Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התכנון הנוכחי -

רוב הזמן נהיה ב-Råde - שומקום  שעה דרומית מאוסלו. אני סומך על המקומיים שיסדרו אטרקציות/טיולים בסביבה.

החלק המרכזי - שפה אשמח לתוספות/הערות -

1. נסיעה ל-Tretten שתימשך 4 שעות נטו שאר היום בבקתה/קמפינג

2. יום שלם ב-Lilleputthammer (לונה פארק)

3 נסיעה ל-Geirangefjord, אני מניח שאיזה טיול + תצפית - לינה ב-Muri

4. קפיצה ל-Andalsnes, אולי עוד משהו בסביבה - חזרה ל-Favang (לכל נורבי שמכבד את עצמו יש לפחות בית קיץ אחד...) - היום הכי קשוח מבחינת נסיעה, 6 שעות

5. נסיעה חזרה ל-Råde עם עצירה לכמה שעות באוסלו

6. ושוב אוסלו.

יש עוד 3 ימים ללא תכנון מסודר, רוב סימני השאלה הם סביב 3-5 - עוד יום בסביבה?

לפני 13 שעות, לירון .ה. כתב:

רשמת מה יש לעשות בצפון, אבל המסלול שלך מסתיים ממש לא בצפון, לא קרוב לשם.

צודק

באוסלו עצמה כדאי לבקר בפארק ויגלנד, עם הפסלים המדהימים שם. יש את מקפצת הסקי למעלה מעל אוסלו פיורד, בהולמקולן,  יש מעלית שלוקחת למעלה, לא לבעלי לב חלש.

יש את הטירה אקרהוס, בנמל..ובכלל עיר די נחמדה לשיטוטים. בית האופרה שלהם, מבנה מאוד מיוחד.

מעולה תודה

יש את פארק הדובים, שזה קצת סוטה מהמסלול שלך.

Bear Park
‏‪+47 32 05 35 10‬‏
https://maps.app.goo.gl/tyTudyxuCuJwoEZA7

אפשר לראות חיות מקרוב, בכלל לפגוש אייל מוס מקרוב זו חוויה.

תודה, נראה קצת רחוק

אני הייתי חושב על ברגן גם, למרות שזה לנסוע מערב, אבל יש שם הרבה מקומות לראות, וזה שער הפיורדים.

בכלל הייתי אומר לך באוסלו להסתובב ולנסוע לקופנהגן, הערך 8 שעות, וללכת לפארק טיובלי.

למרבה האירוניה נולדתי בדנמרק, רעיון מעניין

שאלתי גם חבר מקומי עם ילדים, וזה מה שהוא כתב

I guess by Lillehammer there is a family park called hunderfossen but it might be for smaller kids.

הולכים או לזה או ל-lilliputhammer, סוג של פארקים תאומים

There is a funn park  outside of Oslo called tusenfryd.

ייבדק

Otherwise norway is cold and expensive,

שום דבר כבר לא נחשב יקר אחרי מה שקרה בישראל לאחרונה. במיוחד בעלויות המזון הבסיסי.

תודה רבה, מעריך מאוד את ההשקעה.

לפני 12 שעות, Liviur כתב:

במקרה גם המשפחה שלי הקיץ בכיוון - גילאים דומים (5 שהופך ל6 , 8 ו10).

אנחנו מתחילים מהולנד (עם אחי וההורים) ומשם לאייסלנד (אני + אשתי והילדים) ומשם הם ממשיכים לנורווגיה לעוד 12 יום.

אז אם אתה רוצה המלצות וכו - שלח לי הודעה אני אקשר אותך לאשתי.

איסלנד זה חלום. יום יבוא. אשמח להמלצות ולתכנון שלכם לנורבגיה!

לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

נורבגיה מחוץ למרחב העירוני זה פעילויות אאוטדור בטבע, למי שלא אוהב את זה אין מה לחפש שם.

משמח לשמוע :)

2. נורבגיה בקיץ == גשם. המון גשם, במיוחד באזורים הקרובים לחוף. פתרון חלקי לעניין: להיות עם אצבע על הדופק ועם plan b מוכנה תמיד - להכנס לאוטו ולנסוע לאיפה שאין גשם.

