Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות מימון רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בוחן אופציה לרכוש רכב מעניין כלשהוא אחרי שההיצע בליסינג היה דל (עקב בעיות שרשרת אספקה) ומשעמם.

הסתכלתי באתר יבואן כלשהוא וראיתי שהם נותנים מימון בפריים + 2%, ברכב הספציפי שהסתכלתי עליו זה יוצא כ 500-600 שקל בחודש ריבית (וסה"כ כ 40,000 שקל ל-5 שנים) !

נכנסתי לאתר הבנק לבדוק על הלוואה, שם הם מציעים "בהטבה" - פריים + 6.25%

בעידן בו הפריים גם ככה קפץ וגבוה, נשמע לי סכומים מטורפים להשכיב כל חודש ובכלל , רק על ריבית.

יש אופציות אחרות ? לצורך העניין אני בוחן גם רכבי יד2 כדי לרדת בסכום - כלומר מימון דרך יבואן יורד מהפרק ומישהו פעם אמר לי שהריביות שלהם הכי טובות.

גם מסקרן אותי לשם השוואה, באיזה רמה הסכום שמשלמים על ליסינג מגלם בתוכו את הריביות ?

פורסם

פריים+6.25% יכול לצאת יותר מ-10% ריבית שזה גבוה מאד.

משהו ללמוד. לעולם לא לוקחים הלוואה מהבנק דרך האתר או האפליקציה!!

הריביות שם הם מהגבוהות ביותר.

תקבע פגישה בבנק וגש לשם ושב עם פקיד הבנק על ההלוואה ותתמקח על אחוזי הריבית.

אל תשכח שהלוואה זה מוצר ואתה הלקוח והבנק  רוצה למכור לך.

לאחר שלקחת הצעה תיגש איתה ליבואן ותראה אם הוא יכול לרדת מזה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הרבית שתשלם תלויה בהרבה מאוד גורמים - מצד אחד זה אתה והיכולת שלך לפרוע את ההלוואה ולספק בטוחות לגוף המלווה, מצד שני זה חישוב הריבית על ידי המלווה. 

כתרגיל אני מציע לך להשוות את הריביות הנדרשות בהלוואות של חברות האשראי בכרטיסים הבנקאיים שלך לעומת כרטיסים חוץ בנקאיים - הן מופיעות בדו"ח החודשי, ותראה הבדלים עצומים. הריבית בכרטיס הבנקאי מבוססת על היכרות  הבנק עם מצבך, זו של כרטיס חוץ בנקאי מתייחסת למצב בו אין היכרות כזו.

לא ציינת באיזה רכב מדובר, מה מחירו, מה גובה ההלוואה הנדרש ומה משך הפירעון, כולם גורמים המשפיעים על הריבית.

וכפי שציין @roy007 - לא לוקחים הלוואות אינסטנט, הן יקרות מעבר לכל פרופורציה. שב עם נציג הבנק המטפל בך ובדוק מה האפשרויות. אם עדיין תדרש ריבית גבוהה קח זאת כרמז דק כפיל לכך שאתה לווה לא רצוי, כלומר מציג לבנק סיכון ל סביר. במקרה זה סיכון לבנק הוא סיכון גם לך, ועדיף לסגת מהרעיון.

עריכה:

לפני נטילת הלוואה בצע קצת שופינג במקורות אחרים - למשל בנקים מתחרים או חברות ביטוח או גורמים מלווים אחרים. אבל השיחה בבנק "שלך" תיתן לך אינדיקציה טוב לגבי מצבך, כי הוא מכיר מקרוב אותך ואת ההתנהלות הכספית שלך.

חוץ מזה, בדוק את הדירוג שלך בלשכות דירוג אשראי. עוד אינדיקציה למעמד שלך מול הבנקים.

אם אתה לוקח הלוואה שבה הרכב משמש כבטוחה תהיה מחוייב גם בביטוח שישועבד לטובת הנק המלווה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה

אני לא לווה עם סיכון, אני רוצה לשלם חודשית את ירידת הערך המוערכת של הרכב, בערך כמו בליסינג.

מעבר לבנק, יש אופציות נוספות בריביות שפויות ?

