Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשתדל לקצר:

אנחנו (זוג פלוס 5) נוסעים הקיץ לנורבגיה, לחברים שזכו להתגורר שם. בגדול הם מארגנים את כל הטיול, הלינה וכיו"ב אבל אשמח לתוספות/רעיונות/המלצות (בדקתי שרשורים קודמים על נורבגיה אבל יש פה אתגר ספציפי למשפחה עם ילדים קטנים).

בגדול אנחנו נשהה באיזה כפר דרומית לאוסלו, אבל החלק המרכזי של הטיול יכלול ביקורים בנקודות המופיעות על המפה (כולל צימר ליד לילהאמר ובית קיץ ב-favang). בנוסף, ביקור באוסלו.

מה עוד אפשר לעשות בצפון, באזור הפיורדים, עם ילדים קטנים? (גילים 5-7-9-11 בריאים וחזקים, אנחנו נפריש את ה-1.5 באיזו בקתה עם אימא במידת הצורך).

כן, אני מודע למרחקים המשוגעים. נסתדר. Shoot :-)

Screenshot_20230604-190024_WhatsApp.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קשה מאוד להבין משהו מהמפה שלך, היא קטנה מדי. עם המרחקים האלה אולי כדאי שתעלה רשימת אתרים או מפות יותר גדולות

בסתיו שעבר עשיתי טיול משולב - עצמאי בשטוקהולם (5 ימים) ואז טסתי לאוסלו והצטרפתי לקבוצה מאורגנת ישראלית (באותו שלב אשתי התנגדה לכך שאנהג בחו"ל. טוב שבינתיים עבר לה). כמובן שכיוון שלא נהגתי אז גם הגיאוגרפיה של האתרים לא לגמרי זכורה לי, אבל 3 אתרים עיקריים כן, ואני חושב שחסרים לך שניים מהם: דרך הטרולים (כנראה מופיעה אצלך), תצפית קרחון בריקסדאל (נסיעה יפהפיה לאורך פיורד OLDEN, העליה לתצפית עצמה היא קטע של 30-40 דקות הליכה בשביל טוב אך תלול, יש כמה אופציות), והדרך האטלנטית.

וכמובן שאני זוכר כמה קשה עבד הנהג. 

עצתי: חפש בגוגל "טיול לנורווגיה עם ילדים". אני מניח שתמצא את מבוקשך ב"למטייל", וכמובן באתרים זרים ובמיוחד אתרים של רשויות התיירות של נורווגיה. וגם בדוק את תוכניות הטיולים המאורגנים שמפורסמים באתרי החברות המארגנות והמשווקות.

ורושם שלילי אחד שהיה לי - המלונות שבהם השכנו היו ברמה נמוכה מאוד, חלקם ממש בעייתיים מבחינה בטיחותית. אני לא יודע כמה הבחירה של מארגני הטיולים המאורגנים מייצגת את המדינה או את השיקול הקמצני של המארגנים (ומלון אחד שבחרתי בעצמי - ראדיסון רד בנמה"ת של אוסלו - היה נפלא), אבל בדוק היטב את חוות הדעת בבוקינג ו-TA.

עריכה: סיפרתי על השרשור לאשתי. התגובה שלה היתה מאוד לא דיפלומטית. אני אנסח בעדינות: כמה שעות ביום המשפחה יכולה לשבת ברכב. וזה בלי להתחשב בעלות הגדולה של טיול שבמקרה הטוב 3 ילדים יזכרו ממנו משהו.

ונתייג את המומחה, שיש כמה שנים בנורווגיה @לירון .ה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פעם ראשונה שמתיגים אותי פה בתור מומחה למשהוא חחח

תשמע, אין לי ילדים קטנים, או בכלל. אבל קודם כל מתי אתה טס? התקופה הכי טובה זה עכשיו ביוני.

יולי אוגוסט, יכול להיות הרבה תיירים מבחוץ שבאים לעשות טיולי קראוונים, ויותר צפוף. באוגוסט כבר קריר בלילות ויכול להיות גשום כבר.

תראה בגדול נורווגיה, זה פחות מקום לאטרקציות לילדים קטנים, רוב הפעילות שלהם קשורה לטבע, ולהיות פעילים בטבע. אם זה סקי, או דייג, קייקים, קמפינג, זה מה שהם עושים מגיל 0. נורווגיה זה לספוג טבע, מרחבים ושקט.

