Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת VOLVO S60 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפשרות אולי להחליף את הספייס סטאר שלי בוולבו מבציר 2014 עם מנוע 1.6 שמפיק 180 כ"ס לרכב אין כמעט ק"מ (36,000) בתאכלס מה שאני שואל אם זאת עסקה כדאית?

הבנתי שבגירסה הזאת הגיר הוא כפול מצמדים וכידוע מרכבי PSA וגם ב I10 החדשות הגיר הרובוטי הוא זוועה 

האם יש מחלות לדגם הזה ? האם הגיר נחשב לאמין?

• ספונסר פורום
פורסם

המכניקה בשנתון הזה של ה-S60 עדיין לקוחה מפורד - מנוע אקו-בוסט 180 כ"ס המשודך לגיר רובוטי דו-מצמדי, כמו במונדאו מ-2011.

השילוב ביניהם נותן ביצועים נאים (24 קג"מ בסל"ד נמוך - לא עוקר הרים אבל מאיץ יפה) והרכב נראה, על פניו, עיסקה נאה אם המחיר הוא פחות מהמחירון.

הבעיה ?  -  השילוב בין הגיר למנוע ידוע כלא מוצלח במובן של דליפת שמן מהמחזיר הראשי, בין המנוע לגיר. סיפור של החלפת חלק של 500 ש"ח - עם הוצאות עבודה של כמעט 5000 ש"ח... הימצאות סימני שמן בנקודת החיבור כאמור בין הגיר למנוע מעידה (בלי קשר לק"מ הנמוך) שהמחזיר הנ"ל עשה את שלו, אז שים לב. מעבר לנקודה הזו, הגיר לא נחשב לבעייתי במיוחד וכמובן לא סובל מכשל סדרתי כמו האח עם המצמדים היבשים בפוקוס.

מעבר לכך - זהו רכב נהדר ובטיחותי במחיר שפוי לקנייה - אך מחירים לא שפויים לתחזוקה. אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן, לא ניתן להימנע מלהוציא 2000 ש"ח על (כמעט) כל טיפול, רגיל ככל שיהיה, והמחירים באמת ממריאים כשיש עבודות תחזוקה יותר רציניות (רצועת תיזמון?) - אלפי ש"ח.  גם הביטוח לא ממש זול, כך שכדאי לברר קודם את הנקודות הנ"ל לפני קבלת החלטה על קנייה.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

,U

לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

המכניקה בשנתון הזה של ה-S60 עדיין לקוחה מפורד - מנוע אקו-בוסט 180 כ"ס המשודך לגיר רובוטי דו-מצמדי, כמו במונדאו מ-2011.

השילוב ביניהם נותן ביצועים נאים (24 קג"מ בסל"ד נמוך - לא עוקר הרים אבל מאיץ יפה) והרכב נראה, על פניו, עיסקה נאה אם המחיר הוא פחות מהמחירון.

הבעיה ?  -  השילוב בין הגיר למנוע ידוע כלא מוצלח במובן של דליפת שמן מהמחזיר הראשי, בין המנוע לגיר. סיפור של החלפת חלק של 500 ש"ח - עם הוצאות עבודה של כמעט 5000 ש"ח... הימצאות סימני שמן בנקודת החיבור כאמור בין הגיר למנוע מעידה (בלי קשר לק"מ הנמוך) שהמחזיר הנ"ל עשה את שלו, אז שים לב. מעבר לנקודה הזו, הגיר לא נחשב לבעייתי במיוחד וכמובן לא סובל מכשל סדרתי כמו האח עם המצמדים היבשים בפוקוס.

מעבר לכך - זהו רכב נהדר ובטיחותי במחיר שפוי לקנייה - אך מחירים לא שפויים לתחזוקה. אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן, לא ניתן להימנע מלהוציא 2000 ש"ח על (כמעט) כל טיפול, רגיל ככל שיהיה, והמחירים באמת ממריאים כשיש עבודות תחזוקה יותר רציניות (רצועת תיזמון?) - אלפי ש"ח.  גם הביטוח לא ממש זול, כך שכדאי לברר קודם את הנקודות הנ"ל לפני קבלת החלטה על קנייה.

תודה על התגובה , האמת מה שמפחיד אותי הוא ההוצאות על הטיפולים , כיום מחזיק במיצובישי ספייס סטאר והטיפולים לרוב לא מגיעים ל 4 ספרות אבל ברור שאין כל כך למה להשוואות בין השניים.

אגב לגבי צריכת הדלק של הוולו מישהו יודע לשפוך אור?

עקב כך שמדובר על גיר רובוטי - בפקקים הוא עלול להיות בעייתי? , האם בסופו של דבר הוא זקוק להחלפת קלאצ'ים?

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 15.8.2022 בשעה 18:14, ereznaa כתב:

אגב לגבי צריכת הדלק של הוולו מישהו יודע לשפוך אור?

עקב כך שמדובר על גיר רובוטי - בפקקים הוא עלול להיות בעייתי? , האם בסופו של דבר הוא זקוק להחלפת קלאצ'ים?

לא מניסיון אישי, אבל אין לצפות לניסים בתצרוכת הדלק.

נהג ממוצע + נסועה ממוצעת (חצי-חצי עירוני/בינעירוני) יתנו, ביום טוב, לא יותר מ-11 עד 12 ק"מ/ל'.

הגיר הרובוטי יודע להתמודד סביר מאד עם פקקים, בתנאי שלא תזחל איתו על "חצי קלאץ' " בפקק, אלא תתחיל כל תזוזה בלחיצה קלה על הדוושה שתגרום לשילוב מלא של הילוך ראשון  -  וזה יחסוך חלק עצום בבלאי של המצמדים. ברור שבסופו של דבר (ובתלות עצומה בנסועה ובנהג) כל סט מצמדי DCT סופו להתבלות.

היה לי בזמנו טולדו TDI עם גיר 6 הילוכים "רטוב", והחלפתי מצמדים רק אחרי 230,000 ק"מ. ברור שזה יכול לקרות גם בחצי מהנ"ל, ובתנאים אידאליים גם להחזיק הרבה יותר מזה.

עלות התחזוקה בוולוו היא מהדברים (הרבים) שלא משווים למיצו ספייס-סטאר... בכלל, להזכיר אותן באותו משפט היה עלול להוציא עליך פאתווא בחברות מסוימות...😅

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התגובה .. השאלה אם זאת עסקה שווה ? אני מניח שמקבלים יותר תמורה לרכב? אגב אני בקושי מוצא מידע על הדגם הזה בכלל בארץ או בחו"ל

פורסם

אם הכיס שלך מוכן להחזקה גבוהה יותר אז נשמע כמו אחלה של הזדמנות

קח בחשבון שחוץ מאגרת שנתית שבטח תהיה גבוהה יותר כך גם הטיפולים וכמובן אופצייה לתקלות בכל זאת מדובר ברכב יותר טכנולוגי ומתקדם שיש בו יותר דברים שיכולים להתקלקל ובלי קשר החלקים שבו לא בדיוק זוכים לשם נרדף לאמינות..

הבנתי מנועי האקובוסט כן סובלים מתקלות וגם הגיר, אין לי ניסיון אישי..

בכל אופן אם הכיס שלך מוכן לזה אז בהחלט שווה, אם קיימת אופציה לרכב אחר אז אולי שווה יותר לשקול..

• תוכן חדש...