Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלה ידוע זה משהו שאפשר לשקלל לתוך עלות הקנייה, תוך בדיקה של ההיסטוריה של הרכב. כן, זה דורש בדיקה של מהות התקלה, מה הסימנים לבעיה במנוע, האם יש כבר פיתרון, מה אורך חיים של מנוע תקול וכמה עולה תיקון.

אם החיסכון בקנייה מספיק גדול כדי לפצות על קלקול פוטנציאלי... זו כבר יכולה להיות קנייה טובה.

תבדוק.

לגבי האוטו עצמו, אני מתקשה להמליץ. יש לנו אחת מליסינג כבר שנתיים. הכל תקין, אין תקלות, אבל אני לא מבין מה היתרון של הרכב הזה על סתם קומפקטית חמש דלתות. לפניו הייתה גולף, ואני לא מוצא בתצורה של ג׳יפון שום יתרונות, רק חסרונות, בטח בכל הקשור לנוחות והתנהגות כביש. זה סתם רכב יותר מסורבל לתנועה, בלי יתרון ממשי במרווח.

נ.ב. הוא יפה, בפנים ובחוץ ובנוי היטב.

נ.ב.נ. יצא לי לנהוג קצת ב-3008 (דיזל) וזו כבר ליגה אחרת. זה רכב נוח. ה-2008 מרגישה כמו רכב נמוך שהוגבה קצת יותר מדי. אין יתרון ממש בכניסה/יציאה, אבל מרגישים את זה על הכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

רק אומר:

לנו יש קיה סיד 1.6 שנת 2008 מחירון 15, נמכרת ב10, קנינו עם 162K ק"מ היום עם אוטוטו 200K ק"מ,

עדיין נוסעת כמו חדשה, היו 2 בעיות וזה 2 צלילי הצתה ששבקו חיים הוחלפו ב200 ש"ח כל אחד, וזהו...

מוסר השכל: תשלם אפילו עשיריה או 15 יותר עכשיו ותחסוך כאב ראש לעוד הרבה יותר שנים,

מחיפוש זריז אפשר למצוא רכבים הרבה יותר מעניינים ב45 מאשר ב30.

לי יש חבר שקנה קיה סיד, לדעתי סביב 2017, מחיר היה סביב 65 אלף. מלא בעיות. הלך גיר. שונא את הרכב ומנסה להעיף אותו.
בנוסף אני בעבר קניתי מיצובישי לאנסר (סביב שנתון 2014 לדעתי) לא הפסיק להתחמם הוחלף רדיאטור הוחלף הכל. המשיך להתחמם.

לכן אני לא מתלהב להוציא פי 2 כסף על רכבים "אמינים" יותר. 

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם
לפני 13 שעות, שמחי כתב:

אל תעז להתקרב לצרפתיות מניסיון שלי

הגיוני, להכליל על כל הצרפתיות (כולל אלו שלא קשורות ל-PSA) בגלל שה-2008 שלך בעייתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, EndlessWave כתב:

לי יש חבר שקנה קיה סיד, לדעתי סביב 2017, מחיר היה סביב 65 אלף. מלא בעיות. הלך גיר. שונא את הרכב ומנסה להעיף אותו.
בנוסף אני בעבר קניתי מיצובישי לאנסר (סביב שנתון 2014 לדעתי) לא הפסיק להתחמם הוחלף רדיאטור הוחלף הכל. המשיך להתחמם.

רדיאטור הולך רק בגלל תחזוקה לקויה, אם מתחזקים נכון עם מים מתאימים הוא יחזיק עד שהפח יירקב,

וכל מקרה לגופו, קיה סיד 2017 עם גיר רובוטי ידוע כבעייתי,

אולי לא הבנתה את התגובה שלי, לא ממליץ לך רק על יפני/קוריאני אלא תלך על כל רכב נורמלי, אך את מנוע ה1.2 הזה עזוב במנוחה, אחרת רק תתגעגע למנוחה הזאת, ביקשתה המלצה קיבלתה, מעבר לזה אף אחד לא יחזיק ארותך בכח מרכב בעייתי.

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

הגיוני, להכליל על כל הצרפתיות (כולל אלו שלא קשורות ל-PSA) בגלל שה-2008 שלך בעייתית.

