Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בריכה בגג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התייעצות לגבי חיזוק ואיטום מרפסת(גג).

לפני כארבעה חודשים נכנסנו בשעה טובה לבית החדש.

בניין בן 3 קומות שעבר תמ״א וגדל ל6 קומות.

בית בקומה השישית מתוך שש, עם מרפסת בגודל של כ70 מטר באותו מפלס של הבית.

בזמן הבניה ״התעניינתי״ אצל מתאמת השינויים לגבי חיזוק החלק המזרחי של המרפסת(ריבוע של כ16 מטר רבוע) על מנת שיהיה מספיק חזק כדי להכיל בריכה.

קיבלתי הצעת מחיר לדעתי הזויה (אני לא בעל מקצוע בתחום הבניה) באיזור ה50 אש״ח.

מיותר(או לא) לציין שויתרתי על התענוג.

במסגרת תוכנית התמ״א נוספו לדירות הותיקות מרפסות, וממד.

הריבוע המדובר נמצא מעל ״טור״ הממדים שנוספו.

להבנתי(שוב, הלא מקצועית) מדובר במקום אידיאלי למיקום בריכה, שכן מתחת ממוקמים הממדים של הקומות התחתונות, וההגיון שלי אומר שהבניין מספיק חזק במיקום הזה על מנת להחזיק בריכה בלי סכנת קריסה.

לאחר מספר התייעצויות, הוסבר לי שאכן המיקום הנ״ל מבחינת חוזק הבניה יכול ללא ספק להחזיק משקל של בריכה מלאה במים, אבל ה״נקודה החלשה״ יכולה להיות הבטקל. שהוא לא יעמוד בעומס, ישבר, ואז תיהיה בעיית אטימות בחורף, וסכנת נזילה לקומה שמתחת.

אין לי שום עניין לקחת סיכון ולהכניס את עצמי לצרות.

משיטוט באתרי האינטרנט מצאתי שיש שני סוגים של בטקל, רגיל ומחוזק. כרגע מה שנמצא מתחת לריצוף, מן הסתם, זה הסוג הרגיל.

השאלה היא:

האם יש אפשרות ליישם בטקל(מהסוג החזק, כמובן) ואיטום על הריצוף הקיים?

או שחובה לפרק את הריצוף ולעשות את כל התהליך מחדש, עם בטקל מחוזק?

אשמח לתובנות הערות והארות מאנשים שמתעסקים בתחום.

פורסם

ליישם עכשיו בטקל יעלך לך לא הרבה פחות אם בכלל.

זה פירוק הריצוף, פינוי המצעים, הורדת הקיים,יציקת חדש וריצוף מחדש.

יותר זול מינוי לקאנטרי עד שהילדים גדלים.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רק שאלה, כל הגאונים שייעצו לך לגבי העומסים מוכנים לתת לך את חוות הדעת שלהם בכתב? כדי שאם בעתיד תיווצר בעיה, תוכל להציג את חוות הדעת המקצועית שלהם?

יש רק בנאדם אחד שיכול לתת לך תשובה וזה קונסטרוקטור. הדעה שלו עולה כסף והיא מן הסתם עדיפה מאשר לשאול אנשים רנדומלים באינטרנט.

• אהבתי 3

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתן לך עיצה שאינה קשורה לחומרים. בריכה תהפוך די מהר למשהו כמו הליכון - שהופך למתלה. צריך לטפל בה כמו בתינוק. לקָרוֹת אותה כשאין שימוש, לנקות אותה בשוטף, בחורף/סתיו היא ללא שימוש ותפסה לך מקום נכבד, וגם בוא נגיד שלשחות בה לא בדיוק אפשרי - מקסימום לרבוץ. אז עדיף אולי ג'קוזי, שאפשר למלא אותו בכמות הרבה יותר קטנה של מים, ולהשמיש אותו גם בחורף, אפילו (או בעיקר) כשקר בחוץ ואתה מתפנן במים החמים עם כוס יין.

והג'קוזי יש בו גם אלמנט בריאותי של הרפיית שרירים אחרי מאמץ ספורטיבי.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

ליישם עכשיו בטקל יעלך לך לא הרבה פחות אם בכלל.