רשמת מה יש לעשות בצפון, אבל המסלול שלך מסתיים ממש לא בצפון, לא קרוב לשם.

באוסלו עצמה כדאי לבקר בפארק ויגלנד, עם הפסלים המדהימים שם. יש את מקפצת הסקי למעלה מעל אוסלו פיורד, בהולמקולן,  יש מעלית שלוקחת למעלה, לא לבעלי לב חלש.

יש את הטירה אקרהוס, בנמל..ובכלל עיר די נחמדה לשיטוטים. בית האופרה שלהם, מבנה מאוד מיוחד.

יש את פארק הדובים, שזה קצת סוטה מהמסלול שלך.

Bear Park
‏‪+47 32 05 35 10‬‏
https://maps.app.goo.gl/tyTudyxuCuJwoEZA7

אפשר לראות חיות מקרוב, בכלל לפגוש אייל מוס מקרוב זו חוויה.

אני הייתי חושב על ברגן גם, למרות שזה לנסוע מערב, אבל יש שם הרבה מקומות לראות, וזה שער הפיורדים.

בכלל הייתי אומר לך באוסלו להסתובב ולנסוע לקופנהגן, הערך 8 שעות, וללכת לפארק טיובלי.

שאלתי גם חבר מקומי עם ילדים, וזה מה שהוא כתב

I guess by Lillehammer there is a family park called hunderfossen but it might be for smaller kids. There is a funn park  outside of Oslo called tusenfryd. Otherwise norway is cold and expensive, smarter to go somewhere else, but if they have no choice, buy the kids WiFi, that will make them satisfied. Good luck. Tell them about verdens ende.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

נורווגיה היא לא יעד למטייל המתחיל. לא יודע מה ניסיונו של פות"ש, אבל הילדים צעירים וכדאי להתאים את תחומי העניין. יש מדינות שממש בנויות לילדים - הולנד, גרמניה, בלגיה, צרפת. מבין הנורדיות כנראה דנמרק, והתרשמתי שגם הפינים עושים מאמץ לעודד תעסוקה לילדים (הייתי עם "ילדים" בוגרים, אבל התרשמתי מאוד מההתאמה של האתרים לילדים).

לפני 52 דקות, לירון .ה. כתב:

פעם ראשונה שמתיגים אותי פה בתור מומחה למשהוא חחח

ברכותי. עלית לחצי הגמר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה גם המשפחה שלי הקיץ בכיוון - גילאים דומים (5 שהופך ל6 , 8 ו10).

אנחנו מתחילים מהולנד (עם אחי וההורים) ומשם לאייסלנד (אני + אשתי והילדים) ומשם הם ממשיכים לנורווגיה לעוד 12 יום.

אז אם אתה רוצה המלצות וכו - שלח לי הודעה אני אקשר אותך לאשתי.

במאמר מוסגר אבל - הילדים שלי מתים על טבע , הייקים ומחוץ לבית וכבר עשו כמה טיולים שכללו גם קמפינג בתנאים שלי היו לא קלים ובמשך כמה שבועות (אשתי אמיצה , אני הצטרפתי לאחד הסופ״שים בטיסה + לסופ״ש במלון :) השנה עם אייסלנד זה יהיה ההרפתקאה מבחינתי).

אני פחות בעניינים של הטיול מבחינת הפרטים (כי היא תכננה יום אחרי יום + נסיעות. היא יותר הארדקור ממני בקטע הזה) - אז אם זה הכיוון - מאתגר + בחוץ - שלח לי הודעה. (הילדים לגמרי עושים הייקים של שעות וכו בלי למצמץ ולהתלונן)

(אני אפרסם בסוף קצת תמונות , חוויות וכו של החלק שאני נמצא + מסקנות של אשתי מהחלק שהיא לבד עם הקרימינלים)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איסלנד זה שוב סיפור שונה, ואני חייב לומר שאני חושש שנורווגיה תהיה קצת אנטי קליימקס אחרי העוצמה של איסלנד. לא שנורווגיה לא נפלאה, אבל בשתיהן דגש על מים (וקרח) ובדברים האלה - יחד עם הנוף הוולקני - איסלנד נותנת נוקאאוט. 

פורסם

טוב, הרוב כבר נאמר.

1. נורבגיה מחוץ למרחב העירוני זה פעילויות אאוטדור בטבע, למי שלא אוהב את זה אין מה לחפש שם.

