Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. גם עבור פולין המחיר נשמע נמוך ביותר. צריך להיות בערך כפול.
ב. השכר הממוצע בפולין הוא 7500 זלוטי שהם כ 5400 שקל היום (אכלו אינפלציה מטורפת שם, זה היה 1:1 עם השקל לא כל כך מזמן) , השכר הממוצע בישראל יותר מכפול.
ג. לכן בנתונים שהצגדת אני מצפה לפער של בערך פי 4 במחירים, וזה כמעט בדיוק מה שכתבת.
ד. מ.ש.ל

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, ניקו פ. כתב:

עושים פיצה יותר טוב מבאיטליה והמבורגר יותר טוב מבארה"ב. אין לי הסבר לזה. אולי מי שמבין בתרבות שלהם ידע להסביר טוב ממני. הם פשוט חבורה של קרייזי מאדרפאקרס שלוקחים את העבודה שלהם מאוד (מאוד!) ברצינות ויודעים לנצל היטב את האוצרות שהטבע בסביבתם מעניק להם. 

זה מתחיל בסושי ונגמר במנועים 😝

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, shellcase כתב:

חומץ אורז עולה עוד 12 שקל בערך ומספיק אינסופית, אצות עוד שקל לרול. סוכר ומלח זניח, אז נגיד שהאורז עלה עוד 3 שקלים כולל הכל.

ולסושי שלך יהיה טעם ומרקם יותר גרוע משל גפניקה

האצות שאתה קונה בסופר או במזרח ומערב, והחומץ הזה, הם כמו לקנות סטייק ברמי לוי

בשביל להגיע לטעם של רול שיוצא במסעדות אתה צריך חומרים גלם הרבה יותר טובים

ואז המחיר יהיה הרבה יותר גבוה.

לפני 55 דקות, ניקו פ. כתב:

ברור שזה מה שהקהל רוצה. כי הרגילו אותו. אם מחר אתה לוקח את כל הקהל, שם אותו ביפן או לא יודע איפה, אתה תראה שיהיה לו קצת קשה לחזור לסושי רגיל שיש בארץ. 

Tyo נותנים חומרי גלם מצוינים ביחס לישראל, לא כשאתה משווה עם יפן, וזה בסדר כי זה לא כוחות. ביחס לכוך הקטן שלנו הם ונישי באמת מאוד סבבה, גם אם רול עולה בין 60 ל-110 שקלים (עם בשר סרטנים, מאוד טעים ואהבתי). אני יכול לתת לך דוגמה מהעולם שלך. הרבה מאוד אנשים יכולים לאהוב אולם חתונות איקס. אתה יודע שיש y שהוא פי אלף יותר טוב ומוקפד, אבל מה לעשות, הקהל הורגל ומכיר רק את זה איקס ולכן זה מה שהוא רוצה. 

TYO, נישי, סוהו

אפילו סאן קיס בראשון סבבה לגמרי

במוקפצים הסוהו יותר טעים מנישי, טעמים יותר טובים אבל לא טעמים של מישהו ששפך  מלא סויה וטריאקי הגבלה כמו מתכון מיוטיוב, אלא טעם מוקפד וטעים.

בכל מקרה כאן מדובר כבר ברולים של 65-90 שח

ואני חושב שמוצדק לגמרי. שוב, זה לא גפניקה ולא הסושיה, אתה מגיע למקומות האלה ויושב שעתיים שלוש בכיף. אתה משלם על כל החוויה ולא על 100 גרם סלמון

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Transporter כתב:

רק מצדיק מה שכתבתי לגבי ההבדל בין הארץ לחול.

אולי מה שאכלת מאוד טעים, אולי הסושי האמיתי צריך להיות מוגש כמו שתארת, אבל הקהל בארץ רוצה את השפע, את הגיוון ואת המנות המורכבות. בגלל זה במלונות בארץ יש 300 סוגי גבינות, 50 סוגי לחמים, 100 קינוחים ובכלל 200 עמדות בארוחת בוקר. זה ישראל.

