Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל המלצתכם בה לקחת מהליסינג.

קצת אנכי אבל,

כלל ההוצאות ע"ח החברה- דלק וכו'

אני עובר כ- 50 אלף ק"מ בשנה כך שהנוחות חשובה ואמינות

משפחה עם 4 ילדים- מה יש להציע בבטיחות?

כל הערה/הארה תתקבל בברכה

פורסם

רק כדי לחדד את שאלתך: אם האוטו מליסינג, אז כל בעיות האמינות וירידת-ערך הן על חשבון החברה לא?

לכן אתה יכול להרשות לעצמך גם אוטו פחות אמין, אם יש לו יתרונות אחרים.

כמו כן, לא נראה לי שמישהו כבר נהג על מאזדה-5 ויכול להעיד עליה.

פורסם

ברוך הבא לפורום.

אני משער שמדובר על 307SW מול מאזדה 5. שתיהן טובות סה"כ, אין כמעט מידע על המאזדה 5 החדשה.

קח נסיעת מבחן בשתיהן, תראה איפה נוח לך יותר, אין פשוט מזה.

ב50K ק"מ בשנה, מוזר שהמעסיק לא מעדיף לתת לך רכב עם מנוע דיזל, החיסכון פה יהיה גדול.

ה307 בטוחה, ל5 לא מצאתי מבחן ריסוק עדיין. אבל יש לשער שהיא תהיה בטוחה למדי.

האם אלו שתי האופציות היחידות?

גיא

פורסם

אני הייתי בהתלבטות דומה, ובסוף החלטתי להמתין למאזדה 5, ומהסיבות הבאות:

• הפז'ו היא למעשה סטיישן ולא מיניוואן קומפקטי, וחסר לה מימד הגובה שמהווה חלק מהשימושיות של מכוניות כאלו (מי שרתם דרדס בן שנתיים לכסא תינוק מבין את הנוחיות שבגובה).
  • שתיהן לא בעלות 7 מקומות "אמיתיים", אלא שבמאזדה יכולים לשבת 6 מבוגרים בזכות מושבים אחורים סבירים (בוודאי לנוסעים עד 180 סמ' גובה). בפז'ו יוכלו לשבת מקס' 4 מבוגרים - המושבים האחוריים מתאימים (אולי) לילדים עד גיל 8-10, והשורה האמצעית לא מרווחת מספיק ל-3 מבוגרים. גם כל 5 המושבים האחוריים צרים למדי.
  • בפז'ו יש צורך לפרק לגמרי את המושבים האחוריים אם צריך תא-מטען שטוח. במאזדה הם מתקפלים לרצפה.
  • כאשר כל המושבים פתוחים, בפז'ו נשאר בבגאז' מקום למטריה. במאזדה נשאר מקום לשתיים...
  • דלתות הזזה במאזדה לעומת דלתות רגילות בפז'ו - יתרון למאזדה.
  • אמינות - נכון שזה ליסינג, אבל עדיין זה לא תענוג להיתקע בדרך, או לגלות שהמזגן הפסיק לעבוד באמצע הקייץ. ע"פ המידע שבידי, מנסיון של חברות הי-טק שמחזיקות הרבה 307SW, יש הרבה צרות - כרגיל, במערכת החשמל.

אני ממליץ להמתין, לקחת מאזדה 5 לנסיעת מבחן, ולהחליט. אני נאלצתי לקבל החלטה ב"לחץ", משום שהרכב הקודם שלי סיים את חוזה הליסינג, ולכן החלטתי להזמין מאזדה 5 ללא נסיעת מבחן מהמשלוח הראשון. זו צרכנות לא נבונה, אז אם תוכל, תמתין ותבדוק. בעוד חודש אוכל לספר חוויות ממקור ראשון.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום לכולם,

מדהים איזה תמיכה מקבלים כאן!!!

לגבי רכב דיזל - יושב לי בתחתית המוח איזה תחושה לגבי שינוי הכרת רכב דיזל או רכבים בגודל מסויים כהוצאה מוכרת?

אופציה שלשית היא ה-JUMPY

רכב הסעות לדעתי- האם אני טועה?

בעיות אמינות וירידת ערך בעיקרון לא מטרידות- אבל , לא נעים להתקע בחיפה בארבע בצהרים כאשר אתה רוצה לצאת לכיוון המרכז- אמינות כן חשובה, בטח עם 50K לשנה

דרך אגב - ארגונומיה- מי לוקח- אני מבלה ברכב בין ארבעה לשש שעות ביום .