2. נורבגיה בקיץ == גשם. המון גשם, במיוחד באזורים הקרובים לחוף. פתרון חלקי לעניין: להיות עם אצבע על הדופק ועם plan b מוכנה תמיד - להכנס לאוטו ולנסוע לאיפה שאין גשם.

3. אופי הנופש של הנורדים הוא פחות להתרוצץ ממקום למקום, לעתים קרובות נוסעים כל שנה לאתר קבוע באיזה מקום יפה, יושבים שם כמה שבועות, מטיילים, שוחים באגם, דגים, עושים קמפינג וכו'. 

4. לא רק שהמרחקים שם גדולים, הנהיגה קשה, כבישים מפותלים מאוד, כל איזה חצי שעה עולים על מעבורת כדי לחצות פיורד, בקיצור נסיעה של 200 ק"מ יכולה לקחת יום שלם. הילדים לא ישרדו את זה. ממליץ מאוד לצמצם מרחקים למינימום הנדרש. 

5. ממליץ לשקול נסיעה ברכבת לברגן. אפשר לרדת בדרך לחניית ביניים או פעילויות אאוטדור. בשביל ילדים רכבת זה סיפור אחר לגמרי לעומת נסיעה ברכב.  

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

לגבי הרכבת - השבוע ראיתי ב"יס" סרט על הקו  מברגן לאוסלו (אם יש עניין זה בעונה השניה של "מסעות הרכבת היפים ביותר" ב-VOD של ערוץ הטיולים). כמובן הרבה נופים, אבל השורה הראשונה בטייק הום היו שהנסיעה אורכת למעלה מ-7 שעות.

פורסם

הרכבת מאוסלו לברגן נחשב לאחד מקווי הרכבת היפים באירופה, ורואים גם שלג אפילו בקיץ כי עולים גבוה.

עשיתי את הקו הזה לפחות 10 פעמיים.

רוב התיירים עוצרים באמצע בפלום ויש שם קו רכב תיירותי מעגלי שעולה להרים ונכנס מתחת למפל. יורדים וממשיכים, אז זה טיול יום.

נורווגיה אכן מדינה ענקית, ויש לקחת בחשבון נסיעות ארוכות, גם בתחבורה ציבורית. יש המון קוי אוטובוס של 12 שעות, האוטובוסים עצמם סופר נוחים.

כתבו מקודם ש 200 קמ יכול לקחת יום, זה נכון במערב, שעולים על הרבה מעבורות. לא חסר כבישים שלא עולים על מעבורת אחת, ואפשר לעשות מלא עצירות בדרך, הנורווגים אלופים במקומות לנוח, בשביל קפה, משהוא לאכול, ונוף, ו כול מסודר ומתוקתק.

יש לקחת בחשבון שבחלק מהנסיעות עוברים מנהרות של 20 קמ מתחת להר, למי שמפחד ממקומות סגורים.

• אהבתי 2

יאריס 2005

פורסם

הנסיעה אכן בערך שבע שעות, אבל היא עוברת כהרף עין. אין מה להשוות רכבת לנסיעה ברכב; יש שירותים, יש קרון מסעדה, אפשר לקום להסתובב. אפשר ומומלץ לרדת באמצע הדרך ולעשות טיול יום או אפילו חניית לילה. עצרתי בפלום כמו רוב התיירים, למען האמת אני לא בטוח שהייתי עושה זאת שוב, מקום מאוד טוריסטי והמוני. יש בדרך מקומות קצת יותר off the beaten track, הייתי שוקל לעצור באחד מהם.

אנחנו גם המשכנו אחר כך ברכבת לילה צפונה לבודו ומשם לאיי לופוטן, אבל זה כבר סיפור אחר ויותר למתקדמים.

בתמונה: לאמה, במקום האחרון שציפיתי לראות אחת.

