Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, Legend כתב:

הייתי בבאבי יאר טרם חניכת האנדרטה החדשה.

מודה שמגדל התקשורת לא לכד את תשומת לבי באותו הרגע.

אכן אתה לא רוצה לרואת שם את מגדל התקשורת וזה לא מעניין אותך באותו רגע אבל המגדל נמצא. 

תמונה ממפות גוגל. 

Screenshot_20220304-164846_(1).thumb.png.9e01bbf5470bba461cd158d74d441175.png

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Legend כתב:

באוקראינה שאחראית לאספקה של הרבה מהחיטה העולמית, החקלאים אמורים להתחיל בתהליך הזריעה בקרוב. סביר להניח שזה לא יקרה. נראה עלייה במחירי החיטה (יותר מעכשיו), הבקר (שאוכל תחמיץ חיטה?).

זה מה כתבתי כאן לפני כחודש בדיון בנושא מחאת החקלאים:

<<התשובה שלי לזה: לא צריך לשמר משק אוטרקי באופן מוחלט למשך שנים כמו בצפון קוריאה, אלא יכולת לווסת מלאים וביקושים ולצלוח בשלום מהמורות ומשברים בשווקים העולמיים. ולא מדובר בהכרח במשבר גיאופוליטי או במלחמה, מספיק אסון טבע קטן כמה אלפי קילומטרים מפה. כולם רואים מה גרם משברון קטן בדמות הקורונה ומה ההשלכות שלו על תעשיית השבבים ועל מחירי הובלת הסחורות בעולם. אותו כנ"ל לגבי מה שקורה באירופה עכשיו עם הדוד פוטין, שהגרמנים שמו את הביצים שלהם בסל שלו ועכשיו הוא יושב עם הרגל על הגז (תרתי משמע). נניח שיש פתאום משבר אקלימי בצפון אמריקה; ארה"ב וקנדה שהן יצואניות החיטה הגדולות בעולם מלאימות את כל גידול החיטה ואוסרות על יצוא גרגיר חיטה אחד, כתוצאה מכך מחירי החיטה בעולם טסים למעלה, ועכשיו לך תמצא למי יש אוניה פנויה ומאיפה להביא חיטה. אז במצב כזה, גם יכולת ייצור חלקית של נניח 30% מהצריכה - היא 30% יותר מאפס.>>

לפני כשעה, Potato כתב:

אמנון אברמוביץ' או שאני טועה?

ישה; שם מלא לא אכתוב מטעמי אאוטינג אלא אם יאשר אחרת. לא ביום כיפור אלא בששת הימים. לא צל"ש אלא עיטור העוז.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

ישה; שם מלא לא אכתוב מטעמי אאוטינג אלא אם יאשר אחרת. לא ביום כיפור אלא בששת הימים. לא צל"ש אלא עיטור העוז.

הכל כתוב בפורום כולל צילומי הזחל"מ שלו. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

בחדשות בערוץ euro news, 

135 בהוט, אמרו שיש הגירה המונית מרוסיה, מתחילים גיוס המוני לצבא ומדברים על סגרים בלילות.

הם גם הוציאו חוקים על אסור פרסום מידע על המלחמה ואיסור לקרא לזה מלחמה.

פורסם
לפני 9 דקות, דניאל1983 כתב:

מתחילים גיוס המוני לצבא ומדברים על סגרים בלילות.

יכול רק להגיב לזה, ולפחות כרגע - שקר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Giant_TA כתב:

מה שקורה עכשיו בעולם זה גזענות נטו. לא לתת לנכים להשתתף באולימפיאדה רק כי הם רוסים. כאילו יש נמוך מזה?

למערב יש שלוש אופציות:

לא לעשות כלום, ושפוטין ימשיך לזיין את אוקראינה.

להלחם באוקראינה מול הרוסים, ולהסתכן במלחמת עולם.

