Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A3 או סיאט לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רוצה רכב גרמני עם רמת גימור טובה בתקציב של עד 60,000.

חשוב לי שהרכב יהיה חזק, עם טורבו ומאובזר. בסוף נסגרתי שאני רוצה אאודי A3 או סיאט  לאון (שתיהם 2014+) - הצלחתי למצוא רכבים שמורים עם פחות מ100 ק"מ ידיים נמוכות, רכבים שמורים.

כרגע אני נוטה לאאודי A3, ראיתי שהביטוח עולה בדיוק כמו לאון והמחיר זהה. מה שמפחיד אותי זה עלויות נסתרות שאני לא רואה כרגע, לא רוצה להיכנס לבור בגלל שזה אאודי.

הטיעון של החלקים באמת נכון, אבל אם הרכב אמין כנראה שזה לא יהיה עניין תדיר.

מה דעתם A3 או לאון?

פורסם

החלקים המיכניים זהים כך שעלות הטיפול במוסך מורשה משרד התחבורה (לא מוסך יבואן) תהיה דומה עד זהה.

חלקים קוסמטיים יותר יקרים ב-Audi, אבל גם פה אפשר ככל הנראה למצוא מה שצריכים בפירוקיות במחיר הגיוני.

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מסכים עם הנאמר מעליי. בתור מי שהחזיק A3 8V, כל ההפחדות של "אאודי זה יקר" זה אכן מיתוס. תמיד אפשר להסתדר. ה-A3 תהיה משמעותית מפנקת יותר מהלאון.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

נהגתי באאודי כזאת (a3 2014 עם מנוע 1400) לא מעט, והאמת שקשה לי להגיד שהייתי קונה אותה לעצמי. זה לא שהרכב לא טוב, העניין הוא שהעובדה שמדובר באאודי הסתכמה בעיקר בסמל שעל ההגה. הרכב לא מרגיש לי מפנק יותר או יוקרתי יותר, פשוט גולף/לאון יותר יקרה. ייתכן שבידוד הרעשים והפלסטיקה קצת יותר איכותיות אבל שם בערך זה נגמר.

כרכב באופן כללי (מבלי הציפייה הספציפית ממותג כמו אאודי) מדובר ברכב נחמד מאוד, שוב, לא משהו שמייצר וואו מיוחד. ייתכן שבתקציב יהיו חלופות חדשות יותר שישתלמו יותר, אם כי אני לא מעודכן במחירים כדי לדעת באמת

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני לא מסכים. בתור מי שהיה בעלים של A3 8V והיום בעלים של גולף MK7, אני מרגיש הבדלים בדברים שלי אישית מפריעים.

ובתור מי שהיה לו עסק בעבר לרטרופיטים ברכבי VAG, אני גם יכול להבטיח לך שיש הבדלים גדולים באיכות החלקים ובהכרבתם.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

הרבה אנשים שעברו גם מגולף MK6 לא אוהבים את הירידה באיכות בMK7 (וגם MK8).
לגבי איכות חלקים אתה רוצה להסביר קצת יותר? כי קשה לי קצת להבין איך אותו החלק עם אותו מק"ט שמגיע מאותו מפעל יכול להיות בעל איכות טובה יותר ברגע שהסמלון משתנה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

הם לא חלקים עם אותו מק"ט, יש מק"ט שונה לכל רכב. וברור שיש הבדלים, זה חלק מהמודל העסקי שלהם. אם מה שאתה אומר היה נכון, אז למה שאנשים ירכשו אאודי A3 ולא גולף MK7?

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

מאותן הסיבות שאנשים קונים טויוטה אייגו ב10-20% יקר יותר מסיטרואן C1 או פיג'ו 107.

https://www.forbes.com/sites/eamonnfingleton/2013/07/04/same-car-different-brand-hugely-higher-price-why-pay-an-extra-30000-for-fake-prestige/?sh=73109ea07407

אותו מק"ט אותו חלק:
https://parts.vw.com/p/Volkswagen__/CONTOUR-ARM/62808451/5QM407152A.html

פורסם

חלקים מיכניים: אותם חלקים ואותם מק"טים.

חלקים קוסמטיים: חלקים שונים.