פורסם

הערות בכחול:

שלום לכולם,

מדהים איזה תמיכה מקבלים כאן!!! בכיף.

לגבי רכב דיזל - יושב לי בתחתית המוח איזה תחושה לגבי שינוי הכרת רכב דיזל או רכבים בגודל מסויים כהוצאה מוכרת? לא רלונטי מבחינתך, אלא אם המעביד שלך שקל לתת לך פיאט דובלו או פולקסוואגן קאדי עם 7 מושבים. עד עכשיו המעביד יכל לקזז מע"מ על מכוניות כאלו אבל זה נגמר. בכל מקרה אלו מכוניות עם גיר רגיל בלבד.

אופציה שלשית היא ה-JUMPY

רכב הסעות לדעתי- האם אני טועה? יש לה אכן עיצוב פנימי וחיצוני שמזכיר רכב הסעות ואין לה את ה"עידון" של מכוניות כמו המאזדה והפז'ו, אבל הבעיה הגדולה היא שאין לה גיר אוטומטי. אם אין בכך מגבלה עבורך, היא אופציה מענינת מרווחת.

בעיות אמינות וירידת ערך בעיקרון לא מטרידות- אבל , לא נעים להתקע בחיפה בארבע בצהרים כאשר אתה רוצה לצאת לכיוון המרכז- אמינות כן חשובה, בטח עם 50K לשנה. צודק - ולפז'ו אין מוניטין טוב בענין.

דרך אגב - ארגונומיה- מי לוקח- אני מבלה ברכב בין ארבעה לשש שעות ביום. זו שאלה מאד אישית - אין תחליף לבדיקה עצמית באולם התצוגה ובנסיעת מבחן. לטעמי האישי תנוחת הישיבה במאזדה יותר זקופה, גבוהה ונוחה, אבל זו היתה בדיקה באולם התצוגה ולא בנסיעה. שוב - זה תלוי במידות ובהעדפות האישיות של כל אחד.

יש אופציה זולה נוספת - קאיה קארנס. היא קיימת עם מנוע דיזל גמיש (ולא כל-כך חסכוני) וגם עם מנוע בנזין. היתרון הגדול והיחיד שלה הוא המחיר, שמן-הסתם יתורגם לעלות ליסינג חודשית נמוכה. דגם הבנזין יותר זול מהדיזל, ונמצא בקבוצת מס 3 - חסכון כספי חודשי עבורך, אלא אם המעביד ממילא מגלם לך את המס. אבל - המכונית צפופה יותר מהמאזדה, המושבים האחוריים מתאימים לילדים קטנים בלבד, וכשהם פתוחים הבגז' מספיק למטריה. זו למעשה מכונית ל-4 מבוגרים ו-2 ילדים. אגב - אחיזת הכביש שלה והנוחות הן ברמה לא רעה בכלל - היתה לי קארנס דיזל במשך 4 חודשים, והופתעתי לטובה.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
הערות בכחול:

יש אופציה זולה נוספת - קאיה קארנס. היא קיימת עם מנוע דיזל גמיש (ולא כל-כך חסכוני) וגם עם מנוע בנזין. היתרון הגדול והיחיד שלה הוא המחיר, שמן-הסתם יתורגם לעלות ליסינג חודשית נמוכה. דגם הבנזין יותר זול מהדיזל, ונמצא בקבוצת מס 3 - חסכון כספי חודשי עבורך, אלא אם המעביד ממילא מגלם לך את המס. אבל - המכונית צפופה יותר מהמאזדה, המושבים האחוריים מתאימים לילדים קטנים בלבד, וכשהם פתוחים הבגז' מספיק למטריה. זו למעשה מכונית ל-4 מבוגרים ו-2 ילדים. אגב - אחיזת הכביש שלה והנוחות הן ברמה לא רעה בכלל - היתה לי קארנס דיזל במשך 4 חודשים, והופתעתי לטובה.

בהצלחה,

קובי

היי קובי,

אני מתעניין בקארנס דיזל 2003 והייתי שמח לשמוע מה הצריכת דלק פחות או יותר?

אם יש למישהו פרטים נוספים על הרכב ברמת אמינות וכדומה, אשמח לשמוע.

המון תודה מראש!!!

פורסם

כן. באותה תקופה היתה לי גם קרניבל במשך שבוע-שבועיים, והיא היתה יותר חסכונית מהקארנס.

