Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה טובה ובריאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

בעבודה הנוכחית אני ככה.

מגיע לפני כולם עוזב אחרי.

היה איזה יום חמישי שיצאתי ברבע ל5,אחרי 9 שעות עבודה, אחרי שכל יום אחר בשבוע הייתי 10-11 שעות ביום בעבודה.

קיבלתי נאום על זה שאין דבר כזה לצאת מוקדם ואם יש עבודה נשארים(שכר גלובלי עם נוספות שלא משלמים לי).

השבוע נשארתי ביום שני עד 10 בלילה בעבודה לסיים פרויקט,יום למחרת הגעתי ב9 ולא ב8,דבר ראשון שהוא אמר לי "למה איחרת".

תשמע, ממש מבאס לשמוע שזה ככה. אם אני לא טועה אתה בהייטק, לא? מעניין איך יש עדיין אנשים לכזה ראש צוות…

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

תוצאה ישירה של הגישה של אדון בולטיק שבה מודדים עובד על פי הזמן שהוא נמצא בעבודה ולא הזמן שהוא עובד.

לא מודדים לפי הזמן. בסופו של דבר, מודדים אותך ביחס לאחרים. אם חברי צוות אחרים מספיקים לסגור בצורה עקבית פי 2-3 משימות בזמן שאתה סוגר משימה אחת, הנושא מהר מאוד יעלה בשיחות עם ראש צוות ובשיחת הערכת ביצועים איתך.

פורסם
לפני 7 דקות, Boltik כתב:

לא מודדים לפי הזמן. בסופו של דבר, מודדים אותך ביחס לאחרים. אם חברי צוות אחרים מספיקים לסגור בצורה עקבית פי 2-3 משימות בזמן שאתה סוגר משימה אחת, הנושא מהר מאוד יעלה בשיחות עם ראש צוות ובשיחת הערכת ביצועים איתך.

נכון, לכן מה הטעם למדוד זמן? עוד מעט תגיד לי שיש אצלכם בעבודה גם שעוני נוכחות וצריך להעביר כרטיס.

פורסם
לפני 3 דקות, garicho כתב:

נכון, לכן מה הטעם למדוד זמן? עוד מעט תגיד לי שיש אצלכם בעבודה גם שעוני נוכחות וצריך להעביר כרטיס.

כמובן, התקינו לכל אחד בבית🤣

פורסם
לפני 10 דקות, Boltik כתב:

נו רגע, אז זה בדיוק מה שאני אומר.

מעניינת אותי התוצאה, לא הזמן. לא אמרתי למשוך משימה פשוטה לשבוע. אבל הדיבור בהתחלה היה שמשימה יומית אני סוגר בחצי יום. 

אני חושב שעדיף לחלק משימות + להיות עם באקט של אקסטרא למקרה שמישהו סיים וצריך עוד, מאשר לשבת עם שעון לראות שאני נמצא בעבודה.

כי אז אני *יהיה* בעבודה.

או יותר גרוע, אנשים שבמקום *להיות* בעבודה ולקרוא ספר, מחליטים שעדיף להרים ישיבה של שעה לזיין את המוח על נושא לא רלוונטי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

אני חושב שעדיף לחלק משימות + להיות עם באקט של אקסטרא למקרה שמישהו סיים וצריך עוד, מאשר לשבת עם שעון לראות שאני נמצא בעבודה.

לא, עדיף עובד אמין שיקום ויבקש משימה הבא, כי את אלו שהיו לו הוא סיים לפני הזמן המתוכנן.

לפני 8 דקות, Blaz00r כתב:

מאמר מעניין, תודה!
אבל :) 

מדובר ברמת CTO והובלה של מנהלים. העקרונות שהוא מציג נכונים לכל רמה, אבל המימוש יכול להיות די מאתגר עבור מנהלים זוטרים.

פורסם (נערך)

מאמר מעניין.

אחרי הלימודים התחלתי עבודה ראשונה ואחרי כמה חודשים כשלמדתי את התהליכים זיהיתי משהו מוזר.

כל אחד מהצוות שלי היה מבזבז שעה ביום על הקלדת נתונים ממחשב לדף נייר, העברת הדף לצוות מקביל, והקלדה חזרה של התוצאות מהדף למחשב. הקטע המוזר שלאותו צוות הייתה גישה לאותו מסד נתונים.

