Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרור לגרירת רכבים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי "משקל גרירה מקסימלי" הוא המשקל הכולל המותר של הגרור. לא של הרכב הגורר.

(המשקל העצמי של פרוזה הוא 1125 ק"ג)

זה לשון התקנה:

(ג) בחישוב המשקל הכולל המותר של רכב מחובר לא יעלה המשקל הכולל המותר של הגרור על המשקל הכולל של הגורר אולם הרשות רשאית לאשר יחס משקל כולל מותר בין הגרור לגורר של אחד לאחד אם נתקיימו כל אלה:

1. במנוע של הגורר מתקיימות הוראות תקנה 316א;

2. לגבי מערכות הבלימה של הגורר ושל הגרור מתקיימות דרישות הנחיות השוק האירופי המשותף (EEC., בריסל) כפי שקבע מנהל אגף הרכב.

3. לא נתקיים האמור בפסקה (2), לא יעלה המשקל הכולל המותר של הגרור על 80% מן המשקל הכולל של הגורר.

אסף.

פורסם
לדעתי "משקל גרירה מקסימלי" הוא המשקל הכולל המותר של הגרור. לא של הרכב הגורר.
ברשיון הרכב כתוב "משקל לגרירה" או "משקל עצמי לגרירה". מכאן חשב את 50 האחוזים המותרים ותדע כמה מותר לך לגרור, עם הגבלת ה 500/750 שהזכרתיח בתגובה מספר 11.

באישור התקן גרירה על פי התקינה שתכנס לתוקף בינואר יהיה כתוב איזה משקל מותר לגרור בגרור עם בלמים ובגרור בלי בלמים.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה נוספת באוטו עניין

העם מותר לגרור רכב באמצעות מוט גרירה ללא נהג ברכב הניגרר (מקובל מאד בחו"ל)

תגובותכם

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
שאלה נוספת באוטו עניין

העם מותר לגרור רכב באמצעות מוט גרירה ללא נהג ברכב הניגרר (מקובל מאד בחו"ל)

תגובותכם

מבחינה הגיונית לא ניראה לי.

אם ההגה נעול אז מי יסובב אותו בפניות???

אם ההגה חופשי הוא יסתובב לאן שהוא יכול.....

תחשוב על זה....

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

יש לי רכב פרטי מסוג דיאו רייסר ויש לי גם נגרר ורשום עליו שמשקלו 160 ק"ג ומותר לו לשאת 340 ק"ג.

(משקל כולל 500 ק"ג)

השאלה הנשאלת היא האם יש איזושהי מגבלה של גובה למשא לפי החוק או שיש רק מגבלה של משקל לפי החוק?

אני שואל זאת משום שיש לי עגלת קפה שאני רוצה לגרור ממקום למקום וגובהה עומד על 2 מ'

(לא כולל גובה הניגרר).

פורסם

טכנית...אין אפשרות לגרור עם מוט ללא נהג (מה יקרה עם ההגוי של הניגרר?)

מקובל מאד לגרור באה"ב באמצעות משולש גרירה...שנעול על ההגה של הניגרר ואז יש לניגרר הגוי.

יתר על כן....על מנת לגרור מכוניות עם תיבת הילוכים אטומטית ( הגיר חיב לעבוד) לצורך זה יש להם משאבה חשמלית שנותנת לחץ שמן לגיר בזמן הגרירה.

מקובל מאד לראות בארה"ב קראונים גדולים גוררים אחריהם את המכונית המישפחתית. וכך זה נעשה.

ואצלינו??? לא ניראה לי שמישהוא יאשר דבר כזה בעתיד הניראה לעין.

אריה

פורסם
יש לי רכב פרטי מסוג דיאו רייסר ויש לי גם נגרר ורשום עליו שמשקלו 160 ק"ג ומותר לו לשאת 340 ק"ג.

(משקל כולל 500 ק"ג)

השאלה הנשאלת היא האם יש איזושהי מגבלה של גובה למשא לפי החוק או שיש רק מגבלה של משקל לפי החוק?

אני שואל זאת משום שיש לי עגלת קפה שאני רוצה לגרור ממקום למקום וגובהה עומד על 2 מ'

(לא כולל גובה הניגרר).

הגרור שלך במשקל כולל של 500 ק"ג רשום ברשיון כ"גרור לחפצים". כמובן שמותר לך לגרור אותו עם הדייהו רייסר, אבל לגרור הזה חייב להיות כיסוי עליון קשיח או רך (ברזנט) שגובהו המירבי מהכביש הוא 1 מטר. מכאן שהובלת עגלת הקפה בגרור זה אינה לפי החוק היבש. בפרקטיקה, אינני מאמין מאיזה שהוא שוטר / בוחן יעשה בעיה כל שהיא בזמן נסיעה, רק תיזהר מתאונות, כי אז חוקרי חברת הביטוח יחפשו כל דרך על מנת להתחמק מתשלום.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
מקובל מאד לגרור באה"ב באמצעות משולש גרירה...שנעול על ההגה של הניגרר ואז יש לניגרר הגוי.

אריה

משולש הגרירה מקובל מאוד עד היום באנגליה, בגרירת רכב עם תיבה ידנית כמובן. לא פעם ניתן לראות ניידת של ה AA או של ה RAC (טרנזיט או דומיו), גורר בצורה זאת מכונית נוסעים, ולא רק הם. ראיתי גם לא מעט חברות קבלניות שחוסכות בצורה זו נהגים כאשר מעבירים כלי רכב ממקום למקום. להבדיל מגרריסטים בארץ, שם תמיד יוצמד לחלקה האחורי של המכונית הנגררת, לוח עם פנסים המחובר למערכת החשמל של כלי הרכב הגורר.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...