Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוסיף עוד 500 שקל ואתה קונה את

m1 pro 14 ב ksp אילת עם ביצועים יותר טובים

אם זה לא דחוף הייתי מחכה לבלאק פריידי שתכף מגיע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ANUTKK כתב:

אז זהו אין לי צורך בפרו למרות שההפרש קטן השימוש שלי בעיקר אינטרנט ועבודה שוטפת אונליין

ומעט התחלתי לאחרונה לכתוב קוד אז חושב שהair יספיק לי.

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

עזוב ביצועים. המסך משגע 

לפני כשעה, renault5 כתב:

אז זהו אין לי צורך בפרו למרות שההפרש קטן השימוש שלי בעיקר אינטרנט ועבודה שוטפת אונליין

ומעט התחלתי לאחרונה לכתוב קוד אז חושב שהair יספיק לי.

בשביל אינטרנט הייתי קונה את המק הכי זול שיש. 

בקוד אני לא מבין כלום

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בשביל לכתוב קוד, מחשב בסיסי מספיק. אבל לשלם כל כך הרבה כסף בשביל מחשב כל כך בסיסי? במחיר הזה אנימלא בטוח שמק זה הבחירה הנכונה.

טסלה 3 2022

פורסם

אין שום צורך במחשב מעל הm1 הבסיסי ביותר (כן עם 256 ג׳יגה ועם 8 ג׳יגה ראם) בשביל שימוש בסיסי (והרבה מעבר כולל עבודה על פרוייקטים בסדר גודל ביתי עד בינוני).

אנשים לא מבינים כמה המחשב הזה באמת חזק וכמה הזיכרון עובד אחרת.

(עוד מהTDK - הערכת פיתוח שהיתה מבוססת על אייפד ישן יותר מלפני הm1 - הוא כבר עשה המון דברים יותר טוב מהמקבוק פרו 16״ של אינטל שהיה לי עם I9 ו32 ג׳יגה זיכרון לשימושים של פיתוח תוכנה).

אם רוצים לעשות אופטימיזציה של storage לטווח ארוך או זיכרון - סבבה. אבל אל תקבילו את זה למחשב אינטל דומה על הנייר.

אני אשים שוב את הלינק הזה לפרופורציות:

https://github.com/devMEremenko/XcodeBenchmark

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, motizkn כתב:

בשביל לכתוב קוד, מחשב בסיסי מספיק. אבל לשלם כל כך הרבה כסף בשביל מחשב כל כך בסיסי? במחיר הזה אנימלא בטוח שמק זה הבחירה הנכונה.

מעט כסף.

זה המחשב עם התמורה הכי טובה למחיר, בתקציב, בייחוד בדגם הבסיסי. וזה נכון כבר שנתיים.

תראה לי שאני טועה, אשמח לדוגמאות.

פורסם
לפני 16 שעות, motizkn כתב:

זה מאוד תלוי מה הקוד הזה עושה ואיזו סביבה נדרשת בשביל להריץ/לדבג את הקוד המדובר.. כתיבת קוד זה לא מסתיימת בכתיבה בלבד

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, renault5 כתב:

התחלתי לאחרונה לכתוב קוד אז חושב שהair יספיק לי.

לא מדובר על משהוא מיוחד, לבן אדם שרק התחיל לכתוב קוד מחשב בסיסי יספיק.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 18 שעות, motizkn כתב:

לשלם כל כך הרבה כסף בשביל מחשב כל כך בסיסי

צודק מאוד.

כל מחשב סטנדרטי עם i5 יעשה את העבודה גם עם 8 ram.

אבל במק זה חוויה אחרת, איכות חומרים שמיים וארץ, מסך, מקלדת וטאצ פד הכי טובים שיצא לי להכיר ומעולם לא נתקלתי בהם בלפטופ ברמת התקציב (רק ב xps dell אבל הם יקרים מאודד) 

ונדיר מאוד שיש במק קריסות כמו שיש בווינדוס.

פורסם

אני חזרתי עכשיו לווינדוס אחרי 7 שנים עם מק, ההבדל לא כ-ז-ה דרמטי.

