Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן עד 25,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה הנסועה של הגברת? 

אם אתה ממש רוצה ראש שקט בתחום האמינות אז מאזדה 2 , טויטה יאריס(ללא גיר רובוטי- אחרי 2013 אם אני לא טועה), הונדה ג'אז , קיה פיקנטו, יונדאי i10 ,סוזוקי ספלאש.

גם אם זה יעלה לך כמה אלפים נוספים היום.

רכבים טובים שהרויחו את המוניטין שלהם, שומרים על הערך ונוסעים מטיפול לטיפול.

אל תתפתה להרבה רכב באותו סכום, תתאים את הרכב לדרישות של הבת זוג.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 1

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, rev-Match כתב:

מה הנסועה של הגברת? 

אם אתה ממש רוצה ראש שקט בתחום האמינות אז מאזדה 2 , טויטה יאריס(ללא גיר רובוטי- אחרי 2013 אם אני לא טועה), הונדה ג'אז , קיה פיקנטו, יונדאי i10 ,סוזוקי ספלאש.

גם אם זה יעלה לך כמה אלפים נוספים היום.

רכבים טובים שהרויחו את המוניטין שלהם, שומרים על הערך ונוסעים מטיפול לטיפול.

אל תתפתה להרבה רכב באותו סכום, תתאים את הרכב לדרישות של הבת זוג.

כמובן, תודה רבה. הבעיה שגם אם אני מוסיף "כמה אלפים נוספים" אין שום אחד מהרכבים האלה שרלוונטי בנתונים טובים (שנתון שפוי, ק"מ ריאלי ויד נמוכה).

כמו כן, מה הדעה על רנו קליאו בשנתונים הללו?

פורסם

הדור הרביעי עם מנוע עם מנוע 1.2 מחשב לפחות אמין, גם מבחינת הגיר והמנוע שיש עליו תביעה יצוגית בגלל אכילת שמן.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, rev-Match כתב:

טויטה יאריס(ללא גיר רובוטי- אחרי 2013 אם אני לא טועה), הונדה ג'אז , קיה פיקנטו, יונדאי i10 ,סוזוקי ספלאש.

הצורה החדשה עם הגיר הרציף החלה להמכר ב-2012. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, xaier כתב:

אמינות בשנתונים הללו? הדעה הרווחת בפורום היא להתרחק מצרפתיות למיטב הבנתי. כמו כן הרכב יהיה לאישה צעירה שלא מבינה ברכבים אז האם זה רעיון טוב להביא לה רכב שדורש תשומת לב יתרה?

הצרפתיות שהוצעו אלו רכבים פשוטים ואמינים שמבוססים על מכלולים מאוד ישנים ובסיסיים שעברו כבר את מבחן הזמן, לכן אלו לא רכבים שידרשו צומת לב יתרה. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה גיר הAL4 אבל בגרסאות מסויימות אתה תוכל למצוא את ה301 עם גיר שישה הילוכים מדגם TF80SC מתוצרת אייסין (טויוטה) שהוא אמין, עמיד חסכוני ונעים יותר לנסיעה מAL4 הצרפתי.

מה שכן מדובר ברכבים ספרטניים, בסיסיים, לא חסכוניים בדלק ועם בטיחות לא טובה (3 כוכבים במבחן 2014) עם היתרון של גודל גדול ופרקטיות למשפחות. לכן במקרה שלך הייתי מעדיף את האופל קורסה, רכב קטן וחסכוני יותר.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
פורסם

אם כי ה301 יכולה ללמד לא מעט רכבים על נוחות.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

הצרפתיות שהוצעו אלו רכבים פשוטים ואמינים שמבוססים על מכלולים מאוד ישנים ובסיסיים שעברו כבר את מבחן הזמן, לכן אלו לא רכבים שידרשו צומת לב יתרה. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה גיר הAL4 אבל בגרסאות מסויימות אתה תוכל למצוא את ה301 עם גיר שישה הילוכים מדגם TF80SC מתוצרת אייסין (טויוטה) שהוא אמין, עמיד חסכוני ונעים יותר לנסיעה מAL4 הצרפתי.

מה שכן מדובר ברכבים ספרטניים, בסיסיים, לא חסכוניים בדלק ועם בטיחות לא טובה (3 כוכבים במבחן 2014) עם היתרון של גודל גדול ופרקטיות למשפחות. לכן במקרה שלך הייתי מעדיף את האופל קורסה, רכב קטן וחסכוני יותר.

אז אתה אומר אליזה אופציה טובה? אמין, לא שותה דלק ולא רואה מוסך? 

לפני כשעה, yulianx כתב:

אם כי ה301 יכולה ללמד לא מעט רכבים על נוחות.

