Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת דירה בכרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

כשכתבתי "מתלכלך יותר מדי" התכוונתי לכך שאתה מתחיל לדבר עם היורשת שעתידית לקבל את הנכס לידיה (חלק ממנו), אתה צריך שיהיה לך בסיס טוב על מנת שתוכל לנהל משא ומתן.

לגבי בני המשפחה שאתה דואג להם. אני ממליץ לדאוג שיהיה להם חכה ולא דגים. שהם ידעו להרוויח כסף ולא לקבל ממך כסף. 

אתה משלב יותר מדי דברים שלא רלוונטים לסיפור כרגע (שהוא קניית נכס)

כמו עזרה כספית למשפחה בעת צרה (לא רלוונטית לצורך העניין של קניית נכס בחיפה)

אוקיי ו..? אתה רוצה לעזור להם כלכלית אבל לא מוכן לגור במה שיעשה לך את הכסף??? דירה שתאפשר לך להגיע אחרי יום עבודה ארוך וריווחי ולהירגע בשקט?

אתה לצערי לא מבין, אם זה היה רלוונטי הייתי מסכים אבל אין קשר בין היכולת הכלכלית של אח שלך לבין קניית נכס. אלא אם תביאי לי קישור הגיוני למצב שאתה קונה דירה.

נ.ב.

קניית דירה לא הופכת אותך להיות עשיר בכל צורה. 

שולח אותם לעמותת פעמונים, שיסדרו אותם לגבי כל ענייני הכסף ואיפה אפשר לחסוך.

מראה להם איפה ואיך מרוויחים כסף. 

אני חושב שלא הבנת.

לי יש 850 אש"ח אני לא יכול לקנות את הדירה בעצמי.

אם אני מעביר את ה850 אלף לדודה שלי, את ה (חצי- 850) לוקח הלוואה בשביל לסגור את הסיפור עם דודה שלי.

אני צריך להחזיר עכשיו את הכסף לאט לאט כל חודש לאבא שלי. זה אומר שאם הוא צריך את הכסף של המכירה של הדירה לטובת עזרה לאחים שלי הוא לא יכול לעזור להם.

זה אומר שהם בבעיה ואני גר בדירה משלי עם כסף שהיה אמור לעזור להם. הבנת עכשיו?

אופציה שניה- אני לוקח הלוואה על (מחיר כל הדירה -850) ומחזיר לכל אחד מהם את הכסף שלו (שאת זה אני פחות מעדיף כי יותר קל להחזיר לאבא את הכסף מאשר לבנק. בלי הצמדה, בלי ריביות וכאלה וכאלה).

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם

לא הבנת את העיקרון של הסכם ממון ונכסים משותפים לאחר החתונה.

בהנחה ויש הסכם ממון, יש לך דירה והיא בבעלותך המלאה (אלא אם הוסכם אחרת בהסכם).

לאחר החתונה כל מה שתצברו יהיה שייך לשניכם, אבל הדירה היא שלך מלפני החתונה.

בטוח שיש פה חבר׳ה קצת יותר בקיאים ממני שיוכלו להסביר יותר טוב, לשמחתי (או שלא?) אני ואשתי הגענו במצב דיי דומה למערכת היחסים שלנו…

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, CFAnon כתב:

אני חושב שלא הבנת.

לי יש 850 אש"ח

אני חושב שאתה לא הבנת.
אין לך 850 אלף ש"ח לאבא שלך יש 850 אלף שקל. אבא שלך יקבל במקרה הטוב 850 אלף ש"ח בירושה.
הכסף הזה שלו לא שלך. אם כבר 850 חלקי מספר הילדים של אביך הם אולי שלך.

לך יש במקרה הטוב פנטזיות ("אני אעביר לו 10 כל חודש מה הבעיה").
חבר 10 כל חודש זה המון כסף. כשבנק מאשר למישהו משכנתא של 10 כל חודש הוא יוצא מנקודת הנחה שלאותו אדם יש הכנסה פנויה של 30K נטו בחודש, זה כדי שתבין כמה החזר כזה הוא משמעותי.
לא יודע מה הפנטזיות שלך על ההייטק אבל יקח לך המון זמן להרוויח 30K נטו אם בכלל תגיע לשם בחייך.
אתה אומר שאתה מעדיף להיות חייב לאבא מאשר לבנק. שוב פנטזיות מעורבות בחוסר הבנה וחוסר נסיון. אם יש דבר שאתה לא רוצה זה לערב כסף ומשפחה. עדיף לעשות ביזנס עם הבנק.