כן האיכות חומרים מעולה, והטאץ' פאד נוח. אבל אפשר למצוא את זה גם במחשבים אחרים. באסוס שיש לי למשל הטאץ' פאד גדול, מגיב מעולה, יש מחוות להכל בערך (ווינדוס נותן היום להגדיר לבד מחוות עבור קיצורי מקלדת שזה ממש נוח בשבילי). ההבדל היחיד שהוא עדיין לחיץ ולא כמו במקבוק ששם הוא קבוע ונותן תחושה של לחיצה עם רטט.

המקלדת זהה בעיניי למקבוק שהיה לי (עם המקלדות הטובות, לפני הכאוס של הbutterfly שכבר הפסיקו איתו) והמסך oled ככה שהאיכות מצוינת.

וכל זה עלה 750$ וכבר ראיתי אותו גם בסיילים ב550$.

כבונוס יש לי גם USB type a וhdmi.

האם שווה לשלם 1200$ בשביל האייר m2? היתרון המרכזי שלו הוא בסוללה, וזה שאין לו מאוורר ככה שהוא תמיד שקט. לי זה לא היה שווה את זה, בטח שלא עם צפי לבעיות תאימות לתוכנות שאצטרך בשנים הקרובות.

הייתי מאד בעד האייר m1 כשהוא יצא, אבל כשחיפשתי לעצמי מחשב ראיתי שיש לא מעט לפטופים אחרים שהם מתחרים ראויים. בטח כשהאייר m2 כבר יקר באמת, ולא 999 כמו הדור הקודם, שלא מרגיש מודרני כמו הדור החדש.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זה בדיוק הטענה שלי, בשביל עבודה כל בך בסיסית, מה רע במחשב בתקציב של 2500-3500 ש"ח?

אתה יכול למצוא מחשב בחצי מחיר שיעשה 80% ממה שה M1 עושה, אבל זה בדיוק ה 80% שאתה צריך.

הפשרה היחידה היא בזמן עבודה, כל השאר לא משנה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני שעה, DubelBoom כתב:

כן האיכות חומרים מעולה, והטאץ' פאד נוח. אבל אפשר למצוא את זה גם במחשבים אחרים.

לפני כשעה, motizkn כתב:

זה בדיוק הטענה שלי, בשביל עבודה כל בך בסיסית, מה רע במחשב בתקציב של 2500-3500 ש"ח?

באיזה מחיר?

ומה עם המסך?

ומה עם הסוללה?

ומה עם זה שהוא אטום, לא מרעיש ולא מתחמם?

אפשר לשלם פחות ולקבל פחות.

לפני שעה, DubelBoom כתב:

וכל זה עלה 750$ וכבר ראיתי אותו גם בסיילים ב550$.

אפשר קישור?

פורסם
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

זה מאוד תלוי מה הקוד הזה עושה ואיזו סביבה נדרשת בשביל להריץ/לדבג את הקוד המדובר.. כתיבת קוד זה לא מסתיימת בכתיבה בלבד

לומד כרגע באופן עצמאי בעיקר front end  אז לא משהו מיוחד בכול אופן כרגע.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני כשעה, renault5 כתב:

לומד כרגע באופן עצמאי בעיקר front end  אז לא משהו מיוחד בכול אופן כרגע.

אם אתה רק לומד אז אולי בנתיים אתה באמת לא צריך משהו מיוחד.  

סתם דוגמא, אישתי מפתחת front end, עובדת בסטאראפ שמפתח אפליקציה לאנדרואיד וiOS, את מרבית הבדיקות היא עושה על אמולטורים של אנדרואיד וiOS שבקושי רצים על המקבוק פרו שלה וטוחנים לו את הצורה.. לכן אמרתי שזה נורא תלוי מה מפתחים ועל מה מפתחים. וזה עוד לפני שדיברנו על כמות הטאבים של stack overflow שחייבים להיות פתוחים ברקע אצל כל מפתח 😉 מי שאומר שבשביל פיתוח תוכנה מספיק המחשב הכי זול כניראה עדיין כותב תוכנות hello world

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

אני ארכיטקט מערכות אימבדד בחברת הייטק גדולה עם ניסיון של 16 שנה בתיכנות.

בשביל רוב מי שלומד קוד או מפתח באופן עצמאי מחשב בסיסי נורמלי מספיק.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...