Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קניתי לילדה והאוטו חמוווד. אבל מכוון כל כך לחסכון בדלק (כולל גיר ארוך מאוד) שקשה לו בעליות של חיפה.

איך אפשר לחזק קצת את האוטו, לא משהו קיצוני- סביבות 15% ?

ניהול מנוע?

קיצור יחס העברה סופי?

מערכת פליטה?

אולי להקטין את הג'נטים ??

אגב זה, שאלה כללית-  צמיגים בחתך נמוך יותר מקטינים את הקוטר הכללי של הצמיג או שהוא נשאר זהה?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
לפני 54 דקות, אריק ז. כתב:

אגב זה, שאלה כללית-  צמיגים בחתך נמוך יותר מקטינים את הקוטר הכללי של הצמיג או שהוא נשאר זהה?

חתך הוא אחוז מרוחב הסוליה.

נגיד רוחב סוליה 185, חתך 70 זה 70% מ 185. 

גובה דופן הצציג 129.5.

אם תרד בחתך אבל תשאר באותו רוחב סוליה, נגיד תרד לחתך 60, גובה הדופן יהיה 111, הקוטר של הגלגל ירד. 

זה גם לא צמיג חוקי לאוטו.

מה שיכול להיות חוקי ,כפוף למפרט היצרן זה אם אתה יורד בחתך אבל עולה ברוחב הסוליה. 

נגיד רוחב 195, חתך 65 יתנו לך גבוה דופן 127 שזה מאוד קרוב ל 129.5 (שזה בדוגמא שלנו הצמיג המקורי) וזה כן יכול להיות צמיג חוקי (אם היצרן מספק מידה כזו בגרסה אחרת של אותו דגם) כי שינוי הקוטר מזערי.

פורסם (נערך)

יש לי בדיוק רכב כזה כמה שנים. 

פרקטית אין דרך לחזק את הרכב. זהו מנוע אטמוספירי שאינו חזק במיוחד. 

ניתן בכל זאת לעשות שני דברים :

1. לוודא שהרכב מטופל ותקין מכנית - פילטרי אוויר ושמן איכותיים , פלגים נכונים, סליל הצתה תקין וכו'. 

2. ניתן משמעותית לקבל סחיבה משופרת בתפעול שונה. 

למה הכוונה ? 

בעליות לא לפחד "לתת גז" .  יש לסחוב כל הילוך לסל"ד גבוה ולהחליף להילוך הבא בזריזות. לחילופין שהרכב מאבד מהירות בהילוך מסויים יש להוריד הילוך מוקדם יחסית. 

לדוגמא, בנסיעה בעלייה למשוך כל הילוך לסל"ד 4,500-5,000 ואז להעלות הילוך. נכון, זה יגרור רעש רב ויגרע מאוד מצריכת הדלק אבל אז הסחיבה משתפרת. 

לחילופין שהרכב מאבד מהירות בהילוך מסויים ברגע שירד מ -3,000 סל"ד להוריד הילוך. 

לדוגמא, בהילוך שני ניתן לסחוב בסל"ד קרוב למקסימום במהירות 75 -80 ואין עליה כמעט  בחיפה שהאוטו לא יסחוב ככה. הילוך שלישי בסל"ד גבוה גם יסחוב היטב. המנע משימוש בעליות בהילוכים 4,5 שיחס ההעברה בהם נמוך ומיועדים לשיוט חסכוני. 

מצרף גרף ספציפי של לנצ'יה איפסילון ידנית כמו שלך - תוכל לראות כל הילוך באיזה סל"ד איזו מהירות הרכב מספק. 

Screenshot (631).png

IMG_20161230_114740.jpg

IMG_20161230_114626.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

15% ממנוע אטמופספרי קטן שלא מיועד להספק גבוה מהתחלה, זה חלום בהספניה, ולא כדאי כלכלית.

