Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מקבץ כמה שאלות:

1. קיר בלוקים גבס (איטונג כזה) - קדחו מצד אחד לצד שני להעביר צינור. נהיה מסביב חור די גדול. איך אתם סוגרים את זה? שמים אבנים למלא את רוב החלל ואז בין לבין טיח/שפכטל? טיפ אחר?

החור הוא עבור צנרת מזגן. צריך לשים מסביב איזה בידוד שהטיח וכו' לא ייצמד אליה?

2. אין לי כוח. אני מודה. דברים שפעם הייתי עושה אפילו בכיף היום זאת מטלה בלתי נסבלת. אני צריך לעשות כמה עבודות קטנות. קצת תיקוני צבע וטיח. קצת ניקיון ולזרוק כמה שקיות חומרי בניין. כל מיני עבודות DIY כאלה שמתאימות בול לפועל פשוט. העניין הוא שמסיבות כאלו ואחרות אני חייב שהפועל יהיה מועסק אצלי חוקית ב-100%. לא רוצה לחפש אחד באתר בנייה או בהום סנטר. יש דרך לעשות את זה? או רק להתקשר עם קבלן שייתן לי אחד תמורת עמלה יפה?

3. המתקין מזגנים שלי גרוע. חיפשתי המון זמן אחרי מתקין מומלץ. עם ביקורות טובות. שנראה לי רציני. לא חסכתי. תאמינו לי. בחרתי באיזה כושל שמסתדר שהוא לא מתקין מזגנים. הוא מתווך. הוא מוכר לך שהוא מתקין הכל ובפועל שולח לך איזה מתקין אחר סוג ז' עם דירוג של 7 מתוך 10 בגוגל שיעשה לך עבודה של 5/10 לא בגוגל. עכשיו ניסיתי לעבור איתו על הריג'קטים. או שהוא לא רוצה או שהוא לא מסוגל. אבל בקיצור, זה לא יתוקן. 

לא מדובר פה במשהו מטורף. נראה לי. אבל אני מצפה שהצנרת שעוברת לי בהנמכת תקרה תהיה מקובעת כמו שצריך ולא זרוקה על הקו של הספרינקלר. 

מצפה שהמפצל חשמל של היחידות הפנימיות יהיה מקובע לקיר ולא רופף באוויר, כי הכבל חשמל שהוא חיבר לאחת היחידות קצר וזה מגביל אותו. 

מצפה שהוא יגיד לי שהיחידה המרכזית מגיע עם פילטר מפוצל שאין סיכוי לגשת לשני עם פתח שירות בודד בגדול רגיל ואו ששמים 2 או ששמים אחד גדול במיוחד - לא שאצטרך לגלות את זה במקרה בסרטון ביוטיוב. 

מצפה שאם לקופסת שסתומים יש מקום לחבר 4 ברגים לתקרה שישים 4. לא 3. מה אתה חושב? שהיצרן סתם שם 4 מקומות?

מצפה שיעשה מספיק מקום לאוויר חוזר. אני בעל הדירה. לא אכפת לי. תשבור עוד קצת. העיקר שיהיה מספיק אוויר חוזר.  למה צריך להתווכח איתך על עוד 2 דקות עבודה עם הפטישון?

מצפה שיגיד לי בדיוק מה התוכנית גבס. למה הכל צריך להיות עמום כל הזמן?

ועוד ועוד. 

בקיצור, המזגן (כנראה) עובד. וכל הקשקושים האלה שאמרתי כנראה יפריעו בעתיד. אבל לא עכשיו.

מצד שני שילמתי מספיק לקבל עבודה כמו שצריך. זה מה שהוא מכר לי. עבודה איכותית. 

משיחות מרובות איתו זה לא מתקדם לשום מקום. בגדול אני מתכוון לעשות את הקיבועים של הצנרת ולהאריך את הכבל חשמל לבד זריז לפני שהוא שם לי את הגבס. 

השאלה מה אתם הייתם עושים? כי באמת שאני מרגיש שאין לי יותר לאן להתקדם איתו בנועם/אסרטיביות מתונה.

