Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

לא הבנתי את הרציונל... האם ענף חולה עם מתקינים חפיפניקים לא אומר יותר ביזנס בשבילך בתור מתקין מקצועי? או שאתה נאלץ לעבוד איתם ומקבל תוצאות לא עקביות?

כתבתי בהודעה האחרונה, אני מתרחק מהענף. אין בו פרנסה שהולמת את הקושי שבו, למעט מקרים יוצאי דופן של עבודות שמצריכות באמת לוגיסטיקה ועלויות נוספות שמשלימות את הכדאיות.

מי שנשאר זה המעטים שאין להם שום דבר אחר לעשות, חלקם הקטן בעלי השכלה מסויימת ויכולים להבין מה הם עושים (והם מתפתחים ומאוד מצליחים), האחרים סתומים לחלוטין ודיי נשארים במקום.

כשחפיפניק עושה עבודה כמו שהוא יודע, אף חכם לא ייכנס במקומו ללקוח לפתור לו את הבעיות והכשלים מההתקנה הראשונה. תאמין לי שגם אתה לא היית מכניס ראש בריא למיטה חולה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, Nakamichi כתב:

1. קיר בלוקים גבס (איטונג כזה) - קדחו מצד אחד לצד שני להעביר צינור. נהיה מסביב חור די גדול. איך אתם סוגרים את זה? שמים אבנים למלא את רוב החלל ואז בין לבין טיח/שפכטל? טיפ אחר?

לפני חצי שנה בערך, החלפתי מזגן רצפתי שמיזג את הסלון והחדר שמאחוריו בשני מזגנים עיליים.

היכן שהיחידה הפנימית היתה מותקנת, נותרו שני חורים ממש גדולים.

רציתי לעשות בעצמי, חיפשתי מידע בגוגל ומצאתי את הסרטון הזה

קפצתי לחנות חומרי הבניין הקרובה למקום מגורי, ורכשתי את החומר שהומלץ.

מילאתי את החורים בקצת חתיכות אבנים, קלקר ורשת לחלונות. עליהם מרחתי את השפכטל וחוזר חלילה, עד למילוי מלא של החורים. זה לקח לי איזה יומיים שלושה כי אז עוד היה מזג אוויר חורפי וקריר יותר מעכשיו והיה צריך לחכות פרקי זמן ארוכים יותר מאשר בקיץ ליבוש החומר.

מאז, הקיר סגור פרפקט, אין סימני סדקים ולא ניתן לראות בכלל שהיו חורים.

hole.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכולם על עצות מועילות.

שאלה נוספת: האיזור שבו נעשה חור לאוויר חוזר מלא באבק. 

ניסיתי לעבור שם קצת עם שואב ומברשת. אבל זה מרגיש כמו אבק אינסופי שיוצא מהבלוקים. 

כיוון שמשם יישאב האוויר שאח"כ יחזור לכל הבית, מה עושים בד"כ? סוגרים את המקום גם עם טיח שלא יהיו לבנים חשופות?

פורסם

למרוח בונדרול בנדיבות על הבלוקים שמשחררים חול, מעל זה אפשר לשים קצת טיח גבס אם רוצים

יום טוב גם לך

פורסם

במקרה שלך הייתי פונה לחברה רצינית שמעסיקה אנשי מקצוע מצוינים ולוקח בחשבון שהמחיר יהיה יקר יותר מלפנות לכל איש מקצוע בנפרד. רק ככה תהיה מרוצה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מצטרף להמלצות על מדרג. עד עכשיו עבד לי טוב, עם 4 5 בעלי מקצוע שונים.

הדירוגים והתגובות אמיתיים ובגדול מכריחיפ אותך כלקוח לדרג כדי לקבל שירןת דרך האתר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בסדר. 

אני כבר שנים עם מדרג.

דווקא לאחרונה אני מרגיש קצת שהרמה שם ירדה.

הבאתי משם איזה איש גבס להצעת מחיר שאלוהים ישמור (הבן אדם, לא ההצעה).

בכל מקרה, כבר עשיתי את רוב העבודה השחורה לבד. אסגור כמה פינות וזהו.

פורסם

לא. הוא רק לסלון.

סתם דוגמא לגדולתו של מתקין.

הכבל עובר מאחורי היחידה. בלחץ על הפינה שקורעת את הריפוד שלו וכמובן שתשכחו מלחהליף פילטרים

IMG_3710.jpeg

פורסם

אצלך זה עוד יפה.

