Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו BRZ החדשה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

כל העולם מסתדר בלי זה חוץ מבישראל ….🤷‍♂️

אל תשכח גם את האפוד הזוהר בתא נהג…

ולרשום הרישיון את מידת הצמיגים…

פסים זוהרים עד שנת 94 על רכבים מאחורה …

אני יכול להמשיך לשלוף.

כי כפי שרשמתי למעלה, בישראל רמת הנהיגה של הישראלי הממוצע כה גבוהה, שהוא זקוק למערכות הבטיחות שינהגו במקומו. 

אנקדוטה קצרה- עבדתי כמה שנים ביבואן רכב, בדיוק בתקופה שכל המערכות בטיחות האלה חלחלו לאט לאט לכל רכב בכל סגמנט. אני זוכר איך כל לקוח שנכנס לאולם וישב עם נציג מכירות, ישר שאל על המערכות בטיחות האלה ואם אין, אז זה דיל ברייקר. "למה ברכב של היבואן הוא יש ופה אין"? וכו' וכו'. ואני בלב שלי פשוט מתפוצץ וחושב לעצמי, למה שפשוט לא תנהג ואז המערכות בטיחות האלה יהיו פחות חשובות לך אם בכלל. יש כל מיני כתבי רכב בחו"ל שמדי פעם תמיד מזכירים בסקירות שלהם ביו טיוב שהם לא מבינים מדוע נהג שזקוק למערכות בטיחות כגון סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית וכו' וכו' צריך לנהוג ואני באותה דעה איתם. 

אני אגב תמיד אבל תמיד, בכל רכב שנוהג, מבטל את המערכות האלה פשוט מהסיבה שאני בא לנהוג כשאני מאחורי ההגה, נקודה. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, BRAVO30 כתב:

כי כפי שרשמתי למעלה, בישראל רמת הנהיגה של הישראלי הממוצע כה גבוהה, שהוא זקוק למערכות הבטיחות שינהגו במקומו. 

אנקדוטה קצרה- עבדתי כמה שנים ביבואן רכב, בדיוק בתקופה שכל המערכות בטיחות האלה חלחלו לאט לאט לכל רכב בכל סגמנט. אני זוכר איך כל לקוח שנכנס לאולם וישב עם נציג מכירות, ישר שאל על המערכות בטיחות האלה ואם אין, אז זה דיל ברייקר. "למה ברכב של היבואן הוא יש ופה אין"? וכו' וכו'. ואני בלב שלי פשוט מתפוצץ וחושב לעצמי, למה שפשוט לא תנהג ואז המערכות בטיחות האלה יהיו פחות חשובות לך אם בכלל. יש כל מיני כתבי רכב בחו"ל שמדי פעם תמיד מזכירים בסקירות שלהם ביו טיוב שהם לא מבינים מדוע נהג שזקוק למערכות בטיחות כגון סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית וכו' וכו' צריך לנהוג ואני באותה דעה איתם. 

אני אגב תמיד אבל תמיד, בכל רכב שנוהג, מבטל את המערכות האלה פשוט מהסיבה שאני בא לנהוג כשאני מאחורי ההגה, נקודה. 

מערכות בטיחות זה מערכות מצילות חיים ולא כולם מסתדרים עם נהיגה באופן שוטף,

בסופו של דבר הנהג הממוצע הוא נהג לא טוב ברוב רובם של המקרים.

אנשים עולים לכביש ולא מבינים שהם נכנסו לאזור מלחמה,

ויכולים לחצות צומת עם רמזור ירוק בלי שתעלה בדעתם המחשבה שמישהו יכול לחצות באדום.

מספיק במקרה של לחץ, לחצת גז במקום ברקס - מערכות אקטיביות ינטרלו אותך.

גם נהג מנוסה ומקצועי יכול להתבלבל, יכול לקרות לכולם.

והיום, מבחינתי, חוסר באבזור שכזה יכול להיות דיל ברייקר רציני ואולי גם בעיקר מהסיבה שמכריחים אותך להתקין מובילאיי.

התקנות מקומיות זה מינוס גדול לדעתי, ובלי קשר מדובר במערכת מציקה, כבר ציינו ששמה השני הוא צפצפה,

היא סתם צועקת ומתישהו אתה מתרגל אליה ולכן המח יסנן לא מעט התראות שביום מן הימים עשויות להיות חשובות.

