Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי האשכול האחרון שלי כאן שבו התלבטתי אם להחליף למערכת המקורית של הרכב או לתואם מקור של Teyes בחרתי להחליף למערכת של Teyes :

עכשיו במערכת הנוכחית של Teyes יש מלא תפריטים שקשורים לשמע ובבניהם eq מורחב יחסית שהתחלתי את הכיוונים ממנו. בתור התחלה הורדתי את כל התדרים למטה והתחלתי לשחק עם כל תדר עד שהגעתי לסאונד שאני מחפש, אבל איך שהגעתי לתחום תדרים של אזור ה15KHZ התחילו הבעיות... איך שאני קצת מגביר את התדרים האלה הם נשמעים ממש מתכתיים ולא נקיים כיאלו הטוויטרים לא עומדים בזה (מציין שוב שההתדרים הגבוהים מומנכים כמעט עד הסוף מאותה הסיבה). אחרי כמה ימים שאני מתעסק עם זה אני מבין משהו אחר לגמרי שעזר לי להבין קצת מאיפה הבעיה, הרמקולים הם אלה שמוציאים את התדרים הגבוהים! חסמתי עם היד את הטווויטרים וקירבתי את האוזן לרמקול בדלת ואני שם לב שהוא זה שמוציא את התדרים הגבוהים בצורה ממש מזוייפת. השאלה איך אני אמור לחתוך לרמקולים את התדרים האלה ושרק הטוויטרים ינגנו אותם? לדעתי זה קשור למסך הזה:

image.thumb.jpeg.5441e4aa378d26518a4a61cb367e9ece.jpeg

הבעיה כשאני חותך את הLP אז גם הטוויטרים נחתכים אז איך אני אמור לגרום לרמקולים להפסיק להוציא את התדרים הגבוהים האלה?

ממש מתוסכל.. בכללי הסאונד ממש מבאס אותי כרגע זה נשמע כיאלו אני מנגן אודיו של 64kbps, מקווה שאחרי שתעזרו לי ואני אצליח לכוון את המערכת כמו שצריך אני אגיע לאותו שמע של המערכת הקודמת..

אשמח שתעזרו לי :)

פורסם (נערך)

שים לב שאתה לא על האקולייזר בכלל 

אתה על הקרוס אובר.

תחתוך את הרמקולים ב HP ב 80 הרץ.

ב LP על 20KHZ

אתה לא יכול לכוון את התדרים בנפרד למידבאס ולטוויטר 

כי אתה לא עובד אקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם
לפני 40 דקות, AUDIO KING כתב:

שים לב שאתה לא על האקולייזר בכלל 

אתה על הקרוס אובר.

תחתוך את הרמקולים ב HP ב 80 הרץ.

ב LP על 20KHZ

אתה לא יכול לכוון את התדרים בנפרד למידבאס ולטוויטר 

כי אתה לא עובד אקטיבי.

כן צילמתי בכוונה את המסך הזה כי לא ידעתי איך להגדיר אותו.

אין לי סאב וופר שיוציא את כל התדרים של ה80 הרץ ומטה אז לא עדיף לתת לרמקולים בדלתות ״לנסות״ להוציא את התדרים האלה בשביל לא לאבד אותם לגמרי? או לפחות לחתוך ל50 הרץ?

ולגבי הטוויטרים, מבאס ממש… אני לא יכול להגביר את כל התחום של 15Khz +- כי אז הרמקולים ו טוויטרים פשוט מתחילים לזייף. וכשמשתיקים את ה10-20 קילו הרץ ממש מורגש החוסר בצלילים האלה.

אני מתחיל להתבאס שלא החלפתי לאותה מערכת מקורית 😕

פורסם

לא ,כי הם לא מסוגלים לתת לך את התדרים האלו מראש 

תחתוך אותם בקרוס כמו שאמרתי ,ובאקולייזר תכוון לפי מה שנשמע לך טוב.

אם זה לא עוזר 

תזכור שבמקור היה לך תקציב של 6K לשיפור הסאונד 

בתקציב הזה לך על פרוססור DSP או מגבר אינטגרייטור 

תחליף סט קדמי תוסיף סאב + מגבר 

ואני דיי בטוח שאתה תהיה מרוצה 

לא עושים חצי עבודה.

דגש על עבודה עם היציאה הדיגיטלית במכשיר האופטית או הקווסאלית.

• אהבתי 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 3.12.2022 בשעה 23:08, AUDIO KING כתב:

לא ,כי הם לא מסוגלים לתת לך את התדרים האלו מראש 

תחתוך אותם בקרוס כמו שאמרתי ,ובאקולייזר תכוון לפי מה שנשמע לך טוב.