מבחינת רכב, אני לא ממש יודע בנתיים, הכיוון הכללי הוא עד 150-200K בעדיפות לכמה שפחות, בפריסה ל-5 שנים עם תשלום מסוים מראש ותשלום מסוים בסוף

כאמור הרצון שלי הוא לשלם סכום כסף לא גדול בהתחלה, להחזיר חודשית את ירידת הערך ולאחר X שנים למכור, לסגור את ההלוואה ולהתחיל מחדש, ממש כמו ליסינג.

פורסם (נערך)

מציע שתיגש ליבואן הרכב שאתה רוצה וקח הצעת מימון.

יש כל מיני סוגי הלוואות אצלהם, כמו למשל הלוואת בלון שבה אתה משלם מקדמה קטנה ותשלום חודשי ל36 חודשים ואחרי זה יש לך אפשרויות כמו להחליף את הרכב לעסקה חדשה.

כמובן שיש גם הלוואה קלאסית לתקופות ארוכות יותר.

כמו כן מבדיקה שעשיתי שיעורי הריבית אצל היבואנים השתפרו מאד.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
לפני 39 דקות, phpclub כתב:

תודה

אני לא לווה עם סיכון, אני רוצה לשלם חודשית את ירידת הערך המוערכת של הרכב, בערך כמו בליסינג.

מעבר לבנק, יש אופציות נוספות בריביות שפויות ?

מבחינת רכב, אני לא ממש יודע בנתיים, הכיוון הכללי הוא עד 150-200K בעדיפות לכמה שפחות, בפריסה ל-5 שנים עם תשלום מסוים מראש ותשלום מסוים בסוף

כאמור הרצון שלי הוא לשלם סכום כסף לא גדול בהתחלה, להחזיר חודשית את ירידת הערך ולאחר X שנים למכור, לסגור את ההלוואה ולהתחיל מחדש, ממש כמו ליסינג.

הריבית הזאת בתקופה ל5 שנים תעלה לך יותר מ60 אלף לרכב בסכום הזה בעסקאות האלה.  

תחשוב עם עצמך אם זה סכום שמוכן לשלם בישביל פריסה נוחה יותר. 

קניתי xadv(לצורכי עבודה,אז יש החזר מעמ והוצאות למס אז יחסית השתלם)המחיר שלו כרגיל עולה 85. 

לפריסה אצל היבואן ל5 שנים תשלם בסופו של ה5 שנים האלה יותר מ130 אלף. הזייה. 

נקנה בתשלום אחד בסוף. 

למה לקנות רכב ב200k אם לא יכולים בתשלום אחד?

זה הולך לעלות בחדש 3500 בחדש רק השימוש חודשי עם הריביות. היום כנראה יותר. 

לא רוצה להפוך את השרשור הזה להיגיון כלכלי,יש עשרות כאלה בפורום. 

אבל הנוחות הזאת תעלה לך חצי רכב בסופו. 

תחשוב על לקנות רכב ליסינג בן 3 ב80 אלף ממגרש ופריסה מפה לתשלומים תיהיה נוראמלית יותר. 

פורסם

לשאלתך,

אני נושק לגיל 40, 

אני חובב רכב, ועד כה כל הרכבים שלי היו עם "הגיון כלכלי", הרכב הכי כיפי שהיה לי (להוציא רכבי ליסינג של אבא כשהייתי בן 18) הוא אוקטביה 1.2.

כל החיים אני חוסך וחי לפי היכולות שלי ואפילו פחות, עכשיו אני יכול להרשות לעצמי קצת יותר ואני חושב שהגיע הזמן.

אז רכב ליסינג בן 3 (או בכלל) זה ממש לא המטרה שלי.

וכמו שרשמתי בהתחלה וזאת מטרת השרשור - אני רוצה להבין איפה אני נמצא מבחינת ריביות, כי לשלם סכומים כאלה על ריביות זה לא הגיוני בעיני.

• אהבתי 1
פורסם

אין מה לעשות,התרגלנו לריביות אפסיות בשנים האחרונות,המצב הזה נגמר.

פריים + 2 אחוז לרכב חדש זה הגיוני,פריים + 6.25 זה שחיטה,גש לבנק תתמקח על ריביות,זה הפתרון הכי טוב שיכול להיות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

איזה רכב מעניין חדש יש ב200k?איזה עצוב לרשום את זה,במדינות נוראמליות קונים 235 במחיר הזה. 

