Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אולי זה שאלה של טמבל אבל אני לא מבין כל כך.

רכבים עם 250 אלף קמ ומעלה אם הרכב טופל והכל הוא יכול להחזיק עוד הרבה קמ?

כאילו מה גורם לרכב ללכת?סתם נגיד אם ילך מנוע וגיר ויחליפו הכל אז הוא יסחוב עוד הרבה שנים?

פורסם

חוץ ממנוע וגיר רכב בנוי מעוד המון חלקים שאורך החיים שלהם מושפע מכמות השימוש/נסועה ומהגיל.

רכב יכול לחיות עשרות שנים אם מחליפים בו כל חלק שמתקלקל, השאלה היא הכדאיות הכלכלית.

רכב שנסע הרבה מאוד והוא בדרך כלל גם די ישן, עלות האחזקה שלו תהיה גבוהה ולא יהיה כלכלי להמשיך להחזיק אותו.

פורסם

אם מחליפים מנוע או גיר, לא מחליפים לחדש, בגלל זה יש אחריות מוגבלת.

250 אלף זה הרבה, אך לא סוף החיים של הרכב.

אך כמו שאמרו, יש עוד דברים,בולמים,חיישנים,גומיות דברים שמתבלים ויזדקקו להחלפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, ברח קלאץ נחוי כתב:

כאילו מה גורם לרכב ללכת?

מילת המפתח היא המילה השלישית בשם המשתמש שלך.

מי שיש לו רכב שהוא כבר די ישן ששווה נגיד 10.000 ש"ח ועם 250 אלף ק"מ, אם הוא צריך להחליף מנוע או גיר ב 8000 ש"ח הוא אומר את המילה הזו וזורק את האוטו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כמו שאמרו כנראה שרכב עם 250K הוא כבר בלוי מאוד,כמובן שהוא יכול לנסוע עדיין אבל כבר ירגישו את ההבדל בנסיעה וזה כבר לא יהיה כיף כמו שהרכב יותר חדש.

גם זה תלוי בשנתון כמובן ואופי הנסיעות והטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי nadav20
פורסם

מנסיוני הבינוני עם מספר רכבים משומשים התשובה היא כן. 

רכב מעל 100000 ק"מ כבר נחשב משומש והחלקים בו מתבלים לאט בזה אחר זה. 

מעל 200000 ק"מ מתווספים חלקים יקרים יותר, וההוצאות למרות שגדלות עדיין די לינאריות כל עוד הרכב ברשותך מהיותו צעיר. 

המצב שונה כשאתה קונה רכב משומש עם הרבה קילומטרים, כי שם עלולות ליפול עליך כל ההוצאות שהבעלים הקודמים הזניח, הוצאות שעלולות גם לעבור את עשרת אלפים השקלים רק בהתחלה. 

אני אישית לא צריך את זה... 

פורסם

הסיבה שרוב הרכבים מסיימים את חייהם לרוב באיזור של בין 15 ל20 שנות שירות, היא שכאשר הרכב ישן מאד , ויש תקלה קריטית במנוע או בגיר , לרוב גם שאר המכלולים לא במיטבם , וניקח לדוגמא מצב שיש צורך בהחלפת גיר , אבל בנוסף צריך להחליף בלמים , לעשות טיימינג ולהחליף כבר צמיגים שהתבלו , מגיעים בקלות לסכום של 5 ספרות , וכאשר כל הרכב שווה 5000 ש"ח במקרה הטוב , וגם נראה נורא מבחינה חיצונית,  לאדם שאינו מתחום הרכב זה לא משתלם להמשיך להשקיע בו.

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי הכל תלוי ברמת התחזוקה של הרכב , אופי הנסיעות וכו'

מנועי דיזל ידועים כעמידים יותר (תקנו אם אני טועה)

מצד שני אני בעל רכב עם 260,000 ק"מ ולא מתכוון להחליף אותו בקרוב - הרכב מטופל כמו שעון .

(הוא אצלי כ 7 שנים ורכשתי אותו עם 35 אלף ק"מ)

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, adam21 כתב:

לדעתי הכל תלוי ברמת התחזוקה של הרכב , אופי הנסיעות וכו'

מנועי דיזל ידועים כעמידים יותר (תקנו אם אני טועה)

מצד שני אני בעל רכב עם 260,000 ק"מ ולא מתכוון להחליף אותו בקרוב - הרכב מטופל כמו שעון .