אם זה לא עוזר 

תזכור שבמקור היה לך תקציב של 6K לשיפור הסאונד 

בתקציב הזה לך על פרוססור DSP או מגבר אינטגרייטור 

תחליף סט קדמי תוסיף סאב + מגבר 

ואני דיי בטוח שאתה תהיה מרוצה 

לא עושים חצי עבודה.

דגש על עבודה עם היציאה הדיגיטלית במכשיר האופטית או הקווסאלית.

אחרי כמה נסיעות ששמעתי מוזיקה וכיוונתי כל פעם תדרים שהפריעו לי הצלחתי סוף סוף להגיע לסאונד מספק. איכשהו הזימזומים המציקים שהיו בתדרים הגבוהים נעלמו ועכשיו שומעים אותם נקי. בנוסף גם הורדתי אפליקציה לטלפון שנקראת MobileTools שאולי תעזור לי עם איזה תדר בתחום האמצע שצורם לי באוזן ואני לא מצליח למצוא את התדר שלו.

יש לי עוד כמה שאלות קטנות..

כשהמערכת מתכבה יש פיק כזה ברמקולים, זה לא יפגע בהם עם הזמן?

ובנוסף ראיתי כל מיני מדריכים ביוטיוב שמכוונים את הזמן השהייה? (נראלי זה נקרא ככה) בין רמקול לרמקול בשביל לקבל תמונה של שמע ממורכזת ושלא ישמעו כל רמקול בנפרד (לפחות ככמה הבנתי מהתרגום הצולע של יוטיוב- כל הסרטונים שראיתי הם בשפה הרוסית). זה יתן לי משהו במערכת שלי? או שזה מדבר יותר אל מערכות מתקדמות?

וכמובן תודה רבה על העזרה תותח!

לגבי התקציב של ה6K, תכלס אתה קצת צודק במה שאתה אומר אבל בכל זאת הוא יצא גבר איתי ובחר לשלם לי ישר על מערכת תואמת מקור שאומנם זולה בהרבה יותר מהשווי של היחידה שנהרסה לי אבל באותה מידה הוא יכל לשלוח את היחידה המקורית שנהרסה למעבדה ולהשאיר אותי בלי מערכת לתקופה לא קצרה כנראה. אז בחרתי לוותר לו בקטע הזה.

פורסם

הפיק הזה הוא תופעה שנובעת 

מכיבוי או הדלקה של מגבר 

יש בכלל מגבר במערכת?

אם זו תופעה שנובעת מההגברה הפנימית של המערכת 

זאת בעיה במערכת עצמה.

עם זאת לא מדובר בעיה שאמורה לפגום ברמקולים.

בנוגע לתיקוני זמנים

הבנת דיי נכון.

כמובן שזה יתן לך במה ממורכזת שבה אתה המאזין יושב במרכז 

בכל מערכת ברמה גבוהה זה MUST אבל גם במערכת בסיסית יש לזה ערך מוסף.

כמו כל דבר בחיים יש צורך לדעת מה אתה עושה על מנת לכוון 

כמו שצריך ולקבל את התוצאה הרצויה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.12.2022 בשעה 21:56, AUDIO KING כתב:

הפיק הזה הוא תופעה שנובעת 

מכיבוי או הדלקה של מגבר 

יש בכלל מגבר במערכת?

אם זו תופעה שנובעת מההגברה הפנימית של המערכת 

זאת בעיה במערכת עצמה.

עם זאת לא מדובר בעיה שאמורה לפגום ברמקולים.

בנוגע לתיקוני זמנים

הבנת דיי נכון.

כמובן שזה יתן לך במה ממורכזת שבה אתה המאזין יושב במרכז 

בכל מערכת ברמה גבוהה זה MUST אבל גם במערכת בסיסית יש לזה ערך מוסף.

כמו כל דבר בחיים יש צורך לדעת מה אתה עושה על מנת לכוון 

כמו שצריך ולקבל את התוצאה הרצויה.

אין מגבר במערכת רק ההגברה של היחידיה עצמה, לפי מה שראיתי בפרסום של הפרוייקט הרציני של הבחור עם ההונדה Type R כאן מהאתר יש יחידת DSP חיצונית שיושבת איפשהו בצד של הנוסע, אין לי מושג אם יש קשר או אם בכלל זה קיים גם בסיוויק הרגילה. בכל מקרה אם זה לא גורם נזק לרמקולים אתעלם מזה לא כזה נורא.

לגבי התיקוני זמנים, נשמע מעניין. אני מאמין שביום מן הימים אני אתעסק עם זה יש לי עוד הרבה ללמוד בנושא, מנסה להיעזר קצת באינטרנט.

בכל מקרה כרגע אני דיי מרוצה מהסאונד אפילו מרגיש קצת שיפור ביחס למסך המקורי שהיה לי :)

לפני 23 שעות, DRcarLEd כתב:

Lp

hp

הפוכים שים לב

חחחח כן שרט אותי קצת בהתחלה אבל שמתי לב

• תוכן חדש...