Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות לגבי החלפת שמן גיר+פילטר.

היי, יש לי יונדאי i10 2015 אוט' ולאחרונה התחילו 2 תופעות:
1. לפעמים הרכב לא מניע (גם לא מנסה.. אין הצתה) ורק צריך להזיז במילימטר את הבורר הילוכים וזה נפתר ומניע בלי בעיה. כאילו הרכב חושב שהוא לא על P למרות שהוא כן.
2. בנסיעה ההילוכים עוברים חלק אבל בכניסה לרוורס ולהילוך ראשון, לוקח איזה שניה שתיים.

הרכב עבר 114k ואני מתייעץ כי הבנתי שהדעות לגבי החלפת שמן חלוקות. במוסך אחד אמרו לי שלא בטוח זה יפתור את הבעיה ובכך מקרה עדיף להחליף רק שמן בלי פילטר ובמקום טחר אמרוצלי שחייב להחליף את שניהם בייחד (דרך אגב, 700 שח זה סביר?)

שאלה נוספת: שמתי לב שהמדיד שמן גיר דיי על הגבול התחתון (על hot כשהמנוע חם), אולי פשוט צריך להוסיף? ניתן לבקש פשוט להוסיף שמן גיר מקורי או שאסור לערבב וחייה להחליף הכל? 

אשמח לדעות.

פורסם

1. בוודאות לא יפתר אחרי החלפת שמן גיר.

מה שזה יכול להיות זה חופש בבוקבות שש קצוות כבל הילוכים או תקלה בחיישן מצב בורר ההילוכים.

תטפל בזה ואולי גם 2 ישתפר.

איזה צבע השמן בגיר? אין בעיה להשלים את המפלס, כל עוד משתמשים בשמן הנכון. אין דבר כזה אסור לערבב שכן גם בהחלפת שמן מחליפים בערך חצי כמות. 

פורסם
לפני 28 דקות, Dk89 כתב:

2. בנסיעה ההילוכים עוברים חלק אבל בכניסה לרוורס ולהילוך ראשון, לוקח איזה שניה שתיים.

הרכב עבר 114k ואני מתייעץ כי הבנתי שהדעות לגבי החלפת שמן חלוקות. במוסך אחד אמרו לי שלא בטוח זה יפתור את הבעיה ובכך מקרה עדיף להחליף רק שמן בלי פילטר 

לא אין בעיה עם זה הם פשוט מתעצלים להוריד את המכסה ולהחליף את פילטר.

שאלה נוספת: שמתי לב שהמדיד שמן גיר דיי על הגבול התחתון (על hot כשהמנוע חם), אולי פשוט צריך להוסיף? ניתן לבקש פשוט להוסיף שמן גיר מקורי או שאסור לערבב וחייה להחליף הכל? 

זה יכול לגרום ל 2.

בציטוט

פורסם

תודה על התשובה. 

איך ניתן לטפל בבעיה של הבורר הילוכים? זה משהו שאני יכול לפתוח ולהציץ לבד? 

ולמה אתה חושב שזה קשור לבעיה השניה? 

לגבי הצבע של השמן גיר - נראה תקין. לא שחור מדי. משהו דומה לזה: 

image.thumb.png.b7adef303a6d66d720b0911ffda7843e.png

פורסם

שמן גיר בדרך כלל אדום. אם הצבע נוטה לחום יותר, יכול להיות שיש בעיה של התחממות הגיר.

התחממות עשויה להגרם משחיקה של חלקי המתכת בגיר שסותמים את הפילטר . 

כנס למוסך שמתמחה בגירים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 19 דקות, tribel כתב:

לא אין בעיה עם זה הם פשוט מתעצלים להוריד את המכסה ולהחליף את פילטר.

למה מתעצלים? יש בד"כ המלצה להחליף פילטר אם אין בעיה? לא עד כמה שאני יודע. אז למה? ומה עדיף פילטר מקורי או מוחלף של יורומסטר?

לפני 40 דקות, zaf כתב:

כנס למוסך שמתמחה בגירים.

אתה משלם אם גובים ממנו אלפי ש"ח על שיפוץ גיר, כשזה יכול להיות פשוט הוספת שמן גיר כפי שבוקי כתב? למה מוסך מתמחה בגירים כל כך מהר?

פורסם
לפני שעה, Dk89 כתב:

ולמה אתה חושב שזה קשור לבעיה השניה? 

רשמחי אולי. סיכוי לדעתי לא גבוה אבל יתכן שבגלל שכמו שרשמת, אתה שם את הידית ב D אבל בתצוגה זה עדיין N כי השילוב לא מדוייק, יש את ההשהיה הזו בשילוב.

פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

למה מוסך מתמחה בגירים כל כך מהר?

למה לגרור בעיה קטנה עד שנעשית חמורה יותר?
מוסך מתמחה שאינו מוסך מדרכה, לא ימהר להחליף, ואם זו תהייה ההמלצה שלו מבלי קודם לבחון את נושא השמן, להגיד תודה וללכת למקום אחר.

אם אין לך "ידי זהב" ואתה לא מתמצא כמו כמה וכמה מהכותבים כאן (ויש כאן כמה כאלה שיכולים ללמד לא מעט מכונאים במוסכים, איבחון תקלות מהו) . העצה שלי בעינה עומדת. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בלי קשר לבעיות לדעתי הגיע הזמן להחליף, אתה תרגיש הבדל אחרי.

את בעיה 1 זה בטוח לא יפתור צריך לכוון את הכבל כנראה.

את 2 זה יכול לעזור, אולי יש סולונואידים קצת תפוסים והשמן החדש ישחרר אותם.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, mcaspi כתב:

למה מתעצלים? יש בד"כ המלצה להחליף פילטר אם אין בעיה? לא עד כמה שאני יודע. אז למה? ומה עדיף פילטר מקורי או מוחלף של יורומסטר?

כשמחליפים שמן גיר עם גוון שנוטה לכהה רצוי להחליף גם את הפילטר.

הפילטר ממוקם באזור הנמוך של הגיר ושם מתאספים הרבה משקעים.

משקעים עם הזמן מורידים את הספיקה של זרימת השמן דרך הפילטר.

לכן החלפה של פילטר תעשה רק טוב היא גם לא יקרה ולא ארוכה.

לא מסובך למצוא מסנן מקורי של היצרן לרכב ממודל 2015 וגם זה לא יקר.

אני לא יודע מה ידוע לך ומה לא ידוע אבל אם היית איזה מהנדס חשוב או מכונאי על, כנראה שבסוף השבוע היית רוצה לנוח ולא היה לך זמן לפזר את הידע (" ") שלך בפורום, נראה שאתה פשוט סובל מרגשי נחיתות ומנסה למלא את החור בלהיות חכם איפה שלא צריך.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם (נערך)

מי שנראה חכם הוא מי שאין לו אולי אחריות לעבודה שיש למכונאים, החליט שמכונאים עצלנים, ולכן הם לא רוצים להוריד מכסה ולהחליף שמן+פילטר. כאילו שאין להם אינטרס לבצע עבודות גדולות יותר ולהרוויח יותר.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...