Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :)

אני זקוק להמלצה למחשב נייד חדש שישמש אותי לעבודה בזמן שאני בבית וגם בחו"ל.

השימושים בעיקר אינטרנט פלוס התחברות מרחוק למחשב בעבודה מעט אקסל ושימוש באתרי וורדפרס להעלאות תוכן 

מדי פעם עריכת סרטוני וידיאו קצרים

הדרישות סוללה חזקה שלא אצטרך מטען לפחות לכמה שעות עבודה מינימום 7 שעות

ומחשב קל משקל שלא ישבר לי הגב כול פעם מחדש. כרגע יש לי מחשב נייד ששוקל וזו הסיבה שמחליף אותו בחדש.

חשבתי על מקבוק איר M1 הבעיה שיש לי מעט חששות כי לא השתמשתי מעולם במק אלא במערכת הפעלה של ווינדוס מצד שני שמעתי שהוא די מומלץ לצרכים שלי. אשמח להמלצות נתקלתי בדגמים של thinkpad גם אבל לא מכיר את הדגמים שלהם לעומק.

התקציב עד 5500 שח עדיפות לפחות אם ניתן

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אם זה באמת כל מה שאתה עושה אז מקבוק אייר באמת יכול להתאים יופי. תהיה קצת הסתגלות למערכת הפעלה חדשה, אבל לרוב האנשים לא תהיה בעיה. 

• רעיון טוב! 4
פורסם

מצטרף להמלצה על המקבוק. לי יש אחד כבר תכף 8 שנים והוא עוד עובד, לא הכי מהיר, אבל לגמרי מספיק לצרכים בסיסיים.

גם אם אתה מחליט לקנות מחשב ווינדוס, הייתי מוותר על מחשב עם מעבד אינטל דור 11. או לחכות קצת לדור 12, או מחשב עם AMD.

דור 11 מתחמם וזולל סוללה, וכבר יש חלופות אחרות, אז אין סיבה לקנות אותו.

פורסם
לפני 5 דקות, DubelBoom כתב:

מצטרף להמלצה על המקבוק. לי יש אחד כבר תכף 8 שנים והוא עוד עובד, לא הכי מהיר, אבל לגמרי מספיק לצרכים בסיסיים.

גם אם אתה מחליט לקנות מחשב ווינדוס, הייתי מוותר על מחשב עם מעבד אינטל דור 11. או לחכות קצת לדור 12, או מחשב עם AMD.

תודה רבה.  יש לך המלצה למחשב נייד thinkpad עם מעבד אינטל דור 11? עד 14 אינץ?

לפני 5 דקות, DubelBoom כתב:

תודה :) יש לך מושג 256GB יספיק או עדיף ללכת על 512GB ?

לפני 32 דקות, adi89 כתב:

המעבר למקבוק הוא קשה למשך שבועיים, לאחר מכן יהיה לך קשה לחזור. תתחדש!

תודה :)

רוב הסיכוים שהולך על מקבוק השאלה איך יודעים איזה מקשים במקלדת כדי לקחת אירופאי או אמריקאי?

ראיתי באתר ולא הצלחתי להבין.

פורסם

אתה תתרגל ממש מהר למערכת הפעלה.

ההבדלים בין מקלדת אירופאית לאמריקאית - עניין של טעם - יקח לך אבל כמה ימים להתרגל. אני מוצא את האמריקאית יותר נוחה בקצת בגלל הצורה של המקשים בצד הימני.

הm1 ממש מהיר (כמה מהיר? לרוב השימושים הוא יותר מהיר מהi9 8 core 16 שהיה לי קודם לשימושים שלי + שימושים יומיומיים) - אפילו הm1 הבסיסי.

הוא כנראה ירגיש יותר מהיר מכל מחשב באותה קטגוריה לשימושים שציינת. בטח בטווח מחיר הזה.

והכי חשוב - החיי סוללה - אתה פשוט לא תגיע לשום דבר ריאלי שקרוב לזה עם אינטל. טכנית - בגלל הצריכת חשמל של המחשב.

כרגע - בנקודת זמן הזו - אני לא רואה לאייר מתחרים מבחינת מחשב זול , מהיר , מסך מעולה וחיי סוללה כפולים בערך מאינטל.

הדבר היחיד שיש לי להגיד נגד - זה שהדגם הזה בשוק כבר דיי הרבה זמן - ובאיזשהו שלב יבוא לו מחליף.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 19 שעות, renault5 כתב:

תודה :) יש לך מושג 256GB יספיק או עדיף ללכת על 512GB ?

לי מספיק 256, אבל אני כעיקרון לא שומר כלום על המכשיר עצמו. תבדוק כמה מקום אתה צריך בשביל לשמור קבצי וידאו נגישים כשאתה offline.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

לי מספיק 256, אבל אני כעיקרון לא שומר כלום על המכשיר עצמו. תבדוק כמה מקום אתה צריך בשביל לשמור קבצי וידאו נגישים כשאתה offline.

חשבתי לחבר למחשב כונן חיצוני ולשמור עליו את כול הסרטים והתוכן שאני צריך.

לפני 12 שעות, Liviur כתב:

אתה תתרגל ממש מהר למערכת הפעלה.

ההבדלים בין מקלדת אירופאית לאמריקאית - עניין של טעם - יקח לך אבל כמה ימים להתרגל. אני מוצא את האמריקאית יותר נוחה בקצת בגלל הצורה של המקשים בצד הימני.

