Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות - מי משלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכות לכולם!

בשעה טובה מכרתי את הרכב הקודם שהיה ברשותי וביצעתי העברת בעלות באיזור האישי במערכת ההזדהות הממשלתית,

התבקשתי לשלם אגרת העברת בעלות על סך 210 ש"ח,

בכל הקניות / מכירות רכב הקודמות שביצעתי וששמעתי עליהם שהתבצעו דרך הדואר, תמיד הקונה היה משלם את האגרה (לעיתים נדירות הקונה והמוכר מתחלקים בסכום)

השאלה שלי, למה באתר הממשלתי זה נופל על המוכר?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחריותו של המוכר לדאוג להעברת הבעלות. אם לא תועבר, המוכר עדיין אחראי לעבירות תנועה או פלילים שנעשות עם הרכב.

זה שקונים נהגו לשלם במשך דורות בדואר, טעות שלהם.

אבל בסופו של דבר זה משא ומתן בין המוכר לקונה.

בחרתי רכב נדיר, סיכמנו על מחיר, המוכר לא הסכים לשלם את האגרה. אז לא פוצצתי את העיסקה על סכום פעוט.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כי בניגוד למחשבה הרווחת האחריות להעברת הבעלות חלה על המוכר. 

אגב, אין שום מניעה שבעת הבקשה לתשלום תכניס את פרטי האשראי של הקונה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

א. לא תמיד נעים להיכנס לקטנות האלו, בדואר זה היה הסכמה שבשתיקה (או חוסר מודעות של הקונה).

ב. לפעמים (כמו במקרה שלי) הקונה לא היה נוכח לידי, ולא כל קונה ישמח להעביר את פרטי האשראי שלו לכל מוכר, כולל ספרות בגב הכרטיס. 

עריכה אחרונה על ידי Nissim_
פורסם

זה לא אמור "ליפול" על אף אחד. זו אגרה שהולכת למדינה לכן צריכה להתחלק בין המוכר והקונה וזה גם הדבר ההוגן לעשות, אבל במדינה שלנו זה משתנה בהתאם למי שמחזיק כרגע ב"כוח". עכשיו הוא ביד של המוכרים. מחר זה יעבור לקונים אז הם יתעקשו שזה אמור ליפול על המוכר.

לפני 30 דקות, Nissim_ כתב:

השאלה שלי, למה באתר הממשלתי זה נופל על המוכר?

כי הרכב בבעלותו. זה סכום שלא בעייתי להתחלק או להוסיף למחיר הקנייה אם הוחלט שזה על הקונה.

פורסם

כפי הנראה שהיה איזה פקיד , שהתעצבן ע"ז שהוכר שמכר לו אוטו דרש את הכסף, או שהוא קנה אוטו ולא רצה לשלם,

אז הוא החליט לדפוק את כולנו לדורי דורות,😀

ע"ז נאמר רבת עם בנאדם אתה יכול לגרום לכל המדינה להפסיד😀

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

את העברת הבעלות מקובל שהקונה משלם בדיוק כמו שהקונה משלם כשמעבירים בעלות מחברת ליסינג וכו. 

בכל מקרה כשקניתי המוכר שילם בכרטיס שלו והעברתי לו בביט את הסכום לא כזה סיפור גדול.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

@discoTD5

דחוווף אייטם לפודקאסט הבא 😜

כל מקרה לגופו. אין מה להתקטנן על 200 שקלים, או 100 אם בוחרים לחלק.

לתפיסתי שני הצדדים "צריכים" לשלם, כיוון שזה אינטרס של שניהם.

בפועל, בכל עיסקה שביצעתי, פעם הקונה שילם, ופעם המוכר, פעם אני בתור קונה שילמתי ופעם בתור מוכר.

בקטנה חבר'ה, שחררו

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הבעיה מתחילה ברכבים שנמכרים ב5אלפש"ח,

שם זה אחוז נכבד מסך עסקת המכירה,

ושם כשהורדת את המוכר בעוד 200 ש"י כי המיכל דלק ריק, לא נעים להתחיל לריב על ה200 של העברת בעלות,

כשזה היה בדואר זה פשוט היה מקובל שזה ככה וזהו.

פורסם
לפני 3 שעות, WE988244 כתב:

הבעיה מתחילה ברכבים שנמכרים ב5אלפש"ח,

שם זה אחוז נכבד מסך עסקת המכירה,

ושם כשהורדת את המוכר בעוד 200 ש"י כי המיכל דלק ריק, לא נעים להתחיל לריב על ה200 של העברת בעלות,

כשזה היה בדואר זה פשוט היה מקובל שזה ככה וזהו.

הכוונה הייתה ממש למקרה כזה.

חוסר הנעימות של ה"לרדת לקטנות", מוריד מהכדאיות של המכירה (בדיעבד, כשלא ידעת על זה כשקבעת את המחיר).

אבל הכל טוב, 200 ש"ח לא יהפכו אותי לעשיר.

פורסם

200 ש"ח לא יהפכו אדם לעשיר,

אבל אחרי שבטלפון התקשקשנו על המחיר, והלקוח הגיע והוריד עוד מאה ש"ח,

לריב על העברת בעלות לא נעים בכלל.

פורסם

200 שקל זה כסף קטן.

כמו שלא מתחשבן על כמה חודשים נשארה אגרת טסט, כמה דלק חש במיכל ואם יש עץ ריח לא מתעסק גם בזה. כמוכר משלם את זה וגמרנו.

כשקניתי רכב יד שנייה המוכר שילם בלי בכלל להעלות את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

200 שקל זה כסף קטן.

כמו שלא מתחשבן על כמה חודשים נשארה אגרת טסט, כמה דלק חש במיכל ואם יש עץ ריח לא מתעסק גם בזה. כמוכר משלם את זה וגמרנו.

כשקניתי רכב יד שנייה המוכר שילם בלי בכלל להעלות את זה.

אני מאמין שהרכב שאתה רכשת, הוא בסכומים ש-200 ש"ח הוא סכום מזערי, לכן אין בעיה למוכר לשלם את זה (ואולי גם לקח את זה בחשבון בתמחור).

אבל בסכומים כמו שהזכירו פה 5,000-8,000 ש"ח, תתפלא שיש אנשים שמתחשבים על כמה חודשים נשארו לטסט הבא, או אפילו כמה דלק יש.

עץ הריח, עלי... 😎

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...