Jump to content

xaier

  • הודעות

    60
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי xaier

  1. עדכון - עשיתי ניקוי מצערת וכרגע העניינים נראים בסדר גמור. אעדכן בהמשך.
  2. אני לא ממש זוכר מה קרה בפעם הזו לכן יכול להיות שטעיתי במה שרשמתי, אך היום שמתי לב מה קורה בדיוק וזה מה שקרה. בדיוק מה שפירטתי.
  3. איך אני עושה זאת? באופן עצמאי? מאיפה אני קונה את הרכיבים הרלוונטיים? האם כדאי ללכת למוסך מחר כדי לבדוק/לטפל בבעיה?
  4. עדכון חברים: עכשיו בנסיעה חזרה מהעבודה זה קרה שוב ואני יכול לפרט באופן ברור יותר. הנסיעה הולכת חלקה ואין שום בעיות, כאשר אני מאט לקראת עצירה הכל בסדר, לאחר שאני עוצר באופן מלא, הילוך *לא משולב* וקלאץ' משוחרר, הרכב בניוטרל, הוא עומד כמה רגעים עד שהוא מגמגם באופן שקט מאוד ונכבה. הכיבוי קורה באופן חלק בלי רעשים מוזרים, האוטו פשוט נכבה. זה קורה בניוטרל, הילוך לא משולב כאשר האוטו לא בנסיעה. אודה לכם מאוד על הבהרה!
  5. האם יש משהו שאפשר להסיק כי הוא הגורם לכך? זה קרה בערב כך שאין קשר לחום וזה קרה בניוטרל מה שממש ממש מוזר. לדעתך בטיחותי לנסוע ככה ברכב או שמא אני צריך ללכת למוסך בהקדם האפשרי?
  6. שלום רב וערב טוב (האמת קצת פחות מטוב כעת) חברים. הרגע עברתי נסיעה קצרה חזרה מהעבודה, נסיעה של 7 דקות שאני עושה מדי יום. מדובר בנסיעה קלילה שלא מצריכה עומס רב על הרכב, כביש ישר ונוח בלי בעיות. אני נוהג על שברולט ספארק 2014 ידנית, שלאחר ייעוץ רב כאן בפורום הוחלט על קנייתה. במהלך הנסיעה קרו כמה דברים שממש הפחידו אותי. קודם כל אתחיל מזה שהרכב פשוט נכבה 3 פעמים. לא מדובר בבעיה של נסיעה גרועה בהילוכים, מהירות לא תואמת, או הורדת רגל מהקלאץ' כשיש הילוך משולב. כמה פעמים כאשר הייתי במהירות נמוכה יחסית, הרכב החליט פשוט להיכבות. נלחצתי ממש ולא הבנתי מה הבעיה. תחילה חשבתי שאולי הורדתי רגל מהקלאץ' כאשר הילוך משולב - אך לא זו הייתה הבעיה. כאשר בפעם השנייה הרכב כבה, ניסיתי להתחיל נסיעה בזהירות ונתתי תשומת לב רבה למתרחש. שילבתי להילוך ראשון ועשיתי הכל כמו שצריך, אך הרכב פשוט לא נסע! הטורים קפצו לשמיים וקרה מחזה פשוט הזוי. הרכב משולב בהילוך ראשון, קלאץ' לא לחוץ, דוושת הגז לחוצה קלות והטורים עולים לאט לאט אך הרכב לא זז סנטימטר בודד. פתאום הרכב החליט שהוא חוזר לחיים (בערך) והתחיל לנסוע קלות. זה הרגיש כאילו הרכב לא משולב בכלל בהילוך ראשון, כי בואו, מי מאיתנו לא מסוגל להרגיש שהילוך ראשון משולב ואת העוצמה שלו ביחס להילוכים אחרים ומצב הרכב? בכל מקרה הרכב נוסע לאט, הטורים בשמיים ואני משלב הילוך שני עקב הטורים הגבוהים. הרכב ממשיך לנסוע במין תחושת רחיפה כאילו המנוע לא באמת מחובר, עד שלאחר כמה רגעים קטנים הרכב המשיך בנסיעה כרגיל. לאחר הגעה לרמזור הרכב שוב מחליט להיכבות כאשר הקלאץ' לחוץ והרכב בניוטרל. הרכב כבה בניוטרל וקלאץ' לחוץ, אני מדגיש. הגעתי לבית, בדקתי שמן וראיתי כי לא חסר, מים גם לא היו חסרים ואין לי מושג למה הרכב התנהג כך. מדובר ברכב עם ק"מ נמוך מאוד יחסית לשנתון - פחות מ90,000 ק"מ, שלא עבר תאונות או טיפולים חריגים כלשהם. אני מאוד מאוד אשמח שתאירו את עיניי כי אני חושש כעת לנהוג ברכב - שמא יחליט להיכבות במהירות גבוהה באמצע נסיעה. עוד שאלה קטנה - לחברה שלי קנינו סיטרואן C1 2015 דגם קומפורט שהוא "אוטומט" (אך למעשה רובוטי למיטב הבנתי). הרכב על הנייר במצב מכני מושלם, עבר בדיקה במכון שיצאה טוב מאוד והכל בסדר. מה הבעיה? במהירות נמוכה הרכב "מגמגם" ומקרטע קצת וניכר כי החלפת ההילוכים של הרכב לא מתבצעת באופן "טוב". זה לגיטימי? כך הרכב אמור להתנהג? גמגומים במהירויות נמוכות והעברת הילוך באופן מוזר ולא חלק? על הנייר זה נשמע בסדר כי עבור רכב רובוטי זה נשמע כמו התנהגות הולמת, אך האם זה לא קצת מוגזם? אודה לכם מאוד שתאירו את עיניי.
  7. הם העלו את המחיר ל2050 ש״ח!! זה נראה לכם שפוי עבור החלפת משאבת מים? הם טוענים שה״מקט התייקר״. מה לעזאזל אני עושה? מחליף בכל זאת אצלם או הולך למוסך אחר ומחליף בחלק חלופי? אני אובד עצות וזה נראה לי כבר מחיר עקיצה. פשוט מרתיח.
  8. איך אני יכול לדעת מה היא משאבת המים המקורית? חיפשתי מפרטים טכניים באינטרנט אבל כל מה שמצאתי אלה מפרטים בסיסיים ולא מפורטים על כל הרכיבים ברכב. כמו כן, במידה ואדע מה סוג המשאבה המקורית, איפה אוכל לרכוש אחת במידה וארצה לרכוש ולתת למוסך רק על עבודה? האם איביי נחשב למקור אמין? או שיש אתר כלשהו שאני צריך להכיר שמוכר חלקי חילוף מקוריים ואמין? תודה רבה.
  9. מאיפה ארכוש משאבה ונוזל מקוריים ואתן למוסך רק על עבודה? באר שבע. עוד דעות?
  10. שלום רב. לאחרונה רכשתי רכב, סיטרואן C1 שנת 2015. עשינו בדיקה לרכב במכון בדיקה אמין ולא עלו בעיות קריטיות מלבד בעיה אחת, נאמר לנו שיש קורוזיה בסביבה של משאבת המים של המנוע וכי יש להחליף אותה על מנת למנוע סיבוכים עתידיים. המכון הציע לנו טיפול בעלות של 900-1000 ש"ח, החלפת המשאבה במשאבה חלופית (לא מקורית). היום התקשרתי למוסך המורשה בו הרכב מטופל וביקשתי הצעת מחיר, מהמוסך המורשה קיבלתי הצעה על החלפת המשאבה ונוזל קירור בעלות של 1700 ש"ח והחלפת משאבה מקורית. הפרש עלות הטיפול בין המוסכים נע בין 700-800 ש"ח ומכאן נובעת הדילמה, מדובר בסכום לא פעוט. אשמח לקבל ייעוץ מכם ומה כדאי לעשות – האם קריטי לשים משאבה מקורית או שמשאבה חלופית אמינה באותה מידה ותהיה בסדר גמור? האם יש משקל כבד לטיפול הרכב במוסך המורשה לעומת מכון הבדיקה? מה אתם הייתם עושים? אשמח להסברים וייעוץ, תודה רבה.
  11. שלום רב, אשמח שתאירו את עיניי ותביעו את דעתכם בנוגע למצב הרכב. נאמר לנו בבדיקה שיש להחליף משאבת מים של המנוע ושזה בעיקרון הדבר היחידי שהוא חשוב לטיפול, אך כל השאר בסדר ושהרכב נראה טוב מאוד למצבו (יד 1, 97 אלף ק"מ, שנתון 2015). את כל הטיפולים הרכב עבר במוסך מורשה סיטרואן. כמו כן, שמתי לב שברישיון הרכב כתוב "רמת איבזור בטיחותי 0". יש סיבה למה? ראיתי שגם ברכב שאני קניתי לא מזמן (שברולט ספארק ידנית) רשום ברישיון רכב שרמת האיבזור הבטיחותי היא 0. צריך לחשוש מכך או שניתן להתעלם? תודה רבה.
  12. xaier

