Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Igalz כתב:

לאף אחד פה, גם לא לך, אין מדגם מייצג, כל אחד מדבר מהנסיון האישי שלו

לא.

אתה מדבר מהניסיון האישי שלך, שהוא לא רלוונטי.

בנוסף אתה קובע, באופן גורף, שכל מחשבי HP ״קורסים אחרי יומיים״ ושאף ארגון לא משתמש בהם.

כנראה שכל הסדרות העיסקיות שלהן מיוצרות ישר לגריסה...

לפני 8 שעות, Igalz כתב:

צודק, התכוונתי בלעדית לסדרת T. ברור לי שיש בשוק דגמים נוצצים ממנו וגם זולים ממנו. אבל כניראה שיש סיבה למה חברות שמעסיקות עשרות אלפי אנשים (אינטל לדוגמא) בוחרות לרכוש אותו על פני המתחרים.. דור אחרי דור אחרי דור

וכמה עולה מחשב מסדרה T עם spec לא משהו?

ולמה הוא עולה כ״כ יקר?

ולמה קונים אותו?!

אולי כי הוא זול? אולי כי לאינטל יש דיל עם לנובו? אולי כי זה נוח להשאר עם מודל שמוכר? אולי בגלל רכיבי אבטחת מידע בחומרה של המחשב? אולי בגלל שבשוק הישראלי פשוט התרגלו ומאז הולכים עם הזרם?

אולי בגלל כל מיני שיקולים שבכלל לא רלוונטים לצרכן הפרטי?

אתה בדקת כמה עולה מחשב מסדרת T לעומת מחשב עם חומרה (כביכול) זהה מסדרה E?

מה ההבדלים?

האם הם שווים את ההפרש?

או שאתה סתם זורק מנטרות כלליות?

סתם, במקרה, היה לי מחשב מסדרה E ולבת הזוג שלי מחשב זהה (מבחינת נתונים זמינים) מסדרה T, אז פעם בדקתי מה בדיוק ההבדל. בו נגיד ככה, לשימוש שלי, לא היה שומדבר ב-T שהיה שווה כפול בכסף. לקונה המוסדי, עניין אחר לגמרי (והוא גם לא משלם את המחיר שצרכן פרטי משלם).

לפני 7 שעות, yuvk כתב:

עד היום הוא מתקשה להתעורר משינה (מי לא...) ולפעמים נדרש כיבוי.

זו בעיית Windows שקיימת בכל מיני מחשבים ניידים שלהם. אחד הדברים הכיפיים במק מסדרת M זה שהוא מתעורר באופן מיידי.

לפני 7 שעות, yuvk כתב:

"אף איש IT לא פוטר כי קנה THINKPAD". אכן T משהו זה ללכת על בטוח.

הביטוי הוא שאף מנמ״ר לא פוטר כי קנה IBM.

העולם זז מאז.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אתה מדבר מהניסיון האישי שלך, שהוא לא רלוונטי

רלוונטי או לא רלוונטי בדיוק כמו שלך.. רק שאני מכיר טיפה יותר מה הולך בשוק מפתחי התוכנה והחומרה כי אני חי את השוק הזה עשור וחצי. 

לפני שעה, falou כתב:

אתה קובע, באופן גורף, שכל מחשבי HP ״קורסים אחרי יומיים״

משתמש אחר כתב את זה. 

לפני שעה, falou כתב:

שאף ארגון לא משתמש בהם

כתבתי שאני לא נתקלתי באירגון שנותן למפתחים שלו מחשבי hp, וחידדתי שאני לא מכיר כולם.

במחשבה שניה אני מכיר כמה עובדי hp שקיבלו מחשב hp, אז קבל ביטול 🤣

נעלבת שאתה יורה לכל הכיוונים בלי אבחנה, ומכניס לי מילים לפה? אני מתנצל מעומק ליבי אם פגעתי, לא ידעתי שזה נושא רגיש.

