Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב. חשמלי? אמין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים יקרים, אשמח לעזרתכם בבחירת רכב (לאבא שלי). 

הוא נוסע המון - ממוצע של 37,000 בשנה. 

יש לנו שני רכבים:

1) טויוטה יאריס 2016 sky 1.3 שהוא הרכב העיקרי 

2) טויוטה הייאס 2003 לנסיעות משפחתיות, טיולים וגרירות. 

היאריס הגיע כבר ל-260,000 ק"מ (ב"ה ללא שום טיפולים יוצאי דופן) וחושבים אולי להשתדרג, אולי רכב חשמלי לפני עליית המס וכשיש הטבות (יש מקום לעמדת טעינה). 

(אם לא חושב שנחכה עם קניית הרכב עוד איזה שנה) 

הדרישות הן:

- טווח ארוך: מעל 400 ק"מ (נוהג רגוע), ומומלץ שיתמוך בטעינה מהירה כמה שאפשר. 

- אמינות! אבא שלי מעל 20 שנה קונה רק טויוטה בגלל האמינות וזה הוכיח את עצמו. 

- מחיר: הכל יקר😅 חושב שעד 150,000₪ או טיפה יותר יהיה סביר

- מרווח: שיוכל להכיל שלושה נוסעים מעט גבוהים (1.82-1.70) מאחורה (מרווח ראש וברכיים), למרות שרוב הרכבים יהיו שדרוג מהיאריס. ובגאז בינוני ומעלה (מעל 350 ליטר יהיה מעולה). 

- אינטואיטיבי: אבא שלי מבוגר ויקח לו הרבה זמן ללמוד את השימוש במסך. וגם כשילמד זה לא נח תוך כדי נסיעה אז אם יש כפתורים פיזיים למזגן למשל עדיף. 

אין צורך בביצועים חזקים מדי. 

לא יודע איזה רכב עונה לדרישות, נראלי ג'ילי עונה על טווח ומחיר. 

היתרון בשדרוג זה רכב עם אמצעי בטיחות (אין בכלל ביאריס), נוח ומרווח וכן חזק יותר, וחסכוני יותר שזה השיקול המרכזי. 

חששות: אמינות! לאחרונה התפרסמה כתבה עם נתונים לא טובים על האמינות של החשמליות https://www.icar.co.il/news/skmfy7osa/

מה גם שאבא שלי לא נוהג לקנות רכבים חדשים או בכלל יקרים אז יותר מפחיד, רוצה רכב שיחזיק הרבה שנים כי אנחנו לא מחליפים כ"כ מהר. 

בנוסף הבנתי שעלויות הביטוח ברכבים חשמליים עלו אף יותר מרכבים רגילים, יודעים לאמת ולהגיד כמה זה משמעותי? 

אולי יש עדיפות לחפש חשמלי יד שניה? 

ואיזה דגמים עוד יכולים לבוא בחשבון? 

ומה אומרים על האמינות בכלל ועל הגילי בפרט? 

תודה רבה. (ותודה למי שקרא עד לכאן🙈😅

עריכה אחרונה על ידי בקשי
פורסם (נערך)

ג'ילי מבוסס על רכב סיני משנת 2016 וחסר מבחן ריסוק, לא הייתי ממליץ , אלא אם בטיחות  היא לא גורם מרתיע עבור אבא שלך.

לגבי אמינות, אף רכב חשמלי היום לא יתן לך רמת אמינות של טויוטה, אבל זה גם נכון לרוב רכבי הבנזין היום. טסלה וניסן, הם החברות היחידות שמצליחות להציג רכבי חשמל ברמת אמינות טובה ומעל הממוצע של רכבי בנזין.

הטסלה sr שנת 2021 שלי, עושה מעל  400 קמ בנהיגה רגועה(מהירות ממוצעת של 90 קמש), כאשר רק בשיא הקיץ היא תעשה כמה קמ פחות. דגמי 2022 הגיעו כבר עם סוללה גדולה ב 10%, אז בכלל לא חושב שתהיה לאבא שלך בעיה.

לפני שעתיים, בקשי כתב:

אינטואיטיבי: אבא שלי מבוגר ויקח לו הרבה זמן ללמוד את השימוש במסך. וגם כשילמד זה לא נח תוך כדי נסיעה אז אם יש כפתורים פיזיים למזגן למשל עדיף

הטסלה לא אינטואיטיבית ודורשת לימוד. היתרון היחיד שאחרי שמגדירים פרופיל נהג הצורך בשימוש מסך מוגבל בעיקר למוסיקה ושינוי טמפרטורה וזה דווקא טוב מרוב הרכבים  בעלי מולטימדיות מודרניות.

לפני שעתיים, בקשי כתב:

בנוסף הבנתי שעלויות הביטוח ברכבים חשמליים עלו אף יותר מרכבים רגילים, יודעים לאמת ולהגיד כמה זה משמעותי?

הביטוחים עלו ועדיין זולים מרכבי בנזין. אני עם טסלה וחבר עם byd משלמים פחות מרכבי בנזין של חברים עם בנזיניות. יוצא מן הכלל יונדאי וקיה, שם להבנתי הביטוחים מאוד יקרים , אבל זה נכון גם לדגמי הבנזין של החברות הנ"ל.

לפני שעתיים, בקשי כתב:

אולי יש עדיפות לחפש חשמלי יד שניה? 

ואיזה דגמים עוד יכולים לבוא בחשבון? 

ומה אומרים על האמינות בכלל ועל הגילי בפרט?

יד שניה, יש רק טסלה שתעמוד בתקציב ותספק אמינות טובה והטווח יספיק בנסיעה רגועה,, אבל תדרוש לימוד תפעולי.

אם תוכל להגדיל את התקציב ל 180 אלף תוכל לרכוש נירו חשמלית חדשה, שגם תספיק לטווח, אבל האמינות כנראה עדיין לא כמו קיה בנזינית והתפעול סביר להניח סטנדרטי יותר מטסלה. תבדוק רק ביטוח לפני, חבר קיבל הצעות של מעל 10 אלף שח לרכב הנל, כולל איתרון וכו'

אין ממש נתוני אמינות לדגמי חשמל סיניים עדיין, כי רובם חדשים ועדיין לא נמכרו בכמויות מספיקות לסקרי אמינות, אבל בספק אם הם מצליחים לנצח את המערב בתחום וג'ילי לא מומלצת בלי שום קשר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...