בניגוד למערכות בטיחות אקטיביות מקוריות מהחברה, המובילאיי לא יכולה לבלום אותך או להחזיר אותך חזרה לנתיב.

יש בה גם יתרונות אני לא אומר שלא אבל חבל שמכריחים להתקין אותה, ועוד זה חתיכת בלוק על השמשה הקדמית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עומר :-)

פורסם
לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

לפני 39 דקות, ProMeR כתב:

גם נהג מנוסה ומקצועי יכול להתבלבל, יכול לקרות לכולם.

והיום, מבחינתי, חוסר באבזור שכזה יכול להיות דיל ברייקר רציני ואולי גם בעיקר מהסיבה שמכריחים אותך להתקין מובילאיי.

אני חושב ששני הציטוטים הללו משקפים את מה שרובינו מדברים עליו בנושא בטיחות,

אני לא רוצה לגנוב את תשומת הלב מהברז בשרשור, אבל מרגיש שהודעה בנושא חשובה פה.

לצורך העניין, 

בעיני אין קשר לרמת הנהיגה הישראלית, יש עוד אומות בעולם שנוהגות סביר מינוס וכאלה שנוהגות גרוע (בהודו הייתם?)
מערכות הבטיחות פה, והן חשובות,

אני מאמין (ואני עומד מאחורי זה ב-100%) שאין כאן בפורום ולו נהג אחד ויחיד שמערכת כזו או אחרת,

מצפצפת, מתערבת, צועקת, מבקשת - You Name It - לא הצילה אותו מתאונה לפחות פעם אחת בחייו, 

לא חייבת להיות תאונה קשה, גם לא בינונית,

אפילו עזרה בלא לתת "נשיקה" (מבעסת ממש) לרכב שלפניו כי ההוא בלם פתאומית ואנחנו הגברנו את בריטני ספירס במערכת בדיוק...

אז כן,

אני חושב, שזה נחוץ וחשוב, מאוד.

מצד שני,

כשאני קניתי את הקופרה אטקה שלי (2022), עשיתי את זה, בין השאר, מתוך ידיעה שיש שם לא מעט מערכות בטיחות - 

אבל כאלה שאוכל לנטרל סלקטיבית מבלי שיציקו לי יותר,

למשל, אני מנטרל את תיקון הסטיה מנתיב בכל רכב שאני נוהג בו, 

זה מקשיח את ההגה ומפריע לי לנהוג,

בטיגואן שהיתה לי, השיט הזה חזר בכל התנעה, בקופרה (ובסיוויק שהיתה לפני הטיגואן) - נוטרל ומאז לא נשמעו עקבותיו, 

מצד שני, 

התרעה בנסיעה לאחור, מצלמות היקפיות, התרעת התנגשות (כמערכות מתערבות ובולמות ולא סתם צועקות) ויודעים מה? התרעת עייפות במקרים מסויימים - כדוגמה,

הן בעיני מערכות חובה,

בטח כשמדובר ברכב ה"דיילי" שלי, בטח בכזה שנוסע מהר, אולי אפילו מאוד מהר, בכלום זמן.

מובילאיי? אני מסכים עם @ProMeR - אין לה מקום ברכבים בשנת 2023 ,

מערכת פאסיבית שאפשר להתקין אם יש לך רכב ישן יותר שאתה נותן לילד שלך או רוצה הנחה בביטוח והיא בטוח תעזור מדי פעם,

התקדמנו הלאה ויש לזה סיבה.

סליחה על החפירה, אפשר להמשיך, אם תרצו לדון במושבים אחוריים ושאר ירקות ב-BRZ.

• אהבתי 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

גם אותי.

ועדיין אני מבין אנשים רבים שרוצים את זה.

מערכות אלו עושות (במקום ובזמן הנכון) עבודה נפלאה.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

ממש בעיתוי מצויין של הדיון הזה, לפני שעה דיברתי עם בחורה שקיבלה רכב חדש לפני כמה ימים, בו מערכת של סטייה מנתיב פעילה. 