מרגיש כאילו אתה לוקח יונדאי גטס לוחץ שם גז עד הסוף ומבין שמעל לזה לא נגיע.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

2. אין לי כוח. אני מודה. דברים שפעם הייתי עושה אפילו בכיף היום זאת מטלה בלתי נסבלת. אני צריך לעשות כמה עבודות קטנות. קצת תיקוני צבע וטיח. קצת ניקיון ולזרוק כמה שקיות חומרי בניין. כל מיני עבודות DIY כאלה שמתאימות בול לפועל פשוט. העניין הוא שמסיבות כאלו ואחרות אני חייב שהפועל יהיה מועסק אצלי חוקית ב-100%. לא רוצה לחפש אחד באתר בנייה או בהום סנטר. יש דרך לעשות את זה? או רק להתקשר עם קבלן שייתן לי אחד תמורת עמלה יפה?

אתה צריך מישהו שיוציא לך חשבונית. לניקיונות דברים שלא דורשים ידע וניסיון. אפשר להיכנס לאחת הקבוצות בפייסבוק כמו זו: 

https://www.facebook.com/groups/576115185893454

תפרסם פוסט ותבקש בפוסט שיוכלו להוציא לך חשבונית. בטח תמצא שם מישהו שהוא עוסק פטור.

אפשרי גם כאלה שיודעים לצבוע ולתקן אבל לא הייתי סומך על זה. כי לך תדע מה האיכות שתקבל.

לפני 13 דקות, Nakamichi כתב:

1. קיר בלוקים גבס (איטונג כזה) - קדחו מצד אחד לצד שני להעביר צינור. נהיה מסביב חור די גדול. איך אתם סוגרים את זה? שמים אבנים למלא את רוב החלל ואז בין לבין טיח/שפכטל? טיפ אחר?

הייתי שם צינור שמקיף את הצנרת ככה שבעתיד תוכל להחליף את הצנרת מבלי שתצטרך לפרק שוב את הקיר.

לפני 15 דקות, Nakamichi כתב:

3. המתקין מזגנים שלי גרוע. חיפשתי המון זמן אחרי מתקין מומלץ. עם ביקורות טובות. שנראה לי רציני. לא חסכתי. תאמינו לי. בחרתי באיזה כושל שמסתדר שהוא לא מתקין מזגנים. הוא מתווך. הוא מוכר לך שהוא מתקין הכל ובפועל שולח לך איזה מתקין אחר סוג ז' עם דירוג של 7 מתוך 10 בגוגל שיעשה לך עבודה של 5/10 לא בגוגל. עכשיו ניסיתי לעבור איתו על הריג'קטים. או שהוא לא רוצה או שהוא לא מסוגל. אבל בקיצור, זה לא יתוקן. 

לא מדובר פה במשהו מטורף. נראה לי. אבל אני מצפה שהצנרת שעוברת לי בהנמכת תקרה תהיה מקובעת כמו שצריך ולא זרוקה על הקו של הספרינקלר. 

מצפה שהמפצל חשמל של היחידות הפנימיות יהיה מקובע לקיר ולא רופף באוויר, כי הכבל חשמל שהוא חיבר לאחת היחידות קצר וזה מגביל אותו. 

מצפה שהוא יגיד לי שהיחידה המרכזית מגיע עם פילטר מפוצל שאין סיכוי לגשת לשני עם פתח שירות בודד בגדול רגיל ואו ששמים 2 או ששמים אחד גדול במיוחד - לא שאצטרך לגלות את זה במקרה בסרטון ביוטיוב. 

מצפה שאם לקופסת שסתומים יש מקום לחבר 4 ברגים לתקרה שישים 4. לא 3. מה אתה חושב? שהיצרן סתם שם 4 מקומות?

מצפה שיעשה מספיק מקום לאוויר חוזר. אני בעל הדירה. לא אכפת לי. תשבור עוד קצת. העיקר שיהיה מספיק אוויר חוזר.  למה צריך להתווכח איתך על עוד 2 דקות עבודה עם הפטישון?

