Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל פעם שיש לי חופשה מהעבודה של יותר משבוע אני עושה פרוצדורה של להתניע את הרכב כל כמה ימים (פעם ביומיים שלושה) כדי שהמצבר לא יתרוקן\יפגע.
המדובר ברכב טויוטה אוטומטי (לא היברידית, לא חשמלית).
השאלה שלי מה בדיוק הפרוצדורה ביום הזה שרק מניעים את הרכב כדי שלא יתרוקן והשאלה היא גם למקרה שהמצבר בן חודש וגם במקרה שהמצבר בן שלוש שנים.
האם צריך באמת לנסוע או שמספיק לשבת בתוך האוטו מונע בזמן שהוא חונה? למה זמן? 10 דקות? 20 דקות? חצי שעה?
ואם זה רק לשבת באוטו בחנייה האם צריך ללחוץ קצת על דוושת הגז כדי להכניס דלק כדי שזה לא יהיה "על ריק" והאם זה משנה אם הרכב במצב הילוכים P או במצב נוטרל?
האם מומלץ בנוסף (בזמן הפרוצדורה הזאת): לא להדליק אורות, לא להדליק רדיו, לא להדליק מזגן או עוד דברים שלוקחים חשמל מהמערכת?

עריכה אחרונה על ידי רייל
פורסם
לפני שעתיים, דג כתב:

לכמה זמן? שבוע שבועיים אני לא היתי עושה כלום. חבל על הטירחה.

השאלה שלי היא כללית לגבי מה צריכה להיות הפרוצדורה.
מדובר גם אם זה לשבוע וגם את זה לחודשיים.

פורסם

כתלות בזמן, חשוב גם להזיז את הצמיגים טיפה, עדיף גם נסיעה לכמה דקות - אבל הכי חשוב שלא ישבו על אותה נקודה לזמן רב, אז אפשר להזיז כמה ס"מ קדימה\אחורה כל שבוע-שבועיים.

ואם זה ממש חודשים רבים, גם לדעתי כדאי שהבלמים והבולמים יעבדו טיפה.

בגדול, יש תועלת בתזוזה של כל המכלולים למנוע נעילות (Seizing), אבל לא הייתי טורח יותר מדי אם לא מדובר בפרקי זמן ארוכים מאוד.

לדוגמה, אני הסעתי את הרכב של שכנה שלי פעם אחת בשבוע לכמה דקות כשהיא הייתה בחו"ל לחודשיים.

פורסם
לפני 16 שעות, LaCoco כתב:

כתלות בזמן, חשוב גם להזיז את הצמיגים טיפה, עדיף גם נסיעה לכמה דקות - אבל הכי חשוב שלא ישבו על אותה נקודה לזמן רב, אז אפשר להזיז כמה ס"מ קדימה\אחורה כל שבוע-שבועיים.

ואם זה ממש חודשים רבים, גם לדעתי כדאי שהבלמים והבולמים יעבדו טיפה.

בגדול, יש תועלת בתזוזה של כל המכלולים למנוע נעילות (Seizing), אבל לא הייתי טורח יותר מדי אם לא מדובר בפרקי זמן ארוכים מאוד.

לדוגמה, אני הסעתי את הרכב של שכנה שלי פעם אחת בשבוע לכמה דקות כשהיא הייתה בחו"ל לחודשיים.

אז נראה שכדאי גם לעשות נסיעה אמיתית סביב הבניין לאיזה עשר דקות.
האם מומלץ בנוסף בזמן הנסיעה הזאת גם לא להדליק אורות, לא להדליק רדיו, לא להדליק מזגן או עוד דברים אחרים כדי לא להעמיס על המצבר?
וכמה זמן בטוטל כדאי בעצם לעשות את כל העניין הזה? 20 דקות? חצי שעה?

פורסם

מיכוון שהשאלה היא לגבי המצבר אני אתייחס לכך בלבד ולא לאחסנה של רכב.
הכי טוב והכי חכם זה לקנות מטען מצברים חכם. זה מטען שיודע להפסיק בזמן שהמצבר מלא ולהמשיך אחרי כמה זמן בכדי למנוע ירידה במתח המצבר. זאת הצעה מעולה בתנאי שיש גישה למקור חשמל ואין חשש שיגנבו את המטען.
אופציה שנייה מעולה לא פחות היא לקנות פאנל סולארי ולחבר אותו למצבר או לשקע המצת. צריך רק שהרכב יהיה אל מול מקור שמש. 
בוסטר זה סבבה אבל זה מכשיר שנועד לעזור כאשר המצבר חלש לא בכדי להשאיר את המצבר טעון. 
ודבר אחרון, להתניע רכב ולתת לו לעבוד במקום רק בכדי למלא את המצבר זה לא ממש רעיון יעיל כי הכוח הדרוש להתניע את הרכב על ידי המצבר הוא יותר גדול מהכוח שהמצבר יקבל בחזרה מכך שהמנוע מונע בסל"ד סרק לכמה דקות. עובדה שבזמן הקורונה אנשים קנו מצברים בכמויות שיא. לאחותי לעומת זאת לא קרה כלום כי אני דאגתי שהמצבר שלה יהיה בטעינה תמידית על ידי מטען חכם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מבחינה טכנית יבשה, אם כל החלקים ברכב תקינים (מצבר. אלטרנטור. סטאטר וכו')

