Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
לאחרונה יצא לי להתעניין בסוגי הנורות השונים לרכב, הלוגן, לד וקסנון - ורציתי לספר על ההליך המלא, מהסיבה שלקח לי הרבה זמן להבין זאת ולמצוא את המידע הנכון.
החלטתי בסופו של דבר ללכת על נורת הלד - GTR Lighting Ultra 2.
אחרי כמה בדיקות, וההתחייבות לאחריות לכל החיים המפתה שהמוכר מציע, החלטתי לרכוש אותם.
לאחר כמה ימים קיבלתי פנייה מחברת UPS, חברת השליחויות שבחרתי להשתמש, שהמוצר צריך לעבור בדיקת תקן (אירופאי או אמריקאי), על ידי בוחן ממשרד התחבורה - ברגע שהחבילה תגיע לארץ.
נאמר בנוסף, שאם הנורה אינה עומדת בתקן האירופאי או האמריקאי (DOT / FMVSS108) - היא אינה תוכל לעבור ותישלח חזרה לשולח או תשלח להשמדה - תלוי אם השולח יסכים לקבל אותה.
ישר הבנתי שעשיתי טעות, והייתי צריך לברר זאת לפני - הרי זה מוצר שאינו חוקי גם באירופה וגם באמריקה...
עשיתי מחקר לא קטן וקראתי לא מעט, ונשארה לי תקווה קטנה לאחר שהבנתי שהנורות אינן חוקיות בתור אור ראשי (חלש או גבוה), אך מותרות בבית המנורה של הערפל - בארצות הברית (בלבד).
הסיבה לכך שהן חוקיות כנורות ערפל בארה"ב, היא שהתקן האמריקאי (DOT), מחייב רק על נורות ראשיות (חלש או גבוה), וכנורות ערפל אינו מחייב אישורו - וניתן לעשות שימוש בנורות לד כנורות ערפל בארה"ב.
הנורות שרכשתי ממותגות כנורות ערפל (רק ממותגות - הרוב עושה שימוש אחר כמובן), וכנורות לרכבי שטח יעודיים (אשר לא עולים על הכביש הציבורי ואינם בעלי מספר רכב או רישום).
על מנת לשחרר את המוצר מהמכס - היה עלי להעביר פרטים, ובנוסף למלא טופס יב' (הקובץ מצורף).
החלטתי ללכת על מזלי, לאחר שראיתי בחנות הקרובה לבית שמוכרים נורות לד סיניות (ותיארתי כיצד עברו את המכס), ולמלא את הטופס ולנסות לשחרר מהמכס.
לאחר מספר ימים קיבלתי הודעה שהחבילה שוחררה ותישלח אלי ביום העסקים הבא.

עדיין לא ברור לי האם מדובר בבודק חפפן או שבכללי אינם עושים בדיקות מעמיקות ומעבירים ישר, מהסיבה שקראתי ושמעתי על הזמנות של נורות לד פשוטות וחלשות משהזמנתי שלא עברו במכס...
מוזמנים לשתף את חווית ההזמנה שלכם - גם אם עברה חלק בלי בעיות.

והמלצה סופית ממני, אם בחרתם להזמין נורת לד/קסנון שהיא אינה חוקית - הזמינו אותה מאמזון - והסיבה לכך שאם המוצר אינו עובר מכס, כל הכסף במלואו חוזר אליכם (כולל עלות שחרור ומשלוח).
בנוסף, נורות לד/קסנון מאוד מסנוורות, כוונו את האורות כמו שצריך שלא יפריעו לנהגים אחרים ותהנו מהם מבלי לעשות "טרור" על הכביש :)

נספח יב.pdf

פורסם

אצלי לא הייתי מרוצה מעוצמת הארה של הרכב.

לכן הזמנתי כאלה בגוון שדומה להלוגן, כדי שאולי בטסט יחליקו את זה.

כרגע מצאתי את הפריט המדהים הזה ב-AliExpress. כדאי לך לבדוק אותו! ₪53.61 35%OFF | H4 h7 הוביל קנבוס 3000lm 600w 3570 csp רכב h1 h11 נורה 9005 9006 hb3 h4 9012 hir2 ערפל אוטומטי אורות 12v

https://a.aliexpress.com/_oFao9FO

עושות משמעותית יותר יותר אור.

הבעיה שהלד עצמו מתמם בצורה פסיכית.

לפני שהכנסתי את זה לפנס, הדלקתי שניה כדי לוודא שזה לא הפוך(יש כיוון ללד)

זה נגע באיזה פלסטיק בתא מנוע וכבר צרב אותו עם כוויות חום.

אבל זה נכנס בלי שום בעיה.

משלוח דרך דואר ישראל 

.

פורסם
לפני 42 דקות, om2 כתב:

אצלי לא הייתי מרוצה מעוצמת הארה של הרכב.

לכן הזמנתי כאלה בגוון שדומה להלוגן, כדי שאולי בטסט יחליקו את זה.

כרגע מצאתי את הפריט המדהים הזה ב-AliExpress. כדאי לך לבדוק אותו! ₪53.61 35%OFF | H4 h7 הוביל קנבוס 3000lm 600w 3570 csp רכב h1 h11 נורה 9005 9006 hb3 h4 9012 hir2 ערפל אוטומטי אורות 12v

https://a.aliexpress.com/_oFao9FO

עושות משמעותית יותר יותר אור.

הבעיה שהלד עצמו מתמם בצורה פסיכית.

לפני שהכנסתי את זה לפנס, הדלקתי שניה כדי לוודא שזה לא הפוך(יש כיוון ללד)

זה נגע באיזה פלסטיק בתא מנוע וכבר צרב אותו עם כוויות חום.

אבל זה נכנס בלי שום בעיה.

משלוח דרך דואר ישראל 

שמח שהגיע בלי בעיות :)
בדרך כלל מוצרים מתחת ל-75 דולר, לא עוברים בדיקות עמוקות במכס - כפי שידוע לי.
הנורות הסיניות עושות עבודה יותר טובה מהלוגן רגילה, אבל חשוב לכוון את האורות כמו שצריך כי אלומת האור יכולה להתפזר יותר מדי, לצערי בעיקר בנורות הסיניות.
בנוגע לחימום, נורות לד רגישות מאוד לחום, כך שהן צריכות מוליכי חום (מרחיקים את החום מהלוח), ובדרך כלל מאוורר קטן גם כן כדי להוציא את החום / לצנן (תלוי לאיזה כיוון הוא פועל).
אם היא מתחממת הרבה, היא כנראה לא תחזיק מעמד יותר מדי, ושים לב במהירות מחוץ לעיר שהבהירות וההארה יורדת למרחק, גם תכונה של נורות לד.

תודה על השיתוף שלך.

• תוכן חדש...