Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג"ת ניסקו. אחרי חודש-חודשיים הפסיק להאיר.

פירקתי אותו (טיפשי כמובן, כי יכולתי להחליפו באחריות, אך הסקרנות גברה על החסכנות :-P ).

גיליתי שלד אחד ממש נשרף לחלוטין:

IMG_20220327_132325.thumb.jpg.0ab7e94fed7c6b58978cd34c38c89276.jpg

מה הסיבה שקורה דבר כזה (כאמור, לאור מחירו אמור להיות מוצר יחסית איכותי)?

לאח התאום שלו קרה אותו הדבר בהפרש של כמה ימים.

זה משהו שאני עשיתי? (סביבת התקנה, מתח לא יציב...)

שאלה נוספת:

גיליתי להפתעתי שכל האלמנט נשלף שקע-תקע מתוך הגוף:

IMG_20220328_112227.thumb.jpg.f21db6d8afebd1c152ac1f4a15137a6f.jpg

היתכן  שאפשר לקנות רק "נורה"?

כי דוד גוגל לא מכיר דבר כזה.

ושאלה אופרטיבית לסיום:

שני ספוטים מתכווננים, 10 ס"מ קוטר (החור). 

אם לא ניסקו, אז מה כן לקנות כדי שיעבוד לאורך זמן?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יש לי בבית כל מיני ספוטים שקניתי ב"שקע ותקע", בלי איזה מיתוג ברור. מרביתם פועלים אחרי 9 שנים. עם המקצוע והמיקום שלך אני מניח שאתה מכיר את המקום, אולי מזדמן אליונמפעם לפעם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה פגם ביצור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

עוד דבר שלמדתי עם הזמן - בהעדר סטנדרטיזציה של גופי הלד - כאשר אני קונה אותם, במיוחד את הזולים, אני קונה ספיירים (כמו שקונים קרמיקה ספייר). עושה זאת כאשר מדובר במיקום בעייתי - למשל איזה חור בגודל מסויים בקיר או בתקרה/גבס, או כאשר חשובה אחידות, למשל במטבח, בו יש לי 3 גופים זהים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

כנראה פגם ביצור.

בלפחות 4 לדים? כפול 2 גופי תאורה...

אז איכות ייצור נמוכה מאוד.

או שהקירור לא מספיק טוב.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני הייתי פונה אליהם. בלי לדרוש כלום, כי פירקת את זה.

לי יצא להחזיר אליהם ''תאורת חירום'' כלומר פנס לד 60 נורות נטען, שהעלה עשן וגם החלופי עשה עניין דומה. 

פניתי אליהם וקיבלתי שירות טוב.

• אהבתי 1
פורסם

אני אגש בהזדמנות לחנות בה קניתי.

זו חנות מאד ותיקה שמוכרת לחשמלאים בכל האיזור כאן. יש בהחלט מצב שיבואו לקראתי, וגם אם לא- לא נורא זה גוף של 50-60 שקל. לא אסון נוראי.

בעלות הזו, לא אטריח את עצמי בלנסוע/לשלוח לניסקו.

לפני שעה, SlowRide כתב:

כנראה פגם ביצור.

בשני גופים? ודווקא בשני אלו שאני משכתי מהחבילה?

הקארמה שלי לא עד כדי כך רעה :-)

פורסם

בבניין שאבי גר. התקינו תגופים הפשוטים של מחסני תאורה. רובם עברו תשנתיים.

אחריות שנתיים. הראשון עולה 75 שקל השני 50%. 

בשבתות וחגים עובדים רצוף. בשביל דבר זול מחזיק יפה.

20220328_191433.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

אחוז הכשלים בלדים זולים גבוה מאוד.

ככה זה. קשה מאוד לייצר את הדבר הזה.

לד אמין יפני (כן, יפן הם המובילים פה) עלול, בהתאם לדרגה, לעלות לך יותר מגוף התאורה.

