Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Wey Coffee01 - מהירות נסיעה על חשמל טהור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב
חבר היה שבוע שעבר בהשקה של הWey Coffee01 (שווה פוסט לבד), התרשם מאוד ובודק אופציה להחליף את המרצדס GLA שלו (בת שנתיים).

מטרה וחסכון בדלק (הבחור נוסע המון) אבל עדיין רוצה "פינוקים".

נציג המכירות ציין בפניו שהרכב נוסע על חשמל טהור עד נסיעה במהירות 84 קמ"ש מעבר לכך מנוע הבנזין יכנס לפעולה, מבחינתו זה דיל בריקר, רוב הנסיעות שלו הם בין עירוניות.
מישהו הספיק לנסוע בנסיעת מבחן ויודע להגיד אם כן או לא?
בדול זה מוזר לי הנירו שלי יודעת לנסוע גם ב120 קמ"ש על חשמל לבד (פלאג אין), וזה די תלוי בסגנון הנהיגה...

תודה

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

רכב חדש, בספק אם מישהו כאן קנה (או יקנה) ובגיזרת המחיר הזאת נהוג נסיעות מבחן קצת יותר ארוכות מרבע שעה בחניה, אם מבקשים.

שיקח את הרכב לכביש מהיר ויבדוק. 

• אהבתי 1
פורסם

קראתי לא מעט ביקורות על הרכב הזה בעקבות חבר שמתלבט עם לרכוש - באחד ממבחני הדרך היה רשום שהצליחו לגמוע איתו במצב חשמלי בלבד כ110 קילומטרים כאשר חלק ניכר מהנסיעה היה במהירות של 130 קמ"ש. 

העניין הוא - שברגע שאתה מרוקן את הסוללה הזו - אתה נשאר עם מנוע טורבו בנזין שיעשה במקרה הכי טוב 1:15 

תיקח בחשבון את המדדים של הנסועה היומית הממוצעת בשביל להבין אם זה באמת רלוונטי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

@lanosforce במה שונה מה שרשמת מכל רכב פלאג אין אחר? 

יש אצלנו בעבודה לא מעט MG EHS, כל מי שמחזיק בכזאת אומר שהסוללה מחזיקה כ 40 קמ ולאחר מכן הרכב צורך כ1/11 קמ לליטר. 

אגב, אם ציינת זאת לשלילה, טווח של 110 קמ כשרוב הנסיעה הייתה ב130 קמש זה מצויין, רכבים חשמליים צורכים יותר חשמל דווקא בנהיגה רצופה ומהירה כשהרגנרציה כמעט ולא בשימוש.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

קראתי לא מעט ביקורות על הרכב הזה בעקבות חבר שמתלבט עם לרכוש - באחד ממבחני הדרך היה רשום שהצליחו לגמוע איתו במצב חשמלי בלבד כ110 קילומטרים כאשר חלק ניכר מהנסיעה היה במהירות של 130 קמ"ש. 

העניין הוא - שברגע שאתה מרוקן את הסוללה הזו - אתה נשאר עם מנוע טורבו בנזין שיעשה במקרה הכי טוב 1:15 

תיקח בחשבון את המדדים של הנסועה היומית הממוצעת בשביל להבין אם זה באמת רלוונטי. 

הבחור ראה בפורמים בצרפת שהניסוח המדויק זה 80% מלחיצת דוושה הנסיעה תהיה על חשמל טהור...

פורסם
לפני 3 שעות, daniel204 כתב:

@lanosforce במה שונה מה שרשמת מכל רכב פלאג אין אחר? 

יש אצלנו בעבודה לא מעט MG EHS, כל מי שמחזיק בכזאת אומר שהסוללה מחזיקה כ 40 קמ ולאחר מכן הרכב צורך כ1/11 קמ לליטר. 

אגב, אם ציינת זאת לשלילה, טווח של 110 קמ כשרוב הנסיעה הייתה ב130 קמש זה מצויין, רכבים חשמליים צורכים יותר חשמל דווקא בנהיגה רצופה ומהירה כשהרגנרציה כמעט ולא בשימוש.

לא אמרתי שזה שונה. 

לא ציינתי לא לחיוב לא לשלילה, כתבתי את מה שידוע לי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האם אין לרכבים פלאג אין מצב היברידי חסכוני שבו הם מעבירים בין חשמל לבנזין על פי תנאי הנסיעה ומתפקדים כרכב היברדי רגיל עם סיוע חשמל למקרי האצה, כמו כל פריוס או איוניק, שילוב שהוכיח את עצמו כסופר חסכוני.  ולא רק מצב שבו קודם כל מרוקנים את הסוללה ?