תודה, יילקח בחשבון

5. ממליץ לשקול נסיעה ברכבת לברגן. אפשר לרדת בדרך לחניית ביניים או פעילויות אאוטדור. בשביל ילדים רכבת זה סיפור אחר לגמרי לעומת נסיעה ברכב.  

יישקל

תודה רבה. אגב, אחד האימונים לקראת החופש היה ירושלים-כרמיאל-ירושלים ברכבת + רכבת קלה + אוטובוס, כל הכנופייה. באותו יום. 6 שעות פלוס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד מקום באוסלו שאפשר להעביר יום שלם.

זה חצי האי ביגדיי

יש שם הרבה מוזאונים, כולל כפר משוחזר של תקופת הוקינגים, מוזאון עם ספינה שלמה שמצאו ועוד.

אפשר להגיע אליו בקלות ברכב, או באוניה מנמל, שנמצא במרכז העיר. יוצאת כל 20 דקות בערך, 15 דקות הפלגה.

בכלל הרחוב הראשי, קרהל יוהן ממש ארוך, מתחנת הרכבת עד ארמון המלך. כולל מלא אופנועים ומכוניות שוות במרכזו, צמוד ל T.GI

https://www.visitoslo.com/bygdoy/

זה המידע על החצי אי.

שמע באמת מקום מדהים בטבע שלו. מספיק פשוט לנסוע עם העיניים פקוחות.

זה קצב שונה. כל נורווגיה זה 4.5 מיליון איש על שטח פי 30 מישראל.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

דווקא המוזיאון הכי מפורסם של הוויקינגים - עם הספינה - סגור לשיפוצים...

חוץ מזה זה באמת מתכנס לקראת עוד יום באוסלו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקרבת אנדלסנס יש לך דרך הטרולים - מהאתרים המוכרים בנורווגיה.

בפיורד גיירנגר יש הפלגות שמהן תראה את מפלי המים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איזה מלצרים, תגיד לי?! פסטה וכריכים.

הם אוכלים יותר ממני, כמויות בלתי נתפסות.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

כואב לקרוא את זה ולהבין עד כמה גדולה הייתה הפאשלה, אם הם גם הרגו את האדם הלא נכון (למרות שארבעה סוכנים התריאו על טעות בזיהוי) וגם הצליחו להיתפס (למרות שזה פאקינג 1973 ועוד לא היו מצלמות וביג דאטא בכל מקום). הכי באסה (חוץ מהמלצר ומשפחתו כמובן) על המתכנתת שזו הייתה המשימה הראשונה שלה - אחלה סיפתח לקריירה בריגול בינלאומי. גורם לי לתהות איזה לחץ היה על המארגנים להראות תוצאות אם הם הרשו לעצמם לעשות עבודה כ"כ רשלנית בהיבט המודיעיני.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ספוילר: היה מגניב.

בסופו של דבר נצמדנו עם מינימום שינויים לתוכנית של המארח, עם עוד יום באוסלו כפי שציפיתי ועוד יום בבקתה המופלאה אי שם סמוך ללילהאמר.

פירוט בהמשך

20230729_181032.jpg

• אהבתי 4

פורסם

יאללה מחכה לעידכון - אם יהיה לי זמן - אני אעלה גם קצת איסלנד ואח״כ את החלק של אשתי והילדים בנורווגיה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אפרופו נורווגיה, שרדת את השטפונות?

ירד שם כמות מטורפת של גשם בכמה ימים, מלא שטפונות, בתים שנהרסו ומה לא..

זה קיץ מטורף

IMG-20230811-WA0000.jpg

Screenshot_20230815_220804_Photos.jpg

RentgenView.pdf

IMG-20230811-WA0005.jpg

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

רקע:

4 ילדים + פעוט בן שנה וחצי - אתגר משמעותי מצד הקטן והאימא שלא רגילה לטיולים.

הצטרפנו לנורבגי קשוח (חקלאי...) ומשפחתו.

בסיס היציאה היה הבית שלהם ב-Råde, שעה ברכבת מדרום לאוסלו.

רוב הזמן 21 מעלות וגשם זרזיפי מספר פעמים ביום,

אירופי קלאסי, מהסוג שאתה כבר לא מתייחס אליו אחרי כמה ימים.