בקיצור הלכת רחוק.
אתה רוצה דירה? תבקש מאבא את החלק שלך וקנה דירת 4 חדרים במיליון שקל. יש בחריש עדיין.
לחלופין קנה דירה בבאר שבע בשכונה ב', ג' או ד' בעד מיליון שקל ותשכיר לסטודנטים.
עזוב אותך מפנטזיות של לקנות דירה ב2 מיליון עם הכסף של אבא שלך והאחים שלך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 57 דקות, CFAnon כתב:

לא נראה לי שהבנת את הקטע של האשכול.

אני לא חייב לך כלום ובטח שלא לספק הוכחות. 

בשבילך אני לא בעל האמצעים ואתה לא חייב להגיב פה.

שלום, 

ויכוח אני לא רוצה להתחיל ובגלל זה אני חתמתי את הודעתי הראשונה במילה "בהצלחה".

יקירי, אני לא מכיר אותך. 

לא אכפת לי אם מחר אראה אותך באקראי ברחוב או שלא ניפגש לעולם, באמת שלא. 

שיתפת נושא, ואני ליקטתי את מה שיכולתי. 

זכותך לקבל וגם זכותך לשלול. 

עובדה שאני לא התעמקתי בנושא ואתה בחרת להדוף את טענותיי החבויות. 

מה שאני אכתוב מעכשיו אני רוצה שתבין, תפנים ותקבל: 

*** עסקים מתמשכים עם קרובי משפחה יובילו לסכסוכים. 

ציינת כי אתה מעדיף לשלם לדודתך את ה 850 מההון הפרטי שלך ועם אביך תסתדר כי הוא יותר קל מהבנק. 

אני אומר לא, לאביך אין אפשרות לקבל 850 אלף ש"ח בטיפין טיפין, לבנק כן. 

(אלא אם אביך הוא בעלים של בנק ואז כל השרשור מקבל תפנית מעניינת.)

אל תפתח חשבון אצל אביך ולא אצל אחיך, קח את העצה הזו מאנשים שנכוו מיקיריהם. 

הפתרון: 

1. אתה אמור להתחיל עבודה - קודם תתחיל. 

2. ציינת בתאוריה כי הדירה יכולה להתאים עבורך - קודם תוודא שהיא אכן מתאימה. 

3. תעשה חשבון, האם אתה בתור דייר צעיר ורווק תוכל לעמוד בהוצאות השיפוץ הכרוכים לצורך מחייה בתנאים שלך ? שים לב שציוד מטבח לבד עולה הרבה מאוד כסף. 

* בתנאים שלך משמעותו להתאים את הדירה לשגעונות שלך, לרוב כאשר אדם מבצע שיפוץ הוא יתפתה להגדיל את התקציב במהירות. 

פורסם

אני עדיין לא הבנתי אם יש לבחור 850 הון עצמי או שההון העצמי שלו זה הכסף שאבא שלו יקבל ממכירת הדירה (זה מה שאני הבנתי)...

פורסם

אוקיי, קודם זה מתחיל עם סבתא,

אחר כך מגלים  שיש אבא,

אחרי זה מתברר שיש אחים/אחיות

ופתאום הופ משום מקום צצה הדודה.

עוד קרוב משפחה ששכחת על הדרך?

בקיצור, לא משנה מילה ממה שכתבתי. 

מותר לחלום אבל בתכל'ס דפדף הלאה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, CFAnon כתב:

לי יש 850 אש"ח אני לא יכול לקנות את הדירה בעצמי.

יש לך הון עצמי בעו"ש/פר"י/פק"מ, 850 אלף שקל?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@CFAnon תראה - הרושם הוא שאתה לא לגמרי ממוקד.

בוא תתחיל לבדוק:

1. האם הדירה הזו עומדת למכירה (רשומה בטאבו על שם אדם אחד או יותר, וכל הבעלים רוצים למכור אותה)?

2. האם הדירה ניתנת למכירה - או שיש מניעה משפטית לכך - למשל בעיה ברישום בטאבו, בעיה שנובעת משיטת הרגל של הקבלן, לך תדע - זה עניין לעורכי דין ממולחים.

3. מה הסכום שעומד לרשותך בחשבון הבנק שלך.

4. מה ההכנסות שאתה יכול להציג לבנק על מנת לקבל משכנתא - ומה היכולת הממשית שלך לפרוע אותה. תביא בחשבון שהלוואה משמעותית בתוך המשפחה היא עניין בעייתי מאד, לא כדאי לריב עם האחים בגלל זה.