חוץ מזה זה עניין של סטטיסטיקה, יש לי גופים זולים בלבד בבית, כאלה שמתו תוך חודש וכאלה שמחזיקים כבר 3 שנים. הממוצע בגדול לא משהו ובינתיים מבחינת אורך חיים/אמינות פלואורסצנט עדיין מנצח את כולם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שפופרת פלורסצנט של פעם, לא CFL זולים, שגם אם הסטרטר הפנימי שלהם לא מת (וזה קורה הרבה) הרי שעוצמת האור דועכת בהדרגה.

אישית היה לי ניסיון לא טוב גם עם שפופרות T5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מתלהב מגופי תאורה כאלה, אם הם נשרפים אתה צריך להביא חשמלאי שיחליף את כל הגוף לעומת נורת לד שיושבת בגוף תאורה רגיל שאפשר להחליף בקלות בהברגה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה עם לדים זולים היא לא האמינות, כי על האמינות אפשר לפצות על ידי מחיר נמוך, אלא CRI מזעזע, כי לדים בעלי CRI טוב יחסית חלשים והרבה יותר יקרים. בעיה נוספת היא ריצוד שאופייני למעגלי הזנה זולים ופשוטים. שתי התופעות האלו גורמות לעייפות ונזק לעניים ולא שוות את החיסכון על התאורה.

• אהבתי 2
פורסם

cri היתה בעיה מאז ומתמיד גם בפלורסנט/CFL. 

הריצוד, זה דבר שהתוודעתי אליו די לאחרונה, וזה לא יאמן איזו השפעה יש לזה. ממש חבל שאין יותר מודעות, כי יש אנשים שממש סובלים ולא מבינים מה הבעיה איתם, כשכל הבעיה היא שהבוס שלהם חסך על הגופי תאורה.

בכל מקרה, אנחנו כאדריכלים "מחונכים" כבר שנים ע"י יועצי התאורה בפרויקטים ציבוריים ש"תכתוב ניסקו במפרט, ולא תהיה לך בעיה של תקן/עמידות".

בגלל זה הפתיע אותי לראות לד שרוף ליטרלי, בשחור עם פיח מסביב בגוף בן חודשיים.

חשבתי שיש אולי סיבה חיצונית שלא קשורה בגוף.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, hans כתב:

לד אמין יפני (כן, יפן הם המובילים פה) עלול, בהתאם לדרגה, לעלות לך יותר מגוף התאורה.

אני כותב מניסיון של 20 שנים וקצת בבניית ותכנון תאורת לדים/אינפרארד/UV ולדים רגילים.

אכן קיימים לדים איכותיים תוצרת מספר חברות ייפניות אבל הם לא בהכרח מובילים.

קיימים ייצרנים לא ייפנים שמייצרים לדים איכותיים כמו: אוסראם, ווישי, Lumex, Lumileds ועוד רבים טובים.

* כמה מהחברות שציינתי הם למעשה חברות שהתפצלו או קנו טכנולוגיה לייצור לדים בעוצמה גבוהה שבמקור הייתה פיתוח של חברת פיליפס.

לפני 21 שעות, natco כתב:

שאלה נוספת:

גיליתי להפתעתי שכל האלמנט נשלף שקע-תקע מתוך הגוף:

IMG_20220328_112227.thumb.jpg.f21db6d8afebd1c152ac1f4a15137a6f.jpg

לדעתי גוף התאורה לא תוכנן בצורה מיטבית. לדים בעלי עוצמה גבוהה מייצרים גם חום והצפיפות כמו בתמונה שצירפת מגדילה את עומס החום על הלדים מה שמקצר משמעותית את חיי הלד.

קנה גוף תאורה עם לדים אשר מותקנים במרחק גדול יותר אחד מהשני וכמובן בדוק מי מוכר בארץ גופי תאורה תוצרת אוסראם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

איזה כייף לי :)

פורסם

ניסקו כבר מזמן לא שווה איכות בהכרח.

הרבה מהסחורה שלהם היא זבל סיני.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.