ועוד ועוד. 

בקיצור, המזגן (כנראה) עובד. וכל הקשקושים האלה שאמרתי כנראה יפריעו בעתיד. אבל לא עכשיו.

משיחות מרובות איתו זה לא מתקדם לשום מקום. בגדול אני מתכוון לעשות את הקיבועים של הצנרת ולהאריך את הכבל חשמל לבד זריז לפני שהוא שם לי את הגבס. 

השאלה מה אתם הייתם עושים? כי באמת שאני מרגיש שאין לי יותר לאן להתקדם איתו בנועם/אסרטיביות מתונה.

כמה הוא יבקש ממך על העבודה שעשה עד כה?

כי התקנה איכותית שווה הרבה ונראה לי שלחתוך ממנו יעשה רק טוב.

הבעייה שאני רואה היא האחריות, כי לך תמצא אותו אחרי זה שיחתום לך על ההתקנה ולכן נראה לי שחשוב שתמצא מתקין איכותי.

אני מכיר את אלו מהיוטיוב 

https://www.youtube.com/@NikolayPRO13

https://www.youtube.com/@user-lr6xs9qf9e

נראה לי שהם אוהבים את מה שהם עושים ולא מחפשים לעגל פינות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נראה לי שמהרתי לתת למזגניסטים הללו המלצה אבל עכשיו בדקתי בגוגל והביקורות לא WOW. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מרבית בעלי המקצוע בעבודות כפיים מסוגלים לבצע עבודה פשוטה בתחומם, אבל מעטים יודעים מה לעשות ובעלי סבלנות מתאימה כשנתקלים באתגר או בעיה. שזה אחוז די גבוה מהעבודות.

ישראל היא מקום בעייתי מהבחינה הזאת, כי אין שם הגדרה ברורה של סטנדרטים וכל עסקה נוטה להיות (במיוחד בעדות מסויימות) מאד אישית. אי לכך, כשאתה כבר נתקל בביצוע מרושל ובא להתלונן על זה, מיד עולים עליך חמישה לקוחות אחרים שאצלם הכל עבר חלק, ומסבירים שבעל המקצוע היה אחלה גבר ואתה סתם פוגע לו בפרנסה. ואז הוא מתחיל לאיים בתביעה.

לא נראה לי שיש פתרון מעשי למגבלה התרבותית הזאת, מלבד להמשיך לנסות עם בעלי מקצוע אחרים ולסבול בשקט. יש מדינות שבהן קל יותר למצוא בעל מקצוע הגון ולדווח על אחד שאינו כזה, אבל שם האינטרנט והסלולר יקרים יותר... כל מקום ומגבלות המערכת שלו. חבל להתעצבן.

פורסם

אין פתרון חוץ מלהביא שיפוצניק שיש עליו המלצות, ולבקש ממנו לתקן את כל הדברים שמפריעים לך.

שיפוצניקים טובים תמצא לפעמים ב'מידרג' או בהמלצות בקבוצות ווטסאפ של השכונה.

בנוסף, 

לחאפרים אני מיד מתחיל לקרוא 'אחי' + כשתרצה להתייעץ על רכב דבר איתי. 

כשהוא מתקשר לגבי רכב עבורו / לאישה / להורים אני ממליץ לו על הנבלות הכי גדולות בשוק.

לא צריך לפרט, אבל כאלה שעומדות בתקן שקבעה רנו סניק 1.6 אוטומטית מודל 99'. יש כאלה גם היום. 

• מצחיק 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נגעת בנושא כאוב. 

מצאת בעל מקצוע אמין וטוב בארץ - זכית, אל תשחרר. 

הפיתרון שלי לדברים האלה זה לעשות כל מה שאפשר בעצמי. 

גם אם זה אומר לקנות ציוד במיוחד.

לפחות ככה הציוד נשאר אצלי ואני יודע שקיבלתי את העבודה הכי טובה שיכולתי לקבל. 

