Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, renault5 כתב:

במקרה נתקלתי בכתבה הזאת

https://www.digitaltrends.com/computing/thinkpad-x13s-macbook-air-m1/

מה דעתכם? הthinkpad נכון מעט יותר יקר מהM1 אבל מגיע לאותם ביצועים כמו הM1? 

אז בערך שנתיים אחרי שאפל השיקו את הM1 ובערך כמה ימים לפני שהם השיקו את הm2 בשילדה שעדיפה על הראשונה בבערך כל דבר -> לנובו הצליחו להוציא לפטופ שנחות לm1 ויקר יותר מהm2....

לפני כשעה, noknok כתב:

אפל פיתחו את כל המערכת הפעלה שלהם מ0 כדי שתעבוד עם arm ולכן הביצועים מדהימים והבקירות מהללות, ווינדוס פשוט עושים patchים על בסיס הקוד הקיים ולכן הם לא הגיעו לאותה רמת אינטגרציה - windows on arm זה פיס אופ ש** - ועד שמייקרוסופט לא יצרו גירסא יציבה של זה אין להם סיכוי.

אפל לאורך שנים סללו את הדרך לזה , בנו את השבבים שלהם בעצמם מכמעט 0 (החל מהאייפונים הדיי מוקדמים) ואז התחילו להוציא דברים שיפריעו לרוזטה2 לפעול בכזו קלות לתמיכה לאחור.

ועדיין - הטיעון הזה היה מחזיק מים - אם לפחות באפליקציות arm ווינדווס היה מציג ביצועים מקבילים -> ולא שנתיים אחרי לביצועים פחות טובים (וזה כבר לא קשור לwindows או מייקרוסופט , אלא לרמה של אפל במעבדי arm ובחירות ארכיטקטורה סביב הSOC שכולל את הזיכרון , ליבות גרפיות וליבות ml).

עשו גם לwindows הנחות רציניות בreview הזה עם קידודי וידאו ושום דבר לא רץ על metal או על הליבות ML. אז זה בכלל היה הופך את ההשוואה למביכה הרבה יותר.

בכל אופן:

לפני כשעה, noknok כתב:

אם כבר thinkpad עדיף אחד מבוסס x86 מאשר אחד מבוסס arm.

אם אתה הולך על חלונות - אכן - arm והתמיכה לאחור עדיין לא אפויה שם - ומה שרץ בתאימות לאחור רץ בצורה מביכה.

חלונות זה הסיבה שאינטל ימשיכו לעשות חייל בשנים הקרובות - במיוחד איפה שצריכת חשמל נמוכה היא לא פונקציה משמעותית.

אם לרגע מגמישים את החלק של באיזה מערכת הפעלה לבחור - ויש אפשרות לשקול מק או לינוקס שרץ native על arm64 - כל השוק בarm בערך 3 שנים מאחורה ולא מוכן לעשות וייתורים כואבים (או לתכנן הרבה דברים מחדש) שישאירו את אפל מקדימה בזמן הקרוב.

אפילו אם מחר בבוקר יוצא צ׳יפ שמבחינת benchmarks זהה לm2 (וזה לא יקרה) כל המסביב - בין הארכיטקטורות זיכרון , תמיכה בarm64 בלבד , רוזטה2 וכו - עדיין יגרמו לזה שהצ׳יפים של אפל יהיו מקדימה בשימוש יומיומי.

(ואנחנו אפילו לא הזכרנו פה צ׳יפים יותר מתקדמים כמו max וUltra שנראה שבקצב הזה יצאו בקרוב גירסאות עדכניות מבוססות על הA15 core ויקבלו עוד בוסט בביצועים כמו הm1 לm2)

בקיצר - כמו שכתבתי -> כרגע הלפטופ העיקרי שיותר טוב מהm1 הוא האייר m2 החדש.

