Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורווגיה אחת הארצות היפות, נראה לי שתחזור עוד ועוד.

מוזר לי מה שכתבת על מחירי החשמל, שכן, למיטב זכרוני, 99% מהחשמל בנורווגיה הוא ממקורות הידרואלקטריים, והם עושים רווחים עצומים מהגז.

ואגב, ההתאמה לילדים בולטת בעוד מדינות - בלטה לי מאוד בפינלנד, נראה לי כי הם מנסים לעודד ילודה (ולא בהצלחה יתרה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם ממשיכים לעשות רווחים עצומים - פשוט עברו למכור חשמל לגרמנים, מה שהקפיץ את התעריף המקומי. על איך שהמערכת ההיפר-סוציאליסטית עובדת שם - מיסוי כבד והתערבות המדינה בכל פרט בחיים - אפשר להקדיש שרשור פוליטי שלם. מדובר במדינה חד-תרבותית, להבדיל משוויץ או ישראל, בו יש קיום לתרבות אחת ויחידה - נורבגית. אתה תיתקל פה ושם באנשים שהם לא בלונדיניים, אבל הם ידברו בנורבגית ויתנהלו בצייתנות כמו נורבגים. (ויקפצו בסוף שבוע לשוודיה כדי לקנות סוכר לבן בגלל שבנורבגיה יש (גם) עליו מס מיוחד).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

טוב, אנחנו מסתכלים על המחיר כתיירים, לא כתושבים. בדיוק היום שוחחתי עם אחד הבנים שלי שמחפש יעד לחופשה זוגית, גילה שטיסה לטנריף יקרה גם בכסף וגם בזמן (קונקשנים ארוכים מאוד), ושכנראה שהארצות הנורדיות לא כל כך יקרות בקנה מידה ישראלי.

כתייר הספקתי לבקר בכל 5 הארצות הנורדיות, בהחלט יש טעם של עוד. בכולן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מעורר זכרונות. זכיתם למז"א טוב, אני נפלתי על 13 ימי גשם מתוך 14... (קולגה שוודי ששמע שאני נוסע לנורבגיה באוגוסט, אמר לי "מה יש לך לחפש שם? גשם?".)  שפע המים מטמטם. הנורבגים (ושאר הנורדים, להוציא הדנים אולי) טיילים קשוחים, אצלם 8 ק"מ זה טיול בוקר. בטח שמת לב שהם אוהבים לטייל במגפיים.

לגבי החשמל: המצב שם (ולא רק שם) מאוד שונה ממה שאנחנו מכירים. רוב מדינות אירופה מחוברות זו לזו, מה שמאפשר לייצא ולייבא חשמל, והחשמל עצמו נסחר בבורסת חשמל משותפת עם חוזים ל-24 שעות הבאות, כשהמחיר הינו שעתי. מחיר החשמל אצל הנורבגים יהיה תלוי לא רק בהיצע וביקוש (בבית ובחוץ) אלא גם במפלס מאגרי המים הזמינים ליצירת חשמל.

https://www.epexspot.com/en/market-data

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 3

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ושכנראה שהארצות הנורדיות לא כל כך יקרות בקנה מידה ישראלי

הן יקרות מ א ו ד כתייר - גם לאמריקאים (בילינו 11 יום באיסלנד ואשתי והילדים עוד שבועיים בנורווגיה).

פשוט כמקומיים - הרבה מהדברים שאנחנו מוציאים כתיירים (או יותר בתרבות שלנו) כמו מסעדות , השכרת רכב ולינה - הם לא.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

אצלם 8 ק"מ זה טיול בוקר

גם אצל אשתי + הילדים .... אני רציתי למות.... 

בחיים לא הרגשתי כ״כ לא בכושר כמו שהרגשתי בטיול הזה כשהם גררו אותי מעלה מטה במפלים מטורפים ומנהרות קרח...

(ובחיים לא הבנתי כמה אני רוצה לגור באיזור אפילו יותר כפרי ומבודד לפחות בסביבה המיידית כמו שם)

כמה תמונות מאיסלנד (אני אפשפש קצת בנורווגיה כי שם אשתי היתה בלעדי מאוחר יותר)

IMG_0385.thumb.jpg.9f82111db6821024130f2d75f744ac25.jpgIMG_0571.thumb.jpg.9b416ec0a7c7171b71b619e9137ce808.jpgIMG_0726.thumb.jpg.18339ccd2b33668332244ae028f816cb.jpgIMG_0873.thumb.jpg.5a0092172ae8b431bfa2808c0bc8c238.jpg

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

מעורר זכרונות. זכיתם למז"א טוב

לגמרי

הנורבגים (ושאר הנורדים, להוציא הדנים אולי) טיילים קשוחים, אצלם 8 ק"מ זה טיול בוקר. בטח שמת לב שהם אוהבים לטייל במגפיים.