רק השבוע שלפתי מהמחסן דיסק ששכב בלי שימוש כמה שנים טובות. 

האלטרנטיבה, כלומר להביא פועל, לא חוסכת כלום. ממילא תפסיד את היום עבודה כשתשגיח עליו, או יותר גרוע כשהוא יבריז ותחכה לו לשווא. ואחרי זה תבזבז זמן ועצבים בויכוחים איתו על טיב העבודה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

שלום לכולם,

מקבץ כמה שאלות:

חכה למומחה שלנו @איציק נ.

חברות כוח אדם.

הן המעסיקות ואתה משלם להן מול חשבונית.

ועוד ועוד. 

פשוט לא משלם לו, מביא בעל מקצוע אמיתי ומנכה לו מהתשלום את העלות.

אם הוא מתקין מורשה של המותג דורש תיקון כל הליקויים תוך כיתוב היבואן ובמידת הצורך דורש את התערבותו. הוא הסמיך את המתקין ויש לו אחריות לטיב העבודה.

הטעות שלך היא שלא עצרת אותו ברגע ששלח מישהו אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אולי אשמע כמו פרסומת אבל לא אכפת לי

מדרג זה האתר הכי טוב לבעלי מקצוע, אף פעם לא יצאתי בהרגשה רעה עם מישהו שהבאתי משם. פשוט תענוג.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 7

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חורים גדולים אפשר לסגור בטיח גבס. זה מתחבר טוב לבלוק גבס, קל ליישום, לא יקר, מתאים לשימוש פנימי.

אופציה שניה שהיא כנראה עדיפה לך -אפשר לקנות גם קילו שניים של גבס רגיל (מתייבש תוך 3 דקות) אבל זה לא מיועד לגימור סופי חלק אלא יותר לקיבוע ומילוי עומק. החלקה תעשה עם פרופילה או שפכטל אמריקאי ( פרופילה יש באריזות מיניאטוריות של קילו בודד). מילוי ראשוני של הבור בקיר תעשה בכמה נגלות של חומר, לא מכה אחת.

במקרים קיצוניים אני משתמש באקדח קצף פוליאוריתן, בונה שכבה פנימית ראשונה ואז מטייח, אבל זה חומר שלא כל אחד מחזיק בבית וצריך גם לדעת לעבוד איתו נקי אחרת אתה בצרות.

בנוגע להתקנה, אינני איש בשורות.

זה ענף חולה עם מתקינים חפיפניקים וזאת הסיבה שאני לאט אבל בטוח מתרחק ממנו (לא נגעתי במזגן כבר מעל שנה).

תנחומיי והלוואי שהיה לי זמן פנוי לבוא ולתת לך פתרונות כמו שצריך.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

נגעת בנושא כאוב.

אכן כאוב, אם תשים תחבושת לא יעזור לך שנתיים.

נקמיצ'י, לצערי אין לי הרבה מה להציע מלבד השתתפות בצער ותחושת הזדהות. אולי זכור לך משרשורים קודמים, אני גם באותה סירה, או בסירה ליד, נכנסנו לפני שבוע לדירה, ובחודשים האחרונים היו אצלי מטבע הדברים בעלי מקצוע ומתקינים מכל הסוגים והמינים כדי לדגם את הדירה לקראת האכלוס.

החוכמות בדיעבד שלמדתי:

1. להתעלם מהמלצות על בעלי מקצוע שרצות בקבוצת הוואטסאפ של הפרוייקט. הרי רוב מוחלט של האנשים לא יודעים להבדיל בין עבודה טובה ואיכותית לעבודה חרא, והקריטריון מבחינתם לבעל מקצוע טוב הוא במקרה הרע מחיר בלבד, ובמקרה הטוב נותנים גם משקל לשירותיות. למדתי את זה די מהר כשאחד מבעלי המקצוע הראשונים שהבאתי לדירה, חשמלאי, נשלח הביתה אחר כבוד. משם למדתי לנתק מגע מההמלצות בקבוצות.
2. בהמשך לסעיף 1, לא להתפתות לכל מיני הצעות רכישה קבוצתית והצעות מחיר "בלעדי לפרוייקט רמת חרולים ג' !!111" שרצות בקבוצות הוואטסאפ כנ"ל. ממילא ההצעות האלה בד"כ לא רחוקות ממחיר השוק שתוכל להשיג כך או כך. לעשות את שיעורי הבית לבד וביסודיות.

