Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני לא יודע אם מותר לציין את שם החברה לכן לא אציין בשלב זה. חברת ליסינג כלשהי.

נכנס בי רכב, הרכב הוא ליסינג של שכיר בחברת הייטק כלשהי.

אני מבוטח בפניקס, כשאמרתי להם את שם החברה הם אמרו שהם מסתובבים בלי ביטוחי צד ג' וזה סיפור לתבוע אותם, לוקח הרבה זמן.

בעקרון נתנו לי 2 אופציות -

1. ללכת למוסך שאני רוצה, לשים צ'ק ל90 יום, והם יעזרו לי בתביעה מולם על התאונה. יש לי כאן  דיי הרבה עבודה של איסוף מסמכים, קבלות, הערכות וגם לשלם מהכיס שלי כמה אלפים.
לטענת הביטוח שלי זה לוקח הרבה זמן, חצי שנה פלוס עד שרואים כסף, אם בכלל. הם מזמינים שמאי משלהם ומערערים על כל תיקון.

2. ללכת למוסך הסדר של הביטוח שלי, להפעיל ביטוח בעצם, הביטוח שלי תובע אותם, הפרמיה שלי עולה עד שהתביעה מסתיימת ואז  יורדת (שרבוב? משהו כזה). 

בסעיף 2 יש כל מיני כסתחים מוזרים שלא הבנתי, הפניקס הם אלה שמחליטים אם לתבוע את חברת הליסינג שרבוב(?) או לא (לא הבנתי למה? אני לא אשם, הנהג עצמו מודה (בינתיים)). יכול לצאת מצב  שהפעלתי ביטוח וספגתי עליית פרמיה על תאונה שאני לא אשם בה?

בנוסף לזה, אם אני מחדש ביטוח לפני שנגמרת התביעה, אני משלם עליית פרמיה של נגיד 30%, אחרכך אצטרך לתבוע החזר כספי גם על זה, כחלק מהתביעה.

לא הבנתי מה כדאי לעשות, ולמה זה כזה  סיפור לתקן נזק שגורם אחר עשה? מסתובבים פה בעצם אלפי רכבים בכביש בלי ביטוח צד  ג' וכל שטות שהם עושים גורר שנה שנתיים של דיונים בבית  משפט? זה  הגיוני ? או שאני  לא מבין את התהליך...

תודה. 

פורסם

נתחיל בקטנות, לא שרבוב כי אם שיבוב, תביעה שחברת הביטוח מגישה נגד צד ג׳ כדי לקבל את הוצאותיה אחרי שפיצתה את המבוטח שלה.

לעצם העניין - ההתנהלות שלך נגזרת ממידת הנזק, ממצבך הכלכלי ומרצונך ״להתעסק״ עם התביעה.

אם מדובר בנזק שאתה מסוגל לספוג (זמנית) אתה יכול לתקן על חשבונך ואז לדרוש את הוצאותיך מהפוגע ובעל הרכב. לא ישלמו - תבע אותם בבית המשפט. דאג לדו״ח שמאי אשר יהווה הוכחה לנזק שנגרם (השמאי נחשב אובייקטיבי וחוות דעתו מקובלת, אם כי לעתים הצד השני עלול לדרוש שמאות מטעמו, ולעתים דרושה גם חוות דעת שמאי שלישי, מכריע), והבא בחשבון שמדובר בהליך שעלול לארוך חודשים, וגם תוצאת המשפט לא מובטחת.

אם מדובר בנזק גדול תצטרך, כנראה, להפעיל את הפוליסה שלך על ההוצאות הכרוכות בכך, ואז לתבוע אותן מהפוגע ובעל הרכב. שוב, הליך שתוצאתו אינה מובטחת, אבל מדובר בסכומים קטנים יותר.

לא הייתי בונה יותר מידי על תביעת שיבוב כי האינטרס של חברת הביטוח שונה משלך, תצטרך ״לרדוף״ אחריה, ותביעתך תימחק רק אם הליך השיבוב יחזיר לביטוח את מלוא הנזק, ואתה תצליח לברר זאת ולקבל את חלקך.

ועניין אחרון, אבל לא פחות חשוב: אם תהיה לך תביעה נוספת במהלך 2-3 השנים הבאות הפרמיה שלך תעלה מאוד ואתה עלול אפילו להתקל בסירוב לבטח אותך. לכן חשוב לקבל החלטה מושכלת. תתחיל בפניה למוסך המקובל עליך כדי לקבל הצעת מחיר, או, לפחות, אומדן ראשוני של עלות התיקון.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לגבי חוסר ביטוח צד ג' ->

כמו שאדם פרטי לא חייב לעשות ביטוח צד ג'/ מקיף, כך גם חברת אינן מחוייבות לכך. זה ביטוח רשות.

חברות עם צי רכב גדול עושות חישובים אקטואריים, ולעיתים לא משתלם להן לעשות ביטוח צד ג' אלא הן לוקחות על עצמן את הסיכון שרכב שלהן יהיה מעורב בתאונה והן יתבעו לשלם פיצויים. ועדיין, זה יותר זול מלעשות ביטוח צד ג' לרכב (שלא לדבר על ביטוח מקיף).

זה המצב בחברות ליסינג/ השכרה. בעיקר הגדולות בהן.

לגבי דרך התנהלות אפשרית - ספריאל ענה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה חברים.

אז לסיכום, אם אני יכול לעמוד בתיקון ולחכות לכסף חצי שנה בערך, עדיף לתקן לבד ולבקש את עזרת הביטוח בתביעת צד ג׳? מה שכמובן לא כולל הפעלת ביטוח מבחינתי.

ניתן לראות את הנזק בשרשור אחר שפתחתי, מוסך מורשה יבואן הגיע ל 5,000.. זה כמובן הזייה של מחיר אבל הם סתם ניפחו. אלך למוסך אחר שאני מכיר ואני מאמין שהמחיר יהיה הגיוני יותר. אני רק חושש שיהיה נזק מכני, כי הגלגל אכל את רוב המכה, לכן צריך לפחות יישור פרונט, אחרכך נדע אם יש נזק מכני.

פורסם

5,000 ש"ח, אם תנכה השתתפות עצמית ועליית פרמיה יביאו אותך לפיצוי נטו של אולי 1000 ש"ח או קצת יותר. סכום אשר לטעמי שלא מצדיק את הסיכון של סירוב ביטוח אם תהיה לך תביעה נוספת.

במצבך הייתי פונה למסלול א' - שמאות, תיקון על חשבוני, דרישת תשלום מחברת הליסינג, ואם לא נענית - תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. מה שחשוב מאוד כעת הוא לפתוח תיק ייעודי ולתעד כל מהלך.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה, אך לא המוסך קובע מה לתקן אלא שמאי. כמובן שהשמאי מתייעץ עם המוסך לגבי עלויות וכו'.

אל תתחיל טיפול בלי ששמאי בדק את הרכב.

פורסם

התייחסתי לשמאי בשתי הודעות קודמות, וגיא צודק. מדובר בעלות של כמה מאות שקלים שגם אותה כוללים בדרישה/תביעה.

תיאורטית השמאי קובע וגם בודק את תוצאת התיקון. מעשית גם הוא מנהל מו״מ עם המוסך, שגם לו יש say לגבי העלויות. בסופו של דבר המוסך הוא זה שמשיג את החלפים ומשלם לעובדים. חוות דעת השמאי היא הבסיס לתביעה.

• תוכן חדש...