(במאמר מוסגר - לא לגעת ב13 פרו! מעבר לשילדה המיושנת - בדיוק יצאו כל מני סקירות שמראות שהוא משתמש גם בפחות צ׳יפים בSSD אפילו מהM1 והמהירות SSD שלו נחותה... זה דגם של לגמרי לדלג. או m2 air או 14״ פרו)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני בטוח שאינטל עובדים על x86 לייק ארכיטקטור שתביא חלק מהשיפורים שאפל שמו במעבדי arm שלהם לקראת הדורות הבאים.

אני גם מאמין שעם הפופלריות של arm דרך mac גם מייקרוסופט והתוכנות המקבילות יתחילו לעבוד על פיתוח של גירסאות מוצלחות יותר לarm - אבל כמו שאמרת יש דרך עד שיקרה משהו כזה וזה לפני שהתחלנו לדבר על סביבות אנטרפרייז שמה הכל מתקדם אפילו יותר לאט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 57 דקות, noknok כתב:

שמה הכל מתקדם אפילו יותר לאט.

קודם כל צריך לזכור שמחזורי התכנון של מחשבים ניידים הם כשנתיים. כלומר, יצרנים מתחילים לעבוד על ממחשב שיתאים למעבד מסויים, שנתיים לפני שהם מתחילים לייצר. זה המון זמן. דבר שני, לאפל יש יתרון מובנה בכך שגם החומרה וגם התוכנה שלהם.

אינטל בצרות, קודם כל כי AMD עשו (עושים?) להם ביצפר. דבר שני, כרומבוקים עולים בכמויות ומתחילים להשתמש במעבדי ARM גם, והם לא צריכים מעבדים חזקים. לרב האנשים כרומבוק זה אחלה, ובארה״ב כולם רגילים אליהם מביצפר. לא יעבור הרבה זמן ואנשים יבינו שהתקנת חלונות מלאה זה כאב ראש מיותר. בנוסף, הסלולריים עצמם נהיים חזקים יותר. פתרונות כמו DEX יוכלו לתת תשובה מספקת, כל מה שצריך זה מסך נייד (מתקפל) ומקלדת, והנה לא צריך גם סלולרי וגם טופלופ.

כמובן שלוקח זמן לשנות הרגלים ומערכת Legacy וכו׳, ובינתיים יש מחסור גלובאלי, אז כולם חוגגים, אבל ברגע שהשוק יסיים את עודף הביקוש, אינטל יצטרכו משהו חדש כדי להיות רלוונטים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חושב שאינטל ימציאו את עצמם מחדש - כנ"ל אגב AMD, הם לא יכולים להישאר במקום לנוכח מה שקורה היום בשוק ויש להם את המשאבים לעשות את זה.

אם הם לא יעשו את זה כמו שאתה אומר, הלך עליהם בטווח הרחוק.

פורסם

לא צריך לקבור את אינטל כן ?

השווקים האלו (לפטופים היי אנד ועוד יותר צפיפית אפל כלקוח) הם חלק קטן מאוד מהסה״כ ביזנס שלהם שמאוד מתקדם באיזורים אחרים.

בנוסף דור 12 (ולפי שמועות פנימיות מכמה מקורות) הם עובדים על דברים דיי מבטיחים בעתיד. אבל ללא ספק הם לא יכולים לקפוא על השמרים. פתחו להם מבערים מתחתיהם לפני שנתיים עם הM1 (ואוסף שינויים פנימיים באינטל) וזה עומד מולם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חברות כמו אינטל לא מתרסקות כל כך מהר. מדובר בחברת טכנולוגיה לא בחברת אינטגרציה (כמו נוקיה בזמנו), שהתעשייה מתאימה את התוצרים שלה לתשתית הטכנולוגית של אינטל, יותר ממה שאינטל מתאימה את המוצרים ליצרניות שמשתמשות בטכנולוגיה שלה. 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עכשיו נותר רק לחכות שתפתח ההזמנה לair m2 :)