באמת הכללה גורפת. לכן יש לדייק:

הפיז'ו תאכיל אותך צרות במנוע ולעומתה הרנו עולם אחר לגמרי... היא תאכיל אותך צרות בגיר....

סתם הכללות...

מה שמזכיר לי:

פורסם
בתאריך 20.9.2023 בשעה 10:33, EndlessWave כתב:

יש רטיבות שמן מנוע, מערכת קירור פגומה (אפשר לתקן), קולר שמן מנוע פגום, קורוזיה. יכול להיות כלום ויכול להיות בעיה.

המשפט הזה אומר ברור - עזוב את הרכב הזה, לא סתם מציעים לך ב 30 במקום ב 45.

קולר שמן מנוע פגום אומר שהרצועה כבר התפוררה והפרורים סותמים את הרישתית ומעברים בצנרת השמן. המנוע ככל הנראה בדרכו האחרונה. 

כפי שכתבו לך מעלי, המנוע הזה ידוע לשימצה, והדרך היחידה להנות ממנו היא בימיו הראשונים וביצוע תחזוקה מונעת על ידי קיצור מירווחי הטיפולים ושימוש בשמן מאד מסויים.

מערכת קירור פגומה מעידה על טיפול רשלני ,ככל הנראה שימוש במיים במקום נוזל קירור יעודי. 

יש מספיק רמזים לרכב מוזנח מכאנית. 

אישית הייתי בורח ומהר. חבל על כל נסיון לרציונליזציה.

שנה טובה וחתימה טובה.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 21 שעות, EndlessWave כתב:

קיה של היום זה לא קיה של שנות ה2000

בסיד של 2008 יש מנוע קאפה וותיק ללא בעיות וגיר אוטומטי רגיל ואמין.

בסיד של 2017 יש מנוע הזרקה ישירה עם שלל בעיות, כמו נטיה לאכילת שמן, שרשרת טיימינג חלשה, ממיר קטליטי שמתפרק ומשחרר חלקיקים שהורסים את הצילינדר ובעיה של הצטברות פיח על השסתומים.

בנוסף הגיר הוא רובוטי דו-מצמדי עם נטיה להתחממות ותקלות נפוצות של קלאטצים או מוח גיר שעלות התיקון שלהם מתקרבת ל10 אלף ש"ח.

במוסף לכל מיני בעיות חשמל ואיכות שהתווספו לקיה/יונדאי בשנים האחרונות.

צריך לדעת לבחור רכבים בקפידה לפעמים יש רכבים שמוניטין האמינות שלהם לא מוצדק, וההפך.

לגבי ה2008 ספציפית, יש שתי בעיות אקוטיות עם המנוע, אחת היא רצועת הטיימינג השניה היא אכילת שמן. הן קשורות אחת לשניה והסימפטומים שלהן דומים לכן אנשים מתבלבלים ביניהן.

כדי לצמצם סיכונים צריך להחליף שמן כל 7.5 אלף קילומטר, שמן טרי מונע הצטברות פיח על הרינגים ולא מחמצן את הרצועה. 

זה מייקר את עלות ההחזקה אבל בשבילי זה מוצדק, ה308 שלי (שנת 2014 עם אותו מנוע 1.2 טורבו) עברה בינתיים 150 אלף קילומטר ללא שום בעיות, בזכות זה שהתחלנו לבצע החלפות שמן מוקדמות.

בנוסף ל2008 יש בעיה עם מדחס המזגן ומסגרות החלות מאחור שנקרעות אם פותחים וסוגרים את החלונות הרבה.

בגדול לרוב לא הייתי ממליץ על רכב עם פוטנציאל לבעיות, כמו שלא הייתי ממליץ על כל רכב עם בעיות משמעותיות כמו: קיה סיד, יונדאי I30, יונדאי I25, כל סיאט/סקודה/פולקסוואגן, סוזוקי קרוסאובר/בלאנו , כמעט כל אופל/שברולט וכו...

לאנשים פשוטים אני ממליץ מכוניות ללא בעיות משמעותיות כמו יונדאי אלנטרה, כל דגמי טויוטה/מאזדה, פיאט טיפו, וסוזוקי רק בדגמים ללא הגיר הרציף.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...