לנסות לפגוע כלכלית/מדינית בכל אדם שקשור לרוסים כדי להפעיל לחץ דיפלומטי על פוטין וסביבתו.

מצטער להגיד לך, אבל אם המחיר שאזרחים רוסים צריכים לשלם זה שהם לא משתתפים באולימפידה, אז שיגידו תודה.

הם לפחות לא מתים כמו החיילים והאזרחים האוקראינים, והחיילים הרוסים שנשלחים לאוקראינה ללא סיבה.

ולנושא אחר, בנוגע לתעמולה האוקראינית-

המצב שם פיזדץ, הם נלחמים על חייהם. זה לא שיש שם איזה מישהו במשרד מרוחק וממוזג שיושב וכותב תעמולה. מה שמגיע מהאזרחים (הפשוטים, שחלקם לא מבדילים בין טנק רוסי ואוקראיני) זה מה שיוצא החוצה.

ובהמשך ללחימה - פוטין נוקט בטקטיקה מאוד נוקשה עכשיו - מודיעים מראש ליישוב שהם עומדים לכבוש: תכנעו או שתמותו. ואם לא נכנעים... גם האזרחים וגם החיילים ימותו וימותו עד שלא תגיע הכניעה.

וציוד לחימה בדרום כבר אין לאוקראינים. גם מי שרוצה נשק לא מקבל כי כבר אין. הם מוקפים גם מהים, גם מהיבשה, ולחלקם גם חשמל ומים אין. אם המצב ימשך ככה, זה שקייב שורדת לא יעזור.

אגב, מי שעושה את רוב העבודה בדרום אלה הצ'צ'נים. יא אללה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מהתגובה שלך סה״כ נשמע שאתה מאוד סנטימנטלי. משפחה, חברים, אולי אתה אוקראיני… ולכן אין באמת טעם להגיב, כי באופן הגיוני אתה מדבר מאיזשהו רגש, משמע לא יכול להיות ענייני. 

כן אגיד, גרמניה הנאצית צמחה בדיוק מהמקום של להאשים את האזרחים במה שעשה השלטון. 

אם אתה חושב שלאיזה אימא,סבתא, ילד ברוסיה מגיע למות או לחיות כמו מסכן בגלל החלטה של איש אחד, אז לפחות אל תצפה שלמישהו יהיה אכפת  בצד השני.

פורסם

אין ספק שזו תחילת הדרך של סין להיות ארה״ב של המאה ה-21… ולצערי זה הרבה יותר גרוע מכל תסריט אפשרי.

• משעמם 1
  • מבאס 2
פורסם
לפני 3 שעות, Giant_TA כתב:

סין מעצמה עולמית, משתלטת על סיביר.

- אירופה שקועה בבוץ המוסלמי.

- ארה״ב שקועה בבוץ של הPC, ואולי במלחמת אזרחים כי הפערים שם רק גדלים בין המחנות.

מניח שבטווח של מאה שנה יש סיכוי שארה"ב תתפרק וסין תכבוש חלקים במזרח הרחוק הרוסי, כן.

• מבאס 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Giant_TA כתב:

אם אתה חושב שלאיזה אימא,סבתא, ילד ברוסיה מגיע למות או לחיות כמו מסכן בגלל החלטה של איש אחד, אז לפחות אל תצפה שלמישהו יהיה אכפת  בצד השני.

מה?

איפה רשמתי את זה?

אתה בכלל ראית שרשמתי שגם הרוסים מתים סתם?

שמע, מכל התגובות שלך בשרשור נשמע שאתה די חד צדדי ולכן לא רואה כיצד אתה אומר שדווקא *איתי* אין על מה לדבר.

ומה אתה בעצם אומר, שבזמן שהמדינה שלהם משמידה מדינה אחרת הם אמורים לחיות בסבבה כאילו כלום, כשהדרך היחידה למנוע את המצב הזה היא רק הפלה של השלטון הזה (כי אחרת פוטין ישלוט שם עד יום מותו)?