אם זה המצב אולי קופרה 290 בת שנתיים?

הריביות גבוהות היום,אין דבר כזה ריבית של 2-3% וגם לא 5%. 

פריים ו3% מביא קרוב מאוד ל8% וזה נחשב זול היום.

בנק ירושלים למשל מציע 5.5 ופריים,שזה 10% לשנה. 

אם אתה חובב הגה אולי לשקול קנייה של גוליה למשל משומשמת עם הלוואה בנקאית...יעלה 120+- ויהיה הרבה יותר מעניין מרכב חדש ב200k.

הירידת ערך כבר היית....חצי נחמה והריבית על סכום נמוך יותר. 

נגמר הפריים+2% כמו שקבלו בשנה שעברה.

50 אלף ריבית ל150 אלף ל5 שנים,זה הזול כרגע.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם

תתחיל מבדיקה מול הבנק שלך - הלוואה לכל מטרה בגיבוי שיעבוד הרכב. תבדוק אם יש הסדר הטבות עם מקום העבודה שלך.

אפשר גם לפנות לקרן פנסיה/השתלמות במידה ויש שם מספיק כספים. המחירים שלהם בדרך כלל מעולים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אם יש לך קרן השתלמות שווה לבדוק הלוואה כנגד הקרן בד"כ מקבלים 80% מהחיסכון בריבית פריים פלוס רבע או מינוס רבע, זה מבדיקה שלי לפני חודש. 

.

פורסם (נערך)

וכאשר אתה מחשב את הריבית תתחשב בצפי לעלייתה. הפריים לא צפוי להשאר 4.25%. האינפלציה גואה, וריבית הולכת יד ביד איתה, ובינתיים לא מפעילים כאן את מנגנוני הפיצוי. אתה חייב לחשוב מה יקרה להלוואה בעוד שנה או שנתיים, יחסית להון ולהכנסות שלך.

לפני שעתיים, phpclub כתב:

ואפילו פחות, עכשיו אני יכול להרשות לעצמי קצת יותר ואני חושב שהגיע הזמן.

אתה מדליק כאן דיון על שימוש מושכל בכסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, roy007 כתב:

מציע שתיגש ליבואן הרכב שאתה רוצה וקח הצעת מימון.

יש כל מיני סוגי הלוואות אצלהם, כמו למשל הלוואת בלון שבה אתה משלם מקדמה קטנה ותשלום חודשי ל36 חודשים ואחרי זה יש לך אפשרויות כמו להחליף את הרכב לעסקה חדשה.

כמובן שיש גם הלוואה קלאסית לתקופות ארוכות יותר.

כמו כן מבדיקה שעשיתי שיעורי הריבית אצל היבואנים השתפרו מאד.

אחיתופל התקשר, ביקש שלא תתחרה בו בעניין עצות גרועות. 

אם אין מקור פרעון עתידי, ידוע ומוכח, שמוקצה לטובת רכישת הרכב, אזי בלון = אסון. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, discoTD5 כתב:

אחיתופל התקשר, ביקש שלא תתחרה בו בעניין עצות גרועות. 

אם אין מקור פרעון עתידי, ידוע ומוכח, שמוקצה לטובת רכישת הרכב, אזי בלון = אסון. 

עצות גרועות לדעתך יש להוסיף.

מהיכן אתה יודע מה הונו בבנק? ולמה כיסו מסוגל?

חוץ מזה יש דרך גם לומר דברים לאנשים שאתה לא מסכים איתם..

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
לפני 6 שעות, phpclub כתב:

בפריסה ל-5 שנים עם תשלום מסוים מראש ותשלום מסוים בסוף

אני לא יודע מה הונו בבנק,  אבל התכנית הזאת לא נשמעת לי טוב. כאילו עוד לא נעשה סוויץ' מהתקופה בה הריבית הכוללת היתה סביב 2.5%, ואז הבלון הזה לא תפח בצורה רצינית.

זאת אומרת, עכשיו יהיה גם הפסד של ירידת ערך מרכב חדש לרכב בן 5,

וגם עשרות אלפי שקלים של ריבית על הבלון ועל התשלומים. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...