בכמה דקות בודדות של עמידה בסרק אתה תחזיר למצבר את הכוח שהוא פרק בהנעה של הרכב.

אבל כמו שכתבו לך. לחלקי הרכב טוב להיות בתנועה. לכן, מומלץ בערך פעם בשבוע לעשות נסיעה שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה. 

.

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

מיכוון שהשאלה היא לגבי המצבר אני אתייחס לכך בלבד ולא לאחסנה של רכב.
הכי טוב והכי חכם זה לקנות מטען מצברים חכם. זה מטען שיודע להפסיק בזמן שהמצבר מלא ולהמשיך אחרי כמה זמן בכדי למנוע ירידה במתח המצבר. זאת הצעה מעולה בתנאי שיש גישה למקור חשמל ואין חשש שיגנבו את המטען.
אופציה שנייה מעולה לא פחות היא לקנות פאנל סולארי ולחבר אותו למצבר או לשקע המצת. צריך רק שהרכב יהיה אל מול מקור שמש. 
בוסטר זה סבבה אבל זה מכשיר שנועד לעזור כאשר המצבר חלש לא בכדי להשאיר את המצבר טעון. 
ודבר אחרון, להתניע רכב ולתת לו לעבוד במקום רק בכדי למלא את המצבר זה לא ממש רעיון יעיל כי הכוח הדרוש להתניע את הרכב על ידי המצבר הוא יותר גדול מהכוח שהמצבר יקבל בחזרה מכך שהמנוע מונע בסל"ד סרק לכמה דקות. עובדה שבזמן הקורונה אנשים קנו מצברים בכמויות שיא. לאחותי לעומת זאת לא קרה כלום כי אני דאגתי שהמצבר שלה יהיה בטעינה תמידית על ידי מטען חכם.

יש לך המלצה/קישור לפאנל סולארי טוב ואיכותי שיעשה את העבודה עבור רכב אספנות שלרוב נוסע רק בסופי שבוע?כרגע אני מנתק מצבר אחרי כל נסיעה.

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

מבחינה טכנית יבשה, אם כל החלקים ברכב תקינים (מצבר. אלטרנטור. סטאטר וכו')

בכמה דקות בודדות של עמידה בסרק אתה תחזיר למצבר את הכוח שהוא פרק בהנעה של הרכב.

אבל כמו שכתבו לך. לחלקי הרכב טוב להיות בתנועה. לכן, מומלץ בערך פעם בשבוע לעשות נסיעה שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה. 

ספר את זה ליבואני המצברים שמכרו כמויות שיא בזמן הקורונה. עמידה במקום בסל"ד כמה דקות לא מחזירה למצבר את מה שנלקח ממנו וגם אם כן, זה יותר יעיל ובריא למנוע לא לעבוד במשך זמן במקום בסל"ד סרק סתם. עדיף כבר מטען מצברים חכם או פאנל סולארי.

לפני 3 שעות, Camaro 92 כתב:

יש לך המלצה/קישור לפאנל סולארי טוב ואיכותי שיעשה את העבודה עבור רכב אספנות שלרוב נוסע רק בסופי שבוע?כרגע אני מנתק מצבר אחרי כל נסיעה.

אם יש לך מקור לחשמל אתה יכול לקנות מטען מצברים חכם. המחיר שווה לכל כיס. לגבי פאנל ספציפי אין לי המלצה כי אני לא משתמש באחד כזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם הרכב עומד מעל שבוע-שבועיים ורוצים נטו לשמור על המצבר מבלי להכנס לדיון על עניין בריאות מכלולי הרכב וכו'- אפשר גם לנתק את המצבר(לנתק את המינוס) וכך לצמצם את הפריקה שלו למינימום.

פורסם (נערך)
בתאריך 1.10.2023 בשעה 14:42, om2 כתב:

נסיעה של כמה זמן? והאם יש דברים מסוימים בנסיעה הזאת שצריך לא להפעיל כדי שזה לא ישתה יותר מידי כוח מהמצבר (מזגן, אורות וכ"ו)?

עריכה אחרונה על ידי רייל
  • שנה מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...