פורסם
לפני 15 שעות, bobi כתב:

האם אין לרכבים פלאג אין מצב היברידי חסכוני שבו הם מעבירים בין חשמל לבנזין על פי תנאי הנסיעה ומתפקדים כרכב היברדי רגיל עם סיוע חשמל למקרי האצה, כמו כל פריוס או איוניק, שילוב שהוכיח את עצמו כסופר חסכוני.  ולא רק מצב שבו קודם כל מרוקנים את הסוללה ?

מאד תלוי בדגם. יש מספר מצבים, והם לא זהים בדגמים שונים.
הרבה מדגמי הפלאג-אין כן נועדו למחשבה שהטווח החשמלי נטו מספיק לכל (או כמעט כל) הנסועה היומית של הנהג בתנאים עירוניים/פרבריים, ולכן בברירת מחדל, הם נוסעים 100% חשמלי ועוברים למנוע רק כשאין ברירה (ולפעמים, ללחוץ על הדוושה זה אין ברירה, כי המנוע החשמלי בכוונה קטן וחסכני יחסית).
בכלל לא בטוח שאיזשהו פלאג-אין מתאים למי שעושה נסיעות ארוכות יומיומיות מעבר לטווח הסוללה.

בכל אופן, אלא אם כן זה דגם פלאג-אין שכבר יש נסיון משמעותי איתו בכל מיני תנאי נסיעה, למה להיכנס לזה?
לו אני החבר של פות״ש, ממש לא הייתי רוצה להיות זה שיתגלחו עליו, במיוחד כשמדובר ברכב ״יוקרה״ מדגם שלא מוכר בארץ, ומותג ללא היסטוריה בארץ.

יש כבר הרבה נסיון למשל עם דגמים כמו ה-DSE של פולקסוואגן (גולף ופאסאט), אא״ט אין ייבוא סדיר אבל הובאו בייבוא מקביל, ושם החיסכון בנסיעה משולבת מאד משמעותי.
גם ה-PHEV של פיז׳ו (508 ו-3008) מקבלים ביקורות טובות באירופה, עם טווח של 60 ק״מ חשמלי לפי התקן שהוא כנראה די ריאלי.
https://www.plugmag.co.il/peugeot-3008-phev-review/

פורסם
בתאריך 8.1.2023 בשעה 08:23, Uri-G כתב:

רכב חדש, בספק אם מישהו כאן קנה (או יקנה) ובגיזרת המחיר הזאת נהוג נסיעות מבחן קצת יותר ארוכות מרבע שעה בחניה, אם מבקשים.

שיקח את הרכב לכביש מהיר ויבדוק. 

יש ולוג מקיף של בועז קורפל וכפיר כשריאן. עלה אתמול ליוטיוב. 

ציינו שכל המלאי נמכר, ובנוסף יש עוד כמה מאות יחידות בדרך לארץ. 

פורסם

אהלן, אני שוקל לרכוש את הרכב וקראתי( וצפיתי) לדעתי כל מידע שזמין על הרכב למעט אולי חומרים בסינית. 

נראה מאוד מעניין והם מכוונים גבוה, המותג חדש בשם, לא חדש כלל מבחינת החברה, החברה עצמה זה great wall motors, די מוכרת וגדולה בסין. 

לגבי מלאי, היו 200 רכבים, הרבה שמו מקדמה, כולל אני כדי לשריין את הרכב, כי לא ברור איך המס ישליך על התמחור, הרכבים בנגלה הזו היו בארץ טרום כניסת המס אז לא יודע אם המחיר יישמר לנגלה הבאה. 

לשם השוואה קיה ספורטאז פלאג אין עם 50 ק"מ חשמל ורכב בסגמנט C ולא D עם אבזור נמוך יותר, וביצועים בהתאם, מתומחרת ב 250,000 ש"ח, ראב 4 שמגיעה ל 70 ק"מ בחשמל, גם סגמנט C עולה 270,000 ש"ח, הקלאס שאליו מכוון הרכב, זה וולוו Xc 60,  X3 bmw plug in, ועוד... כולם מעל 400,000, כדי לקבל פרספקטיבה של תמחור, אאודי Q3 בארץ מתומחרת ב 270,000 מחיר פתיחה, מחיר בגרמניה 33,400 יורו... Wey מתומחר בגרמניה ובכלל באירופה ב 

59,000 יורו ופה 270,000 ש"ח ל פרמיום, זה תמחור לדעתי מאוד אגרסיבי להחדרת מותג חדש וליצור בסיס לאמון הציבור, יש קופי 02 לדעתי מבחינת שיווקית ועסקית, יבססו אחיזה עם ה 01 יעלו את המחיר ויביאו את ה 02. לגבי הנושא הראשון של מהירות וכדומה, כתוב שניתן לנסוע חשמל בלבד עד 135 קמ"ש וניתן להגיע ל 110 ק"מ במהירויות גבוהות, עם יותר עדינות ניתן גם להגיע ל 120-130 ק"מ בטווח. וללא קשר יצא עדכון שקראתי, שמביא את זה ל טווח של עד 204 ק"מ, לא יודע אם כבר זמין ומה עשו בעדכון, אולי מגבלת מהירות, מנוע אחד בלבד וכו.... 