הבחור מחפש מחשב לעבודה, מחשב שהולך להכניס לו פרנסה וכסף. אני ממליץ לו מנסיוני מה הוא מחשב טוב ומתאים לשימוש הזה. אין לי מניות של לנובו ולא שמתי שורט על hp.. וכן אני יודע שהם לא זולים. לכן למשתמש הבייתי עם צרכים בהתאם אני לעולם לא אמליץ על אותו מחשב.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 37 דקות, Igalz כתב:

רלוונטי או לא רלוונטי בדיוק כמו שלך..

רק שאני לא טענתי שום טענה לגבי אמינות של מותג כזה או אחר, כי אני מכיר בעובדה שאני לא יודע. וזה בדיוק מה שכתבתי.

לכל החברות יש עשרות דגמים ותתי דגמים, חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות, כולם עם כשלים פה ושם, ככה שכל טענה גורפת תהיה מופרכת מהיסוד.

בעוד אתה טוען טענות, מסביר שאתה לא יודע, ואז מסביר שזה בסדר לטעון טענות על בסיס ניסיון לא מייצג... כי הניסיון הלא מייצג שלך עדיף על הניסיון הלא מייצג שלי...

זה אבסורד.

כמו שזה אבסורד לטעון שהחברה עם נתח השוק השני בגודלו בעולם (שווה פחות או יותר ללנובו) לא מסוגלת לייצר מחשבים לשוק העסקי שלא ״קורסים תוך יומיים״...

לפני 38 דקות, Igalz כתב:

נעלבת שאתה יורה לכל הכיוונים בלי אבחנה, ומכניס לי מילים לפה? אני מתנצל מעומק ליבי אם פגעתי, לא ידעתי שזה נושא רגיש.

יש לי אלרגיה לאנשים שנותנים עצות לא מבוססות ובמקום להודות בטעות חופרים לעצמם בור עמוק יותר.

שים את הדמגוגיה הרגשית שלך בצד ותגיד לי איפה ציטטתי אותך לא נכון?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

״קורסים תוך יומיים״

שוב, פעם שניה, לא אני כתבתי, זה מתחיל להיות נמוך אפילו בשבילך.

בשום מקום לא כתבתי על ענייני אמינות גם, ציינתי מה אני מכיר מהשוק המקצועי, ומה אני ממליץ. 

בחיי לא מבין מה כואב לך ולמה אתה כלכך מתאמץ לשלול נסיון של בן אדם. 

נשמע לך לא רלוונטי, אל תקח אותו בחשבון בשיקולים שלך. 

חשוב לך כלכך להשמע מומחה על חשבון אחרים? לבריאות.. פרשתי.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

הבחור מחפש מחשב לעבודה, מחשב שהולך להכניס לו פרנסה וכסף.

הבחור מחפש מחשב לתקציב ששוקל פחות מק״ג עם חיי סוללה ארוכים.

זה מה שהוא מחפש, לא מחשב ״שיכניס לו כסף״. אני לא נכנס לשיקולים של איזה מחשב יכניס לו יותר או פחות כסף.

לפני 26 דקות, Igalz כתב:

שוב, לא אני כתבתי, זה מתחיל להיות נמוך אפילו בשבילך.

image.thumb.png.e72d95d7b8458149e4b73ba6ae310408.png

לפני 23 שעות, renault5 כתב:

אני בהחלט מעדיף thinkpad חשבתי על הx1 carbon gen 10 אבל בתקציב שלי זה יהיה מעבד i5 גג

נחזור לעניין.

הדבר היחיד שמייחד את כל סדרת ה-ThinkPad זו המקלדת. אני מאוד אוהב אותה והיא נחשבת לנקודת חוזק. אם אתה מקליד הרבה, זה שיקול.

לגבי המעבד, i5 יכול להספיק, תלוי מה אתה עושה במחשב.

בייחוד בניידים קלים ודקים, מגבלת הביצועים נקבעת לא רק (אפילו לא בעיקר) ע״י המעבד אלא לפי היכולת של המחשב לקרר את עצמו, כי כשמעבד מתחמם הוא מוריד ביצועים. לדוגמא, לי ולזוגתי היו מחשבים זהים באותה קונפיגורציה של חומרה. שלה היה ThinkPad סדרה T. שלי הסדרה הבסיסית E. המחשב שלה היה, מבחינת מדידת ביצועים, מהיר ב-30% תחת עומס (זה המון), בגלל קירור יותר יעיל.