נוחות זה מצויין. איך הוא מבחינת צריכת דלק וטיפולים?

פורסם

הרכב לא חסכוני, אך אם הנסועה לא גבוהה, לדעתי זה שיקול משני.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

הרכב לא חסכוני, אך אם הנסועה לא גבוהה, לדעתי זה שיקול משני.

אמין? אין בעיות?

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, xaier כתב:

אמין? אין בעיות?

תפסיק לחשוב שלא יהיו לך בעיות ברכב ב 25k.

לרוב אף אחד לא מוכר רכב 100% תקין ואני לא מדבר על טיפול ליישור קו. 

נראה שאתה די טירון בתחום ולכן הייתי קורה שוב את כל התגובות הטובות שניתנו לך פה ומתמקד בתוצרת יפנית / קוראנית. 

לגבי זה שאתה לא רואה שום דבר בלוחות, ברוך הבא, רכב יד 2 טוב לוקח זמן למצוא.

היום גם לרכב מסוכנות צריך לחכות. 

תתעזר בסבלנות, לא קונים רכב בלחץ. 

אתה ממשיך להתעלם מהשאלה - מה הנסועה השנתית הצפויה?! 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם
לפני כשעה, xaier כתב:

אמין? אין בעיות?

סיטרואן סי-רליזה סה"כ רכב אמין, הרכיב העדין היחיד ברכב הוא הגיר מצד שני זה גיר וותיק ורוב המוסכים שמתעסקים איתו יודעים לתקן אותו בזול, למשל תיקון נפוץ יחסית הוא החלפת שסטום שעלותו 700 ש"ח

.גם כן למען אריכות חיי הגיר מומלץ מאוד לבצע רענון שמן גיר כל 2-3 טיפולים

לפני 21 דקות, rev-Match כתב:

תפסיק לחשוב שלא יהיו לך בעיות ברכב ב 25k.

לרוב אף אחד לא מוכר רכב 100% תקין ואני לא מדבר על טיפול ליישור קו. 

נראה שאתה די טירון בתחום ולכן הייתי קורה שוב את כל התגובות הטובות שניתנו לך פה ומתמקד בתוצרת יפנית / קוראנית. 

לגבי זה שאתה לא רואה שום דבר בלוחות, ברוך הבא, רכב יד 2 טוב לוקח זמן למצוא.

היום גם לרכב מסוכנות צריך לחכות. 

תתעזר בסבלנות, לא קונים רכב בלחץ. 

אתה ממשיך להתעלם מהשאלה - מה הנסועה השנתית הצפויה?! 

אפשר למצוא רכב חסר בעיות ב25 ועוד איך, במיוחד אם מתמקדים ברכבים לא מבוקשים.

אני למשל בזמנו קניתי פיגו 208 בת 4 עם +-70 אלף קילומטר ב26 ומכרתי אותה אחרי 3 שנים עם 100 אלף קילומטר ב23. כאשר גם בקניה וגם במכירה הרכב היה תקין לגמריי. (התקלה היחידה שחוויתי היא דליפה מצינורית מזגן שהחלפה שלה עלתה 700 שקל)

ההמלצה שלי דווקא הפוכה, אם אתה מחפש רכב בתקציב נמוך כדאי לשקול רכב לא יפני/קוריאני בגלל שרכב יפני/קוריאני יהיה מבוקש יותר ולכן באותו תקציב הוא יהיה ישן יותר ובלוי יותר ולרוב פחות אמין.

למשל במקרה הנ"ל ב25 אלף שקל פותח השרשור יכול למצוא פיג'ו 301 באזור שנת 2016 עם 50-70 אלף קילומטר או קורסה 2015 עם 100 אלף קילומטר. רכבים אמינים ובסיסים שלא יצתרכו שום הוצאות מלבד טיפולים שותפים.

מצד שני אם הוא יחפש מאזדה 2 או 3 הוא יצרך להתפשר על רכב שנת 2008 לפחות עם 150 אלף קילומטרים +, עם כל הכבוד שום מאזדה בת 14 עם 150 אלף קילומטר לא תהיה אמינה כמו פיג'ו 301 בת 6 עם 50-70 אלף קילומטר.

כל הסגידה לרכבים יפניים/קוריאניים בארץ היא דיי מוגזמת. למשל אין שום הצדקה לשלם 25 אלף שקל על מאזדה 3 2008 כאשר אתה יכול לקנות את אותו הרכב בדמות פורד פוקוס דור 2 (פוקוס ומאזדה 3 זה כמעט אותו הרכב הם בנויים על אותה פלטפורמה עם אותו גיר וכו...) ב8 אלף שקל.

פורסם

לטעמי אתה מתפזר ולכן קשה לך מאוד להחליט, אתה גם רוצה למצוא את הרכב המושלם במחיר נמוך וזה גם קשה מאוד.