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי הוא עולה בסביבות המחיר של ds7 פלאג אין באירופה. בארץ הוא קצת יותר זול אבל לא באופן חריג.

לבסס אמון ציבור לרמות המחיר האלה לוקח הרבה זמן וה ds7 הוא דוגמה טובה. לא רואה איך ווי קפה עושה את זה יותר מהר.

אני מסכים שהטריו הגרמני נמכר בארץ במחירים מוגזמים כמעט בכל הגרסאות, אבל לרוב קהל היעד שלהם דורש דברים שלא נראה לי שהקפה מוכן להם (והשם הדבילי הוא אחד מהם). כמו הרבה סינים הוא נותן תמורה טובה על הנייר (לא נהגתי) אבל כי יש לו עוד הרבה מה להוכיח וברמות המחיר האלה יש הרבה אופציות, בניגוד לטיגו 8 או אטו 3 שנמצאים בגזרות מחיר כמעט חסרות מתחרים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

לסינים, שלא כצרפתים, מוניטין נייטרלי יחסית, מה שבהחלט מאפשר בהינתן התמורה היחסית גבוהה למחיר, התנפלות מסיבית של קונים, מה שאגב קורה אצל ג'ילי ובי. ווי. די. לא רואה משהו שונה באוטו הזה שמציע המון למחירו. אני לא שם, אין מטען ועד שלא אהפוך את החצר קדמית למגרש חניה, גם אין מקום לכזה. אבל ובמיוחד כמי שגם סיאט אטקה ( אוטו נהדר מכל בחינה לטעמי ), נראית לו גדולה מדי, רחבה מדי, קופי כזה עם שני מטר רוחב וכמעט חמישה אורך, נראה כמו נושאת מטוסים שמנסה להכנס לנמל יפו. 

פורסם (נערך)

לסינים אין תדמית ניטרלית והתגובות בפורום מעידות על כך (מסכים שגם אין תדמית טובה לצרפתיות כמובן). הייתי שוקל אפילו רכב סיני אם מדובר על רכב חשמלי מלא או בנזין קלאסי (מנוע אטמוספרי ותיבה פלאנטרית) , אבל כשמדובר על רכב פלאג אין הייבריד, התצורה הכי מורכבת שיש, גם מנוע חשמלי וגם בנזין, גם סוללה, גם מטען, גם טורבו, גם גיר דו מצמדי, אני לפחות, הייתי רוצה שזה יגיע מחברה שאני יודע את ההיסטוריה שלה.

ומאתיים מכוניות זה לא כמויות, כמעט חצי ,סביר להניח, הלך לבעלי/עובדי חברה ובני משפחותיהם בהנחות, והם גם יקבלו יחס שונה במוסך , ורק השאר לפרטיים. לא רואה התנפלות על הרכב וזה לא בגלל שהוא לא נותן תמורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

לא מזהה יחס נגטיבי במובהק למכוניות סיניות. נכון שקיימות סטיגמות גם בעניין הזה, אבל הן די פריכות, שלא כצרפתיות שם הסטיגמות בחלק מסיבי מהמקרים מהוות דיל ברייקר, בסיניות זיהוי של עיסקה טובה מריץ את הקליינטים לחנויות. ומרביתם אגב מתעניין קצת פחות ודי בצדק אגב, במורכבות המכנית של מה שהם קונים ( הסינים כבר סיימו להיות פרימיטיבים בכל הנוגע לכישורים ההנדסיים שלהם ), הרבה יותר בשאלה כמה עולה ומה אני מקבל והקופי הזו, איך שלא תסתכל זולה הרבה יותר ממקבילותיה האירופאיות ונותנת המון פלוס. ואגב הסטוריה, גם טסלה די חדשה בתחום, אין לה היסטוריה ארוכה במיוחד, די להיפך, היא גם מייצרת בסין ( אם כי אין לה תדמית סינית, זה נכון ) ובכל זאת אנשים רצים לקנות את האוטו כי הם פשוט זיהו עיסקה מפתה, הסיניות כבר די שם באותה מדרגה ובצדק.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...