Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי סיטואציה לא פשוטה שבה יש רכב שפגע בי וברח מהמקום.

במשטרה כהרגלם לא עשו כלום אז יישבתי על המצלמות של הרכב (יש לי כמה מצלמות ברכב) לחפש משהו שיעזור לי לתפוס את הפוגע.

לבסוף הצלחתי להגיע לפוגע ובאיזשהי דרך הוא שייך לאחת מחברות הליסינג של רכבים (אצלו היה רכב חברה בבעלות הליסינג).

מפה לשם הגעתי אל הפוגע ולחברה שבה הוא עובד + חברת ליסינג שלו. הוא דיווח שהוא עשה איתי תאונה ושהוא אשם.

משם התגלגלתי לשיחות מול חברת ליסינג שלו שטענה שהוא מודה באשמה ושהם מכסים נזק עד 25 אלף ש״ח ומעבר לזה מערבים חברת ביטוח (הפניקס). ביצעתי את התיקון + שמאי וכנוהל הוצאתי שיקים לשמאי + מוסך מורשה על השמאות והתיקון.

הבעיה שלי עכשיו שחברת ליסינג מסרבת לשלם את החוב על הנזק. עוד מעט נגמרים 90 יום של השיקים והם יופדו. מחברת ליסינג לא ראיתי עד היום שקל, אין עונה ואין שומע.

הצלחתי להשיג את מחלקת בתביעות שלהם (שפשוט מסננת אותי באופן אוטומטי) דרך מזכירות והזאת שיישבה איתי על קו סיפרה לי סיפורים (בתקווה שאני אאמין לשטויות שלה) שמי שאחראית על התשלום מאוד מאוד חולה (90 יום חולה) ואין להם אפשרות לשלם ועלי לחכות.

אין למי ולמה לחכות כי 90 יום נגמרים ואני הולך לשלם על הנזק מהכיס שלי.

הלכתי לחקור קצת על החוק של מה עושים במקרה כזה והבנתי שעל עורך דין לקחת 13% במקסימום מסכום הנזק כשכר טרחה שלו. מאחר שמדובר בנזק של 4500 ש״ח, קשה לי להאמין שאיזשהו עורך דין יעבוד קשה בשביל 500 ש״ח.

השאלה, אם יש כאן מישהו שנתקל במקרה כזה והאם זה מצריך תביעה בבית משפט השלום (כי אם אין הסיפור הזה הולך להימרח לעוד חצי שנה לפחות).

אשמח לעזרה 😔

פורסם

לא ברור לי למה אתה נזקק לחסדי חברת הליסינג.

אם הבנתי אותך נכון, יש לך את הפרטים של הנהג.

מדוע, אם כך, אינך בא בדרישת תשלום מהנהג? אם יבחר שלא לשלם, על אף שהודה, תבע אותו, על כל ההוצאות, לרבות הנזק שנגרם לך בגין הפקדת ההמחאות.

ולחולה נאחל רפואה שלמה.

פורסם

אין לך סוכן ביטוח? תן לו (או לחברת הביטוח, אם אתה מבוטח ישירות) לטפל בתביעה. אתה לא מכיר את השטיקים, בשבילם זה לחם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, Keyser Söze כתב:

לא ברור לי למה אתה נזקק לחסדי חברת הליסינג.

אם הבנתי אותך נכון, יש לך את הפרטים של הנהג.

מדוע, אם כך, אינך בא בדרישת תשלום מהנהג? אם יבחר שלא לשלם, על אף שהודה, תבע אותו, על כל ההוצאות, לרבות הנזק שנגרם לך בגין הפקדת ההמחאות.

ולחולה נאחל רפואה שלמה.

אין פה עניין של חסד מטעם חברת ליסינג. יש פה עניין של אני צריך לקבל את הכסף וזהו.

כאמור, הרכב שייך לחברה שנמצא בליסינג של חברת ליסינג. בפועל הנהג של הרכב הוא לא בעל הרכב בכלל. הוא רכב חברה שבבעלות חברת ליסינג. כלומר הרכב שייך לחברת ליסינג בפועל (קומבינה על קומבינה).

ברור שאפשר להביא את זה לבית המשפט. אבל אם יצא לך אי פעם לתבוע אתה צריך להבין שזה תהליך שבקלות יכול להימרח על פני כמה שנים. רק ההמתנה לגישור הראשון היא בין 6-9 חודשים תלוי בעיר שבא זה קרה (ותורים שיש באותו בית משפט). צריך גם לקחת בחשבון שלא לכל בית משפט אפשר להגיע (קרוב לבית וכולי) אלא לבית משפט הקרוב למקום האירוע.

