Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

קרתה לי תאונה:

האטתי לקראת רמזור ירוק שהבהב, ועצרתי בפס העצירה כשהיה כתום,

לאחר רגע קטן שמעתי צפירה ומכה.

צלמתי את האירוע את מי שנתקע בי (מיקום הרכבים, פרטי הביטוח)

רכבי ניזוק שמשה אחורית, פנס, גשר שילדה ועוד כמה פרטים,

ולרכבו לא קרה נזק.

דברתי עם הסוכנת ביטוח, היא הביאה לי מספר של מוסך ולשם נגרר הרכב,

לאחר כיומיים עודכנתי שהשמאי מטעם המוסך מכריז שהרכב טוטלוס וביקש צ'ק 1800 ש"ח על השמאות

מלבד זה קבלתי טלפון שרכב נמכר לפירוקיה ועלי לתת פרטי בנק כדאי להעביר לי 2200 ש"ח על הגרוטאה,

בנוסף לאמור, הביטוח של הפוגע שלח לי מספר תביעה

זו תאונה ראשונה שלי עם צד ג,

איך האירוע אמור להתמשך?

תודה רבה לכם על העזרה,

מדובר בסיאט איבזה 2012

הרכב קדימה, תקין.

פורסם

לא הבנתי - טוטאל לוס לאיביזה 2012 ותקבל 2200 ש"ח?? משהו לא מסתדר לי כאן. או שיש לך שגיאת הקלדה.

במקרה הזה אתה בכלל לא צריך לתבוע את הביטוח שלך. אתה צריך להעזר בסוכנת כדי לתבוע את הפוגע והביטוח שלו, כולל מחיר השמאות. עם זאת, בהחלט סביר שידרשו ממך לתת צ'ק דחוי תמורת השמאות ותקבל החזר מהביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

אולי לא מבוטח במקיף ולכן קיבל 2200 על הגרט

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, sperial כתב:

לא הבנתי - טוטאל לוס לאיביזה 2012 ותקבל 2200 ש"ח?? משהו לא מסתדר לי כאן. או שיש לך שגיאת הקלדה.

במקרה הזה אתה בכלל לא צריך לתבוע את הביטוח שלך. אתה צריך להעזר בסוכנת כדי לתבוע את הפוגע והביטוח שלו, כולל מחיר השמאות. עם זאת, בהחלט סביר שידרשו ממך לתת צ'ק דחוי תמורת השמאות ותקבל החזר מהביטוח.

אכן השמאי הכריז טוטאל לוס לאיביזה,

ומשום מה קבלתי טלפון מפירוקיה שאקבל מהם רק 2200 ש"ח,

אני לא יודע מי גרם ליצירת הקשר עם הפירוקיה, האם זה מהביטוח של הפוגע?

כל המצב הזה נראה לי מוזר ומעלה לי תהיות איך זה אמור להתנהל...

כי מצד שני רק היום הסוכנת ביטוח הביאה לי טפסי תביעה לצד ג' של הפוגע, אז למה כבר הפירוקיה לקחה את הגורטאה אם עדיין לא סודר התביעה?

אשמח להסבר של בפועל מה קורה בעת תאונה כמו המקרה שלי שמשהו פוגע ברכבי, איך זה מתנהל...

האם סדר הפעולות נכון?

תאונה>מודיעה לסוכן ביטוח>מזמין גרר למוסך שהסוכן מציע>שמאי מטעם המוסך בודק את הרכב>שמאי נותן תוצאה טוטלוס>פירוקיה לוקחת את הרכב>תובע צד ג' ע"י הסוכן ביטוח>מקבל עד 30 יום את מחיר המחירון של הרכב

m3x7r3m3 אכן יש לי רק ביטוח חובה וצד ג

עריכה אחרונה על ידי yosi554
פורסם (נערך)

אתה אמור לקבל מחירון משוקלל. לא שקל אחד פחות. משהו כאן נשמע פישי, דבר בדחיפות עם סוכן הביטוח שלך.

@m3x7r3m3 מדובר בתאונח חזית-אחור, פות"ש הוא בצד האחור, הוא צריך לקבל פיצוי מלא (מחירון משוקלל) מהפוגע או מהביטוח שלו. מצד ג' שלו אפילו לא פרוטה. אם הוא תובע את המקיף שלו הוא צריך לקבל מחירון משוקלל מינוס איזה השתתפות עצמית קטנה, בד"כ 1.5% מערך הרכב. כמובן שהשמאי על חשבון הביטוח, אם כי אפשר שיצטרך להשאיר צ'ק דחוי ולקבל החזר מהביטוח מול חשבונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא לא צריך לקבל מאף אחד ערך גרט. הוא צריך לקבל מחירון משוקלל פלוס שכ"ט השמאי.

לכןמשהו פישי, יתכן שהבעיה בתהליך, יתכן שאיזו טעות בדרך. הבחור צריך לדבר עם סוכן הביטוח וללבן את הסוגיה, כי מהסיפור שלו שום דבר לא ברור.

אולי המצב הוא שלפות"ש אין מקיף ולפוגע אין צד ג', ואז פות"ש בצרה, הוא צריך לקבל את דו"ח השמאי ולתבוע אישית את הפוגע. אבל גם את זה סוכן הביטוח או השמאי צריכים להסביר לו. חוץ מזה, לפני שהרכב עובר לפירוקיה צריך לקרוא לבעלים להפרד ממנו ולקחת את חפציו.

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

@m3x7r3m3 מדובר בתאונח חזית-אחור, פות"ש הוא בצד האחור, הוא צריך לקבל פיצוי מלא (מחירון משוקלל) מהפוגע או מהביטוח שלו. מצד ג' שלו אפילו לא פרוטה. אם הוא תובע את המקיף שלו הוא צריך לקבל מחירון משוקלל מינוס איזה השתתפות עצמית קטנה, בד"כ 1.5% מערך הרכב. כמובן שהשמאי על חשבון הביטוח, אם כי אפשר שיצטרך להשאיר צ'ק דחוי ולקבל החזר מהביטוח מול חשבונית.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

הוא לא צריך לקבל מאף אחד ערך גרט. הוא צריך לקבל מחירון משוקלל פלוס שכ"ט השמאי.

אלא אם שום ביטוח עדיין לא מעורב.

והמוסך או השמאי נותן לו את ערך הגרט ולוקח את הגרט עצמו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...