Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

IMG20240729225053.jpg

IMG20240729225104.jpg

IMG20240729225121.jpg

IMG20240729225135.jpg

• אהבתי 2

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אולי לא כולם יודעם - וולוו סדרה 300 היה הרכב השני בעולם עם גיר רציף

הראשונים היו DAF 55 ו 66, הטכנולוגיה הזו הומצאה ב DAF. לאחר מכון וולוו רכשה את חטיבת המכוניות הפרטיות של DAF. וולוו סדרה 300 היא מעין המשך של דגמי DAF, עיצוב עדיין על ידי מהנדסי DAF, טכנלוגיה משופרת של אותו גיר רציף  שמוקם מאחור בצמוד לסרן האחורי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

מכיר, הפלא הוא שעדיין קיימת אחת בארץ. אבל היא לא נראית במצב נסיעה.

לחבר היתה וולוו 300 בארץ לפני 30 שנה.

לאמא שלי ז"ל הייתה DAF בהולנד בתור רכב ראשון, לפני שנולדתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 59 דקות, cohen motor 377 כתב:

מייבך??

20240724_225505.thumb.jpg.2713e0f77a371380fef0a51665d5088d.jpg

מייבאך אקורד? זה דגם חדש?

זוכרים שהתרעתי לפני כמה דפים שקישוטי המייבאך יזלגו לרכבים שהם לא מרצדס?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

מדובר במותג מדבקה סיני.

בנלי הוא מותג מדבקה, בערך כמו שאופל או מיני הם מותגי מדבקה .

(האופנוע בצילום הוא בנלי לאונצ'ינו 800)

בנלי הוא מותג איטלקי ותיק שנרכש ב-2005 ע"י QJ הסינית -

יצרן דו"ג ענק  שנמצא בבעלות של קונצרן ג'ילי מאז 2015.

מטה החברה וההנהלה נותרו באיטליה, העיצוב והתכנון הוא איטלקי, והמימון והייצור אכן נעשים בסין.

אי אפשר להאשים את האיטלקים בחוסר של לוקאל-פטריוטיזם,

ואם הם מקבלים את בנלי בזרועות פתוחות (ב-2020 הדגם הנמכר ביותר באיטליה היה ה-TRK שלהם)

מי אנחנו להגיד להם שזה רק מדבקה על אופנוע סיני...?

• אהבתי 1
פורסם

בכל אופן , עדיף על הבנלים של שנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת, שהתבססו על העתק של מנוע הונדה מתחילת שנות ה-70 ואז שיבטו אותו בשלל נפחים - מטוין בנפח 125 סמ"ק ועד 900 סמ"ק עם 6 צילינדרים, לי אישית היה בנלי 304 - מנוע 231 סמ"ק ארבעה צילינדרים (!) שביום טוב הפיק 27 כ"ס שהיה יוצא מכיוון כל הזמן 🤕

ככה למדתי לכוון הצתה ושסתומים ואפילו לתאם רביעיית קרבורטורים לפי האוזן 😀

וככה הוא נראה - אח של הלבן שבתמונה

• אהבתי 2
פורסם

הזבל הזה פופולרי גם בספרד, איפה שאני גר. כנ"ל לגבי מונדיאל, CF Moto, Zontes ועוד תריסר יצרנים מהמזרח הרחוק, שלפעמים מצהירים בכנות מי הם ולפעמים מתחבאים מאחורי מותג שנשמע מערבי.

הם פופולריים בגלל שהם זולים ולא בגלל שהם איכותיים. בנלי מעולם לא היה מוצר איכותי במיוחד או בנוי היטב גם כשעוד הורכב באירופה, אבל אז לפחות עוד היו להם כמה רעיונות פורצי דרך כמו האדיבה. היום גם זה הלך ונשאר רק המחיר הזול, שכן העיצוב של רוב הדגמים הוא העתק מעליב ובוטה של רעיונות מבריקים מיצרנים אחרים - כמו הגרום של הונדה, הדיאבל והסקרמבלר של דוקאטי, ה-ER6 של קוואסאקי וכו'.

באיטליה יש שוק יד שנייה מפותח שסוחר באופנועים ממותגים איכותיים יותר, והרבה בעיות כלכליות שגורמות למי שרוצה חדש מהניילון או פשוט לא מתמצא בתחום להסתכל על הסינים למיניהם. זה לא מעיד על הפטריוטיות של הקונה או על איכות המוצר.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 10 שעות, AmitGo כתב:

IMG20240729225053.jpg

IMG20240729225104.jpg

IMG20240729225121.jpg

אחת מהמכוניות הרעות שיצא לי לנהוג בהן.

רחוק מוולבו כרחוק מזרח ממערב.

היתה לאבא של חבר, לא יודע למה אבל כל פעם הוא היה מציע לי לנהוג, אולי מתוך תקווה שאדביק אותה לאיזה עמוד ואחסוך לו את הצער.

אבל היא כ"כ איטית וכבדה שעד שמגיעים לעמוד כבר נגמרה האינרציה.

• מצחיק 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני כשעה, winner כתב:

בכל אופן , עדיף על הבנלים של שנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת, שהתבססו על העתק של מנוע הונדה מתחילת שנות ה-70 ואז שיבטו אותו בשלל נפחים - מטוין בנפח 125 סמ"ק ועד 900 סמ"ק עם 6 צילינדרים, לי אישית היה בנלי 304 - מנוע 231 סמ"ק ארבעה צילינדרים (!) שביום טוב הפיק 27 כ"ס שהיה יוצא מכיוון כל הזמן 🤕

ככה למדתי לכוון הצתה ושסתומים ואפילו לתאם רביעיית קרבורטורים לפי האוזן 😀

וככה הוא נראה - אח של הלבן שבתמונה

וואי וואי, בנלי 304...

היה לי כזה, עשיתי לו פעמיים אוברול בתוך 7000 ק"מ עוד בימי סמי טרום אינטרנט עם כל בלבול המוח של ייבוא חלקים בלי עזרת מחשב.

בפעם השלישית שהלך המנוע החלטתי בליל חורף קר וגשום להטביע אותו בנחל שורק...

אבל היי, איזה צליל מגניב היה לו!! 😁

• מצחיק 3
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

בשנות השמונים מגזין רכב פיני בדק את וולוו 340 CVT, באיזו מהירות היא תיסע אחורה באמצעות הילוך אחורי של הגיר הרציף CVT. בשנת 1980 המהירות המירבית של הדגם הייתה סביב 145 קמ"ש ובהילוך אחורי המהירות המירבית  הייתה 135 קמ"ש!

באותו מגזין בוצע מבחן של נסיעה לאחור ללא הפסקה, סה"כ 1770 ק"מ והמהירות הממוצעת הייתה 90 קמ"ש. שניהם רשומים בספר השיא העולמי של גינס.

Volvo 300 advert

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, orankohn כתב:

איזו מהירות היא תיסע אחורה באמצעות הילוך אחורי של הגיר הרציף CVT

זה היה ככה בעוד מכוניות עם תיבות CVT באותם שנים. הכוונה לשנות ה 80 ואולי תחילת 90. 

זה מתוך ספר רכב של פיאט טיפו (המקורית  שיצאה ב 1989).

דגם 1.6  היה עם גיר רציף (SELECTA). ניתן לראות בספר שהוא היה מגיע ל 158 קמ"ש בכל ההילוכים, 

בשונה מדגם 2.0 שהיה עם גיר אוטמטי 4 הילוכים.  

FiatTipo.thumb.png.fc7c97f98396de352d0ed7c278069e44.png

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...