Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, נעים מאד

לפני מספר ימים האוטו עבר טיפול שני במוסך מורשה טויוטה (קורולה 2018 , 9000 ק'מ)

הרכב נסע פצצה לפני הטיפול ונכנס למוסך בעד טיפול 75,000 על מנת לתת לי נחת עוד יותר. (4000 ק'מ אחרי טיפול קודם)

הרכב היה של אבי ומפאת מחלתו (פרקינסון) הרכב כמעט ולא נסע 4 שנים, הועבר אלי והיה חייב להיכנס לטיפול.

כשיצאתי מהטיפול הרגשתי שההגה רועד מעט ולא חסר ויברציה כמו שהיה קודם. התחילו גם רעשים כמו של טרקטור מתוך מכסה המנוע כשעמד ברמזור שעברו להגה והדשבורד.

כשחזרתי הביתה העמדתי את הרכב בחניה מקורה וישרה והמתנתי כ-20 דקות וגיליתי שמילאו שמן מנוע באופן שנראה מוגזם. 

חזרתי למוסך שם וציינתי שהרכב לא אותו רכב שנתקבל ושיש ויברציות. נתקבלתי בבוז מיניאטורי מצד פקיד הכניסה שאולי הבעיה הייתה עוד לפני הטיפול שלהם. ואחרי כן הזמנתי אותו לשבת איתי ברכב ולשמוע את הבעיה בוידאו שצילמתי, וידאו של דקה ורבע, לא סיים לפחות שלוש פעמים לאמר שהוא לא שומע כלום. אמר שיקרא לטכנאי ראשי. בא טכנאי ישב בשקט והסכים שיש רעש, לקח האוטו והעלה על ליפט בדקו רגע ואמרו שאין בעיה גלויה.

בנסיעה גם נשמעו רעשים של תקתוקים מהמנוע (אחרי החלפת שמן). בעיה שנפתרה אחרי וידאו שצפיתי ביוטיוב שהסביר שלתת גז 3500 סל"ד, 2 דקות בניוטרל, תפתור את הבעיה של התקתוקים ואכן היא נפתרה, כלומר הם לא עשו את זה במוסך. 

הבעיה שלי שאני פרפקציוניסט. אני שם לב לכל פרט ומיד הורגש השינוי לרעה.

היום חניתי את האוטו עד 3 בבוקר שהשמן יתמצק ובדקתי שמן, אלה התוצאות

מה דעתכם? תודה לכולכם

20230124_031125.jpg

20230124_031141.jpg

20230124_031153.jpg

20230124_031305.jpg

20230124_031414.jpg

toyota-corolla-2013.jpg

פורסם

א.אין קשר בין ויברציות בהגה לעודף שמן(אולי פרקו גלגלים ונפלה משקולת איזון אז יש לבצע איזון גלגלים בפנצ'ריה)

שאלות:

האם שמו לך שמן בהתאם לתקן הנדרש במודל ובשנתון(תיקתוקים ששמעת...?)

מה עוד בוצע בטיפול?

לגבי עודף השמן:

בעיקרון זה לא בריא למנוע.

העודף לא היסטרי משהו כמו 300-400 סמ"ק לא משהו שיגרום נזק אך מומלץ לרוקן מעט או לשאוב,הרבה מוסכים ממלאים יותר מדי ולא מקפידים.

אתה יכול לחזור לשם ,תראה למר יועץ שירות את תמונת המדיד ותבקש לרוקן מעט.

עדיף כמה מ"מ מתחת לMAX מאשר מעל,יש לך אחריות 3 חודשים על העבודה וזה לא תקין.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

טיפול די סטנדרטי במוסכים מורשי יבואן

יש כמה דברים צורמים

הארכת אחריות פטנט שניתקלתי בפורום במוסכי טויוטה(היה עוד מישהו שהעלה חשבונית עם "הרחבת אחריות") לגבות עוד(לא מעט) כסף מהלקוח לא מבין למה זה טוב ללקוח ולמה אשרת את זה בכלל(או שגבו בלי לשאול\התנו את זה)

שטיפת מנוע-אני לא יודע איזה סוג שטיפה הם עשו אבל במנועים של היום עמוסי מחשבים ואלקטרוניקה זה משהו שרק יכול לגרום נזק ובטח שמיותר לרכב בן 4 ובכלל

פלאשינג למנוע-עוד פעולה מיותרת לרכב בן 4(ובכלל) שגם עלולה להזיק

מסיר פיח -תמיד דוחפים את זה בלי לשאול,עוד הוצאה מיותרת של חומר שלא תורם דבר ברכב תקין וחדש יחסית

חומר ניקוי למסנן שמן-על 2 שפריצים של דגריזר כלשהו גבו מחיר של מיכל שלם

נראה שטיפול קטן+ של שמן+ פילטר ומסנן מזגן של 600-800 ש"ח מחיר מורשה התנפח ליותר מ1500 כולל

החשבונית הזו ושכמותה זו הסיבה שהפסקתי לבצע טיפולים במוסכים מורשים(כי אין לי זמן וכח להתמקח ולהשגיח על כל דבר) והתחלתי לטפל ברכב בעצמי.

כך שולט במה שקורה אצלי ברכב וגם בחשבון הבנק

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

יכול להיות שבשטיפת המנוע מים או חומר שהשתמשו בו הגיעו למקום לא רצוי ונגרם נזק כלשהו שגורם לרעש. קשה לדעת מהיכן זה מגיע דרך האינטרנט, תנסה לפתוח מכסה מנוע ולהקשיב. 

את השמן הייתי מרוקן בעצמי בעזרת מזרק וצינורית דרך מדיד השמן כי במוסך עלולים לרוקן יותר/פחות מידי ולא תצא מזה. 

בפעם הבאה תבקש הצעת מחיר ללא כל התוספות שהזכיר החבר מעל. יעלה פחות וגם הסיכוי לנזק יקטן. 

פורסם

לא ברור לי עניין האחריות עד כמה שידוע לי מ5 שנים מומלץ לבטח את הסוללה בסכום של כ-400 שח לשנה או 15,000 קמ. 

רק שהרכב שלך לא היבריד, האם היבואן מציע הארכת אחריות לכל הדגמים ואם כן אז תכניס את הרכב למוסך במסגרת האחריות ותבקש שלא ישחררו את הרכב עד שהנושא יטופל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני לא מבין.

חזרת למוסך בגלל ויברציה ועודף שמן.

אמרת להם שיש עודף שמן והם לא הורידו?

או שכל הדיון על יש ויבראציה / אין ויבראציה השכיח מהם וממך את עניין עודף השמן?

אני מצטער בשבילך שבאת למוסך עם רכב שלא נסע 4 שנים ויש לו רק 9 אלף קילומטר על השעון.

וכנראה גם לא היה צריך להכנס למוסך, אלא כדי לשמור על האחריות וכו' ובסוף חיללו את כבודו וכבודך.

ואתה עוד מעיד על עצמך שאתה פרפקציוניסט (מודד גובה שמן ב 3 בלילה) , אז בכלל זה תוספת עוגמת נפש.

• תוכן חדש...