Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום,

אני רואה שעולות פה מידי פעם התייעצויות לגבי הרכב הספציפי או דומיו אז הכנתי לכם סיכום קצרצר עם הניסיון האישי שלי.

באוקטובר עקב ביטול הסעות לעבודה חיפשתי רכב שיסיע אותי בכמה שפחות הוצאות, מה גם שהחזקת הרכב בתלוש עומדת על 430 ש"ח שלא מכסים דבר.

הכיוון היה ברור - חסכוני, אמין וזול.

את אשתי חימשתי בקיה ריו אוטומטית יחסית חדשה אז החלטתי להגשים שיגעון שהוא קניית רכב ידני, החיפוש היה אינטנסיבי ומהיר, רכבים טובים נמכרים בשעה אבל יש המון המון 
נבלות ורכבים עם המון בעלים או נסועה גבוהה מאוד.

את הרכב שלי קניתי יד 3, 118,000 ק"מ ב20,000 ש"ח. בבדיקה יצא שלא עבר שום תיקון פחחות, רק חלון צד ושמשה מוחלפות משום מה. מהצד המכני הכל היה די תקין חוץ מהבסיס בולם קדמי.

את הרכב מכרתי לפני כחודש בעיקר כהכנה למעבר לעבודה חדשה עם רכב צמוד.

הרכב נמכר עם 145,000 ק"מ ב18,000 ש"ח, אני מניח שהיה אפשר לקבל יותר אבל נפל עליי חבר מהעבודה שקנה את הרכב לאחותו.

כלומר נסעתי איתו 27,000 קילומטר ב9 חודשים.

מבחינת תחזוקה:

אומנם תקופה קצרה אבל בוצעו 2 טיפולים תקופתיים, שמן ופילטר בלבד.

ברקסים שרקו כמו אצל רכבת אבל בכל טיפול נאמר כי הכל תקין.

ללא תקלות כלל.

מבחינת נוחות ואיכות:

איכות חומרי הפנים ברמה מאוד נמוכה, הגה התקלף מזמן, ידית הילוכים התפוררה, כפתורים מחוקים. לא מחזיקה יפה למשך זמן.

הכל כמובן כוסה בכל מיני כיסוי עליאקספרס.

נוחות סבירה ביותר למחיר הרכב, הרכב די נעים בנסיעה בינעירונית אבל מעבר ל100 קמ"ש מתחיל להחריש אוזניים, בתוך העיר הוא מתרסק חזק בבורות ומשדר ישירות 
לגב כל סדק בכביש.

מבחינת סחיבה ,זריזות וצריכת דלק:

מנוע 1.4 עם 86 כ"ס, משודך לתיבה ידנית שיודעת לנצל כל פיסת כ"ס שיש לרכב הזה לתת. ממש הפתעה, הרכב זריז, שובב, משייט יפה על 120 ומעלה כשצריך.

אחיזת הכביש גם כן מפתיעה, אני אומנם לא נהג שנוסע לנס הרים בשבת בבוקר אבל כל הנסיעה שלי הייתה על כביש 866 מצומת 7 לצומת מירון. הרכב מספק
אחיזה טובה מאוד, בטוח יותר טוב מהריו של אשתי.

צריכת הדלק עמדה קבוע על 1/16 במשאבה, הכי גרוע היה 1/14, הכי טוב היה 1/18 לאילת.

שורה תחתונה -

לבן אדם ממוצע להלוך - חזור לעבודה, לסטודנטים למכללה, לילד לתיכון, הרכב הזה מושלם. מחיר טוב, אמינות מצוינת, צריכת דלק טובה.

החזקתי 6 רכבים ב9 שנות רישיון, זה לגמרי היה הרכב האהוב עליי.

IMG_20211010_132918.jpg.06e5bbb6fdb1f9e7902068cb9351d53d.jpg

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI
  • אהבתי 6

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מחזיק אחת כזאת היום. 

היא עומדת על 151,100 ק״מ, מפגינה אמינות יוצאת דופן. חוץ מטיפולים שגרתיים עם חלקים ושמניים מקוריים לא ראתה מוסך, חסכונית ברמה של כמעט היברידי. שלי מאובזרת עם ג׳אנטים יפים ומערכת וגם צבע כחול נייבי יפה שקצת משדרגים את הנראות של האוטו. יתרון ענק הוא הבקרת שיוט. 

האוטו כבר כמעט שנתיים אצלי ואין לי יותר מידי תלונות אלא יותר מחמאות, אבל! הוא לא נוח, כיסא שובר את הגב, קטן, כל הפנים מקשקש מהפלסטיקה וגם אצלי הידית הילוכים וההגה מתפרקים. מה גם שעוד כמה סוסים למנוע לא היו מזיקים. 

חוץ מזה, בובה של אוטו. הקונה שיקנה את האוטו יהנה ממנו מאוד. 

• תוכן חדש...