Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

אני תמיד קונה שברולט ופיג'ו כשהמשפחה מבקשת עזרה. רכבים זולים משמעותית, ובעיקר עם השברולט מעל 5 שנים ואחת מעל 3 שנים, בלי בעיות כמעט בכלל. מדהימות. 

עכשיו שוקל לקנות פיג'ו, דגם 2008, שנת 2016, מנוע 1.2 טורבו, 93 אלף ק"מ, יד ראשונה פרטית, אישה מבוגרת ממרכז הארץ. דרך אלבר (קניתי מהם מספר רכבים ואני תמיד מרוצה).

על פניו נתונים מדהימים. מחיר אש. טסט לשנה. 

הבעיות:
1. בדיקה חצי כוח. מעבר לדברים לא מעניינים כמו תיקוני פח, פנסים דהויים ועוד.

יש רטיבות שמן מנוע, מערכת קירור פגומה (אפשר לתקן), קולר שמן מנוע פגום, קורוזיה. יכול להיות כלום ויכול להיות בעיה.

2. פיג'ו יש שם רע. מצד שני טויטה תעלה יותר מכפול. השאלה איך הדגם הספציפי: פיג'ו, דגם 2008, שנת 2016, מנוע 1.2 טורבו, דגם go active?

אשמח לדעתכם :)

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם

ומה לגבי זה?
https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=7186&docID=315050

https://www.jdpower.com/business/press-releases/2019-uk-vehicle-dependability-study

Peugeot Ranks Highest Overall in UK Vehicle Dependability; Only One Premium Brand among Top 10

סקר אמינות: פיג'ו מפתיעה, טויוטה בצרות

סקר האמינות הגדול ביותר בבריטניה של JD פאוור מכתיר את פיג'ו ליצרן הרכב האמין ביותר במממלכה. בתחתית - ב.מ.וו ו-פיאט

פורסם

דירוגי האמינות הנ״ל לא מייצגים באמת כאשר מדובר בדגם ספציפי.

מנוע 1.2 של פיג׳ו הוא מנוע בעייתי מאד עקב כשל תכנוני במערכת התזמון אשר עלול לגרום לצורך לשפץ/להחליף מנוע. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא הייתי מסתמך יותר מדי על סקרי אמינות אירופאיים , כי רוב הגרסאות הנמכרות שם שונות מאלו בישראל :

הרוב עם תיבה ידנית והרבה יותר דיזל.

פורסם
לפני 56 דקות, Uri82 כתב:

הרוב עם תיבה ידנית

לא הייתי יוצא מנקודת הנחה כזו היום.

בהרבה מדינות אירופאיות רואים עליה משמעותית במכירה של אוטומטיות וירידה במכירה של רכבים ידניים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התיבת הילוכים פחות רלוונטית במקרה הזה כי בדגם המדובר יש תיבה פשוטה אמינה מאוד של אייסין.
לגבי המנוע - סיכון גדול, מנוע עם מחלה ידועה של רצועת טיימינג טבולה בשמן שמתפוררת.

מחיר רכישה מאוד מפתה מול סיכון שיילך מנוע.

פורסם

יש פה סיכון כמו שאמרו בגלל הרצועה שיכולה להתפורר או התפוררה בעבר, זה יכול לגרום לצריכת שמן, ובמקרים מסוימים החלפת מנוע.

אם בכול זאת תחליט ללכת, צריך לבדוק מתי הוחלפה הרצועה? היסטורית טיפולים במורשה יבואן לראות שלא היו בעיות.

אישית? אם ללכת על כזה רכב ,אז פחות מ4 שנים על הכביש ועם 60 אלף ק"מ כאשר טופל ביבואן, כי זה המועד המומלץ להחלפת הרצועה לצורך הקטנת הסיכוי להתפוררות שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני שקלתי אותה לאחרונה (גם הקקטוס באותה סירה),
אבל שוב השרשורים הרבים שנפתחו בכל מיני מקומות על המנוע המופלא הזה בסוף גרמו לי לבחור שלא,
אני קניתי קאפצ'ור דיזל, חסכונית להפליא אמינות טובה (לגבי הגיר מכיר היטב ההחלפת המוח שם כבר לא כ"כ יקרה ומה שמצאתי במצב מצויין) מקווה שהיא תוכיח את עצמה.

פורסם
לפני 15 דקות, EndlessWave כתב:

רצועה הוחלפה ב 2021 לפי ריקול
רכב היה מטופל במוסך יבואן עד 2020. 
מאז אין תיעוד טיפול לצערי. 

אם אין בכלל תיעוד אז בכלל לא הייתי חושב.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק אם במחיר שמוצע הוא מחירון פחות מחיר מנוע ועבודה.

זה רכב שלא שואלים אם ילך מנוע

אלא מתי ילך מנוע.

• מעניין 1

.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

יש פה סיכון כמו שאמרו בגלל הרצועה שיכולה להתפורר או התפוררה בעבר, זה יכול לגרום לצריכת שמן, ובמקרים מסוימים החלפת מנוע.

אם בכול זאת תחליט ללכת, צריך לבדוק מתי הוחלפה הרצועה? היסטורית טיפולים במורשה יבואן לראות שלא היו בעיות.

אישית? אם ללכת על כזה רכב ,אז פחות מ4 שנים על הכביש ועם 60 אלף ק"מ כאשר טופל ביבואן, כי זה המועד המומלץ להחלפת הרצועה לצורך הקטנת הסיכוי להתפוררות שלה.

נשמע נהדר אבל יקר משמעותית.

רכבים כמו שברולט ופיג'ו נמכרים משמעותית מתחת למחירון שלהם בגלל שכולם מעדיפים טויטה.
עד היום קניתי שני שברולט ב 15 אלף ש"ח שהחזיקו שנים. פיג'ו זולה גם מעט תקלות במשך 3 שנים. לא גיר, לא מנוע, לא כלום. 

הרכב הזה המחירון שלו הוא סביב 41 אלף ש"ח. הם מוכנים לרדת אל סביב 30, כולל טסט ועוד, כי זה לא טויטה או יונדאי. 
ב30 אלף אני מביא טויטה 2012 עם 250 אלף ק"מ. בעייתי. 

זה השיקול. 

פורסם

מציע לבדוק דוח סליקה לפני, כאשר חיפשתי קקטוס, רכב שמור נמכר במחיר דומה למחירון.

פורסם
לפני 42 דקות, EndlessWave כתב:

הרכב הזה המחירון שלו הוא סביב 41 אלף ש"ח. הם מוכנים לרדת אל סביב 30, כולל טסט ועוד, כי זה לא טויטה או יונדאי. 
ב30 אלף אני מביא טויטה 2012 עם 250 אלף ק"מ. בעייתי. 

זה השיקול. 

מצד שני, שיפוץ מנוע יעלה לך עוד 15K.

אם אתה לא פוסל צרפתיות אז בשכונה של שלושים אלף יש לך דגמים עם ה-1.6 בנזין (165 כ"ס) ויש את הדיזלים - לכל אחד הבעיות שלו אבל הן פחות כואבות מהחלפת מנוע.

זה לא רכב לקנות אם אתה לא יודע את ההיסטוריה שלו.

• תוכן חדש...