    מיצובישי אטראז'

    לא להתקרב.
  13. חחח סגור, באמת מוזר. ושוב אשאל.. מה תוכל לומר לי בנוגע למשאבת מים, הפרש בבלמים והגומיות? מה קריטי ומה לא? האם אפשר לטפל במשאבת מים עם חלופית או שעדיף הכל מקורי במורשה למרות שיכול לעלות פי 2 במחיר? כמו כן, מה דעתך על הרכב באופן כללי? מדובר על סיטרואן C1 2015 אוט', המנוע והגיר הם של טויוטה (ייצור משותף, טויוטה-סיטרואן-פיג'ו), זה בעצם טויוטה בתחפושת של סיטרואן ממה שהבנתי. דרך אגב ראיתי עכשיו שברישיון רכב רשום רמת אבזור בטיחותי 0. מה המשמעות? הבנתי שבמפרט המקורי לרכב יש רמה 1, מדוע יכול להיות שרשום 0?
  14. אני הזמנתי כמובן, מדובר על המכון הכי אמין עם הכי הרבה עבודה וביקורות באיזור שלי, קצת מפתיע מה שאתה אומר.. צריך לבדוק את כל זה. מעבר לכך הטיפולים נעשו במוסך מורשה. מה בנוגע לכל שאר הדברים?
  15. למיטב ידיעתי הרכב לא עבר תאונה, אוודא מול בעל הרכב. הבדיקה לא "נקייה" מדי, זה פשוט רכב באמת שמור. אין לו אפילו שפשוף אחד. זה מיד ראשונה הבחור מבוגר 00 ברישיון ועל הבדיקה במכון אני סומך שהיא מקצועית ונכונה ב־100%. אז על סמך היסטוריית הטיפולים והבדיקה מהמכון אתה אומר שהרכב "נקי מדי", כלומר תיאורטית בסדר גמור? ראיתי עכשיו שהוחלף מפעיל מצמד, אבל הרכב עבר את הטיפול הזה במוסך מורשה (כל הטיפולים). זה משהו שצריך לחשוש ממנו? בבדיקה במכון הכל בסדר ממה שהבנתי מהם בנוגע לגיר. כן בדקתי כבר ולא היו תביעות, בכל מקרה בעל הרכב נראה בחור אמין ועל הבדיקה במכון אני סומך ב100% שהיא איכותית ומקצועית. אז על סמך מה שאתה רואה מהיסטוריית הטיפולים והבדיקה במכון הרכב בסדר? אין משהו קריטי? מה בנוגע למה ששאלתי על משאבת המים, הבלמים והגומיות?
  16. שלום רב, תודה רבה לכולם על העזרה הרבה! אז אחרי לבטים רבים, מצאנו רכב. יש בידינו היסטוריית טיפולים של הרכב (טופל רק במורשה) וממצאי הבדיקה ממכון בדיקה שהרכב עבר היום. אשמח שתעברו עליהם ותגידו לי מה אתם רואים, אני אישית פחות מבין בזה. במכון כן ישבו והסבירו לנו הכל, הדגישו שהרכב במצב טוב מאוד ושהדבר היחיד שהוא קריטי הוא להחליף את משאבת המים של המנוע. בנוסף נאמר כי יש הפרש בבלם האחורי וצריך לפרק ולראות, אך לא מדובר בדבר קריטי. כמו כן אמרו שיש בלאי בתותבי משולשים והגומיות למייצבים סדוקות, אך לא חייב להחליף. האם קריטי לטפל בזה? ניתן להמשיך כך או שחייב לטפל גם בגומיות ותותבי משולשים? אם תוכלו לעבור על המסמכים ולומר לי מה אתם רואים אני אשמח מאוד! כמו כן, האם זה משנה אם נשים משאבת מים חליפית או מקורית? במכון אמרו שעלות של טיפול כזה תהיה בערך 900 ש"ח, במוסך מורשה ומשאבה מקורית אני מניח שיעלה פי 2 בערך? מישהו יודע? שורה תחתונה – במכון אמרו שהרכב במצב ממש טוב. שנתון 2015, יד 1 (00 ברישיון) ו־97 אלף ק"מ.
  17. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    אמין? אין בעיות?
  18. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    אז אתה אומר אליזה אופציה טובה? אמין, לא שותה דלק ולא רואה מוסך? נוחות זה מצויין. איך הוא מבחינת צריכת דלק וטיפולים?
  19. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    כמובן, תודה רבה. הבעיה שגם אם אני מוסיף "כמה אלפים נוספים" אין שום אחד מהרכבים האלה שרלוונטי בנתונים טובים (שנתון שפוי, ק"מ ריאלי ויד נמוכה). כמו כן, מה הדעה על רנו קליאו בשנתונים הללו?
  20. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    רק בגלל שהוא רובוטי או בגלל שהוא לא אמין וידוע כאחד שיש לו תקלות רבות? אם זה רק בגלל שהוא רובוטי – אני פחות חושב שזו סיבה לפסול.
  21. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    אמינה? שווה ללכת עלייה? כי לא ראיתי שאף אחד פה המליץ עלייה.
  22. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    מה הדעה בנוגע לסיאט מי?
  23. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    אמינות בשנתונים הללו? הדעה הרווחת בפורום היא להתרחק מצרפתיות למיטב הבנתי. כמו כן הרכב יהיה לאישה צעירה שלא מבינה ברכבים אז האם זה רעיון טוב להביא לה רכב שדורש תשומת לב יתרה? אוי ואבוי, טוב לדעת. אם זה אותו רכב איך אתם ממליצים על הספייס סטאר? אטראז' פשוט רכב נוראי מכל בחינה, אני בשוק שהמלצתם עליו!
  24. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    מיצובישי אטראז'? אוי ואבוי!!
  25. xaier

    רכב קטן עד 25,000

    חברים יש המלצות נוספות? אני מתקשה למצוא רכב טוב רק על סמך ההמלצות שלכם על ספייססטאר פיקנטו וקורסה.. מה דעתכם על סיאט מי?
×
×
  • תוכן חדש...