לא יודע להגיד אם זה בא על חשבון איכות או לא, כי אני חושב שהמסעדות שציינתי למעלה נותנות  אוכל מעולה עם חומרי גלם מצויינים וטעימים. אבל בוודאות זה מה שהקהל בארץ רוצה.

ה "שפע" הזה קיים בעוד אינספור מקומות ובמחירים הגיוניים בהרבה. אין ויכוח על זה שחומרי גלם טובים עולים כסף, אבל העובדה שאנחנו משלמים פה ממש, ממש הרבה על סושי ביחס ל "מוצר מקביל" בערך בכל מקום בחו"ל- גם עובדה. הדברים האלו לא מתנגשים.

כמו שניקו כתב, בכללי- ישראל זה לא המקום לחפש בו אוכל אסייתי, ובעיקר יפני. (תאילנדי אולי, לא כזה גרוע פה)

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

שוב, האוכל בארץ מדהים, הוא מצליח להיות מהטובים בעולם בעיניי, אבל המטבח האסייתי וספציפית היפני הוא שונה מהותית משלנו. הם עושים פיצה יותר טוב מבאיטליה והמבורגר יותר טוב מבארה"ב. אין לי הסבר לזה. אולי מי שמבין בתרבות שלהם ידע להסביר טוב ממני. הם פשוט חבורה של קרייזי מאדרפאקרס שלוקחים את העבודה שלהם מאוד (מאוד!) ברצינות ויודעים לנצל היטב את האוצרות שהטבע בסביבתם מעניק להם. 

זה מה שמאפיין את העם הזה. הם לא יודעים להמציא בשיט, אבל הם אלופי העולם בלקחת משהו קיים, לתת לו טוויסט, וללטש אותו לרמה הכי טובה שרק יכולה להיות. זה נכון לכל אורך ההיסטוריה שלהם ובכל דבר מכלי נשק ועד לאוכל.

הזכרת פיצה? הרמה הכללית ביפן נמוכה, אבל כנראה יש שם כמה מהפיצריות הטובות בעולם (בחלק מהן יש בטאבון מערכת שממפה בכל רגע נתון את הטמפרטורה בכל נקודה בפנים ומבקרת בהתאם. הזיה.)

לגבי המבורגר יותר טוב מארה"ב- טוב, יש להם את הבשר הכי טוב בעולם, אז זו לא ממש תחרות.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

אני לא משווה את הסושי כאן ליפן, אני פשוט טועם אותו ומחליט אם טעים לי או לא. כי אם טעים לי זה לא מעניין אותי מה קורה בחו"ל.

הסושי במקומות שציינתי טעים. טעים מאוד אפילו.

לא נפגשתי בחול עם רולים עמוסים ומושקעים כמו בארץ. בטוח שיש, אבל  השאיפה שם בדיוק כמו שהוא תיאר- זה רולים יותר רגועים.

לגבי מלונות, הייתי בכמה מקומות מאוד מבוקשים ויקרים בעולם, שפע כמו בישראל לא ראיתי, אפילו לא קרוב.

ושוב

השאלה בין מה למה משווים.

מסעדות שמקפידות פה על חומרי גלם איכותיים ומוכרות גם אווירה, לא יותר יקרות ממסעדות  דומות בחול.