קראתי גם את החוק ואין שם שום דבר שמזכיר פיצויים בגין אי תשלום (יכול להיות שפספסתי ויכול להיות שיש עוד חוקים שנגררים לחוק שאני לא מכיר, אני לא עורך דין).

לפני 7 דקות, sperial כתב:

אין לך סוכן ביטוח? תן לו (או לחברת הביטוח, אם אתה מבוטח ישירות) לטפל בתביעה. אתה לא מכיר את השטיקים, בשבילם זה לחם.

הייתי מאוד שמח להעביר את זה לחברת ביטוח שתטפל בעניין רק שבמקרה הזה לחברת ביטוח לא באמת אכפת או יש אינטרס לבזבז את הזמן. מאחר שאני לא אשם בתאונה ההצעה היחידה שיש להם זה להפעיל את הביטוח שלי מה שכמובן לא כלכלי בעליל. ברור לי שהם רוצים להרוויח על זה (הם ארגון לכלכלי בסופו של יום) כי זאת המטרה שלהם. רק שאני לא חושב שעל 4500 ש״ח ארצה להפעיל ביטוח עם השתתפות עצמית של 2500 + פרמיה ל3 שנים הקרובות. המטרה שלי בסופו של יום להוציא מהאשם את הכסף שהוא מחוייב לשלם לי במינימום בזבוז של זמן ובדרך היעילה ביותר. לכן בדקתי גם את העניין של עורך דין ומבחינתו בחוק הוא יכול לחייב לא יותר מאשר 13%. כאמור, אף עורך דין לא יריץ את עצמו בין בתי משפט ויבזבז את זמנו בשביל 500 ש״ח. ייעוץ עם עורך דין עולה יותר (בשביל לשבת איתו על קפה ולהתייעץ הוא יכול לעשות 1000 ש״ח בקלות, אז לרוץ בשביל 500, ממש לא).

פורסם

אם זו התיחסות של חברת הביטוח תפסיק לעבוד איתה, וספר לנו על מה שקרה.

במהלך השנים היו לי לפחות חצי תריסר ארועי תאונת חזית אחור כאשר אני האחור, תמיד תפקידי הסתכם במילוי טפסים והמצאת מסמכים, וחוץ ממקרה אחד הכסף הגיע בזמן. היה מקרה אחד שבו ההליך התארך, והמוסך הסכים לדחות את הפקדת הצ׳ק בחודש (אישרתי להפקיד כעבור שבועיים, כשהכסף התקבל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלח להם מכתב רשום שבו אתה מודיע להם שאם לא יועבר לך תשלום מלא עד תאריך X אתה מגיש תביעה.

אם במקרה יש לך קרוב או מכר שהוא עו"ד ומוכן לשלוח כנציגך, עדיף.

לפעמים האיום מספיק, אם לא, ממילא תביעה היא ההליך שבו תצטרך להמשיך.

(בתקווה שיש לך תיעוד של התקשורת איתם שבהם הם לוקחים אחריות מלאה על המקרה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

זאת לא תביעה שמצריכה עו"ד. אתה גם לא רוצה עו"ד.

זאת תביעה שמתאימה לבית משפט לתביעות קטנות. נכון, לעיתים זה לוקח זמן. 

תביעה עם עו"ד זה בבימ"ש שלום, ושם זה יכול להתגלגל במשך שנים על גבי שנים (דחיות, ערעורים וכו').

אם אתה יכול כלכלית לשלם את העלות של המוסך - תשלם, ותתבע את בעל הרכב / נהג (לא כל כך הבנתי מי נגד מי בסיפור).

אם אין לך יכולת כלכלית, אז אין לך ברירה אלא להפעיל ביטוח, ואח"כ לתבוע מבעל הרכב/ נהג את עליית הביטוח.

אין פתרון קסמים.

פורסם
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

שלח להם מכתב רשום שבו אתה מודיע להם שאם לא יועבר לך תשלום מלא עד תאריך X אתה מגיש תביעה.

אם במקרה יש לך קרוב או מכר שהוא עו"ד ומוכן לשלוח כנציגך, עדיף.

לפעמים האיום מספיק, אם לא, ממילא תביעה היא ההליך שבו תצטרך להמשיך.

(בתקווה שיש לך תיעוד של התקשורת איתם שבהם הם לוקחים אחריות מלאה על המקרה).

הממ הבאת רעיון!

אכן הכל מתועד וכתוב.

אנסה עם מכתב איום.

לפני כשעה, guya72 כתב:

זאת לא תביעה שמצריכה עו"ד. אתה גם לא רוצה עו"ד.

זאת תביעה שמתאימה לבית משפט לתביעות קטנות. נכון, לעיתים זה לוקח זמן. 