אבל אם התקציב שלך הוא 7000 ש״ח, יש לך הרבה אופציות...

• אהבתי 1

פורסם

אני כתבתי בהומור ש HP קורס כל יומים.

האם יש לי סימוכין לזה, לא. האם יש סטסטיקות לזה, לא. האם זה מעניין אותי מספיק שאני ינסה למצוא משהוא, לא.

מניסיון שלי במספר חברות הייטק גדולות עם מאות אנשים שאני אישית מכיר, אף אחד לא רצה לקבל HP. למה? כי כל מי שהיה לו HP סבל ממסכים כחולים ריסטים ושלל בעיות.

יש סיכוי שזה בגלל בילדים של IT, יש סיכוי שזה בגלל HP ויש סיכוי שאני פגשתי את כל כמה מאות אנשים שסבלו וכל שאר העולם נהנה ממחשבים מצוינים, אבל מבחינתי זה מספיק כדי לפרסם את חוות הדעת האישית שלי על המותג הזה והמחשבים שלו.

בנוסף, לבקשתך הוספתי לינק למחשב שלדעתי למרות שהוא לא עומד בכל הדרישות של פותח השירשור, עדיף על מחשב ה HP שאתה הצגתה, ואני במקום פותח השרשור הייתי לפחות בודק אותו.

ולגבך, אתה שולף מהמותן מחשב HP שמצאתה בתקציב, אתה מכיר את הדגם? יצא לך להכיר משהוא שהשתמש בו? או שפשוט ראיתה מחשב עם נתונים יבשים טובים בתקציב ונתתה לינק?

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 59 דקות, motizkn כתב:

חברות הייטק גדולות עם מאות אנשים שאני אישית מכיר

נו , ואני ציינתי אחת עם מאות אלפי אנשים שהשתמשו בזמן שהייתי שם בhp. היו מספרים גדולים מאוד של סטטיסטיקות ובנוסף בצורה קבוע מנסים דגמים חדשים במדגמים בגודל של ״חברות הייטק גדולות״

יש אנשים פה עם גישה לנתונים בסדר גודל הזה. הכל בסדר בכללי.

בואו ניצמד לרמת הדגם, בדיוק כמו יצרני רכב.

(ולמען הסר הספק - אספן סטטיסטיקות ברמת הit העולמי לרמת הדגמים והתתי דגמים של הכל - מסכים , דוקינג סטיישן , לפטופים , עכברים , מקלדות - הכל)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, motizkn כתב:

בנוסף, לבקשתך הוספתי לינק למחשב שלדעתי למרות שהוא לא עומד בכל הדרישות של פותח השירשור, עדיף על מחשב ה HP שאתה הצגתה, ואני במקום פותח השרשור הייתי לפחות בודק אותו.

אבל הוא לא עדיף, מלבד זה שהוא לא HP. הוא אפילו לא סדרה T או סדרת הביניים L. 

פורסם

לא יודע, לא קונה שומדבר לפי מותג. אם היית שואל אותי לפני שנתיים אם אני אקנה מק, היית אומר לך שאין מצב. והנה, המחשב הכי טוב שהיה לי (בתקציב שאני מוציא) הוא מק...

עדיין לא ברורה מגבלת התקציב שלך...

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

לא יודע, לא קונה שומדבר לפי מותג. אם היית שואל אותי לפני שנתיים אם אני אקנה מק, היית אומר לך שאין מצב. והנה, המחשב הכי טוב שהיה לי (בתקציב שאני מוציא) הוא מק...

עדיין לא ברורה מגבלת התקציב שלך...

התקציב עד 6000 ש"ח גג. חשבתי על X1 carbon אבל לא נכנס משהו בתקציב 

כנראה נלך על היוגה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אני החלפתי לאחרונה את הלנובו T470 שלי בלנובו yoga slim 7 Carbon, שוקל פחות מקילו ואני ממש מרוצה.

הבאסה היחידה היא, שכל הכניסות הן USB C.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...