הצעתי להנהלה פשוט לתת לצוות המקביל להקליד ישירות בלי כל הדף הזה (שאותו זורקים לפח) וכך לחסוך שני עובדים.

נתקלתי בחומה בצורה של חוסר הגיון ביורוקרטי והנחיה להתעסק בעבודה ולא להציע הצעות לשיפור. מאחר וחוסר הגיון וחוסר יעילות משגעים אותי, החלטתי להתפטר לאחר שנה בתפקיד על מנת לשמור על השפיות.

אגב כולם היו מאוד נחמדים.

זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שעבדתי כשכיר.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 12 שעות, garicho כתב:

אאלט לפי החוק (תודה לשלי יחימוביץ) חייבים לדווח שעות.

אצלנו מעבירים כרטיס בהגעה וביציאה. יש אפשרות גם למלא שעות ידנית, מה שעושים כשעובדים מהבית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 שעות, Potato כתב:

בעבודה הנוכחית אני ככה.

מגיע לפני כולם עוזב אחרי.

היה איזה יום חמישי שיצאתי ברבע ל5,אחרי 9 שעות עבודה, אחרי שכל יום אחר בשבוע הייתי 10-11 שעות ביום בעבודה.

קיבלתי נאום על זה שאין דבר כזה לצאת מוקדם ואם יש עבודה נשארים(שכר גלובלי עם נוספות שלא משלמים לי).

השבוע נשארתי ביום שני עד 10 בלילה בעבודה לסיים פרויקט,יום למחרת הגעתי ב9 ולא ב8,דבר ראשון שהוא אמר לי "למה איחרת".

כנל,לקחתי חופש לפני מבחן,ידעו שבועיים לפני.

אמרו לי לדחוס שבועיים עבודה בשבוע או "שיהיה גרוע מאוד"-מאיימים בפיטורים תכלס.

לא מגיע עצבני לבית,מתוסכל ועצוב יותר.

גם זה לא שמשלמים לי על 220 שעות בחודש.

כשהגעתי והסכמתי לשכר נמוך יחסית אמרו לי "עובדים 9 שעות,יום אחד 10 יום אחרי זה 8"- מן הסתם לא קורה.

מסכים מאוד.

קשה לחפש עוד מקום,גם תמיד יש חשש ששוב יהיה אותו דבר.

אשמח לדעת (אפשר בפרטי) על איזה מקום מדובר, כדי שאדע לא להתקרב אליו בטעות בעתיד...

פורסם
לפני 14 שעות, Boltik כתב:

זה כמעט נכון.

לאחרים שאיתי בצוות יש ילדים קטנים והציפיה והזמינות שלהם אחרת.

ולא מודדים תפוקות,רק שעות עבודה.

לפני 14 שעות, garicho כתב:

תשמע, ממש מבאס לשמוע שזה ככה. אם אני לא טועה אתה בהייטק, לא? מעניין איך יש עדיין אנשים לכזה ראש צוות…

לא בהייטק,הנדסת מכונות.

אני לא עוזב כי בינתיים לא נזכרתי על כיוון לחיים ומה הייתי רוצה לעשות ואיפה.

רוצה שהמקום הבא יהיה יציב ואהיה בו 4-5 שנים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ואו, סיפורים מזעזעים. לכל מקום עבודה יש את המינוסים שלו אבל מה שמתארים כאן הוא קיצוני. הייתי עף מהמקומות שתיארתם כאן בלי להסס.

אם אתה נשוי\משכנתה וכו' - פשוט תחפש בשקט ותעוף ברגע שתמצא.

אני דווקא עובד במקום מאוד נח - כל עוד העבודה מתבצעת לאף אחד לא אכפת מה הסדר יום שלך.

אני יכול בכיף לצאת לסידורים כשאני צריך, מצד שני כשצריך אנחנו עובדים גם אחרי שעות העבודה ובמוצ"שים (גם מיוזמתנו). למרות כל זה התחלופה אצלנו גבוהה מאוד.

אגב הוזכר כאן AGILE - לדעתי השיטה הכי עקומה שאפשר לנהל בה. מעודדת וכמעט מכריחה הוצאה של מוצרים לא בשלים, באגים ומנטליות של "בסוף יהיה בסדר" שהרבה פעמים מתורגמת ל"זה יהיה בעיה של מישהו אחר".

