Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן עד 25,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, קודם כל אפתח בכך שאני מודה לכולכם על העזרה שלכם, זה לא מובן מאליו ואני מעריך את זה מאוד.

עכשיו אגש לעיקר – אז ככה, הרכב של בת הזוג שלי שבק חיים (המון בעיות ותיקון לא משתלם, זה רכב ישן עם ק"מ גבוה), ואני מחפש לה רכב חדש.

התקציב הוא עד 25,000 (רצוי גם פחות למרות שאני בספק שנצליח למצוא משהו איכותי ואמין במחיר נמוך מזה). עדיפות לשנתונים מתקדמים יותר, תיבת הילוכים אוטומאטית ורכב קטן ואם אפשר גם חסכוני בדלק.

ראיתי ביד 2 כל מיני מודעות, החלטתי להימנע מכל השברולט סוניק למיניהן, סיטרואנים וכו' כי אני רואה אותם כרכבים פחות אמינים. 

עכשיו ראיתי כל מיני רכבים שנתונים 2013-2015, יד 1-2 עם ק"מ נמוך יחסית (בין 80-120 אלף) במחירים שנעים בין 22-25 אלף ש"ח. השאלה שלי האם אפשר לסמוך על הרכבים הללו והאם הם אמינים? רוב הרכבים שראיתי ואני חושב שיהיו עדיפים לה הם רכבים מסוג סוזוקי אלטו, מיצובישי ספייס סטאר, פיאט 500 וכו'.

אשמח מאוד להמלצות ושתגידו לי מה הכי אמין והכי כדאי לקנות בטווח הזה. כמו כן האם אופל קורסה בשנתון הזה ולפי הפרטים האחרים שהצגתי אמינה? מה לגבי פורד פיאסטה? סיטרואן C1? פיג'ו? יכול להיות גם שהשברולט סוניק

(יש המון מודעות שלהן, קצת מחשיד) כדאיות? הבנתי עדיף להתרחק מהצרפתיות בשנתונים האלה כמו מאש. אני קצת אבוד.

אנחנו באמת לא רוצים לקחת סיכון ולהתעסק עם רכב שיכול להיות בעייתי בהמשך כי אני רוצה שיהיה לה הכי נוח והכי טוב ברכב בלי בעיות.

אנחנו זקוקים להכוונה ועזרה נואשות שכן היא לא יכולה להסתדר בלי רכב ולי יש ידני. תודה!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הספייס סטאר אופציה טובה, אמינה וחסכונית וגם מרווחת ביחס לקטגוריה, לרעה היא רועשת בעומס/האצה ורוכנת בפניות, בעיר נוחה.

אנחנו מחזיקים ברכב כזה משנת 2014 עם 140 אלך ק״מ.

C1/108 פחות הייתי ממליץ בגלל גיר רובוטי לא נעים, אך הם חסכוניות.

בקטגורית הסופר מיני אפשר לבדוק מדה 2 ברמת אבזור דינמיק שתהיה גם זריזה, יונדאי i20 או קיה ריו, שלושתם לא ממש חסכוניות, הקוראיניות יהיו פחות מהמזדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם תמצא פיקנטו LX בשנתונים האלה עם ק"מ נמוך לדעתי זאת יכולה להיות בחירה טובה.

למה הדרישה לרכב קטן? כי הוא לכאורה אמור להיות יותר חסכוני או בגלל חניה?

לפעמים יש רכבים משפחתיים פחות מבוקשים מרכבי המיני (שנהיו מאוד פופולריים בשנים האחרונות) ואפשר לקבל שם תמורה יותר טובה למחיר.

למשל קיה פורטה או יונדאי i25

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

סוזוקי ספלאש - זריזה חסכונית לפליא ואמינה, בחירה מצויינת

פיקנטו - אמינה להפליא (פחות זריזה) מרווחת יחסית אבל פחות חסכונית.