הm1 ממש מהיר (כמה מהיר? לרוב השימושים הוא יותר מהיר מהi9 8 core 16 שהיה לי קודם לשימושים שלי + שימושים יומיומיים) - אפילו הm1 הבסיסי.

הוא כנראה ירגיש יותר מהיר מכל מחשב באותה קטגוריה לשימושים שציינת. בטח בטווח מחיר הזה.

והכי חשוב - החיי סוללה - אתה פשוט לא תגיע לשום דבר ריאלי שקרוב לזה עם אינטל. טכנית - בגלל הצריכת חשמל של המחשב.

כרגע - בנקודת זמן הזו - אני לא רואה לאייר מתחרים מבחינת מחשב זול , מהיר , מסך מעולה וחיי סוללה כפולים בערך מאינטל.

הדבר היחיד שיש לי להגיד נגד - זה שהדגם הזה בשוק כבר דיי הרבה זמן - ובאיזשהו שלב יבוא לו מחליף.

תודה רבה ליביו.

חושב שיש טעם לחכות לM2 או לרכוש את הM1? 

פורסם
לפני 7 דקות, renault5 כתב:

תודה רבה ליביו.

חושב שיש טעם לחכות לM2 או לרכוש את הM1? 

אני חושב שהדיון הוא האם לקנות 8GB או 16GB, נראה שגם הM1 ממש אוברקיל לכל משתמש ממוצע פלוס פלוס 

פורסם

לפני שעה, mrmiki1234 כתב:

אני חושב שהדיון הוא האם לקנות 8GB או 16GB, נראה שגם הM1 ממש אוברקיל לכל משתמש ממוצע פלוס פלוס 

צריך לזכור שההשוואה לא מקבילה פה למחשבי Windows, כי השילוב של הזיכרון/דיסק פה עובד אחרת. במחשב Windows, למשל, צריך 16GB במינימום כדי להריץ Lightroom כמו שצריך, והוא לא רץ טוב במקביל לצרכן כבד אחר, כמו Chrome.

במק, עם 8GB אין לי בעיה כזו, אלא אם יש לי מלא טאבים פתוחים בכרום.

לגבי עריכת וידאו, אין לי מושג מה הצרכים.

לפני שעה, renault5 כתב:

עניין של נוחות/פינוק. זה בטוח יותר זול...

אני לא מבין בזה, אבל יש חיבור מהיר דיו, אפשר אולי לעבוד ישירות על הכונן החיצוני. אם הכונן החיצוני הוא רק לאחסון, אז באמת אין בעיה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 22 שעות, mrmiki1234 כתב:

בדיוק זה מה שבאתי לכתוב :)

8GB או 16GB

לפני 20 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שההשוואה לא מקבילה פה למחשבי Windows, כי השילוב של הזיכרון/דיסק פה עובד אחרת. במחשב Windows, למשל, צריך 16GB במינימום כדי להריץ Lightroom כמו שצריך, והוא לא רץ טוב במקביל לצרכן כבד אחר, כמו Chrome.

במק, עם 8GB אין לי בעיה כזו, אלא אם יש לי מלא טאבים פתוחים בכרום.

לגבי עריכת וידאו, אין לי מושג מה הצרכים.

עניין של נוחות/פינוק. זה בטוח יותר זול...

אני לא מבין בזה, אבל יש חיבור מהיר דיו, אפשר אולי לעבוד ישירות על הכונן החיצוני. אם הכונן החיצוני הוא רק לאחסון, אז באמת אין בעיה.

ידוע לך מבחינת העברת תמונות ממצלמת DSLR אם זה פשוט יחסית להעביר תמונות למחשב מק?

פורסם
לפני שעתיים, renault5 כתב:

ידוע לך מבחינת העברת תמונות ממצלמת DSLR אם זה פשוט יחסית להעביר תמונות למחשב מק?

בעבר הייתי משתמש ב-Faststone לסקירה ראשונית וייבוא של התמונות למחשב, עם שינוי השם. המק בנוי להשתמש ב-Photos, אבל זה לא מתאים לי.

ניסיתי להשתמש ב-Adobe Bridge, אבל הוא לא עבד כמו שצריך (לא חקרתי את הסוגיה). אז אני פשוט משתמש ב-Finder (״סייר חלונות״ במק) ועושה העתק-הדבק לספרייה שאני רוצה. משם אני מייבא ל-Lightroom (אני מגבה את קבצי המקור לענן והקבצים המעובדים נשמרים בענן של Adobe).

עם זאת, אני לא מצלם הרבה תמונות, ככה שאם יש לך כמויות, אתה צריך workflow אחר, יותר יעיל.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ברגע שאת. מחבר מצלמה זה יאפשר לך לעשות import ישיר לphotos או דרך הfinder

מאוד פשוט

לגבי ה8 או 16, זה לא בדיוק אותו הדבר כמו חלונות

אבל הייתי עדיין לוקח 16 רק בשביל האורך חיים של המחשב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

ברגע שאת. מחבר מצלמה זה יאפשר לך לעשות import ישיר לphotos או דרך הfinder

מאוד פשוט

כן. אבל אז אתה תקוע עם ניהול התמונות של Photos. 

לפני שעה, Liviur כתב:

אבל הייתי עדיין לוקח 16 רק בשביל האורך חיים של המחשב

ההפרש כיום במחיר לא כזה גדול, אז אולי הייתי הולך על ה-16 גם, אם כי באמת שלא נתקלתי בזה כסוגייה... אבל השימוש שלי באמת לא דורשני.

• תוכן חדש...