g_6OOQ1I2BBUB6VRHiKwAsk8Z6jLU3ceit-wE17xFh4Rmu7J9FKW5xd1Tnxqr6grLUS885KFZBPxc2M_oNhyw_IPl0gmtspBIhON_PXTkRFkrxgChiYmExQOWf89ugkSfNwv2V_AN9jpLjh1ykjUCMI8jzqMOMKbTC2JWKx1cO4EBWnsm92d54IzLlQoIjeP-cd69FmZPx2EpXe5Ng86TWqGTyVimQ_HZkHIqxvsdOxseOVNAXT_gT49b0akAIZfoYIq_2CIMX7clpYLY3uBuh3VDjwrsA-ibMyY3am3dKeXecwWr7FbezKG2jhD89TkzOQP9AHZDa4WGHdthUV6vyH1PKPtW1KWlvzJ9IsICAw_7HnzaFrehTka-EIpKE3Ax0RHOLsP_0G5Uw4zs5ASFY7-zqAYiXA5gDAAGHZIObR8nUtB7xCeX0UnpZt4MzFhrgJtRFrcvofhQBDreuz3aUTU-7InI-qBicnKoCb4_mZHgx1xPUpbwEfk4vhcBv7QO7qsr6t6EeFTZWItasWTHEXp_CdvVJQzMzk2aipMIOv_NugmOokRl9HUlzSYHY2-B1Dfc9mpEosI_ToQPLN03bqIXkMvIqLfXhQOwds3B8r60jddXNSLDhpowN8I8i6VhhQMfVdZ7wdpLQ3gsN9LJWBma1EH2Zgik-EyR5CnqyxMrhDDhx_Tnd_L31sd8rZ2WIsVL2hG4JGjPFd-gqPuumpKcGEwS8kA6mLnGDvaagts4TsAnOg-HdMtHMxbjHoPDgHPtJqdumhxdrJPIeNp-bb_V-74enokn_qqzysqGvFpMsMXWS9c7HQmtp9IkyhVuFLT_Ck_ofHbB4DyLWB0m-XeuiDjcX_2VRtbssh4EWUn6SCB5-M15ic-ZroDp5-KKMBix6awtGyVEI90yltSwm4wfEvTlalknzaRT4Ve16ZkFQ=w1600-h1200-s-no?authuser=0

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

חכה שתיסע ופתאום תראה אייל קורא בצד(מוס מה שנקרא).

קרה לי כמה פעמיים.

טיפ, אם אתה נוסע בכביש ואייל קורא חוצה את הכביש, ואתה הולך להתנגש בו. תיסע לתעלה.

הרבה יותר מסוכן להתנגש באחד. חיה ששוקלת 900 קילו בגודל של הר.

• רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

אני מייצג את השכנה הנעלבת- שוודיה. איך אתם מתכננים להגיע לאוסלו? למיטב הבנתי אין טיסות ישירות, שקלתם לטוס עם נורוויגיאן לסטוקהולם ומשם לנהוג ביום או יומיים לאוסלו? נורוויגיאן זולים ואמינים ובדרך תוכל להתרשם קצת משוודיה.

פורסם

לכ להעלב..גם שוודיה נחמדה, אבל הטבע בנורווגיה הרבה יותר פראי. 

ונסיים בבדיחה ששמעתי הרבה פעמיים בנורווגיה.

יודעים למה ישו לא היה יכול להיוולד בנורווגיה? כי לא מצאו 3 אנשים חכמים שיבואו מהמזרח.

• מצחיק 2

יאריס 2005

פורסם

@Rשףאכן אין טיסות ישירות

הגעתי לנורווגיה אחרי כמה ימים בשטוקהולם, 

טיסה של שעה עם נורווגיאן (או SAS), והטיסות האלה הן כמו מוניות שירות, אבל חוויית הטיסה טובה, כמובן במסגרת של LCC. כמובן שלא חסרים קונקשנים דרך כל אירופה, מה גם ש-SAS שייכים ל-STAR ALLIANCE.

פורסם

תודה על התגובות. אעלה כמה תשובות ביתר פירוט בעוד מספר שעות.

לגבי הילדים:

הילדים *קשוחים* ומתלווים למשפחה של נורבגים קשוחים (המארחים ילונו בכלל באוהל בחלק מהמקומות).

מסתובבים יחפים בשלוליות ורוכבים בסינגלים.

רגילים לקמפינג באוהלים בלי גנרטור.

יש להם זיכרון חריף כמו ההורים וחוץ מהתינוק כולם יזכרו מה היה.

הכנו מראש ביגוד מקסימלי.

דברים שאי אפשר לשנות אז נא לא להעיר עליהם (ספריאל):

הטיסה הוזמנה עוד בנובמבר, טורקיש, עם עצירת ביניים, יום שלם להלוך ויום שלם לחזור, ככה זה.

יש יומיים של נסיעה קשוחה של 4-6 שעות. ידוע.

נהיה בפארק ילדים כלשהו בלילהאמר.

התאריכים - סוף יולי תחילת אוגוסט.

בגדול, השאלה היא האם ניתן לדחוף עוד אטרקציות באזור andalsee/muri (נלון בצימר שם)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...