לא יודע למה הורדת את הספלאש והסוויפט שלטעמי יתנו מענה פשוט מצויין,

את הקטנות מאוד הייתי מוריד (מיי, סטיגו, 108 וכו') הגיר הובוטי שלהם לא נעים, פשוט תפסיק לחפש אותם.

משפחתיות זה יהיה מיותר וה301 ודומיה פשוט צורכות המון דלק בנסיעה עירונית ולא כ"כ נעימות בהאצות,

תתרכז ב3-4 דגמים שכן ותתחיל לחפש זה לוקח זמן.

פורסם
לפני 7 שעות, Gavrik כתב:

אפשר למצוא רכב חסר בעיות ב25 ועוד איך, במיוחד אם מתמקדים ברכבים לא מבוקשים.

אני למשל בזמנו קניתי פיגו 208 בת 4 עם +-70 אלף קילומטר ב26 ומכרתי אותה אחרי 3 שנים עם 100 אלף קילומטר ב23. כאשר גם בקניה וגם במכירה הרכב היה תקין לגמריי. (התקלה היחידה שחוויתי היא דליפה מצינורית מזגן שהחלפה שלה עלתה 700 שקל)

ההמלצה שלי דווקא הפוכה, אם אתה מחפש רכב בתקציב נמוך כדאי לשקול רכב לא יפני/קוריאני בגלל שרכב יפני/קוריאני יהיה מבוקש יותר ולכן באותו תקציב הוא יהיה ישן יותר ובלוי יותר ולרוב פחות אמין.

למשל במקרה הנ"ל ב25 אלף שקל פותח השרשור יכול למצוא פיג'ו 301 באזור שנת 2016 עם 50-70 אלף קילומטר או קורסה 2015 עם 100 אלף קילומטר. רכבים אמינים ובסיסים שלא יצתרכו שום הוצאות מלבד טיפולים שותפים.

מצד שני אם הוא יחפש מאזדה 2 או 3 הוא יצרך להתפשר על רכב שנת 2008 לפחות עם 150 אלף קילומטרים +, עם כל הכבוד שום מאזדה בת 14 עם 150 אלף קילומטר לא תהיה אמינה כמו פיג'ו 301 בת 6 עם 50-70 אלף קילומטר.

כל הסגידה לרכבים יפניים/קוריאניים בארץ היא דיי מוגזמת. למשל אין שום הצדקה לשלם 25 אלף שקל על מאזדה 3 2008 כאשר אתה יכול לקנות את אותו הרכב בדמות פורד פוקוס דור 2 (פוקוס ומאזדה 3 זה כמעט אותו הרכב הם בנויים על אותה פלטפורמה עם אותו גיר וכו...) ב8 אלף שקל.

208- puretech , זה פצצה מתקתקת בטח לאחד שלא מבין כלום בתחום ויפול על החלפת מנוע ב10K.

אני לא יכול להגיד שאני לא מסכים איתך אבל היות ונראה שהבחור לא בעל ידע טכני התגובות שהוא יקבל במוסכים כאשר יכנס עם 301 או מאזדה 2 יהיו שונות עד מאוד.

תוצרת צרפתית מקבל יחס מזלזל מצד נותני השירות, זה מתחיל בשמנים בתקן הלא נכון ומסתיים בגישת ניסוי ותהייה בכל מה שקשור לפתרון תקלות.

לגבי שנתונים וכו',

לאשתי הייתה מאזדה 2 2008 ולי פאביה 2011 (1.4 ידנית) אומנם הפאביה צעירה יותר אבל היא דורשת משמעותית יותר תשומת לב.

מיכל עיבוי, כל מיני חלילילם שנוזלים, אטמים במפריד שמן, מגב שהפסיק לעבוד, בנוסף יש רצועת טיימינג.

במאזדה לאחר 3 שנים רק טיפולים, 0 תקלות.

פורסם

חבר מהעבודה גם החזיק פאביה במשך מספר שנים, אמינות טובה מאוד דווקא.

פורסם
לפני 35 דקות, yulianx כתב:

חבר מהעבודה גם החזיק פאביה במשך מספר שנים, אמינות טובה מאוד דווקא.

אין לי תלונות על האמינות של הפאביה, רכב נפלא.

הרכב לא נתקע אבל דורש תשומת לב (אולי זה אני פדנט והאחרים לא יתרגשו מנזילת שמן או ירידה במלס הנוזל קירור, ימלאו וימשיכו לנסוע)

בניגוד למאזדה ששם בפתיחת מכסה מנוע לא היו שום ממצאים. 

טיפול ועוד טיפול וגם לא היה טיפול יקר כמו טיימינג.

• תוכן חדש...