על מי אני כן מסתמך? לפי סדר העדיפות: א. המלצות אישיות מאנשים שאני מעריך את דעתם בנושא הנדון. ב. המלצות כאן בפורום הזה. ג. מדרג.

אני גם פישלתי קצת בנושא המזגנים. גם אני סגרתי עם "משה מזגנים" כזה, שבגדול היה די בסדר והיה די מקצועי, וסה"כ התוצאה סבירה, אבל עדיין מציק לי באיזה מקום שבדיעבד אולי זה לא היה הדבר הנכון לעשות. לא עשיתי שיעורי בית מספיק טוב. בדיעבד הייתי צריך ללכת עד הסוף, לשים עוד 15K ולהביא מתקין יהלום-פלטינה-טיטניום של VRF יפני כלשהו. או לפחות קוריאני. וכאן מגיע הלקח השלישי:

3. כשבוחרים פתרון כזה או אחר (נוגע לא רק למזגנים אלא לכל התקנה "כבדה"), יש להכניס למסגרת השיקולים גם שיקול של צמצום למינימום של עבודות קידוחים, ניסורים, חציבות, שבירת קירות וכו' בדירה.

לפני שעה, SlowRide כתב:

אני אולי אשמע כמו פרסומת אבל לא אכפת לי

מדרג זה האתר הכי טוב לבעלי מקצוע, אף פעם לא יצאתי בהרגשה רעה עם מישהו שהבאתי משם. פשוט תענוג.

כאמור, גם מבחינתי מדרג זה ה-go to בהעדר המלצות כאמור. והיו אצלי בחודש האחרון לפחות חמישה בעלי מקצוע ממדרג, רובם סבירים פלוס עד טובים. עם זאת אומר שוב, מדרג בגדול מסנן החוצה את אלה שממש חאפרים, אבל עדיין בסופו של דבר גם שם רוב בעלי המקצוע בינוניים. מה שמדרג בגדול כן מבטיח זה שירותיות. כל האנשים שהבאתי משם היו עם קשב ללקוח, הגיעו בזמן, ועמדו בזמנים ובעלויות שהוגדרו. בישראל גם זה משהו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בינוניים זה לא כ"כ רע כשהרוב פשוט גרועים שמחפשים לעשות כסף קל. לא תמיד מי שמומלץ ע"י מכרים פנוי כשאתה צריך אותו וטוב שיש מאגר של בעלי מקצוע אמינים, גם אם הם בינוניים. איכות עבודה זה באמת משהו שלא כל אחד יכול להעריך אבל סביר להניח שמי שמגיע בזמן ומתנהג בצורה שירותית גם מכבד את העבודה שלו ומשתדל לעבוד מקצועי לעומת כל מיני ליצנים שמשקיעים בעיקר בלהיות הראשונים שיצאו בחיפוש בגוגל.

זה גם עניין של מקום מגורים, איפה שיש יותר אנשים יש יותר מבחר ותחרות, אז צריך לשמור על רמה מסויימת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

זה ענף חולה עם מתקינים חפיפניקים וזאת הסיבה שאני לאט אבל בטוח מתרחק ממנו (לא נגעתי במזגן כבר מעל שנה).

לא הבנתי את הרציונל... האם ענף חולה עם מתקינים חפיפניקים לא אומר יותר ביזנס בשבילך בתור מתקין מקצועי? או שאתה נאלץ לעבוד איתם ומקבל תוצאות לא עקביות?

