלשני כסאות בכלל לא יהיה מקום. 

חיפשתי וחיפשתי המלצות והגעתי למס' אופציות. תקציב של 120-130k. יד 2.

לפני שאפרוש את האופציות, חשוב לי להדגיש את אופי הנסיעה ומה חשוב לנו. 

- נסיעה בעיקר עירונית לא עוברים את ה 10k ק"מ בשנה. שנינו עובדים מהבית רב הזמן. פרט לא פחות חשוב הוא שאנחנו גרים בפריפריה, אין לנו פקקים של המרכז. 

- מרווחת. אנחנו לא אנשים רזים, חשוב שיהיה מקום מאחור גם אם אני לוקח את כסא הנהג/שליד הנהג אחורה עד הסוף. ושיהיה תא מטען סבבה שאם אשים עגלה שיישאר לי עוד קצת מקום. 

- בטיחות. חשוב שתהיה בדרגת בטיחות טובה. 

אני מכוון בעיקר ל suv, האופציות שחשבתי עליהן: 

1. מאזדה cx30

2. קארוק

3. קאמיק

4. יונדאי קונה היברידית

אשמח לשמוע מניסיוניכם ואת דעתכם. 

תודה. 

פורסם

מבחינת מרחב פנים הן כולן דומות , אם כי ישנה טענה שבמזדה צפוף מאחור ככל הנראה עקב נפח תא המטען שהוא הגדול מכולן. למזדה אין אפשרות לקפל מושב אחורי. ליונדאי בסיס הגלגלים קצר מלאחרות .
המזדה היא הצמאה ביותר מכולן, והיונדאי הכי חסכונית. 

מעבר לכך, נסה להשיג נסיעת מבחן של כל אחת מהן (אצל סוכנויות הטרייד אין בדרך כלל ניתן) 

קח איתך את כסא הילדים על מנת לבחון נוחות חיבורים ומרווח שנותר לישיבה. 

image.thumb.png.74cee3b5e0b22f2cd083745c955a0cce.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 שעות, zaf כתב:

מבחינת מרחב פנים הן כולן דומות , אם כי ישנה טענה שבמזדה צפוף מאחור ככל הנראה עקב נפח תא המטען שהוא הגדול מכולן. למזדה אין אפשרות לקפל מושב אחורי. ליונדאי בסיס הגלגלים קצר מלאחרות .
המזדה היא הצמאה ביותר מכולן, והיונדאי הכי חסכונית. 

מעבר לכך, נסה להשיג נסיעת מבחן של כל אחת מהן (אצל סוכנויות הטרייד אין בדרך כלל ניתן) 

קח איתך את כסא הילדים על מנת לבחון נוחות חיבורים ומרווח שנותר לישיבה. 

image.thumb.png.74cee3b5e0b22f2cd083745c955a0cce.png

הנטייה שלי היא ללכת על קונה היברידית. 

אני לא יודע אם אחזיק ברכב 3, 5 או 10 שנים, ולהבנתי לרכב הזה יש ביקוש... מפחד שאם אקח רכב בנזין בלבד השוק יתרסק ולא יהיה ביקוש. 

לפני 17 שעות, Michazzz כתב:

אולי קורולה רגילה תספק אותך, שווה לבדוק

חשבתי, והיא בהחלט יכולה לספק פסלתי אותה מכמה סיבות: 

1. עלות הרבה יותר גבוהה. 

2. למרות המחיר הגבוה שלה האבזור שלה מאוד דל ולא מפנק. 

פורסם
לפני 39 דקות, Adamre כתב:

הנטייה שלי היא ללכת על קונה היברידית.

בחירה הגיונית אמנם. אבל בשיקלול נוחות ושימושיות היא זו שקטנה יותר מהאחרות. תא המטען שלה צנוע בהשוואה למזדה וקארוק. 
השאלה שעדיין אין לה מענה היא מה יהיה גורל הסוללה שלה בעוד 3-5 שנים, כי בתקציב שלך אתה קונה רכב משומש שכבר הסוללה בו אינה חדשה.

בכללי, ככל שהסוללה היא בטכנולוגיה והיעילות שהיתה נכונה לשנת הייצור, טכנולוגיות הסוללות בעוד 3-5 שנים תהיינה בוודאות מתקדמות יותר (למעשה כבר עכשיו יש כמה טכנולוגיות) ומה תהיה זמינות סוללות ומחירן באותו הזמן, מה שיקבע את ערך הסחר של הרכב בהמשך.

בכל מקרה, בחן את הנוחות בנסיעה בהשוואה לאחרות ותחליט.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, zaf כתב:

בחירה הגיונית אמנם. אבל בשיקלול נוחות ושימושיות היא זו שקטנה יותר מהאחרות. תא המטען שלה צנוע בהשוואה למזדה וקארוק. 
השאלה שעדיין אין לה מענה היא מה יהיה גורל הסוללה שלה בעוד 3-5 שנים, כי בתקציב שלך אתה קונה רכב משומש שכבר הסוללה בו אינה חדשה.

בכללי, ככל שהסוללה היא בטכנולוגיה והיעילות שהיתה נכונה לשנת הייצור, טכנולוגיות הסוללות בעוד 3-5 שנים תהיינה בוודאות מתקדמות יותר (למעשה כבר עכשיו יש כמה טכנולוגיות) ומה תהיה זמינות סוללות ומחירן באותו הזמן, מה שיקבע את ערך הסחר של הרכב בהמשך.

בכל מקרה, בחן את הנוחות בנסיעה בהשוואה לאחרות ותחליט.

תודה על התובנה הזו לא חשבתי על כך ואתה בהחלט צודק. לכן ירדתי מכל עניין ההיברידיות לגמרי. אני גם לא נוסע כל כך הרבה ככה שהחסכון לא יהיה משמעותי עבורי.

ביקרתי היום בחברת ליסינג וחיפשתי רכבים, אופציה נוספת שעלתה היא פולקסווגן טיגואן שנת 2020 מנוע 1500 או ניסאן קשקאי בצורתה החדשה.

אני לא כל כך מבין ברכבים, אבל אמרו לי משהו על זה שאין לה את הבעיות שיש לגיר DSG בגלל שזה גיר רטוב.

ראיתי את CX-30 שנראיתה מעט קטנה ממה שציפיתי.
ה CX-5 יותר אטרקטיבית אך שתיינית לא קטנה.
ומאוד התרשמתי מהסיאט אטקה מבחינת מרווח אך שוב פעם עולה עניין הגיר.

עריכה אחרונה על ידי Adamre
  • תוכן חדש...