Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק למנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו ימים גם אני כנראה זקן......בכיתה ח\ט\י בקיבוץ היה לי זקס 50 סמ"ק ואח"כ ווספה 150 שהייתי מתדלק ממכונה כזאת  עד שהתקלקלה והחליטו לא להחליף אותה,אז פתחתי שיטה חדשה

תדלוק בבנזין רגיל

הוספת 3-4 אחוז שמן 2 פעימות לפי הרגש למיכל הדלק

וניעור בריא של כול ה"אופנוע"

פורסם
לפני 33 דקות, Buki כתב:

בקושי זוכר כלים אחרים שמלאו את זה.

מה עם כל מיני הונדה חצי ודומיהם? ימהה dt?

יום טוב גם לך

פורסם

ממה שזכור לי ההונדה חצי היה ארבע פעימות ולDT היה כבר מיכל שמן אבל אולי אני טועה.

מהדלק המעורבב זכורים לי הזקס(ICM),ווספה,פיאג'ו C,פאנטיק.

פורסם

לא זוכר הונדה חצי, אלו כלים משנות ה 70 לדעתי, קטנוע 50 סמ"ק לא מחזיק יותר מידי שנים ככה שכנראה ב 1992 הם כבר לא היו בשימוש. 

היה הונדה סופר קאב, כלי 50 סמ"ק היחיד שהיה 4 פעימות. 

פיאג'יו Si כמובן היה הרבה, עכשיו נזכרתי. היה  גם דגם דומה מאוד של Daelim. 

סוזוקי 50TSX/TSW היו נדמה לי עם מיקסר אוטומטי.

לא זוכר כלים אחרים שמלאו תערובת 2 פעימות. בכל זאת עבר קצת זמן😁

פורסם (נערך)

ההונדה 50 ("חצי") השתמשה במנוע ארבע פעימות. אותו מנוע התגלגל לקאב. כמעט כל שאר הכלים 50 סמ"ק היו 2 פעימות. 

בנעורי רכבתי על "אונדה חצי" כחולה (שהוגדלה ל-70 סמ"ק, והותאם לה גלגש קדמי גדול יותר). משום מה שרדתי כדי לספר...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yuvk כתב:

ההונדה 50 ("חצי") השתמשה במנוע ארבע פעימות.

תיבת ההילוכים הייתה גם כמו בקאב?

אני זוכר במעורפל גיר ידני (כלומר רגלי) לא גיר אוטומטי כמו בקאב.

לא מניסיון אישי.

אני הייתי מאלה שהביטו בקנאה מהצד, בח'ברה הטובים על ה"אונדה חצי". 

(*) מנועי מכונות דשא בריגס אנד סטראטון מגיעים רק  עם 4 פעימות. יש לי ניסיון אישי  עם לפחות שניים כאלו.

(**) את התערובת לוווספה150 הכנתי בעצמי בתחנת הדלק, עם ספל מידה מיוחד ל 4% שמן 2 פעימות.

(קודם שמן אחרי זה דלק ולנער קלות).

בקבוקי שמן 2 פעימות ייעודי נמכרו אז בכל תחנת דלק.

העדפתי להמנע מהתערובת מוכנה מראש , כזאת ש"בוקי"  תיאר את אופן הכנתה.

לאט ובהדרגה התחנות הפסיקו לספק את התערובת המוכנה, כפי שאמרו הביקוש להם ירד משמעותית, עם כלים דו-פעימתיים חדשים. שהיגעו עם מיקסר שמן אוטומטי.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

ההילוכים בהונדה חצי היו רגילים כמו אופנוע. עם קלצ'. ראשון למטה. רק ארבעה הילוכים כמובן, ולכן היה צריך להגדיל גלגש לטובת מהירות סופית ועל חשבון הזינוק מעמידה.

:turn-l:
  • תוכן חדש...