יכול להיות שנפלתי על קארנס בזבזנית במיוחד, אבל אלו הנתונים שמדדתי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

עפ"י מבחני הריסוק המחמירים של EURONCAP זוכה הפיז'ו לציון שנחשב לממוצע ולא בולט של 4 כוכבים. המאזדה לעומת זאת, בטוחה משמעותית, לזכותה 5 כוכבים מלאים ובנוסף לכך, 3 כוכבים (ציון שנחשב לגובה ביחס למקובל) בשמירה על ילדים.

כך שמבחינת בטיחות, המאזדה עדיפה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

המאזדה 5 יותר מומלצת, אבל עם נושא האמינות לא ממש חשוב, גם הSW יכולה להיות אופציה טובה.

הגיר במאזדה יותר טוב, בפיג'ו קיים הגיר הידוע, שחלק אוהבים אותו וחלק לא.

מבחנת יופי - המאזדה 5 אוטו יפה, לטעמי, יותר מה307 SW.

המאזדה גם יותר חדישה, ובעלת מנוע יותר חזק במקצת..

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
אשמח לקבל המלצתכם בה לקחת מהליסינג.

קצת אנכי אבל,

כלל ההוצאות ע"ח החברה- דלק וכו'

אני עובר כ- 50 אלף ק"מ בשנה כך שהנוחות חשובה ואמינות

כל הערה/הארה תתקבל בברכה

נסעתי קצת על שתיהן, מבחינתי כאדם גבוהה (1.90), יש לי בעיה קשה עם המזדה 5.

המושבים הקידמיים קרובים מידי להגה ולקונסול, בטח יחסית ל 307 שהיא מאוד מאוד מרווחת בחלק הקידמי.

אם אתה גבוהה, אתה חייב לשבת במזדה 5 לפני שאתה מחליט לקחת כזאת ל 3 שנים.

מבחינת נוחות נסיעה ושיכוך מהמורות ה 307 יותר טובה אבל המזדה בכלל לא גרועה כמו שברולט אוויאו למשל.

מבחינת התנהגות כביש, עד כמה שיצא לי להתרשם בנסיעה קצרה, המזדה 5 לא נופל מ 6 שהיא מצטיינת הקבוצה.

נ.ב.

לדעתי האישית, בקבוצת המיניוואנים אין תחליף ל MPV. בייחוד אם את חשבון הדלקן משלם מישהוא אחר.

פורסם
נסעתי קצת על שתיהן, מבחינתי כאדם גבוהה (1.90), יש לי בעיה קשה עם המזדה 5.

המושבים הקידמיים קרובים מידי להגה ולקונסול,

אני אמנם רק 1.85 (ו-100 קילו...), אבל אין לי שום בעית מרווח רגליים במאזדה 5. האם משכת את ההגה אליך? במאזדה ההגה מתכוונן גם פנימה-החוצה, ואם אתה מושך עד הסוף אליך, אפשר לשבת עם המושב אחורנית בצורה מרווחת מאד.

נ.ב.

לדעתי האישית, בקבוצת המיניוואנים אין תחליף ל MPV. בייחוד אם את חשבון הדלקן משלם מישהוא אחר.

אולי, אבל ה-MPV נמצא בקבוצת מס אחרת (ויקרה הרבה יותר) - לכן, ההשוואה שלו לפיג'ו ולמאזדה אינה רלוונטית.

מאז שהשירשור העתיק הזה נפתח עברה שנה וחצי. בינתיים נמכרו מעל 2000 מאזדות, ומעט מאד 307SW. השוק החליט לבד...

מנסיון אישי על ה-5, אחרי 40,000 ק"מ - מכונית מצויינת, אמינה, זריזה מרווחת ופרקטית מאד למשפחה. דלתות ההזזה הן צ'ופר אמיתי. נכון להיום, אין לה מתחרה ממשית בקבוצת המחיר שלה. יהיה מעניין להשוות אותה עם הקארנס החדשה, אבל היא עדיין לא נמכרת בארץ.

מילה אחרונה על הפי'גו - במקרה לפני שעתיים דיברתי עם קולגה שנוסע על 307SW. לפני שבוע הרכב היה שוב במוסך על בעיית חשמל/אלטרנטור. הוא כבר הפסיק לספור כמה פעמים זה קרה. מסתבר שחוסר-אמינות זה בעסה גם אם הרכב הוא בליסינג...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...