Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למה אין 50% טייסות בואינג/איירבאס?

הנה מספרים מארה"ב - נשים הן 8% מבין בעלינרשיון טייס מסחרי. לא יודע מה אחוז הנשים מבין הטייסים הפעילים.

ובצה"ל- אחד הבנחם שלי שרת בגדוד חת"מ. אחוז גבוה של בנות, כולל מפקדות, אפילו מפקדת סוללה. היו יחד עם הבנים בקווי איו"ש, אם כי לא התעמקתי בשאלת השתתפותן בפעילויות אלה ואחרות.

אבל למה ללכת רחוק? כמה נשים פעילות בפורום הזה? בכל זמן נתון 1-2 (לא כולל חיפוש חד פעמי בפורום הקניה). זה רכיב של הסללה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

מעבר לזה, לאישה הרבה יותר קשה לסיים, מסיבות שהן לאו דווקא כשירות לטיסה.

קראתי לא מזמן איפשהו על החוויות של הנשים הראשונות שהגיעו לקורס טיס. הן בד״כ היו הנשים היחידות בקורס, גרו לבד במעונות בתקופה כ״כ לחוצה שבה יש משמעות גבוהה לגיבוש ולעזרה הדדית. אחת סיפרה איך היא היתה יושבת עם שאר החניכים במגורים שלהם ולומדים ביחד לבחינות ואז היתה צריכה לצאת כל פעם שמישהו הולך להתקלח או משהו כזה. הבדידות הזו, זה מעמס נפשי מאוד גבוה, מעבר למה שחוו הגברים.

וחברה שלי לשעבר כשהייתי חייל הייתה בקורס טיס וסיפרה שהגברים עזרו להן בכל דבר פיזי. אפילו כשרצו בעליות הם דחפו אותן מאחורה

לפני 19 דקות, bobi כתב:

אני בטוח שגם 99.9% מהגברים שמשרתים בחיל השריון לא יצליחו לסיים קורס טיים או את המסלול של אריות הים.

אבל כמה אחוז מהאנשים שכן מסיימים הם גברים?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 53 דקות, nglancer כתב:

אתה רומז לראש ממשלה מכהן כלשהו?

האמת שלא. דווקא חשבתי על מספר סלבים ובני משפחותיהם שעלו לי בזיכרון הרחוק יחסית וחצי רחוק יחסית, לאו דווקא על פוליטיקאים. 

לפני 53 דקות, nglancer כתב:

בפועל זה בדיוק הפוך, לפתוח את המסלול גם לנשים עולה הרבה מאוד כסף (מגורים נפרדים וכו').

לא חשבתי על זה האמת. נקודה מעניינת. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, Mech Morphix כתב:

אבל כמה אחוז מהאנשים שכן מסיימים הם גברים?

איך אחוז הגברים שמסיימים קורס טייס קשור להחלטה לשלב נשים בשריון?

פורסם

עוד שאלה שיש לי אם כבר, בתור התחלה של התחלה של שירות שיוויוני ומלא בצהל, לא כדאי להשוות את משך השירות של גברים ונשים?
נשגב מבינתי, איך אף אחד לא הגיש בגץ על זה?

• אהבתי 2
פורסם
לפני 18 דקות, bobi כתב:

איך אחוז הגברים שמסיימים קורס טייס קשור להחלטה לשלב נשים בשריון?

נכנסת לפינה של השריון כדי להתעלם מהבעתיות של נשים בקרבי, הבנתי אותך, אבל כל השאר כבר עקפו אותך בסיבוב כאן

פורסם

כי בתפיסה הראשונית של צה"ל בנות הן פקידות לא חשובות, אז אין צורך שהן יכינו קפה במשך 3 שנים.

לפני 3 דקות, Mech Morphix כתב:

נכנסת לפינה של השריון כדי להתעלם מהבעתיות של נשים בקרבי, הבנתי אותך, אבל כל השאר כבר עקפו אותך בסיבוב כאן

אז הבנתי ממך שזהו, זה סגור אין בעיה פיזית לשילוב נשים בחיל השריון שזה הנושא הבוער כרגע?

פורסם

עד שהן לומדות להכין אותו כמו שצריך הן מתחלפות, אוף. 

גם לדעתי ממזמן היה רצוי להשוות- לקצר את זה של הגברים כך שיותאם לזה של הנשים. 

מזל שדעתי לא נחשבת בשום מקום וע"י איש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, bobi כתב:

כי בתפיסה הראשונית של צה"ל בנות הן פקידות לא חשובות, אז אין צורך שהן יכינו קפה במשך 3 שנים.

אז הבנתי ממך שזהו, זה סגור אין בעיה פיזית לשילוב נשים בחיל השריון שזה הנושא הבוער כרגע?

תוריד את המסיכה של האביר אולי תראה שכבר כתבתי בערך 4 פעמים שאין בעיה, תעשה מבחנים זהים לכולם ומי שעובר/ת - ללחימה. כמו בטיס, אה רגע

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

פורסם
לפני 4 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

מה שתגיד.

אני לא הולך להתווכח איתך יותר.