בסופו של דבר בחיפה לא חסרות דירות, חלקן אפילו מצויינות. כיוון שכנראה אין לך יותר מדי ניסיון במגורים עצמאיים אני ממליץ לך למצוא עבודה, ואז לשכור דירה שתיתן את הנגישות הדרושה. תתפלא איזה הוצאות המחיה השוטפת מצריכה, משכ"ד, חשמל ומים ועד הביקור השבועי בסופר ובתחנת הדלק. אחרי שנה כזו תגיע לתובנות שיאפשרו לך לכלכל את מעשיך ביותר תבונה. ואני מאחל לך שתמצא עזר כנגדך שתוכל לסייע - גם כלכלית וגם בחשיבה נכונה.

@boy23 (וכל שאר התומכים בעסקה) - לבדוק - בהחלט שכן. אבל להיות סופר זהיר. ולפי הנתונים שראינו עד כה כנראה שהבחור לא לגמרי ממוקד ואולי קצת שוגה בדמיונות. בדיקה מעמיקה תחזיר אותו לקרקע המציאות, ואם זו יציבה יתכן שבכל זאת העסקה תוכל להתקיים. אישית הייתי נזהר מאד מעסקה בתוך המשפחה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב חברים אני מבין שזה הולך למקום לא טוב.

אני גם מבין שקשה לכם לקבל אבל אתם תאלצו להאמין לי ומי שלא, הכל טוב לא חייב להגיב פה.

אני כותב פה ממשתמש אנונימי בפורום אנונימי.

שדרך אגב אני מאמין שלמנהלים פה יש גישה להצליב כמה נתונים עם גוגל/לינקדאין/פייסבוק ולראות שאני לא משקר - ובהזדמנות הזאת גם לבקש להישאר אנונימי גם אם חלק מגולשי הפורום לא מאמינים.

עכשיו לנושא:

ה850 הם שלי ולא קשורים להורי. (שלהם עצמם יש יותר כסף ממני באזור המיליון) ולא. אני לא סותר את עצמי.

כמו שאני יכולתי לירות לכיוונים שהם לא יכולים, ולקחת סיכונים בשוק ההון שהם עצמם לא יכולים. וכמו שאחוז החשיפה שלהם למניות קטן יותר משלי וזה בגלל שיש להם אחריות.

אם מחר חס וחלילה מישהו הופך לסיעודי או תאונת דרכים או הבכור שמתחתן ועוד אלפי סיבות ההורים שלי צריכים להשאיר כסף אצלם ולא יכולים לעשות איפה ואיפה ולשים את כל הביצים עליי כי אני חמוד, משכיל ורציני זה לא עובד כך.

אני נטו מחפש פה עצות התחלה בשביל לדעת איך להתחיל.

יכול להיות שאחרי כל העצות פה אני אשקול כן להיכנס לזה ועוד שנתיים-שלוש אני אפתח פה דיון אחר לאחר קניה ויכול להיות שאני ארד מזה מחר.

כן אני מקבל את מה שחולה רכב#1 כתב לגבי ריב וסכסוכים וכן את מה שDareDevil לגבי הבאת שמאי לדירה ויכול באמת להיות שאני אעשה את זה.

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם

פות"ש

לא חווית את הדירה. 

היא עברה פחות מחצי מהתמ"א = צריך להתעסק בבירוקרטיה והוצאות נלוות. 

צריך להוסיף כסף - כמה בדיוק ? 

אתה מתחיל לחפש משרת סטודנט - ז"א אתה אפילו לא עובד בתחום שבו למדת. 

אתה אומר שאתה לא רוצה להתעסק עם הבנק בגלל ריביות וכולי, אבל באותה נשימה אומר כי אם תרגיש שאתה צריך כסף אז תיקח הלוואה ומקסימום תמכור. 

אתה בונה על עזרה מהורים של אישה או גבר (אני לא שופט) שעוד לא הכרת וכבר מתכנן להפיל עליהם עול כלכלי, מי יודע אולי תישאר לבד...

אתה "יושב ולומד כל היום" אצל ההורים, מאיפה ה 850 אלף ש"ח ? 

אם תתן לדודה שלך 850 אלף ש"ח במזומן, איזה בטחונות יש לך בבנק שיאפשרו לך לקבל הלוואות בהיקפים של 300 אלף ש"ח ? 

בקיצור, יצאת פיתה

פורסם

יש לך 850 שלך בלי קשר להורים?

מצויין. אין מה להיות בלחץ.

סיים את הלימודים. תמצא עבודה. תעבוד 3 חודשים.

תמצא אזור עם דירות שמעניינות אותך.

לך לבנק תראה להם תלושים ובקש אישור משכנתא על בסיס ההכנסה שלך וההון העצמי שלך.

קיבלת אישור משכנתא? יופי תתחדש.

עזוב את ההורים ועזוב את האחים.

