Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עשיתי לאחרונה הזמנה מאמזון ארה"ב בשווי $199, וגבו ממני פיקדון מסי יבוא בסך $45.64 (23% משווי ההזמנה).

בהתחלה חשבתי שזו פשוט כרית ביטחון למקרה של תנודתיות בשער הדולר בין מועד ההזמנה למועד השחרור מהמכס, ושה-6% יוחזר לי לאחר מכן, אבל ההחזר שקיבלתי על ההפרש בין הפיקדון לבין עמלת השחרור בפועל הוא רק 8.78 ש"ח, שזה קצת יותר מ-1%.

ניסיתי לשאול את אמזון מה הקטע, אבל נציג התמיכה רק ידע להפנות אותי לעמוד התמיכה שמדבר על מסי יבוא.

אני עכשיו רוצה להזמין מוצר בשווי $77.75, והפיקדון עליו הוא $18.24 (כמעט 23.5%).

מאיפה נובע הפער הזה בין מה שאמזון (או, בעצם, חברת השילוח) גובה, לבין ה-17%?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)

רוב (או כל?) חברות השילוח גובות כל מיני עמלות על הטיפול מול המכס במקרה שהחבילה עוברת את ה75$. אף פעם לא התעמקתי בפיקדון של אמזון אבל אני מאמין שמדובר במע"מ פלוס עמלות טיפול.

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
פורסם

אם זה אכן המצב הם צריכים לציין את זה בצורה ברורה.

באתר נכתב שהפיקדון הוא לצורך תשלום מסים ומכסים. אם יש עמלת טיפול שחברת השילוח גובה, זה צריך לדעתי להיות חלק מדמי המשלוח.

פורסם

החישוב הוא מחיר המוצר + מחיר המשלוח מזה לוקחים מע''מ, אפילו שמחיר המשלוח מתאפס המחיר במשלוח המקורי מחושב למס.

בנוסף יש להם באג, אם תוסיף עוד מוצר שעולה דולר שאמזון מוכרים אתה תראה שהמס יורד וזה יהיה בדיוק 17 אחוז.

• רעיון טוב! 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 6 שעות, fatboy1340 כתב:

אמזון עדיין  זולה יותר מאתרים מקבילים הודות למשלוח חינם

לא טוען שלא. רק מנסה להבין איך הם מחשבים את המס.

לפני 35 דקות, car_me כתב:

החישוב הוא מחיר המוצר + מחיר המשלוח מזה לוקחים מע''מ, אפילו שמחיר המשלוח מתאפס המחיר במשלוח המקורי מחושב למס.

בנוסף יש להם באג, אם תוסיף עוד מוצר שעולה דולר שאמזון מוכרים אתה תראה שהמס יורד וזה יהיה בדיוק 17 אחוז.

חשבתי על זה גם, ועשיתי את החישוב על מחיר ההזמנה כולל המשלוח, וזה עדיין לא מסתדר.

אבל ניסיתי את מה שאמרת (להוסיף עוד מוצר), ואז זה כן מסתדר...

אוקי, אז זו לא עמלת טיפול, אם ככה. אז למה הם לא מחזירים את כל ההפרש?

פורסם (נערך)

ידוע כבר שנים. יש להם באג בחישוב. הפתרון כפי שהציעו לך. לא מושלם אבל זה מה יש. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אוקי, באג בחישוב, ניחא. אבל אני הבנתי שהם אח"כ מקבלים דיווח על כמה ששולם המס בפועל ומזכים על ההפרש, רק שבפועל הם לא עושים את זה, אז על מה הזיכוי, אם ככה?

פורסם

אם יוסי בדואר ישראל מדווח לאמזון שצריך להחזיר לך 5 דולר אז אמזון יחזירו לך 5 דולר.

אם מקווה שהבנת 😉

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...