בטח לא משהו שהייתי כותב עליו עכשיו שהוא תופעה

ובוא לא נשכח שבישראל באופן כללי יותר יקר ממקומות אחרים בעולם. זה משפיע על הכל

• אהבתי 1
פורסם

זה לא עובד ככה חברים אתם לא יכולים לדבר פה על חומץ, אורז, אצות ולא לתת המלצות מה לקנות כשרוצים להכין בבית

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

זומה זה לא מקום זול וכתבתי למעלה שלדעתי היא קיבלה כבר מישלן

יש להם סניפים בכמה מקומות בעולם, אבל אני באופן אישי ביקרתי בדובאי ומיקונוס. אלה יעדים שמראש מיועדים לאנשים מבוססים ולא לסטודנטים שמנסים לסגור את החודש עם קצת עזרה מההורים

במיקונוס המסעדה יושבת במלון שנקרא קאבו טאגו, חופשה של פחות משבוע עולה שם כמה עשרות אלפים. הקהל שמגיע לשם יודע לאן הוא בא.

חוץ מזה,

כמה פעמים בעולם ישבת במסעדה אסייתית עם אוכל מעולה, שהנוף שלך כזה יפה, וברקע דיג'יי ומסיבה לתוך הלילה?

הדברים האלה עולים כסף. 

אתה מתכוון מקום לזקנים שמגיעים עם מתחזות שבבוקר הלכו פיצוצים עם פנסו מהדגים בשוק בנתניה ובערב חוגגות לאיזה חטייאר על הארנק בזמן שאשתו בבית לא יודעת מה הוא עושה בזמן "נסיעת העסקים".

יש לך דמות של איש עסקים רציני אני לא מבין איך כל פעם מאכילים אותך את החארטות האלה, ועוד יותר לא מבין למה אתה מנסה להאכיל אותנו את זה.

פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

רק מצדיק מה שכתבתי לגבי ההבדל בין הארץ לחול.

אולי מה שאכלת מאוד טעים, אולי הסושי האמיתי צריך להיות מוגש כמו שתארת, אבל הקהל בארץ רוצה את השפע, את הגיוון ואת המנות המורכבות. בגלל זה במלונות בארץ יש 300 סוגי גבינות, 50 סוגי לחמים, 100 קינוחים ובכלל 200 עמדות בארוחת בוקר. זה ישראל.

לא יודע להגיד אם זה בא על חשבון איכות או לא, כי אני חושב שהמסעדות שציינתי למעלה נותנות  אוכל מעולה עם חומרי גלם מצויינים וטעימים. אבל בוודאות זה מה שהקהל בארץ רוצה.

כנראה  שיש משהו במה שאתה אומר. אבל אנשים גם אוכלים מה שהם רגילים אליו. זה פערים מכיוונים שונים. גם חומרי גלם, כנראה גם טבחים. כמו שאין שום מקום בארץ שמגיש ראמן שדומה בכלל למשהו שיש ביפן. הבעיה שלי אישית עם רוב הסושיות בארץ היא שהדגים פשוט לא טעימים, אלוהים יודע למה. בהתחשב בזה שיפן ספציפית הפכה ליעד מאוד פופולרי לתיירים ישראלים ב5-6 שנים האחרונות, ועכשיו זה חוזר - אולי גם זה עוד ישתנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, maxcher כתב:

טוב זו מולדת הסושי לא? נראה אותך מוצא חומוסיה טובה ביפן? 😧

יודע מה?

לא קשה לי להאמין שיש כאלה, ואני בטוח שהן גם יהיו ברמה יותר גבוהה מ99% מחומוסיות שתמצא בארץ.

זה יפנים, תן להם להכין חומוס, הם ישקיעו את הנשמה בו, יכינו אותו ברמה הכי גבוהה שאפשר, ועל הדרך יוסיפו לו טוויסט יפני ייחודי כלשהו, שיהפוך אותו למשהו מקורי ומטורף שיגרום לסעיד לשבת בפינה חשוכה ולמרר בבכי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

זה יפנים, תן להם להכין חומוס, הם ישקיעו את הנשמה בו, יכינו אותו ברמה הכי גבוהה שאפשר, ועל הדרך יוסיפו לו טוויסט יפני ייחודי כלשהו, שיהפוך אותו למשהו מקורי ומטורף שיגרום לסעיד לשבת בפינה חשוכה ולמרר בבכי

יפאנים ישקיעו דיוק אבסולוטי, תהליך סופר מיוצב ויגיעו לאותו חומוסבדיוק כל פעם אבל נשמה לא תהיה בו.