זה פירוק הריצוף, פינוי המצעים, הורדת הקיים,יציקת חדש וריצוף מחדש.

יותר זול מינוי לקאנטרי עד שהילדים גדלים.

אחרי קריאת חומרים כאלה ואחרים באינטרנט, אני די בטוח שאתה טועה.

רצף מומחה עולה(בהגזמה) 1000 שח ליום.

לפרק 16 מטר רבוע+פינוי המצע ופירוק הבטקל, כמה ימי עבודה? 3 והגזמתי. 3000

בטקל לפי האינטרנט כ100 שח למטר. 1600

משאבת בטון אין לי מושג כמה עולה לשעתיים-שלוש עבודה, נגיד 1500(תקנו אותי אם אני טועה)

מצע 1000 (ושוב, אין לי מושג במחירים אבל נראה לי שזה הרבה פחות)

יישום בטקל, מצע וריצוף נגיד עוד 3 ימי עבודה?3000

ריצוף כ80 שח למטר. 1280

לכמה הגעתי? 11380

(אלפיים לכאן או לכאן)

בטח שלא מגיע לסכום אסטרונומי של 50 אלף.

אני מפספס משהו?

לפני כשעה, redroze כתב:

אני רק שאלה, כל הגאונים שייעצו לך לגבי העומסים מוכנים לתת לך את חוות הדעת שלהם בכתב? כדי שאם בעתיד תיווצר בעיה, תוכל להציג את חוות הדעת המקצועית שלהם?

יש רק בנאדם אחד שיכול לתת לך תשובה וזה קונסטרוקטור. הדעה שלו עולה כסף והיא מן הסתם עדיפה מאשר לשאול אנשים רנדומלים באינטרנט.

לפי מה שהבנתי בזמן הבניה, העניין הוא הבטקל(זו גם הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי במושג הזה)

הרי לא היו משנים את כל תוכנית הבניין בגלל שאני רוצה לשים בריכה בגג, פשוט היו יוצקים בטקל מחוזק שיכול לעמוד בעומס. (הפניה שלי אליהם הייתה לאחר שהקומה שמתחתי היתה כבר בנויה)

אפנה בימים הקרובים לקונסטרוקטור, על מנת לבדוק את הנושא לעומק, לפני כן רציתי להתייעץ עם חוכמת ההמונים. (נמצא בפורום הרבה מאוד שנים, יודע שיש כאן אנשים מכל הסוגים ומכל התחומים, למשל דעתו של @natco שהגיב לך -בסמליל בלבד- עניינה אותי מאוד.)

לפני 30 דקות, usafun כתב:

אתן לך עיצה שאינה קשורה לחומרים. בריכה תהפוך די מהר למשהו כמו הליכון - שהופך למתלה. צריך לטפל בה כמו בתינוק. לקָרוֹת אותה כשאין שימוש, לנקות אותה בשוטף, בחורף/סתיו היא ללא שימוש ותפסה לך מקום נכבד, וגם בוא נגיד שלשחות בה לא בדיוק אפשרי - מקסימום לרבוץ. אז עדיף אולי ג'קוזי, שאפשר למלא אותו בכמות הרבה יותר קטנה של מים, ולהשמיש אותו גם בחורף, אפילו (או בעיקר) כשקר בחוץ ואתה מתפנן במים החמים עם כוס יין.

והג'קוזי יש בו גם אלמנט בריאותי של הרפיית שרירים אחרי מאמץ ספורטיבי.

א. לא מדובר בהכרח בבריכה קבועה, זו יכולה להיות הפשוטות כדוגמת אינטקס ושות׳, מה שאומר שנמצאת רק בשלושה חודשי הקיץ.

ב. ג’קוזי אכן עלה כאופציה, אך בשל העלויות הגבוהות בשילוב כל ההוצאות הכרוכות בקניית דירה חדשה (עיצוב עיצוב ועיצוב) נדחק כרגע לסוף הרשימה, מקווה שבעתיד הוא באמת יהיה שם.

פורסם

עד עומק מסוים של מים (בריכה לילדים, להשתכשך ולשחק) לא תצטרך חיזוקים בכלל.

גם כאן צריך לבדוק עם המהנדס.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

נתחיל בשאלה האם הגג מוצמד לדירתכם.