תחילת טיול - יום שלם במטוסים ושדות תעופה (קונקשן) וקינוח בדמות שעתיים ורבע נסיעה באוטובוס בינעירוני עם מושב ייעודי לתינוקות.

בכלל, היחס לילדים בנורבגיה חיובי ומתבטא בשלל פתרונות פרקטיים.

את היום הראשון בילינו בעיירה -

אוכמניות הבר (פרי שונה מהאוכמניות הרגילות) היו בשיא עונה מוצלחת במיוחד,

ואליהן הצטרפו פטל שחור ואדום, תות בר, דומדמניות ומה לא. קטפנו וזללנו שבועיים ברצף, ללא מעצורים...

nr_comp - 1.jpeg

nr_comp - 2.jpeg

nr_comp - 3.jpeg

nr_comp - 4.jpeg

nr_comp - 5.jpeg

nr_comp - 6.jpeg

nr_comp - 7.jpeg

nr_comp - 8.jpeg

השלב הבא בטיול כלל נסיעה של 350 ק״מ צפונה לבקתה המשפחתית, סמוך ללילהאמר. פה כבר מדובר בסביבות ה-1000 מטר גובה, עם טחבים ואצות ופטריות ואדמת יער ספוגית כזאת ו... חווייה מטמטמת. כן, הצבעים מדויקים. בילינו יום שלם בפארק השעשועים hunderfossen - נו, פארק שעשועים זה פארק שעשועים, אין צורך להצפין לנורבגיה בשביל אטרקציה כזו, אבל התורים היו קצרים והמבקרים היו נורבגים - שקטים, חייכנים ומנומסים. כל אטרציה שאפשר להעלות על הדעת הייתה שם, בדגש על גילאים נמוכים. שיא השיאים למס׳ 4 ומפקח הבנייה מס 5 היה כמובן המחפר החשמלי, אם זה היה תלוי בהם הם היו נשארים שם עד היום.

ולא, לא היה שום ״מפעיל״ או ״משגיח״ - גישה אירופית קלאסית של ״סביר להניח שההורים בסביבה משגיחים בצורה אחראית״. אכן.

nr_comp - 9.jpeg

nr_comp - 10.jpeg

nr_comp - 11.jpeg

nr_comp - 12.jpeg

nr_comp - 13.jpeg

nr_comp - 14.jpeg

nr_comp - 15.jpeg

nr_comp - 16.jpeg

nr_comp - 17.jpeg

nr_comp - 18.jpeg

nr_comp - 19.jpeg

nr_comp - 20.jpeg

nr_comp - 21.jpeg

nr_comp - 22.jpeg

השלב הבא - חתכנו מערבה, 350 ק״מ לפיורד של Geiranger

בדרך חלפנו על פני אחת ממבני עץ העתיקים ביותר ששרדו - וואלה שכחתי לרשום איפה - כנסייה בת כ-900 שנה,

עם שרבוב קל של אלמנטים פגניים. בסוף היום הגענו לפיורד - אם הצילום הזה נראה לכם מוכר מאיפה שהוא,

זה בגלל שמאות אלפי אנשים מצלמים אותו מדי שנה. לא הסתפקנו בצילום, טיפסנו בהמשך (רואים את הכביש בצד ימין)

ירידה נוספת, מעבורת, ולקינוח - עצירה ללינה ב-Valldal

מזג האוויר היה בסך הכול משובח - שילוב של עננים ושמש, אבל אף פעם לא היו לנו ערפל כבד מהסוג שממש מסתיר את הנוף. זכינו.

nr_comp - 23.jpeg

nr_comp - 24.jpeg

nr_comp - 25.jpeg

nr_comp - 26.jpeg

nr_comp - 27.jpeg

nr_comp - 28.jpeg

nr_comp - 29.jpeg

יום שלם ב-Valldal, קפצנו לטיול קצרצר (8 ק״מ...) באחד ההרים הסמוכים, ובסוף היום טבלנו ב... ים.