החלטת לתקוף וזהו, בלי טיפת הקשבה. אין מה לדבר על זה.

מה ציפית, שבדיון אמיתי יגידו אמן לקלישאות שאתה מצטט?! ההבדל בינך ובין חרדי זה רק בטקסט של המנטרות. עניתי לך לעניין... אתה לא מתמודד עם הנחות הבסיס שלך, מתוך הנחה שכל הצדק והאמת בתפיסת העולם שלך, ולא צריך להוכיח מזה כלום.

איך אמר פעם מישהו, אנשים שונאים שצובטים להם באקסיומות...

זה בסדר גמור.

בדמוקרטיה אתה ואני לא צריכים להסכים על כלום.

אנחנו שולחים נציגים והם מגיעים לפשרות, במסגרת המערכת הפוליטית. דמוקרטיה היא מנגנון שמאפשר פלורליזם דרך חופש דיון, חופש הצבעה ומסחארה פוליטית.

לפעמים אתה מקבל מה שאתה רוצה, לפעמים פחות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

גם לדעתי ממזמן היה רצוי להשוות- לקצר את זה של הגברים כך שיותאם לזה של הנשים. 

מזל שדעתי לא נחשבת בשום מקום וע"י איש.

אם כבר, לא צריך להיות שירות חובה כלל.

צריך צבא מקצועי שכיר. ככה תיפטר גם בעיית גיוס חרדים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 33 דקות, falou כתב:

בדמוקרטיה אתה ואני לא צריכים להסכים על כלום.

שוב, זה לא נכון. אין אף דמוקרטיה בעולם שבה האזרחים לא מסכימים על כלום. עזוב. אין אף מדינה בעולם שבה האזרחים לא מסכימים על כלום שהיא לא דיקטטורה קיצונית.

בישראל הפערים סביב התפיסה איך המדינה אמורה להראות הם קיצוניים. זה גם לא נפתר ב"פלורליזם". למעשה, זה לא נפתר בכלל. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

שוב, זה לא נכון. אין אף דמוקרטיה בעולם שבה האזרחים לא מסכימים על כלום. עזוב. אין אף מדינה בעולם שבה האזרחים לא מסכימים על כלום שהיא לא דיקטטורה קיצונית.

בישראל הפערים סביב התפיסה איך המדינה אמורה להראות הם קיצוניים. זה גם לא נפתר ב"פלורליזם". למעשה, זה לא נפתר בכלל. 

באמת?!

על מה אני ותומך הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית יכולים להסכים?

נטור קרתא ואני?

מתנחל חרדלי ואני?

פרוגרסיבי מהחוג למגדר באונ' ת"א... ואני?

כמובן ש-"לא מסכימים על כלום" זו לשון הגזמה, אבל העיקר הוא שאנחנו צריכים להסכים על איך לא להסכים ועל דיון חופשי.

זה העיקר בדמוקרטיה.

כמובן שבשביל להסכים על איך לא להסכים, יש מספר ערכי בסיס שאנחנו חייבים לקבל: אי אלימות, חופש ביטוי ועוד, אבל כמו שאנחנו יודעים, יש מספיק פרטים שלא מסכימים גם על זה. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

צריך צבא מקצועי שכיר. ככה תיפטר גם בעיית גיוס חרדים.

בחיים אתה תמיד מחליף סט של בעיות בסט אחר של בעיות.

הצבא, התרבות הצבאית, רקומה בתוך התרבות וההוויה הישראלית, מהפוליטיקה דרך מה שזה עושה ובונה אצל משרתים קרביים, כור ההיתוך שזה מביא למשרתים, ועד 8200 והבסיס להייטק הישראלי.

כל הצבא בנוי "כצבא העם"

אפילו ונניח שאפשר לשנות את זה, אין לך מושג מה זה יעשה לחברה הישראלית

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, nglancer כתב:

עוד שאלה שיש לי אם כבר, בתור התחלה של התחלה של שירות שיוויוני ומלא בצהל, לא כדאי להשוות את משך השירות של גברים ונשים?
נשגב מבינתי, איך אף אחד לא הגיש בגץ על זה?

ברמת העיקרון, יש תהליך שבסופו גברים ונשים ישרתו שנתיים וחצי. זה התחיל בקיצור שירות הגברים ל2.8, כשבפעימה השנייה היה אמור לרדת לשנתיים וחצי. בתוך כל הבלגן הפוליטי שהיה פה בשנתיים האחרונות, הפעימה השנייה הייתה אמורה לקרות והצבא זעק שהוא לא מוכן לזה עדיין. לא ממש היה מי שימנע את הפעימה השנייה כמו שהצבא ביקש, וחיילים נדרשו לחתום בבקו''ם שלמרות שכרגע כתוב להם 2.6 הם כנראה ידרשו לשרת 2.8. לא יודע מה קרה למי שלא חתם. בסוף זה הסתדר והשירות של הגברים נשאר זהה.

הייתה גם תקופה שנשים קיבלו צווי גיוס ל2.3 (בפעימה ראשונה עד שתשתנה ל2.6), אבל גם זה לדעתי לא יצא לפועל.

• תוכן חדש...