תביעה עם עו"ד זה בבימ"ש שלום, ושם זה יכול להתגלגל במשך שנים על גבי שנים (דחיות, ערעורים וכו').

אם אתה יכול כלכלית לשלם את העלות של המוסך - תשלם, ותתבע את בעל הרכב / נהג (לא כל כך הבנתי מי נגד מי בסיפור).

אם אין לך יכולת כלכלית, אז אין לך ברירה אלא להפעיל ביטוח, ואח"כ לתבוע מבעל הרכב/ נהג את עליית הביטוח.

אין פתרון קסמים.

יש אפשרות כלכלית לשלם 4.5k ואין סיבה שאפעיל ביטוח שבסופו של יום אשלם הרבה יותר.

ברור לי שאין פיתרון קסם, חשבתי שאולי למישהו היה ניסיון דומה ויכול לשתף בתהליך המקובל מלבד בית משפט.

נכון שמדובר על תביעה קטנה אך במקרה כמו חברות בע״מ ועוד כאלה שלא מוכנות לשלם, תמיד יבואו עם עורך דין בייצוג (הוא גם ככה יושב במשרה מלאה אצלהם בחברה) שיעשה הכל בשביל לא לשלם לך שקל. 

פורסם

לביהמײש לתביעות קטנות לא ניתן להגיע מיוצגים ע"י עוײד למרות שסביר שחברת הביטוח תשלח גורם שיש לו הבנה בעניין. אם יש לך הוכחות הייתי שולח מכתב רשום עם התראה לפני הגשת תביעה, ממתין 10 ימים ואם אין תגובה מגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות. 

פורסם

ברגע שהם מכירים בחבות שלהם לנזק אין להם אינטרס להגיע לבית משפט, אלא אם אין להם כסף לשלם והם רוצים לגרור רגלים, וכשמדובר בחברה גדולה וסכומים כאלה, הסיכוי לזה קטן.

פורסם
לפני 10 שעות, Moshe c כתב:

לביהמײש לתביעות קטנות לא ניתן להגיע מיוצגים ע"י עוײד למרות שסביר שחברת הביטוח תשלח גורם שיש לו הבנה בעניין. אם יש לך הוכחות הייתי שולח מכתב רשום עם התראה לפני הגשת תביעה, ממתין 10 ימים ואם אין תגובה מגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות. 

לא יודע מאיפה המידע אבל לבית משפט לתביעות קטנות ניתן להגיע עם עורך דין ולהיות מיוצג ע״י עורך דין וזה בדיוק מה שחברות עושות.

לפני 8 שעות, Be roo כתב:

ברגע שהם מכירים בחבות שלהם לנזק אין להם אינטרס להגיע לבית משפט, אלא אם אין להם כסף לשלם והם רוצים לגרור רגלים, וכשמדובר בחברה גדולה וסכומים כאלה, הסיכוי לזה קטן.

אני מאמין שהם יותר כמו גוררים רגליים או בונים על זה שאף אחד לא יעשה שום דבר במקרה כזה (סוג של שיטת מצליח).

פורסם
לפני 20 דקות, amann כתב:

לא יודע מאיפה המידע אבל לבית משפט לתביעות קטנות ניתן להגיע עם עורך דין ולהיות מיוצג ע״י עורך דין וזה בדיוק מה שחברות עושות.

ס' 63 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד - 1984

פורסם
לפני 36 דקות, Moshe c כתב:

ס' 63 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד - 1984

לא כתוב שם שלא ניתן להיות מיוצג ע״י עורך דין. יש לך גם תיקון לסעיף מתחת שמסביר מתי ואיך ניתן להיות מיוצג ע״י עורך דין.

ההבדל היחידי שעורך דין לא יכול לכלול את שכר הטרחה שלו בסכום שנתבע בבית המשפט.

פורסם

לא ניתן. למעט מקרים מיוחדים.

לפות"ש: מכתב לנהג וגם לחברה. אם לא משלמים - תביעה בקטנות בלי עו"ד.

אגב, חברת הביטוח אמורה לעזור לך בהסברים והגשת התביעה גם ללא הפעלת הפוליסה (סיוע משפטי במסגרת הפוליסה).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעה, amann כתב:

לא כתוב שם שלא ניתן להיות מיוצג ע״י עורך דין. יש לך גם תיקון לסעיף מתחת שמסביר מתי ואיך ניתן להיות מיוצג ע״י עורך דין.

ההבדל היחידי שעורך דין לא יכול לכלול את שכר הטרחה שלו בסכום שנתבע בבית המשפט.

תקרא את ההודעה המקורית שלי ואת סעיפים א ו-ב שבסעיף 63 לחוק שוב. לעניות דעתי מה שכתבתי נכון. 

• תוכן חדש...