חוץ מזה, אני לא מבין בעניין. אז שאלתי את גוגל. זו תשובתו הראשונה. די מוציאה את הרוח מהמפרשים.

אהה…. נזכרתי. מה ההשפעה על הארנונה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, צ'ופצ'יק כתב:

משאבת בטון אין לי מושג כמה עולה לשעתיים-שלוש עבודה, נגיד 1500(תקנו אותי אם אני טועה)

ריצוף כ80 שח למטר. 1280

לכמה הגעתי? 11380

(אלפיים לכאן או לכאן)

אני מפספס משהו?

שיהיה לך בהצלחה 

על חידוש רובה במרפסת של 80 מטר ביקשו ממני בין 6000 ל 14,000 כשמדובר באריחים 80 על 80.

אל תשכח שאתה מדבר כל גג שצריך להיות גם אטום.

פורסם
לפני 13 שעות, צ'ופצ'יק כתב:

ריצוף כ80 שח למטר. 1280

לכמה הגעתי? 11380

(אלפיים לכאן או לכאן)

אני מפספס משהו?

לפי מה שהבנתי בזמן הבניה, העניין הוא הבטקל(זו גם הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי במושג הזה)

הרי לא היו משנים את כל תוכנית הבניין בגלל שאני רוצה לשים בריכה בגג, פשוט היו יוצקים בטקל מחוזק שיכול לעמוד בעומס. (הפניה שלי אליהם הייתה לאחר שהקומה שמתחתי היתה כבר בנויה)

אפנה בימים הקרובים לקונסטרוקטור, על מנת לבדוק את הנושא לעומק, לפני כן רציתי להתייעץ עם חוכמת ההמונים. (נמצא בפורום הרבה מאוד שנים, יודע שיש כאן אנשים מכל הסוגים ומכל התחומים, למשל דעתו של @natco שהגיב לך -בסמליל בלבד- עניינה אותי מאוד.)

א. לא מדובר בהכרח בבריכה קבועה, זו יכולה להיות הפשוטות כדוגמת אינטקס ושות׳, מה שאומר שנמצאת רק בשלושה חודשי הקיץ.

ב. ג’קוזי אכן עלה כאופציה, אך בשל העלויות הגבוהות בשילוב כל ההוצאות הכרוכות בקניית דירה חדשה (עיצוב עיצוב ועיצוב) נדחק כרגע לסוף הרשימה, מקווה שבעתיד הוא באמת יהיה שם.

נראה לי שהסתבכת. למה צריך "בריכה" עם חיזוקים וכל הסיבוך הזה??
מכיוון שזה גג ומדובר בסה"כ בגיגית להשתכשכות לימי הקיץ החמים, ומכיוון שלא ממש אפשר "לשחות" בה, קנה משאבת אויר חשמלית, קנה בריכה מתנפחת מספיק גדולה שיוכלו לרבוץ בה כמה מנתיני הבית, ובתום כל שימוש תרוקן אותה באיטיות לגג.
בחורף תקפל אותה ותשים בפינה הזו מעשנה לתפארת עמישראל...

פורסם
לפני 27 דקות, Nemesis כתב:

איך אתה מגדיר בריכה מתנפחת?

בריכה מתנפחת עם מים בגובה חצי מטר היא כבדה משמעותית מהמותר על מרפסת למיטב ידיעתי.

ובריכה כמו שפות"ש רוצה - כמה תשקול? רק המבנה של הבריכה יהיה הרבה יותר כבד.

פורסם
לפני 11 דקות, usafun כתב:

איפה ראית איזו בריכה הוא רוצה לשים?

פורסם
לפני 19 דקות, usafun כתב:

ולכן הוא צריך לפנות לקונסטרוקטור כדי לקבל חוות דעת כתובה מה צריך לעשות כדי לשים את מה שהוא רוצה...

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה בדיוק העניין. הרבה פעמים אנשים חושבים שבריכה קטנה היא לא עניין רציני. זה נראה שטויות.

זה בכלל לא. בריכה קטנה באורך של אדם, 1.8 על 1.8 בעומק של 40 ס"מ שוקלת 1.3 טון!

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...