כסף ומשפחה לא מערבבים אלה אם קיבלת צ׳ק לחתונה ועל זה אומרים תודה ושותקים ולא משנה מה הסכום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

דווקא התשובה לשאלה האחרונה פשוטה - הדירה היא הבטוחה. הרי תמורת אותם 850 אש"ח הוא יקבל זכויות בדירה. השאלה היא האם הבנק יסכים לקבל את בטוחה במצבה הקיים.

בסופו של דבר המידע שיש לנו, היועצים בגרוש, חלקי מאד, ויש לי רושם שגם פות"ש לא עשה את החשבונות שלו וגם לא ניסה לבצע שום אומדן גס לגבי העתיד. מדובר כאן בהחלטה גדולה מאד שיש לקבל בכובד ראש, אחרי לימוד מעמיק, ולא לפי עצות אנונימיות. לכל היותר לקבל מהן רעיונות מה לבדוק - ואת אלה כבר קיבל למכביר.

פות"ש - לך להכין שיעורי בית. אם כשיהיו מוכנים תרצה לשאול עוד - נשמח לשמוע, וכרגיל, לחוות דעה. ובסופו של דבר עליך לקבל את ההחלטות בעצמך, זה כספך, זה רכושך וזה עתידך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, CFAnon כתב:

ה850 הם שלי ולא קשורים להורי

כל הכבוד, ברכות על ההצלחה הזו. 

ממליץ להתחיל עם שמאי ולראות לאן נושבת הרוח. מתאים לך המחיר שהציע ואתה חושב שיש עוד לאן לרדת, תוריד את השמאי בכמה מאות אלפי שקלים ככה שתוכל להתמקח טוב יותר עם הדודה. (תזכור שאתה קונה נכס עם סיכון של הוצאות של עוד המון כסף - קח בחשבון עוד מאות אלפי שקלים)

אני ממליץ קודם כל לקנות את החלק של הדודה ולאחר שהתייצבת כלכלית לקנות מההורים. 

למרות שאני בעד זבנג וגמרנו. 2 במכה אחת.

לגבי משפחה, תעשה חוזה גם עם ההורים, לא משנה אם הם יוותרו לך על צורת התשלום ואופן התשלומים שיהיו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 דקות, boy23 כתב:

חולה רכב#1 DareDevil hans farkash7

שמעו חברים לא יפה שאתם ככה יוצאים על הבן אדם 

הוא כותב פה ממשתמש אנונימי. אני מאמין לו.

לדעתי הייתי הולך על העסקה הזו

@CFAnon  אני בא לשרשור רק בטוב. 

אני בכוונה מקשה בגלל שאני לא רוצה שתקבל כוויה כלכלית. 

ואני מאמין לך, באמת, אבל אני לא רוצה שתיפול בכוחות עצמך. 

כשאני שומע על אנשים שמתקדמים זה עושה לי טוב על הלב, כי גם אני ומשפחתי יודעים מה אלה תקופות טובות ומה פחות. 

אם צברת את הסכום הזה לבד אז אני חוזר בשנית על משפטי "כנראה שאתה אדם שיודע להתנהל טוב עם כסף". 

אני לא רוצה שתיקלע לסכסוכים בין המשפחות, ואתה יכול להיות הבן אדם עם הלב זהב הכי טוב בעולם, אבל כשיש כסף גם הקרובים הופכים להיות פחות נחמדים. 

כל עוד סבבה לך כרגע עם ההורים ואתה עדיין מחפש את מקומך בעולם והדירה הזאת משוריינת לך אז אל תמהר. 

אל תשכח שלך יש את היתרון המשפחתי על פני אנשים זרים, שכן גם אביך, יבדל לחיים ארוכים ירצה לחזור לבית הוריו לשבת שם בניחותא ולהיזכר בזיכרון המתפוגג של הוריו. 

יקירי, 

לדירה הזו יש דרך ארוכה לפניה עד למצב של מגורים, אני מציע שתחכה. 

תן לבעלי הבית כרגע להתעסק בה ואתה תיקח את המוצר המוגמר. 

תשאיר את הכסף אצלך בחשבון, תפזר אותו בין כמה אפיקי השקעות סולידיים, תחווה עולם, תכיר בת זוג ואז תתחיל לחשוב על דירה. 

10 אלף ש"ח זה הרבה כסף לשים על בלוקים ובטון בחודש כאשר אין מי שיעזור לך ברגעים הקשים שלך. 

ציינת כי אתה בגיל של להקים משפחה, גיל זה משהו אחד ומנטליות זה משהו אחר. 

לטעמי אתה עוד לא בשל לעניין המשפחה. 

במשפחה אתם מתחייבים לעמוד יחד מול כל הבעיות ולא כל אחד לחוד. 

וכרגע אתה לא שם.

תחשוב על זה בבקשה. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...