זה עם של רובוטים לטוב ולרע. 

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

זה עם של רובוטים לטוב ולרע. 

טעות מרה לחשוב ככה. יש כל כך הרבה מתחת לפני השטח, ולחץ עצום להחביא את הכל. זו הסיבה של התדמית הרובוטית הזו.

בכל מלאכה שם משקיעים 100% נשמה, זה ניכר בכל תוצר מאפיין של המדינה הזו.

לפני 2 דקות, Transporter כתב:

לא נפגשתי בחול עם רולים עמוסים ומושקעים כמו בארץ. בטוח שיש, אבל  השאיפה שם בדיוק כמו שהוא תיאר- זה רולים יותר רגועים.

לגבי מלונות, הייתי בכמה מקומות מאוד מבוקשים ויקרים בעולם, שפע כמו בישראל לא ראיתי, אפילו לא קרוב.

ושוב

השאלה בין מה למה משווים.

מסעדות שמקפידות פה על חומרי גלם איכותיים ומוכרות גם אווירה, לא יותר יקרות ממסעדות  דומות בחול.

בטח לא משהו שהייתי כותב עליו עכשיו שהוא תופעה

ובוא לא נשכח שבישראל באופן כללי יותר יקר ממקומות אחרים בעולם. זה משפיע על הכל

לא הייתי קורא לזה "מושקעים", לדחוף עוד דרעק בתוך הסושי זו לא השקעה. השקעה זה לחלק נכון, להגיע למרקם הנכון של האורז ולהגיע לצורה הנכונה. זה דורש פיתוח מומחיות, וכמעט בשום מקום בארץ זה לא קורה.

ככה או ככה, אני לא יודע איפה היית, אבל שוב- זה לא "חו"ל". בארה"ב בכל חור יש את הרולים שאתה מדבר עליהם (כאמור, אנחנו העתקנו מהם את הגישה הזו), באירופה יש כאלו כמעט בכל תפריט אלא אם הבעלים של המסעדה הוא יפני (הרבה כאלו בצרפת, אגב), אפילו במזרח אם מדובר על הפילפינים/תאילנד ולא יפן/קוריאה, אותו שיט. רולים עמוסים לעייפא. (אם כי אני רוצה לציין שבפילפינים הסושי פגז. כנראה כי חומרי הגלם הדרושים זמינים)

לגבי זה שאתה אוכל איפושהו וטעים לך- עם זה אף אחד לא יכול (או צריך) להתווכח, אבל לא ממש על זה הדיון

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

לא אמרתי שלא משקיעים את הנשמה אבל משקיעים אותה כדי להגיע לדיוק אבסולוטי ולא כדי לבטא אותה.

בגלל זה היפאנים הוציאו טויוטה והאיטלקים אלפא. אין ספק שככלי להסעת אנזים הטויוטה יותר מוצלחת אבל האיטלקים ביטאו את הנשמה שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

בגלל זה היפאנים הוציאו טויוטה והאיטלקים אלפא. אין ספק שככלי להסעת אנזים הטויוטה יותר מוצלחת אבל האיטלקים ביטאו את הנשמה שלהם.

יש לך מושג כמה רכבים שלא יוצאים מגבולות יפן יש? שאתה אומר "טויוטה", אתה מתכוון לקורולה? מה עם ה AE86? מה עם ניסאן סקייליין? 

חוץ מזה שיש עוד הרבה דברים מעבר לרכב, כולל אחד מהתחומים שאני עוסק בהם, ראה תמונה. יותר "לבטא את הנשמה" מזה, לא חושב שיש.

image.thumb.jpeg.3188cd5bc352871c105e4a89cf0fca85.jpeg

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...