פורסם
לפני 12 שעות, yulianx כתב:

הספייס סטאר אופציה טובה, אמינה וחסכונית וגם מרווחת ביחס לקטגוריה, לרעה היא רועשת בעומס/האצה ורוכנת בפניות, בעיר נוחה

יש לנו רכב כזה במשפחה, אמין מאוד, חסכוני 17 קמל ממוצע.

רכב גדול יותר - ממליץ על יונדאי i30 - עדיין מככב במשפחה (2008), מרווחת, אמינה, בקיצור - "סוס עבודה".

לא ממליץ: רכב צרפתי, פולסקווגן פולו, פורד פוקוס וכל רכב ישן עם גיר רובוטי.

לגבי פיאט, רכב זול, חלקים זולים, אמינות לא בשמיים וזהו...

פורסם

מבין כל הרכבים שהוצעו אני הייתי מעדיף את הקורסה, רכב אמין ונוח יחסית.

במיצובישי ספייס סטאר יש גיר רציף שיש עליו לא מעט תלונות (אמנם ברכבים אחרים אבל זה אותו הגיר) וגם לדעתי קשה להגדיר רכב רועש ומתנדנד כנוח אלא אם מדובר בנסיעות עירןניות במהירות נמוכה בלבד.

ספלאש שהוצעה מעלה אמינה אבל מבחינת הנוחות מדובר בקרש גיהוץ.

פורסם

בעיר בגלל המתלים הרכים הוא נוח, בכביש מפותל מנגד זה חיסרון, אם כי אין בעיה לנהוג כמו שאר הרכבים ואפילו יותר.

דווקא בספייס לעומת הרכבים בניסן אין תלונות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 דקות, Gavrik כתב:

במיצובישי ספייס סטאר יש גיר רציף שיש עליו לא מעט תלונות (אמנם ברכבים אחרים אבל זה אותו הגיר.

באותו רכב במשפחה שלי - הגיר הרציף עובד תקין אין תלונות.

רכב אישי שלי - יאריס 2021, גיר רציף פועל תקין.

לא ראיתי דיווחי תלונות על גיר הרציף.

לסיכום - תעזבו בשקט את הגיר הרציף, הוא פועל תקין (שים לב שהיכן שרוצים להימנע מגיר רובוטי הבעייתי, משולב הגיר הרציף, ראה בטויוטה, מיצובישי וגם בניסן לאחרונה).

פורסם (נערך)

אמנם אכן לא שמעתי תלונות במקרה של הספייס אך אני עדיין מאוד סקפטי בעניין של הגיר הנ"ל.

הגיר שיש בספייס עשה שמות בכל רכב אחר שהוא מותקן בו, בג'וק, בקרוסאובר, קשקאי 1.6 אוטומט ובארה"ב מתלוננים עליו גם בספארק.

לכן אני סקפטי בקשר אליו, גם על בעיות של ה1.2 פיורטק ב301 לא שמענו אבל כולנו יודעים שזה אותו מנוע עם אותן בעיות.

@Basko אין קשר לטויוטה בטויוטה יש גיר אחר מיצרן אחר לגמרי.

הגיר הבעייתי זה jatco jf015 לא חסר מידע ברשת על הבעיות והכשלים בגיר הזה במיוחד יצרנים שציינת (סוזוקי וניסאון)
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5267543,00.html

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

מניח שבקושי נמכרו 301 עם המנוע הזה.

לכן לא שמענו.

פורסם

לדעתי לא חסר.

אם ניקח את כמות המודעות ביד2 אז 301 עם מנוע 1.2 יש יותר מסיטרואן קקטוס או מC4.

פשוט אין לנו בפורום ייצוג שלהן.

פורסם
בתאריך 31.1.2022 בשעה 07:26, yulianx כתב:

הספייס סטאר אופציה טובה, אמינה וחסכונית וגם מרווחת ביחס לקטגוריה, לרעה היא רועשת בעומס/האצה ורוכנת בפניות, בעיר נוחה.

