Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם,

אנחנו מתכננים שיפוץ, ומעוניינים לשלב שבירת קירות.

בשרטוט המצ"ב אדום = בלוקים, כחול = בטון

מאמין שאת הבלוקים המסומנים אין בעיה להוריד.

לגבי קיר הבטון, אני רואה שהוא 15 ס"מ ומתחתיו יש עוד קיר בטון ברוחב 20 ס"מ, מה שמביא קצת אופטימיות שאת ה15 ס"מ ניתן יהיה להוריד וה20 הוא תומך.

באילו מקרים נדרש אישור קונסטרוקטור בכתב?

WhatsApp Image 2023-02-23 at 16.12.15.jpeg

פורסם (נערך)

השרטוט המצטרף הוא מתוך תכנית בקשה להיתר, או תכנית מכר ישנה מאד, משרטטת ידנית, שהוכנה, לכל המאוחר  בשנות ה-70-80 של המאה הקודמת, כנראה עוד לפני זה.

אין שום קשר בין המסומן בתכנית הזו, לבין צורת הקונסטרוקציה בפועל.

מה שהיו עושים אז זה לצבוע בצורה חיננית כדי להעביר את התכניות לוועדה.

הקונסטרוקציה האמיתית, תוכננה חודשים מאוחר יותר.

אתם תצטרכו לשכור קונסטרוקטור, שינחה שיפוצניק מטעמכם לגרד לו פסי טיח לאורך הקירות והתקרות. 

אחרי זה, הוא ינחה אתכם מה אפשר לפרק ומה לא.

ככלל אצבע, קיר שעבה מ-10 ס"מ יש לנהוג בו זהירות יתר.

גילוי נאות: הכותב הוא אדריכל ולא מהנדס בניין.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 6

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה, אתה יודע להעריך מה סדר גודל עלות הקונסטוקטור במקרה כזה?

אכן מדובר בתכנית בניין במופיעה בארכיון אתר העירייה, הבניין נבנה באיזור '85.

את הקירות של ה7 ס"מ אני מבין שאין בעיה להוריד, נכון?

פורסם (נערך)

בתנאי שהם באמת בעובי 7 (10 עם הטיח)...

אם תבדוק, אתה עלול לגלות שהקירות לא נבנו בעובי שמשורטט בתכנית הזו.

ב-85 כבר היו תקנים מתקדמים ליציבות מבנים.

אולי בסוף בכלל בוצעה קונסטרוקציה של גריד עמודים וקורות...

מהנדס (או הנדסאי) בניין יקחו בין כמה מאות (בתחום הגבוה, לא 200...) לבין אלפיה ומשהו, עבור יעוץ "בעמידה", למה בר הריסה ומה לא (כמובן שתוך מתן אחריות מקצועית למה שהם אומרים)  ללא תכניות קונסטרוקציה וחישובים מורכבים.

לצערי, המהנדס הצעיר והחביב שהייתי תמיד ממליץ עליו לעבודות כאלה (אפילו פה בפורום, פעם או פעמיים), נמצא בשלבי התקפלות מתקדמים מכאן, ולא לוקח דברים חדשים. 

ממליץ לחפש אחד כזה, ולא לפנות למשרד תכנון גדול, כי המחיר שם יהיה גבוה ללא קבלת שום ערך מוסף.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני שילמתי לפי כ-5 שנים 3,500 + מע"מ על אישור חתום לשיפוץ שכללו כמה אלמנטים שהקונסטרוקטור היה צריך לאשר, אני מניח ש2,500-3,500 זה סביר.

לטעמי אישור בכתב חשוב להמשך (אלא אם זה קיר 10 כמו שnatco רשם) - זה חיוני לביטוח אם יקרה משהו, זה צריך להיות מסמך שאתה מעביר לקונה הבא בתהליך המכירה כחלק מגילוי נאות.

• תוכן חדש...