(הוא אצלי כ 7 שנים ורכשתי אותו עם 35 אלף ק"מ)

זה ידוע לכל שמנועי דיזל הם עמידים מאוד ביחס למנועי בנזין. זה בגלל שהסולר מטיבו הוא שמנוני ובכך מהווה סיכוך נוסע לחלקי המנוע. 

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני עם רכב דיזל שעבר מזמן את ה 250 אלף והמנוע עובד בסדר גמור, גם גיר (ידני) עובד בסדר גמור אבל יש יותר ויברציות, רעשים, שיכוך פחות טוב ועד. 

כל הבוקסות וחלקי גומי למרות שהם שלמים לא עובדים כמו שעבדו כשהיו חדשים, חומרי בידוד מתפקדים פחות טוב, התחושה הכללית רחוקה מאוד מרכב חדש 

זה עובר טסט ועל פניו עדיין מתפקד בסדר אבל זה לא זה.

אפשר כמובן להריץ החלפה של בוקסות  משולשים, תפוחי הגה ומשולש, בוקסות לסרן אחורי, כריות בולמים ו 4 בולמי זעזועים, 3 תושבות מנוע, גומיות למוט מייצב, אולי גם מיסבי גלגלים  וזה אולי יחזיר את התחושה למה שהיה כשהאוטו היה חדש אבל אף אחד כמעט לא עושה את זה וגם אני לא, אלא נקודתית כשממש חייבים להחליף. 

רוב האנשים מעדיפים כבר להתקדם לרכב חדש יותר עם פחות ק"מ.

• אהבתי 1

פורסם

רכב יכול להחזיק גם חצי מיליון ומיליון קילומטרים, זה תלוי מה היחס של בעל הרכב כלפיו.

אם אתה עושה את כל הטיפולים בזמן ואפילו מקדים. אם אתה מחליף חלקים שעוד לא התקלקלו אבל אתה יודע שסביר להניח שהם בלויים. אם אתה מוכן לקבל את העובדה שתחזוקה של רכב זה יותר מרק ללכת למוסך פעם בשנה אלא להשקיע כסף כדי להביא אותו למצב חדש אז אפשר הכל.

השאלה היא אחרת, אם אני קונה אוטו ב20-30 אלף שקל ואיך שאני קונה אותו אני משקיע עליו 10 אלף שקל (מגזים) כדי להחליף את כל הנוזלים והשמנים (קירור שמן מנוע שמן גיר שמן הגה נוזל ברקסים), טיימינג, רצועות, להחליף את כל המרכב לחדש (משולשים בולמים תפוחים בושינגים גומיות ועוד), כדי להביא אותו למצב כמו מהמפעל.

אז יוצא שאתה מקבל רכב כמו חדש ב30-40 אלף שקל במקום לקנות רכב חדש ב130-140 אלף שקל. אז מה שווה יותר?

זה ההחלטה שאני לקחתי על עצמי ויצא שהחלפתי את כל מה שאפשר להחליף לחדש ויצא לי סביב ה3000 ומשהו (רק על חלקים כי אני עושה לבד) ואם אתה נוסע באוטו הבן 11 שלי בחיים לא היית מאמין לגילו ופחות סביר שיהיו לי הפתעות בעתיד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אם אתה קונה חלקים בחול ומתקין לבד אתה לא מגיע אפילו ל4 אלף שקל על החלקים. זה מה שהספקתי לעשות בסכום הזה

שמן מנוע ופילטר

פלאגים

פילטר אוויר

רפידות

חריטת תוף ורפידות אחוריות

דיסקים קדמיים

שמן גיר

תושבת גיר

תושבת מנוע

תפוחים

מוטות מקשרים למוט מייצב

גומיות מוטות מייצב

בוקסות במשולשים

בושינגים בציר האחורי

בולמים אחוריים

בולמים קדמיים

צינורות בלמים

צילינדר בתופים

מיכל עיבוי

אטם pcv

רצועת אביזרים

טיימינג (על ידי מוסך)

כל החלפים מהאתר cars245.com ושל חברות טובות.

לא יודע כמה עבודה יקחו על כל זה במוסך אבל אם תבקש את הכל ביחד שהאוטו כבר בעבודה לא מאמין שתעבור את ה6-7 אלף שקל.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
  • תוכן חדש...