כן כן, הים הצפוני. היה נעים יחסית (רק אחרי שעה התחילו התכווצויות שרירים) ובסך הכול אפשר להגדיר את המקום הזה

כגן עדן - במיוחד בתנאי הצילום שהיו שם. גם פה פירות היער כיכבו.

nr_comp - 30.jpeg

nr_comp - 31.jpeg

nr_comp - 32.jpeg

nr_comp - 33.jpeg

nr_comp - 34.jpeg

nr_comp - 35.jpeg

nr_comp - 36.jpeg

nr_comp - 37.jpeg

בחזרה לבקתה, דרום-מזרח, עם קפיצה קטנה לצפון-מזרח בהתחלה - יעד מטויל להפליא בשם Trollstigen.

כן, גם נהגתי דרך הכביש הזה בתום הצילומים, חביב מאוד, מהירות אפסית כמובן עם ערימות הקרוואנים והאוטובוסים והאופניים והאופנועים וה-מה-לא שעלו וירדו בו.

nr_comp - 38.jpeg

nr_comp - 39.jpeg

nr_comp - 40.jpeg

nr_comp - 41.jpeg

nr_comp - 42.jpeg

nr_comp - 43.jpeg

היה לנו כל כך נחמד בבקתה (ליד לילהאמר) שהחלטנו להישאר שם עוד לילה נוסף.

יצאנו לטייל בסביבה (פוף, 8 ק״מ, נורבגים זה עם קשוח), זללנו אוכמניות בר שצמחו שם כמו שפה צומחים דרדרים בקיץ (?!?),

וקינחנו בנחל מקומי צונן ומרענן. בכלל, כמויות המים/נחלים/מפלים שם פסיכיות, אי אפשר להתחיל לתאר בכלל,

יש פשוט בכל פינה.

nr_comp - 44.jpeg

nr_comp - 45.jpeg

nr_comp - 46.jpeg

nr_comp - 47.jpeg

nr_comp - 48.jpeg

nr_comp - 49.jpeg

nr_comp - 50.jpeg

nr_comp - 51.jpeg

• אהבתי 4

פורסם

עוד 350 ק״מ, הפעם דרומה, חזרה לבית המארחים. את היומיים הבאים בילינו באוסלו -

כל בוקר התחיל עם 50 דקות נסיעה ברכבת (יקרה אחולשקשוקה) - יום שלם במוזיאונים - חזרה הביתה באפיסת כוחות.

נעזרנו ב-Oslo pass - תמורת סכום הוגן להפליא מאפשר לך להסתובב יום או יומיים חינם אין כסף באוסלו -

הן בתחב״צ והן ברשימה גדולה של מוזיאונים. אז ראינו את הרפסודה kon tiki (מי שלא מכיר את הסיפור, כדאי, מרתק),

כיתתנו רגלינו בספינה fram (כוכבת המסעות לקוטב הצפוני והדרומי, אי שם בעידן התגליות של תחילת המאה ה-20),

בפארק הפסלים viegeland, במוזיאון מדע וטכנולוגיה, וב-folkemuseum (איך לתרגם את זה? מוזיאון העם? המוזיאון העממי?)

nr_comp - 52.jpeg

nr_comp - 53.jpeg

nr_comp - 54.jpeg

nr_comp - 55.jpeg

nr_comp - 56.jpeg

nr_comp - 57.jpeg

nr_comp - 58.jpeg

nr_comp - 59.jpeg

nr_comp - 60.jpeg

nr_comp - 61.jpeg

nr_comp - 62.jpeg

nr_comp - 63.jpeg

nr_comp - 64.jpeg

nr_comp - 65.jpeg

nr_comp - 66.jpeg

nr_comp - 67.jpeg

את סוף המסע בילינו בעיירה. הילדים סברו שלא קטפנו מספיק פירות יער, אז יצאנו שוב לטייל.

על הדרך גם ביקרנו בחווה ששייכת למשפחה, ובית ספר חקלאי ו...

nr_comp - 68.jpeg

nr_comp - 69.jpeg

nr_comp - 70.jpeg

nr_comp - 71.jpeg

nr_comp - 72.jpeg

nr_comp - 73.jpeg

nr_comp - 74.jpeg

לסיכום - התמונות די מדברות בעד עצמן. זכינו למזג אוויר מעולה (לי היה חם מדי בתוך הבתים...)