כמובן שקיימים יוצאים מהכלל, אני מתאר כאן את כלל האצבע.

לגבי ההבדלים בין היצרנים: יצא לי לפרק דיפון של Audi A3, דיפון של Seat ודיפון של VW ובהחלט יש הבדל ניכר. ברור שהמנוע ותיבת ההילוכים זהים (בדגמים הרלוונטיים).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

מאותן הסיבות שאנשים קונים טויוטה אייגו ב10-20% יקר יותר מסיטרואן C1 או פיג'ו 107.

https://www.forbes.com/sites/eamonnfingleton/2013/07/04/same-car-different-brand-hugely-higher-price-why-pay-an-extra-30000-for-fake-prestige/?sh=73109ea07407

אותו מק"ט אותו חלק:
https://parts.vw.com/p/Volkswagen__/CONTOUR-ARM/62808451/5QM407152A.html

נתת פה מק"ט של חלקי מכני. כמובן שגם שם יש הבדלים, אבל אכן לחלקים מכניים גנריים יש מק"ט זהה, שזה מן הסתם.

דובר כאן על איכות חומרים ואיכות נסיעה. שוב - אני מדבר מנקודת מבט אישית שבה אני מרגיש שיש עבורי הבדל בנסיעה ב-MK7 לבין ה-A3 שהייתה לי.

נכון שמדובר ב-entry level אאודי, אך עדיין ההבדלים הם ניכרים (מדגיש, שוב, לפחות עבורי). 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אין הבדל בחלקים מכאניים ברגע שלחלק יש מק"ט אחד אז זה אותו החלק ומגיע מאותו ספק לא משנה אם זה חלק שהורכב על אאודי או על סיאט.

אני לא מתנגד לעמדתך ויכול להיות לגמרי שההבדל בשבילך מאוד מורגש פשוט אמרת שזה חלקים שונים אז הבאתי דוגמא כדי להראות שזה לא ממש נכון.

אפשר לגרום לרכב להרגיש שונה לגמרי על ידי כיול שונה וטיפה השקעה באיכות חומרים ובידוד רעשים. למשל טויוטה אוריס ולקסוס CT200h פרקטית זה אותו הרכב עם אותה שלדה ואותה מערכת הנעה. אבל הרכבים האלו נוסעים בצורה שונה לגמרי כשנסעתי בטויוטה סבלתי מכל דקה פח רועש על גלגלים, נסיעה קצרה בלקסוס הספיקה לי כדי להבין שזה רכב שונה לגמרי. (והרבה יותר טוב)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

הדוגמה שהבאת לא רלוונטית, היא ממש לא "מראה שזה לא ממש נכון". הבאת דוגמה של חלק מכני גנרי, לא כל החלקים המכניים זהים בכל רכבי הקונצרן.

בלי קשר, הטענה בפסקה השנייה שלך סותרת לגמרי את מה שאתה מנסה להוכיח כאן.

2016 BMW M235i.

פורסם

למה היא לא רלוונטית? זה חלק בדיוק כמו כל שאר החלקים המכניים, בוכנות, טיימינג, בלוק מנוע, גיר, מצמדים, משאבת הגה. יכולים להיות חלקים מכאניים בודדים ששונים אבל הרוב זה אותו דבר. מנוע, בוכנות, גיר, מערכת היגוי אפילו שלדה לבסוף הA3 חולקת את אותה שלדה ברמת הבורג עם סיאט לאון וגולף.
אם אתה טוען שאאודי A3 זה רכב שונה מכאנית אני אשמח לראות דוגמה של חלק מכאני ששונה באאודי A3. 

הטענה השניה לא סותרת כלום ממה שאמרתי אולי לא הבנת אותי נכון ואתה חושב שאני מנסה להוכיח משהו אבל אין לי מושג מה אתה חשוב שאני מנסה להוכיח.
רכב יכול לכלול את אותם חלקים מכאניים ולהרגיש שונה מספיק שאלקטרונית מכיילים את הדוושה להיות אגרסיבית יותר ואת ההגה להיות חד יותר וקיבלת רכב שמרגיש כמו רכב ספורט כאשר האח התאום שלו יכול להרגיש כמו כרית.

• תוכן חדש...