Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג תפעולי חדש - Sportage 1.6T Urban / Formentor 1.5T / Mazda CX-5 Executive / MG E-HS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מחפש ג'יפון.

אני עדיין שוקל את האוקטביה, אם כי יש התנגדות מבית.

מה אני מחפש? רצוי משהו כמה שיותר מהנה לנהיגה עם יכולות דינמיות, תאוצה סבירה, לא עגלה, מרווח ליושבים מאחורה (בינתיים כולם נותנים יותר מרחב מה-3) מערכות בטיחות מסוימות כמה שיותר (ACC, Blindspot, Rear Cross Traffic, פנסי LED, מראה פוטו-כרומטית), מינימום אבזור (אנדרואיד אוטו, כניסה והנעה ללא מפתח).

כל השאר בונוס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הספורטאז' מרגיש טוב. הוא נוח, חזק, מרווח, תא הנוסעים שלו נראה טוב והויתור העיקרי שלך יהיה ההתנהגות שכמובן פחות מוצלחת משל ה- 3.

החיישנים בסופרב מקוריים. האתר שלהם קצת מבלבל, במפרט של הביזנס לא מופיעה מצלמה מקורית אבל במקרא של אבזור הבטיחות בתחתית העמוד מופיע שקיימת מצלמה, שווה לבדוק. באמבישן כבר יש מצלמה בסטנדרט וגם מושב נהג חשמלי עם זכרונות שזה נחמד. האוקטביה מכונית מעולה אבל הסופרב היא שדרוג מורגש בכל תחום למעט ביצועים ובביזנס ואמבישן שמגיעות עם צמיגים בחתך נורמלי נוחות הנסיעה טובה מאוד.

באטקה FR שמגיעים בלי ניטור שטחים מתים אין גם התרעה על תנועה חוצה מאחור ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור. חוץ מזה הוא מאובזר לא רע בכלל.

לגבי קאמיק אני יודע שיש מחסור משמעותי, ארונה היה זמין תקופה ממש קצרה וכרגע יש טפטופים עם צפי למלאי משמעותי רק בשנה הבאה.

שקלת גם מאזדה 6? או שזה More of the same לעומת ה-3?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, Mike808 כתב:

הספורטאז' מרגיש טוב. הוא נוח, חזק, מרווח, תא הנוסעים שלו נראה טוב והויתור העיקרי שלך יהיה ההתנהגות שכמובן פחות מוצלחת משל ה- 3.

אני מניח שזה יהיה דומה בכולן חוץ מהפורמנטור.

עדיין אני מעדיף רכב מתנהג על פני רכב לא מתנהג.

לפני 3 דקות, Mike808 כתב:

החיישנים בסופרב מקוריים. האתר שלהם קצת מבלבל, במפרט של הביזנס לא מופיעה מצלמה מקורית אבל במקרא של אבזור הבטיחות בתחתית העמוד מופיע שקיימת מצלמה, שווה לבדוק. באמבישן כבר יש מצלמה בסטנדרט וגם מושב נהג חשמלי עם זכרונות שזה נחמד. האוקטביה מכונית מעולה אבל הסופרב היא שדרוג מורגש בכל תחום למעט ביצועים ובביזנס ואמבישן שמגיעות עם צמיגים בחתך נורמלי נוחות הנסיעה טובה מאוד.

איפה מצאת את המפרט של הביזנס? כאן נראה שיש Ambition ומעלה

צודק, זה נראה שמופיע במפרט עצמו, אבקש גם הצעת מחיר עליו.

מושב נהג חשמלי עם זכרונות זה לגמרי ב-Nice to have, אני אבקש הצעת מחיר גם על ה-Business וגם על ה-Ambition (אולי אחד זמין והשני לא).

לפני 9 דקות, Mike808 כתב:

באטקה FR שמגיעים בלי ניטור שטחים מתים אין גם התרעה על תנועה חוצה מאחור ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור. חוץ מזה הוא מאובזר לא רע בכלל.

אוקיי, אז בהחלט נקודה למחשבה.

אבל אני מעריך שלא תהיה לי דרך לדעת את זה מראש.

לפני 9 דקות, Mike808 כתב:

שקלת גם מאזדה 6? או שזה More of the same לעומת ה-3?

עדיין שוקל, השבוע אנסה להתרשם ממנו באולם.

התנסיתי עם ה-6, אבל נראה לי שזה היה דגם לפני מתיחת פנים, ובאבזור בסיסי מאוד (רמת אבזור שכנראה כבר לא קיימת)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איפה מצאת את המפרט של הביזנס? כאן נראה שיש Ambition ומעלה

צודק, זה נראה שמופיע במפרט עצמו, אבקש גם הצעת מחיר עליו.