פורסם
לפני 15 שעות, Boltik כתב:

אני מניח שפרט לפיצ'רים / תיקונים אתה מקבל גם זמנים בהם כל פיצ'ר צריך לצאת.
איך אתה מוודא שהצוות שלך מגיע מוכן למועד שיחרור הגירסה? איך אתה יודע להרים דגלים מראש (גם לעצמך) שהספרינט (או גירסה כולה) לא מתקדם בקצב המתוכנן?

מקבלים תאריך יעד לגירסה, תכולת MVP, תכולת High Priority ותכולת Nice to Have.

גירסה אצלנו זה בערך כל חודש וחצי, ספרינט שבועיים, ויש 5 צוותים, 2 ייעודיים ממש, 3 "מקבילים" (שלי אחד מהם).

ספרינט יכול לא להתנהל בקצב המתוכנן, ודברים יכולים לא להסתיים בספרינט למרות שתוכננו - במצב כזה אני מרים דגל ל-Product Owner הרלוונטי ו-Release Manager.

ואם זה משהו שהוא מוצדק - אז זה בסדר.

לגבי גירסה אז יש לי כובע נוסף של Release Manager, אז אני מקבל התראה שמשהו לא ייכנס, אם זה Nice to Have אז זה קל, לא נכנס. אם זה High Priority אני מתקשר את זה ל-Product Manager הרלוונטי, אם זה MVP אז מנהלים שיחה, מה המשמעות, אם זה ממש חשוב בכמה זמן זה דוחה את הגירסה, אופציות אחרות וכו'.

חוץ מזה אני מתכנן מראש לפי תאריך היעד לשחרור שלבים מוקדמים יותר - כדי להגיע מוכנים לתאריך X יומיים או שלושה לפני הגירסה צריכה להיות מוכנה לבדיקות סופיות, בשביל שזה יקרה גירסה רגילה גוזרת ששבוע לפני זה (כלומר שבוע וחצי לפני התאריך שיחרור) מתחילים תהליך של Hardening, וזה גוזר שיומיים לפני תחילת ההארדנינג יש קוד פריז, וזה גוזר ששבוע לפני כן יש פיצ'ר פריז וכו' וכו'.

לפני 15 שעות, Boltik כתב:

ניסיתי לעבוד בשיטה דומה, אבל זה התאים רק לפיתוחים לא קריטיים ו-nice-to-have שלא מעכבים אחרים. בדברים יותר קריטיים עדיין חייבים להיות עם יד על הדופק מיום הראשון של הספרינט וכל הזמן לבחון האם אין חריגות בזמנים.

הצוותים הם צוותי Core של החברה, והמוצר הוא המוצר הראשון שרוב הלקוחות פוגשים והראשון בשרשרת, ככה שאנחנו תמיד "מעכבים אחרים".

בינתיים השינויים שעשיתי כוללים שפיצ'רים שהם MVP מתחילים בספרינט הראשון לגירסה.

לאט לאט גם לומדים להעריך כמה פיצ'רים באמת אפשר לסיים בגירסה.

לפני שעתיים, nev כתב:

אגב הוזכר כאן AGILE - לדעתי השיטה הכי עקומה שאפשר לנהל בה. מעודדת וכמעט מכריחה הוצאה של מוצרים לא בשלים, באגים ומנטליות של "בסוף יהיה בסדר" שהרבה פעמים מתורגמת ל"זה יהיה בעיה של מישהו אחר".

בינתיים Agile, כמו דמוקרטיה, היא השיטה הכי פחות גרועה מבין כל השיטות שנוסו...

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 שעות, edward כתב:

כל אחד מהצוות שלי היה מבזבז שעה ביום על הקלדת נתונים ממחשב לדף נייר, העברת הדף לצוות מקביל, והקלדה חזרה של התוצאות מהדף למחשב. הקטע המוזר שלאותו צוות הייתה גישה לאותו מסד נתונים.

הצעתי להנהלה פשוט לתת לצוות המקביל להקליד ישירות בלי כל הדף הזה (שאותו זורקים לפח) וכך לחסוך שני עובדים.

נתקלתי בחומה בצורה של חוסר הגיון ביורוקרטי והנחיה להתעסק בעבודה ולא להציע הצעות לשיפור. מאחר וחוסר הגיון וחוסר יעילות משגעים אותי, החלטתי להתפטר לאחר שנה בתפקיד על מנת לשמור על השפיות.

מי גאון של אמא ?!

קשה לי להאמין שאף אחד לפנייך לא חשב על הצעת הייעול "המהפכנית" שלך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...