מעניין. לא ראיתי מגפיים. לגבי הדנים - מההיכרות שלי איתם (אבא שלי חי שם 20 שנה) - קשוחים בדיוק באותה מידה, ואוהבים לטייל. תכל'ס מדובר באותו עם בדיוק אבל שששש אל תספר להם. שכחתי לגמרי לציין את תופעת האופניים שם, יוצאים לרכיבות ארוכות, טיולי קאנו ומה לא.

אגב, אחת ההכנות הכי טובות לטיול הייתה קנייה מוקדמת של נעלי הרים אטומות/עמידות למים בשביל הילדים בדקטלון. לא רואים בתמונות, אבל הקרקע שם רטובה תמידית, ויש גשם בכל יום.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

כל מכונית שאיננה חשמלית - דיזל.

זה דווקא הגיוני, בהתחשב בכך ש:

• המרחקים גדולים והדלק בטח לא זול
  • דיזל מתמודד טוב יותר עם טמפרטורות קרות
  • השוק המקומי קטן יחסית ולכן היצע הדגמים כנראה מצומצם
  • נורבגיה היא מדינה 'ירוקה' בשלל תחומים ולכן יכולה להרשות לעצמה להתפרע בתחום הזה

עד פרשת פולקסוואגן זה היה המצב גם במדינות אירופאיות נוספות, כמו ספרד למשל. אפילו המכוניות הקטנות והקופה הספורטיביות היו דיזל. אבל עם התפתחות ה-TSI למיניהם והאג'נדה הסביבתית והסקנדל הגדול ההוא, המדינות הגדולות במערב ישרו קו על הגבלת הפליטה במכוניות פרטיות, ומאז הן מנסות לשכנע את אזרחיהן שזו הפנציאה שתעזור לנו במאבק מול שינויי האקלים. נראה שבנורבגיה מתרכזים בעיקר ולא בתפל, כך שהאזרחים אולי משלמים מיסים גבוהים משמעותית אבל גם לא צריכים להרגיש אשמים בכל אסונות הייקום.

פורסם (נערך)

ליביו - זה בדיוק הקטע: אתה משווה לארה"ב, אני לישראל. וישראל יקרה מאוד. 

אגב, רשמים מאיסלנד העליתי לכאן בצורה די מפורטת, אם כי בלי תמונות, כנראה שהדיסק היה אצל הבן שלי. מבחינתי טיול חובה, אחריה אפילו קנדה מתגמדת. ופיזית, ברמה של טיול משפחתי (אבל משפחה שמנצלת כל דקה בטיול), לא היתה קשה. למשל, אפילו הטיפוס לראש הסקוגאפוס שעל הרקע שלו הצטלמת. טרקים זה סיפור אחר, אבל עברתי את הגיל.

אני מסכים שאיסלנד יקרה - אם כי גם לגביה יש לי בעיה של קנה מידה - כשאני ביקרתי בה הקרונה עמדה על 3.3  אג', היום על 2.8 (וזה אחרי שהשקל נפל בחודשים האחרונים. כבר היתה בסביבות 2.5). אבל, כאמור, התמורה יותר ממלאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתה משווה לארה"ב, אני לישראל. וישראל יקרה מאוד.

אני משווה אפילו למנהטן

לא יצא לי לשלם על אוכל פחות מ20 דולר למנה בפאסט פוד. אפילו המבורגר בתחנת דלק. (אני לא מדבר על מקומות פאנסי שמתחילים ב40-60$ למנה , כי זה כבר בחירה שלי) ורמת האוכל והגיוון בינונית להחריד (ברוב המקרים עם 2-3 יוצאי דופן)

אני מדבר על לינה של 300-400 דולר ללילה (5 אנשים - מה שמצמצם חלק מהאופציות) למקומות נחמדים ברובם (לא כולם) אבל דיי בסיסיים

ועלות השכרת רכב דיי גבוהה (השכרנו דאסטר ידנית 4*4 שזו אחת האופציות הזולות עבור רכב שיעבור את האי מינוס f road קשוחים מאוד אבל עם ביטוח טוב)

טיסות דווקא יצאו סבירות עם איסלנד אייר (שדה תעופה לא להיט מטוסים בסיסיים אבל מילא)

לפני 3 שעות, sperial כתב:

למשל, אפילו הטיפוס לראש הסקוגאפוס שעל הרקע שלו הצטלמת. טרקים זה סיפור אחר, אבל עברתי את הגיל.

1. אני לא בכושר… אפילו פחות ממה שציפיתי.

2. אני מדבר על משמעותית יותר מרק לטפס למפל 😅 לא פגשת את אשתי והילדים - הם אולי קטנים אבל הארדקור בקטע הזה, ואשתי היא מאלה שדופק מנוחה 45-50 ומאמץ מסוגלת לרוץ קילומטרים מתחת ל100 כשהיא בכושר וקצת מעל כשלא.

התמורה אכן מדהימה - מי שאוהב יותר נופים ופחות אנשים - זה פשוט משהו שבסדר גודל וחלק מהמראות הם לגמרי משהו אחר לגמרי. פשוט צריך להתכונן ריאלית לעלויות.