אעדכן בפוסט הזה שארכוש את המחשב אם יהיו לי שאלות כי בטוח יהיו לי אחרי שנים עם מערכת הפעלה של ווינדוס.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אינטל בפיגור משמעותי ועדיין לא רואים פריצת דרך, אבל במצב השוק הנוכחי הם יכולים להתנהל עוד שנים רבות בדשדוש אחר הפיתרון. יש עדיין מספיק חוות שרתים ("ענן" עאלק) שזקוקות להנשמה מתמדת של מעבדים בארכיטקטורה של אינטל. Server side זה משהו אמיתי שממשיך להתנפח בקצב מסחרר :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפיתוח גם יכול לעשות שיפטינג, בעידן שבו הרבה חברות צורכות שירותי מחשוב As a service להרבה מהן לבקש משאב של ARM או משאב של x86 לא אישיו. 

אפילו VMware מלכת הווירטואליזציה על פלטפורמת x86 שחררה גירסאת ARM חינמית לhypervisor שלה (עדיין בתור בטא אבל קרה). 

פורסם
לפני 11 שעות, falou כתב:

צ׳מע, הכי מהר זה לשאול את גוגל.

😄 לא כתבתי נכון. ברור ישר הולך לגוגל התכוונתי אם שאלה לא דחופה על הדרך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אינטל עדיין מחברות הטכנולוגיה הכי גדולות בעולם, והיא רווחית. כסף יש, מהנדסים יש.

בשנים האחרונות הם היו שאננים כי אף אחד לא היווה תחרות מולם. לפני שנה וקצת הם קיבלו כאפה מאפל, ועכשיו גם amd מאכילים אותם קש עם המעבדים שלהם (שגם הם x86).

לאינטל יש עכשיו הנהלה חדשה וגישה חדשה. אני חושב שבעוד כמה שנים הם יחזרו לעצמם והפער בין המעבדים של אפל למעבדי אינטל יצטמצם. זה יקח קצת זמן כי פיתוח של דברים מורכבים כאלה לוקח זמן, וכי כרגע לאינטל יש בעיית יצור שגם אותה יקח כמה שנים לפתור.

• אהבתי 1
פורסם

למרות שאנשי המכירות של אפל יצרו מצגת מדהימה שמציגה גרפים כאילו ה M1 נמצא בליגה משלו בכל קטגוריה ומנצח את אינטל ו AMD במעבדים ומשאיר אבק לנווידיה בכרטיסים גרפים, הוא ממש אבל ממש לא.

בעיקר הוא נותן added value ביצועים לצריכת חשמל (ברמה מאד מרשימה), אבל ל אינטל ו AMD יש מעבדים יותר חזקים ובכוח עיבוד גרפי הוא בקושי מתחרה עם ה 3060.

כמו שאמרו לפני זה מאד חשוב בניידים אבל זה הרבה פחות חשוב במחשבי שולחן ובשרתים , לכן לא ממליץ להספיד את אינטל ו amd.

אני כאחד שלא אוהב את אפל (אחלה מוצרים אבל חרא של חברה) נאלץ להסכים שהיום הניידים שלהם נותנים אפילו תמורה טובה לכסף (לא מאמין שאני אומר את זה) מה שהופך אותם כנראה לבחירה המושלמת כל עוד אתה לא מפחד מהאקו סיסטם שלהם.

דרך אגב, אני אישית מחפש מחשב נייד לאשתי בתקציב דומה ולצערי היה לה macbook air  לפני יותר מעשור והיא לא מוכנה לשמוע על אפל. בזמנו אפל לא תמכו בעברית או באופיס (או בשום דבר שהיה היתה צריכה) והיא סבלה מזה מאד.

לא יודע איזה אלטרנטיבה יש היום לאפל במחיר שעד 6000, נראה לי שאני יקנה לה איזה HP latitude פשוט ופשוט נחסוך כסף.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...