או כמו שאמרו פשוט לנהוג על הילוך יותר נמוך, שהמנוע יהיה יותר בתחום היעיל שלו/להחליף רכב,או להשלים עם המצב.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אין כלל כפתור כזה בדגם הזה. זה רכב ידני עם מנוע וגיר דומים לפיאט פנדה  ופיאט 500.  אכן בדגם האיפסילון הרובוטי החד מצמדי עם מנוע טווין איר 85 כ"ס יש מתג כזה אבל כאן פשוט אין. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על הגרף, הוא מדגים בדיוק את הבעיה שיש חורים גדולים בין ההילוכים.  רואים שבין ראשון לשני אפילו אם אני מושך את הראשון מעל 4500 אני נופל בשני מתחת 2500. בעליה החזקה בתוך השכונה זה בדיוק מה שקורה, והאוטו בקושי מסוגל להאיץ ב 2300 סיבובים בהילוך שני בעליה.

האוטו חמוד לאין שיעור, ומבאס אותי שהוא לא סוחב. אין גיר קצר יותר שאפשר להכניס במקום?

פורסם

אין לי תשובה מוסמכת אבל יש למצב שגיר של פנדה יכול להיכנס? אחרי 4 שנים עם פנדה 2014 בעליות של חיפה, הרכב לא היה פנתר אבל עם דוושה לחוצה והילוך מתאים כמעט תמיד הייתי אני זה שעוקף בעליות..

נדמה לי שחיצונית הגיר דומה עד זהה אבל יחסי ההעברה בפנים מעט שונים (ואולי אני טועה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה, 

לפני שעתיים, spidrman כתב:

אין לי תשובה מוסמכת אבל יש למצב שגיר של פנדה יכול להיכנס? אחרי 4 שנים עם פנדה 2014 בעליות של חיפה, הרכב לא היה פנתר אבל עם דוושה לחוצה והילוך מתאים כמעט תמיד הייתי אני זה שעוקף בעליות..

נדמה לי שחיצונית הגיר דומה עד זהה אבל יחסי ההעברה בפנים מעט שונים (ואולי אני טועה).

אאז"נ הפנדה עם גלגלים 14 אינץ', אבל אבדוק

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה עדיין מעצבן. אפילו למשוך מעל 5000 סל''ד לא תמיד עוזר. כל פעם שאני נוהג באוטו של הבת אני מכבה את המזגן בעליות.

נראה לי שהפתרון הכי זול להילוכים הארוכים הוא להקטין ג'נטים. זה חוקי לרדת מ 15 ל 14?

תיאורטית זה צריך להוסיף 7% לסחיבה.

פורסם

אל תבנה על זה. (קוטר גלגל קטן  והשפעתו על יחס העברה כולל).

אם הבנתי נכון את דברייך , הרכב הוא של הבת שלך.  האם היא מתלוננת שהאוטו עגלה או רק אתה?

מהנסיון שלי התחושה הסובייקטיבית של נהג לגבי מידת העגלתיות של הרכב, נובעת מהניסיון שלו מהאוטו הקודם שלו.

לכן, אם יורשה לי לשאול, באיזה אוטו אדוני נוהג /  נהג בשיגרה? (דגם מדוייק , שנה,  כוח מנוע ,  תיבת הילוכים?).

פורסם

צודק, ברז ידנית חדשה 😃 אבל התלוננתי עוד לפני שקניתי אותה. אפילו בהשוואה לקליאו III של הבנים, הכבדה יותר ועם בערך אותם נתוני מנוע ו 100 אלף ק"מ יותר , אבל עם יחסי העברה נורמלים בגיר, היא יותר עגלה.

פורסם

קליאו3 שוקלת כמו אפסילון, אולי אפילו פחות. רק 1060 ק"ג .

יש לה 75 כוחות סוס איימתניים, לעומת 69 של האפסילון.

אבל בגדול אתה צודק, יחסי העברה, במיוחד יחס העברה סופי, זה העיקר.

מניסיון עם קליאו3 ידנית:

כיף בעיר, קצת מבאס בכביש המהיר.

פורסם

שקלתי בזמנו רכישת אפסילון כזו עם מנוע ה 900 החזק יותר ( 82 סוסים אם אני לא טועה ). אוטו שפשוט הקסים אותי, כורסאות כמושבים, יושב על הכביש ומרגיש כמו אוטו בשתי קטגוריות מעל, למעט הטירטור המוזר של המנוע ובעניין הרלבנטי לדיון הזה של " סחיבה ", די הרשים. נדחה לבסוף בשל עיצובו המשונה ע"י מי שנועד לו במשפחה.

• תוכן חדש...