היא סיפרה לי איך כמה דקות ממש אחרי שקיבלה את הרכב, התקשרה לאולם מכירות כשהיא עצבנית ולחוצה בשביל להבין מנציג כיצד לבטל את הבקרה הזו. מה שקרה לה, לפי דבריה, רכב חתך אותה מימין כשהיא כנראה בנתיב אמצעי, היא ניסתה לברוח ממנו שמאלה והמערכת של הסטייה מנתיב החזירה אותה בחזרה לנתיבה וכך היא כמעט עשתה טוטאל לוס. כלומר היא ניסתה לברוח ממטומטם כנראה שחתך אותה והמערכת בעצם החזירה אותה חזרה למפגש לא רצוי עם אותו מטומטם. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, BRAVO30 כתב:

ממש בעיתוי מצויין של הדיון הזה, לפני שעה דיברתי עם בחורה שקיבלה רכב חדש לפני כמה ימים, בו מערכת של סטייה מנתיב פעילה. 

היא סיפרה לי איך כמה דקות ממש אחרי שקיבלה את הרכב, התקשרה לאולם מכירות כשהיא עצבנית ולחוצה בשביל להבין מנציג כיצד לבטל את הבקרה הזו. מה שקרה לה, לפי דבריה, רכב חתך אותה מימין כשהיא כנראה בנתיב אמצעי, היא ניסתה לברוח ממנו שמאלה והמערכת של הסטייה מנתיב החזירה אותה בחזרה לנתיבה וכך היא כמעט עשתה טוטאל לוס. כלומר היא ניסתה לברוח ממטומטם כנראה שחתך אותה והמערכת בעצם החזירה אותה חזרה למפגש לא רצוי עם אותו מטומטם. 

מעניין איזה רכב זה. המערכת לא אמורה לפעול ככה, אם מסובבים את ההגה באגרסיביות יחסית, מצופה שלכל היותר תצפצף אבל לא תתקן. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Maza כתב:

מעניין איזה רכב זה. המערכת לא אמורה לפעול ככה, אם מסובבים את ההגה באגרסיביות יחסית, מצופה שלכל היותר תצפצף אבל לא תתקן. 

אני גם הופתעתי ואמרתי לה שזה לא לוקח לגמרי את השליטה אלא מתקן בעדינות יחסית אבל היא טענה שהיה מאד חזק ופשוט החזיר אותה באופן אגרסיבי.

פורסם
לפני 2 דקות, BRAVO30 כתב:

ופשוט החזיר אותה באופן אגרסיבי.

זה השלב שהיא צריכה להיות אגרסיבית יותר.

גם לאמא שלי זה קרה.

אגב, זה מתחבר למשהו שכתבתי כאן לפני אי אלו שנים - יש בעיה היום באופן מסירת הרכבים, ולמיטב הבנתי זה גם מנוגד לחוק ("בקיא בהפעלתו").

לדעתי לקוח שיגיש תביעה בסיטואציה כזו נגד היבואן יזכה. היבואן במינימום צריך לשים אותך מול סרטון של חצי שעה עם הסברים על מערכות הרכב ומה לעשות, ובתכלס סימלטור שאתה צריך לעבור לפני המסירה היה יכול למנוע בדיוק את המקרים האלו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתום חיפוש ארוך אחר יורשת ראויה לברז הקודמת (2019) ועם תקציב גדול משמעותית ממחיר של ברז חדשה לא מצאתי מחליפה מוצלחת יותר (וזה אולי נושא לפוסט נפרד). מה עושים? מזמינים ברז חדשה מהמשלוח שהגיע  😃. אז רכשתי כחולה ידנית. אספקה בתוך כשבועיים.

המחיר על הכביש הוא 244 אש"ח לאחר הוספת צבע מטאלי (כל הצבעים מטאלים...), הרחבת אחריות  ל 5 שנים, אגרת רישוי וחבילת אבזור בהתקנה מקומית שנידונה כאן שכוללת איתוראן, מרימי שמשות, חיישני רוורס וקיפול מראות אוטומטי. החבילה הזאת הוצעה גם בדור הקודם ומצאתי אותה שימושית ביומיום, מה גם שלא היו בעיות שנבעו מההתקנה המקומית.

זאת סוג של גאונות מצד היבואן, לפרסם מחיר 229 אש"ח ולקצור שבחים על כך בעוד המחיר האמיתי גבוה יותר. אפשר לחסוך 7500 ש"ח אם לא רוכשים את חבילת האבזור והרחבת האחריות שניתנות כרגע בהנחה של 50%. בפירוט המחיר יש פיצול בין האבזור להרחבת אחריות אז נראה שאפשר לוותר רק על ההתקנות המקומיות אם מישהו מעדיף. הרחבת האחריות עולה לבדה 2500 ש"ח לפני מע"מ.