אנקדוטה לא קשורה בנושא - גיסי שהוא איש DevOps אבל פעם היה מכונאי מסוקים בפלמחים עשה את כל שיעורי הבית והחליט... ללמוד בעצמו איך להתקין מזגן, לרכוש את הציוד, ולבצע שלוש התקנות נקיות בבית בדיוק לפי צרכיו והעדפותיו האישיות. בנסיבות דומות, אחד מחברי הפורום שבעיקר היה פטוריסט בצבא עבר את אותו תהליך והגיע לאותן מסקנות, והוא בכלל גר באנגליה. אצלי בספרד המזגנים כבר היו מותקנים, אבל למצוא תקלה באחד מהם לקח קרוב לחצי שנה וארבעה טכנאים של חברת האחזקה, עד שהגיע אחד ברזילאי שאשכרה ידע מה הוא עושה. כך שהבעיה היא גלובלית.

פורסם
לפני 4 דקות, Derish כתב:

לא הבנתי את הרציונל... האם ענף חולה עם מתקינים חפיפניקים לא אומר יותר ביזנס בשבילך בתור מתקין מקצועי?

כשאתה בא לבצע עבודה מקצועית העבודה שלך יותר יקרה (לפעמים משמעותית).

אותו מזמין עבודה לא יודע כמה אתה יותר טוב מהאחר וחושב שאתה סתם יקר ואז אתה לא מקבל את העבודה.

נוצר מצב שאם אתה משקיע בחומרים ועלות ציוד כדי לבצע עבודה טובה 1000 שקל והחאפר משקיע 200 שקלים אתה צריך להתחרות ואז אתה עובד לא בהפרש של ה 1000 שקלים שצריך להיות ביניכם רק מתוקף העלויות אןא בהפרש של 500 שקלים ולמעשה אתה כבר מתחת לגבול הרווחיות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, Nakamichi כתב:

שלב עם סעיף 2. 

או לחילופין- אם ניתן לסתום את רוב החור עם משהו, מה טוב. מעל הסתימה שים טיח גבס.

לגבי בידוד, לא יודע. 

2.  אני חייב שהפועל יהיה מועסק אצלי חוקית ב-100%. לא רוצה לחפש אחד באתר בנייה או בהום סנטר. יש דרך לעשות את זה? או רק להתקשר עם קבלן שייתן לי אחד תמורת עמלה יפה?

מידרג. או לבקש המלצה משיפוצניק שאתה סומך עליו, רק שאם היה לך כזה, כנראה לא היית צריך איש מקצוע.

3. המתקין מזגנים שלי גרוע.

מידרג.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איך אתם מתמודדים עם בעלי מקצוע גרועים?

לא נותנים את כל הכסף מראש כדי שיישאר לך כסף לתיקונים אם יהיה צורך. הם יקבלו את כל הכסף רק אם יתקנו את הכשלים. תחשוב שאתה קונה דירה, אתה נותן את כל הכסף מראש? אז גם 10000 ש"ח אתה לא נותן מראש, ובעלי מקצוע לא יוותרו מהר על סכום כזה רק בגלל התנאי שלך.

מצפה שיעשה מספיק מקום לאוויר חוזר. אני בעל הדירה. לא אכפת לי. תשבור עוד קצת. העיקר שיהיה מספיק אוויר חוזר.  למה צריך להתווכח איתך על עוד 2 דקות עבודה עם הפטישון? מצפה שיגיד לי בדיוק מה התוכנית גבס. למה הכל צריך להיות עמום כל הזמן?

אין תוכנית גבס ואין שרטוטים לפחות בסיסיים? אין הסכם. מה הבעיה לומר לא? אתה הלקוח ויש לך דרישות. תוכנית לפחות בסיסית זה דבר בסיסי גם. בנושא שניכם קובעים ולא רק צד אחד.

כשאתה רוצה לרכוש רכב אתה בודק ת"ז, בעלות, הסטורית תאונות ועוד דברים רשמיים? תשיג ח"פ לפני העבודה, ואם יש בעיות, תוכל לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות, למשל.

• תוכן חדש...