מושב נהג חשמלי עם זכרונות זה לגמרי ב-Nice to have, אני אבקש הצעת מחיר גם על ה-Business וגם על ה-Ambition (אולי אחד זמין והשני לא).

יש מפרט גם בדף דגם, לא ה-PDF, גלגל למטה זה קצת מעל המחירון.

ה-6 מאובזרת לא רע היום, קצת חבל שהורידו את ה-2.5 לקצ'ורי. כרגע ה-2.5 זמינה רק בבלק אדישן שיכולה להיות קצת מצועצעת עם ג'אנט שחור וריפודי עור אדומים, או בסיגנצ'ר שכבר חוצה את ה-200 אלף שקל. כנראה שה-CX5 הוא חבילה יותר מאוזנת.

• אהבתי 1
פורסם

את זה מצאתי, איפה ראית שזה כן מופיע למטה?

image.thumb.png.135dd89219fbf0735ac0f2371ec7eed4.png

ה-6 עם מנוע 2.5 בלאק אדישן מעניינת, אבל בטח יתקעו עליה מחיר בשמיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באם יורשה לי, פרובוקציה בגודל אבטיח.

עלות ברוטו (כולל שווי שימוש) כ-8,000₪ בחודש.

בהנחה שעפ״י חוק מגיע לך החזר נסיעות (נניח 900₪ בחודש) ומדרגת המס שלך קרובה לקצה (ואולי מקסימלית), שקלל את הנטו המתקבל.

באם מה שנשאר גדול מ-3,500₪ בחודש, אולי תשקול רכישת המאזדה הנוכחית מאלדן ותוותר על ליסינג תפעולי.

מעריך שהמאזדה תעלה לך בסביבות 2,200₪ לחודש בשקלול עלות הכסף, ביטוח, טיפולים, השתתפות עצמית אחת ל-3 שנים, סט צמיגים כל 3 שנים, כנ״ל מצבר וכמובן דלק עפ״י נסועה שאני מנחש, כל זאת בקיזוז מחיר מכירה בסוף תקופה.

תאקסל הכל ותמצא את ה- sweet spot (ואולי אין כזו…).

למיטב זכרוני, אתה גר בראש העין ועובד בפ״ת כך שהקילומטראג׳ שלך לא אמור להיות בשמיים.

נסיעות מזדמנות לאילת ו/או למילואים לא אמורות להשפיע על השיקולים יתר על המידה.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 15 דקות, waterman כתב:

עלות ברוטו (כולל שווי שימוש) כ-8,000₪ בחודש.

בהנחה שעפ״י חוק מגיע לך החזר נסיעות (נניח 900₪ בחודש) ומדרגת המס שלך קרובה לקצה (ואולי מקסימלית), שקלל את הנטו המתקבל.

עלות ברוטו לא מאוד רלוונטית, העלות נטו כרגע על הרכב הקיים כ-3200.

החזר נסיעות אני מקבל אם אני בוחר לקחת רכב ליסינג או לא (כלומר אני עם רכב ליסינג ועדיין מקבל), יוצא כ-500 שקל לחודש.

לפני 17 דקות, waterman כתב:

באם מה שנשאר גדול מ-3,500₪ בחודש, אולי תשקול רכישת המאזדה הנוכחית מאלדן ותוותר על ליסינג תפעולי.

מעריך שהמאזדה תעלה לך בסביבות 2,200₪ לחודש בשקלול עלות הכסף, ביטוח, טיפולים, השתתפות עצמית אחת ל-3 שנים, סט צמיגים כל 3 שנים, כנ״ל מצבר וכמובן דלק עפ״י נסועה שאני מנחש, כל זאת בקיזוז מחיר מכירה בסוף תקופה.

תאקסל הכל ותמצא את ה- sweet spot (ואולי אין כזו…).

אני מעריך שזה יהיה קרוב ל-4 בחודש, אבל אין לי רצון כרגע לרכוש ולהחזיק את הרכב, מאוד נוח לי (גם מבחינת ניהול תקציב) לקנות "שירות" של רכב (כמעט כולל הכל, למעט כביש 6 וחניה בכחול לבן).

גם יצא לי כבר כמה פעמים שאיזה אידיוט/ית נכנס/ה בי בצורה זו או אחרת, מאוד נוח לי לשלוח אותם לחפש את החברים שלהם עם אלדן (או עכשיו עם חברה אחרת).

ברור שזה עולה לי כסף, אבל הדבר האחרון שיש לי כוח להתעסק איתו זה עם אידיוטים שעשו לי נזק.

לפני 18 דקות, waterman כתב:

למיטב זכרוני, אתה גר בראש העין ועובד בפ״ת כך שהקילומטראג׳ שלך לא אמור להיות בשמיים.