בתאריך 29.3.2023 בשעה 12:58, Arik TG כתב:

נראה לכם שהאיתוראן יהיה דרישת חובה של חברת הביטוח? 

אפשר לסמוך עליהם בהתקנה של האיתוראן שלא יעשה בעיות לאוטו?

הביטוח דרש איתוראן בברז הקודמת שלי. לא היו בעיות שנבעו מהתקנה שלו.

לפני 7 שעות, Super_T כתב:

מובילאיי? אני מסכים עם @ProMeR - אין לה מקום ברכבים בשנת 2023 ,

מערכת פאסיבית שאפשר להתקין אם יש לך רכב ישן יותר שאתה נותן לילד שלך או רוצה הנחה בביטוח והיא בטוח תעזור מדי פעם,

התקדמנו הלאה ויש לזה סיבה.

בגרסה הידנית הרכב לא מיוצר עם מערכות בטיחות שהחוק כאן דורש אז החלופה למובילאיי הייתה לא לייבא את הברז החדשה בכלל. אני בסדר עם הפשרה, מה גם שאופן התפקוד של ההמובילאיי לא מפריע לי.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, itaimoto כתב:

הרחבת האחריות עולה לבדה 2500 ש"ח לפני מע"מ.

מה היא כוללת ? 

כי האחריות הבסיסית דיי רחבה פה ל5 שנים הראשונות , ואפשר עדיין להרחיב אותה במסגרת ה3 שנים הראשונות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האחריות המורחבת כוללת שנה רביעית וחמישית עד 100K ק"מ, להבדיל מהאחריות הבסיסית שניתנת לשלוש שנים (אבל קילומטראז' זהה).

טרם ראיתי מסמך תנאי אחריות מפורט אבל לרוב זה הסטנדרט שמחריג חלקים מתבלים כמו בלמים וקלאצ'.

פורסם
לפני 14 דקות, itaimoto כתב:

בתום חיפוש ארוך אחר יורשת ראויה לברז הקודמת (2019) ועם תקציב גדול משמעותית ממחיר של ברז חדשה לא מצאתי מחליפה מוצלחת יותר (וזה אולי נושא לפוסט נפרד). מה עושים? מזמינים ברז חדשה מהמשלוח שהגיע  😃. אז רכשתי כחולה ידנית. אספקה בתוך כשבועיים.

המחיר על הכביש הוא 244 אש"ח לאחר הוספת צבע מטאלי (כל הצבעים מטאלים...), הרחבת אחריות  ל 5 שנים, אגרת רישוי וחבילת אבזור בהתקנה מקומית שנידונה כאן שכוללת איתוראן, מרימי שמשות, חיישני רוורס וקיפול מראות אוטומטי. החבילה הזאת הוצעה גם בדור הקודם ומצאתי אותה שימושית ביומיום, מה גם שלא היו בעיות שנבעו מההתקנה המקומית.

זאת סוג של גאונות מצד היבואן, לפרסם מחיר 229 אש"ח ולקצור שבחים על כך בעוד המחיר האמיתי גבוה יותר. אפשר לחסוך 7500 ש"ח אם לא רוכשים את חבילת האבזור והרחבת האחריות שניתנות כרגע בהנחה של 50%. בפירוט המחיר יש פיצול בין האבזור להרחבת אחריות אז נראה שאפשר לוותר רק על ההתקנות המקומיות אם מישהו מעדיף. הרחבת האחריות עולה לבדה 2500 ש"ח לפני מע"מ.

הביטוח דרש איתוראן בברז הקודמת שלי. לא היו בעיות שנבעו מהתקנה שלו.

בגרסה הידנית הרכב לא מיוצר עם מערכות בטיחות שהחוק כאן דורש אז החלופה למובילאיי הייתה לא לייבא את הברז החדשה בכלל. אני בסדר עם הפשרה, מה גם שאופן התפקוד של ההמובילאיי לא מפריע לי.

בשעה טובה איתי! הפעם הלכת על הצבע הנכון 😉

• תוכן חדש...