המרחבים אינסופיים, אין צפיפות אוכלוסין, אין פקקים (חוץ מאוסלו), אין בתי דירות (חוץ מאוסלו)

ואיך שהוא גם לא ראיתי שום אייל לרפואה, מוזר. היה יקר. מאוד. למרות שאכלנו רק סנדוויצ׳ים כל היום (מסכנים הילדים).

בקיצור, השנקל שלי בעניין - נורבגיה היא די דומה לשוויץ, רק שהטבע שם מופעל על ווליום של 11,

והצפיפות - פי 11 פחות...

לפני 16 שעות, לירון .ה. כתב:

אפרופו נורווגיה, שרדת את השטפונות?

כלום. כנראה שיצאנו משם בדיוק רגע לפני. כבר שמעתי דיווחים קודמים שבקיץ עלול להיות שם קר בצורה עגומה,

לנו היה מזל ומזג אוויר מושלם.

====

ולפינה המוטורית + אנקדוטות:

לא נתקלתי בכביש בן יותר מ-2 נתיבים, חוץ מהתמזגות פה ושם בעיר הבירה.

אין שוליים. בכלל. בשום מקום.

האספלט משובח. הנתיבים צרים.

המהירויות נמוכות ומשתנות תדיר.

כל המדינה זה כביש אגרה אחד גדול, כולל כבישים שאין להם שום חלופה. אפילו דרכי עפר שמובילות לאזורים הריים הן כבישי אגרה!

התחבורה הציבורית באוסלו היא חלום.

פיקאסו 2011 הוא אוטו מוזר אבל מוצלח למשפחה.

למרבה האירוניה, בנורבגיה מזהמים פי כמה מאשר בארץ - הכול דיזל דיזל דיזל, ובגלל שהתחב״צ יקרה, כולם נוסעים במכוניות.

אה, ויש לנורבגיה ריח אופייני כשאתה לא לגמרי תקוע בטבע - שמן מכונות (אולי בגלל איזה רכיב באספלט?), עשן דיזל, ו-european musk

ככה אני קורא לו - כי אין מזגן בשום מקום, אין מקלחת בכל יום כי ״לא צריך״. אהם...

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 30 דקות, hans כתב:

למרבה האירוניה, בנורבגיה מזהמים פי כמה מאשר בארץ - הכול דיזל דיזל דיזל,

למיטב ידיעתי זו דווקא המדינה עם הכי הרבה מכוניות חשמליות באירופה. באוסלו למיטב זכרוני אפילו היו פיילוטים לאוטובוסים חשמליים של וולו עם עמדות טעינה בתחנות.

היתכן שזה אופייני יותר לערים הגדולות, בעוד שבכפרים עדיין נאחזים בדיזל הישן והחביב? ומה המצב עם תחנות דלק/הטענה כשנוסעים בכל המרחבים האינסופיים האלה?

פורסם (נערך)

לא ראיתי הבדל בין האיזורים הכפריים לעירוניים מבחינת מכוניות.

נכון, יש שם המון מכוניות חשמליות. טסלה בראש כצפוי. אבל כל מכונית שאיננה חשמלית - דיזל.

היחידות שאינן דיזל הן מכוניות יוקרה למיניהן.

הקושי של החשמליות שם הוא טווח הנסיעה שמתקצר בבת אחת ב-30 אחוז ויותר בקור העז ששורר שם 6 חודשים -

בארץ כל כך נרחבת זאת בעיה אמיתית ולא ״חרדת טווח״ ישראלית.

תחנות הטענה היו כמעט בכל תחנת דלק.

בנורבגיה בכלל יש סיפור מאוד מוזר עם חשמל. בעקבות המשבר האוקראיני וסגירת תחנות הכוח הגרעיניות בגרמניה,

תעריף החשמל קפץ פי 10. זה כרגע מתנדנד חזרה כלפי מטה, אבל עדיין - המחירים גבוהים ומאוד ויש תעריף משתנה במהלך היממה,

מה שהחזיר (!) את הנורבגים לשילוב של הסקה חשמלית עם קמין עצים (לכולם יש קמין עצים. כו-לם) - והופ, לא רק זיהום אוויר

אלא גם זיהום ריח שלא מבייש את המפחמות בשטחים. אירוניה אירופית במיטבה.

עריכה אחרונה על ידי hans

• תוכן חדש...