זה לגמרי טיול חובה לדעתי וצריך להיות בבאקט ליסט של כל אחד (ועוד לא העליתי פה תמונות של דברים כמו lava caves , דימו בורגיר, שדות מלאים אדים תת קרקעיים , מעיינות חמים וblue lagoon שחלקפ נראים כמו כוכב אחר)

כן הרגשתי אבל שעל זה סימנתי v בעוד לנורווגיה אני אצטרך להגיע וגם אשתי והילדים לגמרי מרגישים שיש עוד לעשות שם.

(אולי עוד כמה שנים בלי הילדים ועל אופנוע שוב ? 🤷‍♂️)

Then dying is forgetting

פורסם

איסלנד מדהימה, אחותי זכתה לטייל שם, התמונות מעוררות תיאבון. מבחינת עלויות, היא התארגנה עם אוכל יבש  שהיא *הביאה מראש מהארץ*, כך שהעלויות הצטמצמו לקניית בלוני גז בערך...

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

, היא התארגנה עם אוכל יבש  שהיא *הביאה מראש מהארץ*

כשרות הייתה מעורבת? אם לא אז עד כמה יקר יותר להיכנס לסופר מקומי לקנות אוכל טרי?

פורסם

בלי כשרות. פסטה יבשה, טונה, וכיו"ב. טרק רגלי בין בקתות.

פורסם (נערך)

כתבתי, איסלנד יקרה, לדעתי סיפור שונה מסקנדינביה היבשתית. שכירת הרכב יקרה במיוחד בגלל נושא הביטוח. אגב, עוד מבטחים sand and ash או שהמכה הזו חלפה מהעולם?

אני כמעט לא נכנס למסעדות - בשבוע שהייתי שם הייתי פעם אחת בהמבורגריה (יקרה רצח) בשביל הקרניבורים, ועוד דלי של בירה כדי לחגוג עם המקומיים את העליה למונדיאל.

אגב, אם מדברים על מדינות יקרות - מה תאמרו על שוויץ? מחינתי טראומטית לגמרי.

@hans @Rשףאני קונה אוכל בסופר. מביא מהבית אוכל ללילה הראשון כדי לא להתקע רעב. אצלנו מעורבת כשרות סמלית - נמנעים מחזיר ושרצים, אבל לא משלמים לרבנים. באיסלנד יש רשת נטו - זו עם קופת החזיר - ואין בעיה להצטייד (כמובן שיש עוד כמה). הבעיה היחידה היא שמחוץ לרייקיאוויק שעות הפתיחה מוגבלות מאוד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

יש מדינות שאני מקפיד לנסוע אליהן רק בענייני עבודה (כלומר רק אם המעסיק מכסה את ההוצאות) - שווייץ וישראל ביניהן. מבחינתי כתושב ספרד, שתיהן באותה קטגוריה לאחר שחצו רף מסויים של הגיון בריא.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Rשף כתב:

אז עד כמה יקר יותר להיכנס לסופר מקומי לקנות אוכל טרי?

או! בא ניגע רגע במושג אוכל טרי - כי נראה שלא מפנימים אותו לגמרי.

רוב האוכל בסופר לא יקר יותר מדי מסופר יקר בארץ נגיד - אבל טרי זו כבר בעיה אחרת.

אתה נמצא על אי - שאין בו את רוב הגידולים המקומיים שאתה מכיר , ואין בו לדוגמא עוף טרי - אז אוכל - אתה יכול לקנות , טרי ? פחות. או שלא זמין או שיקר. אז אם אתה רוצה לאכול חטיפים וסנדוויצ׳ים מוכנים - אחלה. אם אתה מדמיין שאתה מכין את כל הארוחות שלך והן מאוזנות ? פחות.

רואים את ההשפעה של זה גם על איך שהאוכלוסיה נראית אגב (אבחנה פרטית) - למרות שזה אותם גנים - האיסלנדים נמוכים ו״שמנמנים״ (הכל יחסי כן ?) יחסית לשאר אחיהם הנורדים

לפני 6 שעות, sperial כתב:

וד מבטחים sand and ash או שהמכה הזו חלפה מהעולם?

זה הפך לרמת ביניים של הביטוחים מבחינת עלות , חלק מהחברות כבר מחייבות לבטח את זה.

שוויץ לדוגמא זו מדינה שהרבה יותר יקר בה לחיות , ודווקא הלבקר נראה לי לא ברמה של הנורדיות (לזכרוני).

מה שמעניין אבל - זה שהשכר בשוויץ אבל ה ר ב ה יותר גבוהה משאר המדינות האלו בתחומים היומיומיים (לא תיירות)

הבעיה היחידה היא שמחוץ לרייקיאוויק שעות הפתיחה מוגבלות מאוד

דווקא לא נתקלתי בבעיות מיוחדות למצא סופרים פתוחים עד 8-9 בערב אפילו בחורים דיי מרוחקים (אבל לפעמים ב״מחיר״ של חצי שעה נסיעה)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...