אנחנו מחזיקים ברכב כזה משנת 2014 עם 140 אלך ק״מ.

C1/108 פחות הייתי ממליץ בגלל גיר רובוטי לא נעים, אך הם חסכוניות.

בקטגורית הסופר מיני אפשר לבדוק מדה 2 ברמת אבזור דינמיק שתהיה גם זריזה, יונדאי i20 או קיה ריו, שלושתם לא ממש חסכוניות, הקוראיניות יהיו פחות מהמזדה.

בתאריך 31.1.2022 בשעה 08:01, dotSYS כתב:

אם תמצא פיקנטו LX בשנתונים האלה עם ק"מ נמוך לדעתי זאת יכולה להיות בחירה טובה.

למה הדרישה לרכב קטן? כי הוא לכאורה אמור להיות יותר חסכוני או בגלל חניה?

לפעמים יש רכבים משפחתיים פחות מבוקשים מרכבי המיני (שנהיו מאוד פופולריים בשנים האחרונות) ואפשר לקבל שם תמורה יותר טובה למחיר.

למשל קיה פורטה או יונדאי i25

בתאריך 31.1.2022 בשעה 08:19, llaavvii כתב:

סוזוקי ספלאש - זריזה חסכונית לפליא ואמינה, בחירה מצויינת

פיקנטו - אמינה להפליא (פחות זריזה) מרווחת יחסית אבל פחות חסכונית.

בתאריך 31.1.2022 בשעה 20:03, Basko כתב:

יש לנו רכב כזה במשפחה, אמין מאוד, חסכוני 17 קמל ממוצע.

רכב גדול יותר - ממליץ על יונדאי i30 - עדיין מככב במשפחה (2008), מרווחת, אמינה, בקיצור - "סוס עבודה".

לא ממליץ: רכב צרפתי, פולסקווגן פולו, פורד פוקוס וכל רכב ישן עם גיר רובוטי.

לגבי פיאט, רכב זול, חלקים זולים, אמינות לא בשמיים וזהו...

בתאריך 31.1.2022 בשעה 21:55, Gavrik כתב:

מבין כל הרכבים שהוצעו אני הייתי מעדיף את הקורסה, רכב אמין ונוח יחסית.

במיצובישי ספייס סטאר יש גיר רציף שיש עליו לא מעט תלונות (אמנם ברכבים אחרים אבל זה אותו הגיר) וגם לדעתי קשה להגדיר רכב רועש ומתנדנד כנוח אלא אם מדובר בנסיעות עירןניות במהירות נמוכה בלבד.

ספלאש שהוצעה מעלה אמינה אבל מבחינת הנוחות מדובר בקרש גיהוץ.

אהלן חברים תודה רבה על התגובות.

דיברתי עם האישה והיא לא נעולה על מיני עקב חלק מהתגובות שקיבלתי מכם.

אז האם יש גם משפחתיות לדעתכם בתקציב הזה שיוכלו לתת תמורה טובה כמו רכב מיני או אפילו יותר מבחינת אמינות וחיסכון בדלק?

ורק שאני אבין נכון, ההמלצות החמות ביותר שלכם כרגע הן קורסה, ספלאש, ספייססטאר וזהו? יש עוד המלצות כלשהן?

איך טויוטה אייגו 2014? סוזוקי אלטו 2014? סקודה סיטיגו 2013?

כמו כן ראיתי מודעה מפתה יחסית של MG 350, מה יש לומר על הרכב?

אשמח כמובן להמלצות נוספות על רכבים משפחתיים, תודה רבה.

פורסם

לאיגו/סיטיגו גיר רובוטי, פחות נעים בעיר.

האלטו.. הספייס טובה בכול תחום ממנה.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

לאיגו/סיטיגו גיר רובוטי, פחות נעים בעיר.

האלטו.. הספייס טובה בכול תחום ממנה.

מה בנוגע למשפחתיות בקטגוריה?

• תוכן חדש...