יחידה פנימית מיני מרכזי אלקטרה "טיפש", 40T כמדומני. מילא שהיחידה הפנימית מותקנת באופסייד, אף אחד לא רואה את זה. הם חצבו תעלה בעומק של כ-3 ס"מ מעל היחידה הפנימית בבטון של התקרה, אפילו חשפו קצת את פלדת הזיון, והעבירו דרכה את כבל הזינה. אלוהים יודע למה, כי עד כמה שאני מבין, כל חיבורי הצנרת והחשמל הם בצדדים. גם אין בעיה של אילוצי מקום או אורך כבל (שזה תירוץ עלוב בכל מקרה). אני פשוט לא מבין למה היה צריך לעשות את זה. למישהו יש רעיון?

לפחות מיקמו את פתח הגישה כך שיש מקום לגשת לפילטרים.

PXL_20230709_091258885.jpg

חזיר דיזל

פורסם

אתם בוכים? 😄

לפני שנתיים בשיא של החום הלך לי תדיראן ששירת אותי נאמנה קרוב ל-20 שנה. הזמנתי מתקין ובערב קיבלתי הצעת מחיר. מבדיקה באינטרנט התברר שהדגם פשוט לא נכנס למקום המיועד לו. התקשרתי עוד פעם וקיבלתי הצעת מחיר חדשה. זאת הייתה הטעות. למחרת בן אדם התחיל לעבוד ואחרי שפירק את המזגן הישן התברר שגם "מרכזיה" שהוא הביא לא מתאימה. ושאין מרכזיות כאלה מוכנות, חייבים קסטום. ברור שבאותו יום מסגר לא היה פנוי אז מחכים עד מחר. למחרת הלכתי לעבודה והשארתי את אשתי להשגיח. באמצה יום היא מתקשרת - בן אדם הפיל את המזגן מהקומה השלישית. טוב שלא על הראש של מישהו. מחכים עוד יום למזגן חדש וסוף סוף סיימנו. יותר מאוחר בבדיקת מסמכים מתברר לי שהוא שם מזגן 2.5 כ"ס במקום 3.5 שהפיל מהחלון. בהתחלה ניסה להכחיש, אבל אצלי ביד תעודת אחריות עם הדגם. טוב, המוכר המטומטם התבלבל. והוא המומחה לא שם לב איזה מזגן התקין. בנוסף אחרי זמן מה התברר לי שכדי להגיע לפילטר הפנימי חייבים לפרק את החצי התיקרה האקוסטית. בלי לדבר שבתקלה הראשונה לא היה לו מושג במה מדובר, אבל הצלחתי למצא את הפתרון באינטרנט.

פורסם

נהיה לי חם רק מלקרוא את זה. 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבעיה בענף הזה מתחילה מדבר מאוד בסיסי: כללים.

להתקנה של מזגן יש כללים ברורים, אבל איפה מתחיל הקושי ? 

הקושי מתחיל בזה שהלקוח שרוצה את המזגן במיקום x, ואי אפשר.

אז תמיד יבוא איזה "חכם", יוכיח שאפשר, ואז בפעם הראשונה שתצטרך לתת שירות למזגן (שזה הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו בהתקנה של מזגן) תבין לבד אם זה היה שווה את זה או לא.

עם הזמן, השוק השתנה. המתקינים עושים שמיניות באוויר בשביל לומר כן על כל דבר העיקר שמישהו אחר לא יקח להם את ההתקנה.

• מבאס 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הלקוח הוא לא בעל המקצוע ולא יודע מה אפשר ומה לא. גם לאחותי החליפו מזגן ששירת אותה יותר מ-20 שנה. המתקין אמר שהיום לא עושים מזגנים כמו פעם ואי אפשר להתקין בפרוזדור, אין מקום. אז הנמיכו את התקרה בחדר אמבטיה והתקינו שם.

שכחתי הכי חשוב. כבר הזכירו כאן את ה"מדרג" ואני מצטרף בפה מלא. מתקין לאחותי מצאתי שם כמו עוד מספר בעלי מקצוע. ואף פעם לא הצטערתי. אחרי ביצוע ההזמנה הם שואלים אותך הרבה שאלות וחוזרים אחרי כמה חודשים כדי לשמוע אם לא שינית את דעתך.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, mikyl כתב:

הלקוח הוא לא בעל המקצוע ולא יודע מה אפשר ומה לא

רק שזה לא מפריע לו להגיד לבעל המקצוע שכן יודע מה אפשר מה לעשות ואיך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...