אני לא סנטימנטלי, אני מסתכל מנקודת מבט מציאותית. למערב אין דרך אחרת להתמודד.

עריכה:

בעצם עכשיו נזכרתי (בגלל שהזכרת נאצים עוד פעם) שאתה זה שרשם שיש לגיטימציה להכנס לאוקראינה כי הם מטפחים שם נאצים.

עזוב, באמת אין עם מי לדבר.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

במקרה של רוסיה אני לא מצליח עדיין לחשוב על דבר חיובי אחד שיצא ממנה

בשלוף, מריה שארפובה:

image.thumb.png.14ceb8ec4b200a2aca96e5d948585b6d.png

לפני 3 שעות, דניאל1983 כתב:

עובדה שבאוקראינה כבר הרבה שנים אין צאר והכול בסדר.

אמנם אין שליט כמו פוטין, אבל המצב שם רחוק מאוד (מאוד) מלהיות "הכל בסדר" בהיבט חוק ושלטון.

בדיוק כמו שהאוקראינים נלחמים בשביל החופש שלהם.

לדעתי זה לא בדיוק חופש אלא לא להיות מדינת פרוקסי של רוסיה (דברים קצת שונים).

ומתי שתתחיל התקוממות רוסית אמיתית שום דבר לא יעצור אותה. 

רק זה חסר לעולם, עוד לנין/סטאלין.

לפני שעתיים, garicho כתב:

אך הרבה יותר דמוקרטית. זה כל הסיפור. 

לא הייתי משתמש במילה הרבה. זה מפרגן יתר על המידה לשלטון שם.

והמטרה של המלחמה התרבותית\כלכלית על רוסיה היא בידיוק זה - לעשות את חייהם של האזרחים שם כל כך גרועים שיפעלו להחלפת שלטון.

להעניש אזרחים (לא לוחמים) בגלל החלטות של רודן השולט במדינה. מה כבר יכול להשתבש?

הרוסים הם לא עיראקים או איראנים. הם רגילים לחיות ברמת חיים מסוימת. הם רואים את עצמם נאורים. אירופאיים. נראה מה יהיה - מצב מעניין.

איזה רוסים? של מוסקבה ולנינגראד (ראית מה עשיתי שם?)? כן.

אבל רוב האוכלוסיה לא נמצאת שם, יש אוכלוסיה עצומה שחיה בכפרים כמו במאה הקודמת. שם התמיכה בפוטין גדולה והוא השקיע לאורך השנים בתדמית שלו שם, רכיבה ללא חולצה על סוס, דג דגים בנהר ואכל ציד מעל מדורה.

ולגבי דמוקרטיה ברוסיה. ROFL.....

מהיכרות עם אוקראינה (ורוסיה, יש לי משפחה בשתיהן וביקרתי בשתיהן) היא לא הרחק ממנה במונחי דמוקרטיה.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 2 דקות, Ooga כתב:

ומה אתה בעצם אומר, שבזמן שהמדינה שלהם משמידה מדינה אחרת הם אמורים לחיות בסבבה כאילו כלום, כשהדרך היחידה למנוע את המצב הזה היא רק הפלה של השלטון הזה (כי אחרת פוטין ישלוט שם עד יום מותו)?

כמו שכבר אמרתי, הפיכה ברוסיה זה מיליוני הרוגים, אז אני לא שופט אף אחד שמחרבן במכנסיים לעשות שם משהו.

דבר שני, הצביעות גם של האוקראינים היא מדהימה! כשהשלטון שלהם סיפק נשק לאזרבייג'ן, וזלנסקי בירך את אלייב הנשיא שלהם על הניצחון, את אף אחד לא עניין מה שהלך שם. והיה שם הרבה יותר גרוע.

פורסם
בתאריך 3.3.2022 בשעה 10:18, m3x7r3m3 כתב:

מי קרא לך גרפומן? חסר בושה

לא לי, ללקוח. תיק מעניין דווקא.

• מצחיק 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...