נסיעות מזדמנות לאילת ו/או למילואים לא אמורות להשפיע על השיקולים יתר על המידה.

הקילומטראג' לא אמור להיות בשמיים, בפועל יוצא בד"כ כ-25K לשנה, לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות, ואז באה הקורונה.

אז המאזדה הזו תסיים עם כ-40K ככל הנראה. קרוב לשנתיים שנסעתי הרבה הרבה פחות, גם למשפחה באילת...

לפני 20 דקות, Mike808 כתב:

image.thumb.png.cb0a30f3208ad74da2eb85ca047ce26b.png

מעניין ממש, נראה לי שיום שלישי אחרי שאסיים עם מאזדה ברעננה, אני אקפוץ לסקודה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה אין:

VW פאסאט, CX-5 2.5 ואטקה FR

מחכים לתשובה לגבי סופרב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
בתאריך 11.9.2022 בשעה 10:12, Mike808 כתב:

מזדה יודעים לכייל את המכוניות שלהם באופן שיעניק תגובה ראשונה זריזה ולעומת ההססנות של רוב הכלים עם הגירים הרובטיים זה מאוד בולט.

אחרי הנסיעת מבחן (ב-CX-5 2 ליטר) מדויק מאוד מה שכתבת.

מרגיש הרבה יותר טוב מאשר מה שדף הנתונים מספר.

בתאריך 11.9.2022 בשעה 10:12, Mike808 כתב:

CX5 2.5 דיי סוגר לך את הפינה מהבחינה הזאת והאמת שביחס לשאר הג'יפונים המחיר של ה-2.5 נראה דיי הגיוני ורמת האבזור טובה.

גם אין, וגם לא סופרב

בקיצור נשארתי עם אותן אופציות שהיו בהתחלה.

מחר בבוקר נסיעת מבחן על הספורטג' ואז נופש מהעבודה ליומיים.

כרגע בהתחשב בנסיעת מבחן ובמחירים, המאזדה מובילה על הקופרה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אותה התלבטות בדיוק.

הVW פאסאט פלאגין יש במלאי, הבעיה שהיא די מיושנת (?) לעומת הפג'ו 508.

הספורטאג' טופ מרגיש כמו התפשרות, גם אותה יש במלאי.

רעיונות?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מאיזו בחינה התפשרות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא היה אכפת לי לשלם עוד כמה מאות שקלים לדגם בכיר יותר, אפילו ה GT PHEV.

הם רוצים 5200 על הפאסאט, 5700 על הפג'ו.

ההתפשרות זה שסוף סוף אני יכול לממן רכב אפילו גירסאת הפלאגין שלהם, הסיפור של הPLUGIN מגניב לגמרי ויחסוך לי הרבה ביקורים בתחנת דלק, אבל ההפרשים לא מחזירים את כמות הדלק החודשית.

רכב עם טורבו, פלאגין, במחיר שלא יחצה את ה5200 אבל גם לא הפאסאט המיושנת.  (יש לי נקודת חשמל בחניה)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בתאריך 13.9.2022 בשעה 16:15, m3x7r3m3 כתב:

מחר בבוקר נסיעת מבחן על הספורטג' ואז נופש מהעבודה ליומיים.

אז החלק הראשון לא קרה והשני כן.

הייתה תקלה כלשהי עם הלו"ז של הרכב, עכשיו הם גם לא רוצים לקבוע נסיעת מבחן מהאולם בפ"ת כי זה ליסינג וליסינג עושים דרך האולם בת"א דרך הקצין רכב.

נראה מתי זה יקרה.

בתאריך 13.9.2022 בשעה 20:51, avizaz כתב:

ההתפשרות זה שסוף סוף אני יכול לממן רכב אפילו גירסאת הפלאגין שלהם, הסיפור של הPLUGIN מגניב לגמרי ויחסוך לי הרבה ביקורים בתחנת דלק, אבל ההפרשים לא מחזירים את כמות הדלק החודשית.

רכב עם טורבו, פלאגין, במחיר שלא יחצה את ה5200 אבל גם לא הפאסאט המיושנת.  (יש לי נקודת חשמל בחניה)

אם הפלאגין לא מחזיר את עצמו אז אתה רוצה פלאגין כי זה מגניב?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני הייתי פשוט מנסה לגשת בעצמי לסוכנות ולקבל נסיעת מבחן כלקוח רגיל בלי להזכיר את עניין הליסינג. אם הסוכנות בשורק קרובה אלייך אז תבדוק אפשרות לעשות שם נסיעת מבחן, פחות פקוק ויותר קל להתרשם מהרכב בתנאים מגוונים ולא רק בפקקי המסגר והסביבה כמו בסוכנות בתל אביב.

• תוכן חדש...