Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

כרגע נוהג בטויוטה קורולה האטצ'בק, אך מעוניין להחליף רכב בעתיד הקרוב.

1) כרגע אין החלטה על איזה רכב ללכת, אך שוקל ברצינות סובארו פורסטר X או XS חדש.

האם ידוע על בעיות כלשהן עם הרכב ?

2) אולי יש לכם המלצות לרכב שלא חשבתי עליו.

נתונים נהג יחיד.  נוסע לבד.  בערך 22K ק"מ בשנה.  הכרחי - לא גיר קלאץ' כפול.  רכב חשמלי - לא רלוונטי (אין אפשרות לעמדת טעינה).

נושא של בטיחות - חשוב.  נסיעה בכביש בלבד (למרות שבסעיף קודם רשמתי על פורסטר, אני לא מתכוון לנסוע בשטח)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אם אתה לא מתכוון לנסוע בשטח חבל לך לקנות פורסטר.

גם יקר וגם צורך דלק יותר משאר הג'יפונים הקיימים בשוק( גם ה xv).

אך אם יש לך חיבור נפשי לדגמים האלו זה כבר משהו אחר.

ואם לא אתה יכלו לשקול על קיה נירו, סוזוקי קרוסובר/ויטרה, טויוטה קורולה קרוס(אולי קצת יותר יקרה מהפורסטר אבל חסכונית יותר), ויש לך שלל רכבים בסגמנט של גיפון כמו הפורסטר רק שהפורסטר הוא 4x4 ואתה לא מתכוון לטייל בשטח   אז אני חושב שהוא מיותר.

כמובן זה לפי דעתי, אתה תעשה לפי שיקולך.

• רעיון טוב! 2
פורסם

פורסטר הוא רכב נחמד מאוד, אבל הוא שותה דלק והוא 4 על 4 (שזה צורך יותר דלק), אם אתה רק על הכביש, ובכמות הנסועה שלך זה פחות מומלץ.

הפורסטר צורך בערך כפול דלק מהקורולה ההיברידית, חשוב לקחת את זה בחשבון.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה על התגובות.

לא רציתי להכנס לשיקולים שלי בכדי להשאיר את זה פשוט, אך כנראה שאין ברירה :

ברור לי שצריכת הדלק תהיה יותר גדולה לעומת הקורולה שיש לי כרגע, וזה נכון לגבי כל רכב מבוסס בנזין.

חלק מהנסיעה שלי זה עליות (תושב גליל מערבי, באזור ההררי), ולכן אני מעוניין ברכב יחסית חזק (אמנם הקורולה סוחבת יפה, אך לעיתים מתקשה). לכן, ללכת על קורולה קרוס שהיא יותר גדולה/ כבדה עם תוספת כוח מאוד קטנה (140 כ"ס לעומת 122 כ"ס) זה לא שיפור. אם היו מביאים עם מנוע 2 ליטר - המצב היה שונה... :-)

מעבר לכך, בגלל כמות הנסועה שלי, אני לא בטוח שזה יהיה נכון להשאר עם רכב הידרידי בגלל נושא של סוללה היברידית (מודע לכך ששיש אפשרות לחידוש אחריות). אם לא תהיה אופציה מספקת, כנראה שאני אשאר עם היברידי, אך בודק אופציות אחרות.

לגבי הצעה לקיה - נפסל עקב גיר DCT (הכרחי - לא גיר קלאץ כפול !).

לגבי סוזוקי - לא חשבתי עליהם. אני אקח זאת בחשבון

פורסם (נערך)

פורסטר צורך יותר דלק לא רק בהשוואה לקורולה שלך אלא גם בהשוואה לרכבים מקבילים לו.

לא מובנת לי הפסילה הגורפת של גיר רובוטי לנסיעות שרובן בכבישים פתוחים. ספציפית לקיה נירו או כל רכב היברידי עם גיר רובוטי כפול מצמדי, שחיקת המצמדים איטית מאוד ( בהשוואה לרכבי בנזין + רובוט).

לגבי קורולה קרוס - היא לא יותר גדולה וכבדה בהרבה מקורולה שלך, לא תרגיש שהיא חלשה יותר. בכל מקרה, הרבה נסיעות שלך מבקשות רכב חסכוני. זה יכול להיות גם דיזל ( 3008, למשל).

אפשר גם להתפשר על.צריכת דלק ולהשאר עם משהו שאין לגביו דעות כאלה או אחרות - קיה ספורטאז' בנזין מנוע 2.0. ולמי שנוסע לבד גם מאזדה CX 30 אופציה טובה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בזמנו (לפני כ-3 שנים) הפורסטר היה אצלי בין המועמדים הסופיים. גם אני לא נוסע כלל בשטח ואז הויתורים שיש בו יחסית ל-3008/C5 איירקרוס לא שווים (יחסית). הוא ספרטני ומגושם יחסית בכביש בגלל שהוא בנוי יותר לשטח אז באמת שלדעתי אין לו סיבה להיות אפילו פינאליסט אצלך. אני הסתכלתי עליו בגלל הבטיחות הטובה שלו, אבל כנהג יחיד אתה גם יכול לקנות XC40 של וולוו אם הבטיחות קריטית. לי היה חשוב נוחות בנסיעה ובידוד רעשים ובחרתי C5 ואני מאוד מרוצה.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 15.5.2023 בשעה 14:28, vladclar כתב:

לא מובנת לי הפסילה הגורפת של גיר רובוטי לנסיעות שרובן בכבישים פתוחים. ספציפית לקיה נירו או כל רכב היברידי עם גיר רובוטי כפול מצמדי, שחיקת המצמדים איטית מאוד ( בהשוואה לרכבי בנזין + רובוט).

סיבות לפסילה :

1. נסיעה בפקקים. אמנם לא ברמה של אזור המרכז, אך עדיין.

2. כאשר הגיר מתחמם, הוא מודיע על תקלה והרכב עובר לחנות בשול עד להתקררות הגיר. תשלב את זה עם מגורים באזור הררי (קרי, נסיעה בעליות) ואזור עם טמפרטורות יותר גבוהות ממישור החוף -> מתכון בטוח לעיכובים יום-יומיים.

מעבר לכך - תודה על ההצעות השונות. אני אקח אותן בחשבון :-)

פורסם (נערך)

מה שאתה מתאר - תופעות בגיר רובוטי המותקן ברכבי בנזין/ דיזל, דוגמת ספורטאז' 1.6t

ברכבים היברידיים בזחילה/ תחילת הנסיעה, הרכב נוסע על חשמל, והגיר לא מתחמם והמצמדים לא נשחקים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ההתחממות של הגיר קלאץ כפול קורית רק בקיה ויונדאי לפי מיטב ידיעתי  . ממש לא קורה בגיר של פולקסווגן לדוגמא .

אין לך מה לפחד מגיר DSG 

• תוכן חדש...